Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: Politika

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2023. november 10., péntek 12:25

filatáska írta:
Vicces ez a feltétel nélkül duma.
Az egy elég komoly feltétel, hogy egyáltalán megadták az állampolgárságot. Lehet mondani, hogy ez tisztán csak politikai döntés a szívügy helyett, akkor is több mint a semmi. Sőt, nem is csak a semminél több.
Arra az ellenzékre kellene voksolni, akinek a vezetője már annó uszított ellenünk, a saját honfitársai ellen, ellenben migráns simogató?
Lehet ezeket az embereket Viktor hívőknek mondani, csak nettó hülyeség.
Fel szokott ilyenkor jönni, hogy akkor tessék itt adózni. Saját tapasztalatból tudom, hogy mi határon túli magyarok bőven "adózunk" egy életen át, azért mert el lettünk szakítva. Tudom ezek nem anyagi dolgok, de aki nem tapasztalja, az nem is érti igazán. Igazán sehova se tartozunk, pont az ilyen hozzáállású emberek miatt.
Nem hiába hallom sok különböző nemzetiségű embertől, miszerint a magyar a magyarnak is az ellensége. Kicsinyes.

Ezt nem külön neked, csak úgy általánosságban.
Szerintem nem adózni kell itt, hanem itt élni. Ez arra is igaz, aki önszántából külföldre költözött és sajnos arra is, akit elszakítottak.
A magyar, akkor is a magyarnak ellensége, ha arra szavaz, aki a magyarok többségének komoly gondot okoz a mindennapi életben, de alapvetően ezt nem tapasztalja, nem éli át, mert nem itt él. Nem azt mondom, hogy szavazzon az ellenzékre, csak azt, hogy ne szavazhasson.

besteve7
Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas, Falcaó
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: besteve7 » 2023. november 10., péntek 12:21

kiserik írta: 2: a határon túliak, kb 1 millióan kaptak állampolgárságot (kérdezd meg Gabit hová szavaz feltétel nélkül)
Ha már agymosás, akkor ez pont ugyanaz, csak a másik oldalra. De ilyenkor ez nem probléma :mrgreen: Érdekes módon ez mindig feljön a Fidesz mellett, mintha a határontúliak miatt lenne meg a 2/3-t 2010 óta, holott ez messze nem így van.
De ha valaki a FIdeszre szavaz azt is meg tudom érteni, mert Jobbik óta(2014-18) egyetlen párt sem akarta/ja megszólítani őket, csak folyamat hergel/úszit ellnük, így azért nehéz rájuk szavazni.
Saját példám, egyszer szavazam 2014 be Fideszre, azóta nem. Szóval erről ennyit :ike:

DiCabrio

HozzászólásSzerző: DiCabrio » 2023. november 10., péntek 12:12

filatáska írta:
kiserik írta: 2: a határon túliak, kb 1 millióan kaptak állampolgárságot (kérdezd meg Gabit hová szavaz
Az egy elég komoly feltétel, hogy egyáltalán megadták az állampolgárságot. Lehet mondani, hogy ez tisztán csak politikai döntés a szívügy helyett, akkor is több mint a semmi. Sőt, nem is csak a semminél több.
Arra az ellenzékre kellene voksolni, akinek a vezetője már annó uszított ellenünk, a saját honfitársai ellen, ellenben migráns simogató?
Fel szokott ilyenkor jönni, hogy akkor tessék itt adózni. Saját tapasztalatból tudom, hogy mi határon túli magyarok bőven "adózunk" egy életen át, azért mert el lettünk szakítva. Tudom ezek nem anyagi dolgok, de aki nem tapasztalja, az nem is érti igazán. Igazán sehova se tartozunk, pont az ilyen hozzáállású emberek miatt.
Nem hiába hallom sok különböző nemzetiségű embertől, miszerint a magyar a magyarnak is az ellensége. Kicsinyes.

