Vagyis nekem ez jön le, lehet tévesen, de úgy érzékeltem, megvan mindened/mindenetek, egészségesek vagytok, nem is triggerel annyira a politikai himihumi.
De mond ha tévedek, én erről írtam lentebb, hogy rengeteg ilyen van mint Te.
Igen az ellenzékre nem szavazol, mert nem.
Egyébként a 60-70%os részvételi arány továbbra sem rossz, EU-s szinten sem. Máshol is van ez a réteg, aki ilyen-olyan okok miatt nem megy el szavazni.
Én úgy tenném fel a kérdést, minek kellene történnie most 2023-2026 között Magyarországon ahhoz, hogy fogná magát a távolmaradók fele, és elmenne húzni a fideszre, mihazánkra, dk-ra, akármire. Egyszerűen nem tudok olyan eseményt mondani, ami meg tudna mozdítani ennyi embert. Mert akkor meg a most szavazókból lennének olyanok, akik nem mennének el.
Nézd meg 2010-et. ( 8 millióból 5 millió ment el, pedig ott volt öszöd, gazdasági világválság, minden ami szemszájnak ingere. Mégis 3 millió ember el sem ment.
Ahhoz képest ma jobb az arány, legalábbis javul.
Ezt nem Realistának kéne feltenned. Hanem a hatalomnak pl.gutihaz14 írta: utolsora nem reagaltal. mi a hatar? mit muvelhetnek meg veled?
De ők meg ezekre már tudják a választ, hiszen havi szinten jönnek a változtatások, amikkel nyúzzák a lakosságot.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."