Mondjuk anno a Fidesz is nagyon ellenezte, hogy szavazhassanak a határon túli magyarok, de ismerjük őket, ha pedofíliával lehetne választást nyerni, akkor pedofilok lennének. Nyilván most sem a két szép szemükért kaptak állampolgárságot a határon túli magyarok, hanem puszta politikai haszonszerzés céljából. Az meg undorító, hogy az önszántukból, adott esetben a regnáló hatalom miatt kivándorolt magyaroknak nem engedélyezett a levélszavazás, miközben a határon túliaknak igen. Szerintem egyébként semmi köze azoknak az ország ügyeihez akik soha nem éltek itt.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. november 10., péntek 11:49

h3x0r írta:
Realista24 írta:

2. ponthoz. Ezek a levelszavazok?
A 135-bol 1 darab mandatum megbeszelve, johet a tema a maradek 134-rol. :mrgreen:

Fura amugy, hogy ez kulon pontot erdemel, de az egesz rendszer egyik legfontosabb eleme, Fleto, nem.
En sem ertem.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. november 10., péntek 11:47

Realista24 írta:
kiserik írta:
Az a 30% kb megfoghatatlan. Vagy nem érdekli a politika, vagy nem tud/nem képes szavazni (sérült, beteg, közbejön valami, stb).
Az újakkal szemben meg ott vannak a holtak.

A Fidesz rendszernek 3 alapköve van:
1: a roncs társadalom
2: a határon túliak, kb 1 millióan kaptak állampolgárságot (kérdezd meg Gabit hová szavaz feltétel nélkül)
3: akik jól járnak vele
A 135-bol 1 darab mandatum megbeszelve, johet a tema a maradek 134-rol. :mrgreen:

Fura amugy, hogy ez kulon pontot erdemel, de az egesz rendszer egyik legfontosabb eleme, Fleto, nem.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2023. november 10., péntek 11:46

filatáska írta:
kiserik írta: 2: a határon túliak, kb 1 millióan kaptak állampolgárságot (kérdezd meg Gabit hová szavaz

Kösz barátom, kiemelt részt én is pont írni akartam. :sziv:
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. november 10., péntek 11:36

kiserik írta:
Realista24 írta:
Mar irtam, nem kell az egesz 30%, csak a fele.
Plusz ott van az a reteg aki legutobb meg nem tudott szavazni, de most mar tud majd.
Ez a kategoria nagyjabol 400e embert jelent KSH szerint.
Az a 30% kb megfoghatatlan. Vagy nem érdekli a politika, vagy nem tud/nem képes szavazni (sérült, beteg, közbejön valami, stb).

2: a határon túliak, kb 1 millióan kaptak állampolgárságot (kérdezd meg Gabit hová szavaz feltétel nélkül)
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2023. november 10., péntek 11:35

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. november 10., péntek 11:11

Realista24 írta:
kiserik írta:
Ez a kb 30%-nyi ember soha nem fog szavazni. Nem érdekli a politika. Meg kell nézni a korábbi választások részvételi arányát. Most nincs rá időm, de ha jól emlékszem kivétel volt 2010, ahol 50% alatti volt a részvétel. Nagyon kevés azok száma, akik azèrt nem mennek, mert nincs alternatíva.
Plusz ott van az a reteg aki legutobb meg nem tudott szavazni, de most mar tud majd.

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. november 10., péntek 7:48

Dupla D írta: Erről is írtam már korábban, de a fidesz minden erejével azon van, hogy balfasznak, alkalmatlannak állítson be minden ellenzéki politikust. Az ember pedig ha valamit 10-szer hall, kezdi elhinni, hogy tényleg alkalmatlan az illető annak ellenére, hogy 2 hónappal ezelőtt még a nevétől se hallottam.
Ez nekem furcsa, mert en szeretek utanajarni a dolgoknak, es sok esetben az van, hogy az emberek a velemenyuket tenykent adjak elo (csakugy mint itt a forumon).

Ram az ilyen nincs hatassal, a problemat abban latom, hogy ha erdekel egy politikus es utana akarok jarni, akkor az mar komolyabb erofeszitest erdekel, hogy eljuss relevans forrasig. Ezert jo a madridom :mrgreen:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2023. november 10., péntek 7:32

Erről is írtam már korábban, de a fidesz minden erejével azon van, hogy balfasznak, alkalmatlannak állítson be minden ellenzéki politikust. Az ember pedig ha valamit 10-szer hall, kezdi elhinni, hogy tényleg alkalmatlan az illető annak ellenére, hogy 2 hónappal ezelőtt még a nevétől se hallottam.

Én az átlagnál tájékozottabbnak tartom magam politikában, és kritikusan szemlélek minden hírt, de még én is meglepődök, hogy rám is tudnak hatni ilyen jellegű dolgok. Ha 4 barátom is elkezdi ezt szajkózni, akkor én is kezdem átvenni.

Lehet, hogy az ember nem olvas politikai híreket, de a közbeszédben találkozik politikusok nevével, akiket a fidesz már bebalfaszozott. Ha egy barátunktól hallunk olyat, hogy pl. Hadházi balfasz, hajlamosak vagyunk elhinni, annak ellenére, hogy fogalmunk sincs mit csinál.

De a videó is részben beszél erről.

A lényeg, hogy valójában esélye nincs senkinek nem balfasznak lenni az ellenzékből, és ilyenkor jönnek sokan, akik azért nem szavaznak az ellenzékre, mert balfasz mindenki, közben lehet, hogy nem is tudják megmondani miért gondolják így. Kissé olyan, mint hogy az emberek többsége szívesebben barátkozik olyannal, aki egy osztályközösség fontos szereplője, semmint egy kiközösített emberrel, annak ellenére, hogy nem tudod megmondani, miért lett kiközösítve.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. november 10., péntek 7:04

kiserik írta:
Realista24 írta:

En ertem, hogy mindig ezzel a 3 millio emberrel jottok, de mi volt a reszveteli arany legutobb? 70%, es mennyi szavazat ez? 5,5m?
Hol a hianyzo tobb, mint 2 millio ember? Ha azt hozzacsapod a masik 2-2,5m leadott szavazathoz a Fidesz ellen, akkor vigan le lehetne oket valtani.

Nem tudom ez volt-e mar tema, de mi van ezzel a tobb, mint 2 millio emberrel?
Ez a kb 30%-nyi ember soha nem fog szavazni. Nem érdekli a politika. Meg kell nézni a korábbi választások részvételi arányát. Most nincs rá időm, de ha jól emlékszem kivétel volt 2010, ahol 50% alatti volt a részvétel. Nagyon kevés azok száma, akik azèrt nem mennek, mert nincs alternatíva.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. november 10., péntek 6:30

Realista24 írta:
gutihaz14 írta:

na megneztem.
nem nagyon vannak szavak erre

akie a media aze az orszag

plane ha van 3 millio sotet amoba akik erre az alternativ valosagra teljes mertekben vevok mert gondolkodni keptelenek
En ertem, hogy mindig ezzel a 3 millio emberrel jottok, de mi volt a reszveteli arany legutobb? 70%, es mennyi szavazat ez? 5,5m?
Hol a hianyzo tobb, mint 2 millio ember? Ha azt hozzacsapod a masik 2-2,5m leadott szavazathoz a Fidesz ellen, akkor vigan le lehetne oket valtani.

Nem tudom ez volt-e mar tema, de mi van ezzel a tobb, mint 2 millio emberrel?
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. november 10., péntek 0:16

sander írta:
gutihaz14 írta: ha te nem vagy erintve a tanarhianyban (kozvetve)
ha nem vagy erintve az egeszsegugy szetbaszasaban
ha nem vagy erintve a katasok kigyilkolasaban
ha nem huztak be a maganyugdijpenztarad
ha nem lett az epitkezesednel vagy hazvetelnel a vegosszeg 50-70% kal dragabb a fasza csok es baratai miatt
ha nem erdekel hogy az adozott forintjaidat hogyan lopjak szet
ha nem érdekel hogy az eus penzeket hogyan lopjak szet
ha nem erdekel hogy europa legnagyobb afajat fizeted
akkor nem tudom mi triggerelne be annyira hogy barki is az ellenzek, rajuk huzod be
1; nem tudok ehhez sok konkrétumot mondani mert olyan szinten nem vagyok érintve
2; volt valaha is Magyarországon jó egészségügy ?
3; 50 helyett 120-at kell kifizetniük havonta, ez aztán a nagy szétbaszás, aztan volt pofájuk elkérni naponta 30-50 ezer forintot, meg nem számlázhatnak cégeknek, de aki meg egy cégnek képes számlázni az valoszinu hogy jobban is keresett mint a többi
4; ha jól emlékszem akkor te mondtad hogy a Bajnai azért volt jó mert képes volt megszorításokat csinálni az országba, és hogy ezáltal épül valami fel, meg hogy azok a megszorítások alapozták meg az Orbán kormány jólétét.... akkor ez a megszorítás rossz ?
5; az igazság az hogy az építkezések már a csok és baratai elött is elkezdtek emelkedni, de részben igazat adok
6-os illetve 7-esbe meg annyit tennék hozzá hogy akikért most te nagyon kardoskodsz azok is ugyanezt csinálták. (sőt elég csak az unio vakcinaszerzési botrányára gondolni)
8; 2010-ben 25% volt arrol vitték fel 27%ra (ha jól emlékszem 2005től 2010ig pedig 15ről 25-re emelkedett) bár biztos a 2 százalék jobban fáj

És lehet azt is mondani hogy azért kell az ellenzékre szavazni mert akkor lehet hogy majd jobb lesz, nem tudhatjuk.... én meg erre csak azt tudom mondani hogy 19-ben nyertek önkormányzati választást több helyen is, aztan mi lett ? szerintem semmi. Elszámoltattak valakit ? senkit. kiemelkedően jobban élnek azokban a városokban ? nemhiszem....és nem kell azzal jönni hogy ellenszélben nehéz,mert egyrészt tudták nagyon jól másrészt meg elindultak a választáson és azt bizonygatták hogy bizony ők képesek erre.....
1. Majd fog 20 év múlva, amikor még a vártnál is több lesz a retardált. :mrgreen:
2. Akkor nem is kell, ugye?
3. Ez egyáltalán nem igaz, nekem kb 400%-os adóemelkedést okozott, a bérek meg nyilván nem mentek utána teljesen, és akkor az inflációról még nem is beszéltünk. Kvázi mintha bejelentett munkaviszonyom lenne annyit vonnak le, csak mellé nincs betegszabi, fizetett szabi, szép kártya, miegymás. Nagy kényelem volt a kata, és tarthatatlan ez tény, de ezt a szétbaszást szvsz nem indokolta, mert a katások javarésze ma feketén dolgozik. Megérte.
4. Ebben van igazság, csak ne azt hallgatnánk 13 éve, hogy mekkora férgek voltak anno a megszorításokkal, meg hogy azóta kanyarban előzünk, stbstbstb. Aztán látszik, ha beüt a krach, ugyanakkora balfaszok.

Mondom mindezeket úgy, hogy én erre a köpedék, ellenzéknek csúfolt rendszerbohózatra többet nem szavazok, az fix.

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2023. november 9., csütörtök 23:35

gutihaz14 írta: ha te nem vagy erintve a tanarhianyban (kozvetve)
ha nem vagy erintve az egeszsegugy szetbaszasaban
ha nem vagy erintve a katasok kigyilkolasaban
ha nem huztak be a maganyugdijpenztarad
ha nem lett az epitkezesednel vagy hazvetelnel a vegosszeg 50-70% kal dragabb a fasza csok es baratai miatt
ha nem erdekel hogy az adozott forintjaidat hogyan lopjak szet
ha nem érdekel hogy az eus penzeket hogyan lopjak szet
ha nem erdekel hogy europa legnagyobb afajat fizeted
akkor nem tudom mi triggerelne be annyira hogy barki is az ellenzek, rajuk huzod be
1; nem tudok ehhez sok konkrétumot mondani mert olyan szinten nem vagyok érintve
2; volt valaha is Magyarországon jó egészségügy ?
3; 50 helyett 120-at kell kifizetniük havonta, ez aztán a nagy szétbaszás, aztan volt pofájuk elkérni naponta 30-50 ezer forintot, meg nem számlázhatnak cégeknek, de aki meg egy cégnek képes számlázni az valoszinu hogy jobban is keresett mint a többi
4; ha jól emlékszem akkor te mondtad hogy a Bajnai azért volt jó mert képes volt megszorításokat csinálni az országba, és hogy ezáltal épül valami fel, meg hogy azok a megszorítások alapozták meg az Orbán kormány jólétét.... akkor ez a megszorítás rossz ?
5; az igazság az hogy az építkezések már a csok és baratai elött is elkezdtek emelkedni, de részben igazat adok
6-os illetve 7-esbe meg annyit tennék hozzá hogy akikért most te nagyon kardoskodsz azok is ugyanezt csinálták. (sőt elég csak az unio vakcinaszerzési botrányára gondolni)
8; 2010-ben 25% volt arrol vitték fel 27%ra (ha jól emlékszem 2005től 2010ig pedig 15ről 25-re emelkedett) bár biztos a 2 százalék jobban fáj

És lehet azt is mondani hogy azért kell az ellenzékre szavazni mert akkor lehet hogy majd jobb lesz, nem tudhatjuk.... én meg erre csak azt tudom mondani hogy 19-ben nyertek önkormányzati választást több helyen is, aztan mi lett ? szerintem semmi. Elszámoltattak valakit ? senkit. kiemelkedően jobban élnek azokban a városokban ? nemhiszem....és nem kell azzal jönni hogy ellenszélben nehéz,mert egyrészt tudták nagyon jól másrészt meg elindultak a választáson és azt bizonygatták hogy bizony ők képesek erre.....

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. november 9., csütörtök 22:46

Egyébként nem ilyen passzív-agresszíven mint Guti kolléga, de szerintem is el kell menni szavazni. Nekem mindegy kire, akár a Fideszre, ha valakinek az áll a legközelebb a szívéhez. Minden jobb mint a politikai nihil, ami miatt lehet okolni a világot/kormányt/ellenzéket, de alapvetően mindenki saját magát ássa bele. Ne legyünk érdektelenek, akármilyen picit számítunk, annál biztosan többet mintha nem is szavaznánk.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2023. november 9., csütörtök 22:33

nyugger koromra mindennapos rituale lesz es a bizti or mindig ramszolna hogy gutihaz bacsi ne tessek mar lekopni hat terike nem gyozi domestosozni a bronz szobrot :lol:

szo mi szo a 14es kampany alatt a 11. kerben pisaltam le felreszegen hajnalban az oriasplakatjat melyen az o vizfeje diszelgett
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. november 9., csütörtök 22:30

gutihaz14 írta:
Realista24 írta:

Legalabb lesz mit lekopnod minden nap, nezd a jo oldalat.
olyan gyakran nem jarok kozintezmenyekbe szerencsere :mrgreen:
Majd fogsz, mert lesz ra okod :mrgreen:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2023. november 9., csütörtök 22:29

Realista24 írta:
gutihaz14 írta: Ha akarnák, OV szobrot állíthatnának minden közintézménybe

kozelebb vagyunk hozza mint gondolnank

orban idezetet mar ugye kitettek a csepeli iskolaban
olyan gyakran nem jarok kozintezmenyekbe szerencsere :mrgreen:
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. november 9., csütörtök 22:27

gutihaz14 írta: Ha akarnák, OV szobrot állíthatnának minden közintézménybe

kozelebb vagyunk hozza mint gondolnank

orban idezetet mar ugye kitettek a csepeli iskolaban
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: