nyelek egyet és személyeskedés helyett inkább elmondom mi van. Nem véletlenül használják a kettős ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ kifejezést, nem a kettős nemzetiségűt... Tehát attól még, hogy nekem két állampolgárságom van, vagy lehetne öt is, nem lesz két vagy öt nemzetiségem. Az nekem egy van, és hátha nem kell részletezzem, melyik nemzet tagjának érzem magam. Ez akkor is így van, ha a francia példára hajazó román nemzetállam engem lerománnemzetiségez. Szóval számomra a romániai magyar vagy román állampolgárságú magyar rendben van, a román magyar (wtf...) nem. Mint ahogy a londoni magyar (ergo Londonban élő magyar) is rendben van. Kibaszott súlyos, hogy ezeket magyarázni kell...gutihaz14 írta: lovagolás a szavakon, a londonban dolgozó magyarnak normál esetben magyar nemzetisége van így valamilyen jelzőt elé kell dobni hogy egyértelmű legyen kikről van szó, a kettős állampolgárnál meg egyértelmű hogy a két nemzetiség szerepel. attól még igaz marad ha sértve érzi magát ha nem, tény.
Politika
- Buitre
- Kedvenc játékosaid: Valderrama, Valerón, Butragueño
Re: Politika
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Ertem, koszi.kiserik írta:Nem. A kettős állampolgárokra. Egyrészt a magyarokra, másrészt azokra akik magyaroknak adják ki magukat. Ez kb 1 millió ember, aki történjék bármi, a Fideszre fog szavazni (és fog szavazni). Egyrészt a levélszavazatok, másrészt (a nagyobb része) a szavazat turizmus szavazatai. Amikor 1 házba 40-50 magyarul sem beszélő szavazó van bejelentve, meg kisbuszokkal hozzák viszik őket a határon.Realista24 írta:
2. ponthoz. Ezek a levelszavazok?
És hogy tiszta legyen, én ezzel senkit nem akartam, akarok megbántani, lenézni, elítélni. Ez csak ténymegállapítás.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Nem. A kettős állampolgárokra. Egyrészt a magyarokra, másrészt azokra akik magyaroknak adják ki magukat. Ez kb 1 millió ember, aki történjék bármi, a Fideszre fog szavazni (és fog szavazni). Egyrészt a levélszavazatok, másrészt (a nagyobb része) a szavazat turizmus szavazatai. Amikor 1 házba 40-50 magyarul sem beszélő szavazó van bejelentve, meg kisbuszokkal hozzák viszik őket a határon.Realista24 írta:2. ponthoz. Ezek a levelszavazok?kiserik írta:
Az a 30% kb megfoghatatlan. Vagy nem érdekli a politika, vagy nem tud/nem képes szavazni (sérült, beteg, közbejön valami, stb).
Az újakkal szemben meg ott vannak a holtak.
A Fidesz rendszernek 3 alapköve van:
1: a roncs társadalom
2: a határon túliak, kb 1 millióan kaptak állampolgárságot (kérdezd meg Gabit hová szavaz feltétel nélkül)
3: akik jól járnak vele
És hogy tiszta legyen, én ezzel senkit nem akartam, akarok megbántani, lenézni, elítélni. Ez csak ténymegállapítás.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Hany eves vagy?gutihaz14 írta:lovagolás a szavakon, a londonban dolgozó magyarnak normál esetben magyar nemzetisége van így valamilyen jelzőt elé kell dobni hogy egyértelmű legyen kikről van szó, a kettős állampolgárnál meg egyértelmű hogy a két nemzetiség szerepel. attól még igaz marad ha sértve érzi magát ha nem, tény.Buitre írta:
és ez is milyen tipikus. A külföldön dolgozó magyar LONDONI. A határontúli magyar meg ROMÁN, SZERB stb. És az ilyenek zsigerből jönnek. Csak gratulálni tudok hozzá minden egyes alkalommal...
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
lovagolás a szavakon, a londonban dolgozó magyarnak normál esetben magyar nemzetisége van így valamilyen jelzőt elé kell dobni hogy egyértelmű legyen kikről van szó, a kettős állampolgárnál meg egyértelmű hogy a két nemzetiség szerepel. attól még igaz marad ha sértve érzi magát ha nem, tény.Buitre írta:és ez is milyen tipikus. A külföldön dolgozó magyar LONDONI. A határontúli magyar meg ROMÁN, SZERB stb. És az ilyenek zsigerből jönnek. Csak gratulálni tudok hozzá minden egyes alkalommal...gutihaz14 írta: kulfondon elo magyar meg ne szoljon bele mi legyen itt. ne mas fa...val verje a csalant.
igaz ez a londoni magyarokra es a roman-ukran-szerb stb magyarokra is.
koltozz ide. fizess itt ingatlanadot , teljesitmenyadot stb, eld az itteni arak szerint az eleted, ha nem jossz ide semmi jogod es kozod leszavazni
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
Mint Keri Laci bacsiek, akik mindig oszinten csodalkoznak az ujabb ketharmadon. Zsenik.Buitre írta:és ez is milyen tipikus. A külföldön dolgozó magyar LONDONI. A határontúli magyar meg ROMÁN, SZERB stb. És az ilyenek zsigerből jönnek. Csak gratulálni tudok hozzá minden egyes alkalommal...gutihaz14 írta: kulfondon elo magyar meg ne szoljon bele mi legyen itt. ne mas fa...val verje a csalant.
koltozz ide. fizess itt ingatlanadot , teljesitmenyadot stb, eld az itteni arak szerint az eleted, ha nem jossz ide semmi jogod es kozod leszavazni
- Buitre
- Kedvenc játékosaid: Valderrama, Valerón, Butragueño
és ez is milyen tipikus. A külföldön dolgozó magyar LONDONI. A határontúli magyar meg ROMÁN, SZERB stb. És az ilyenek zsigerből jönnek. Csak gratulálni tudok hozzá minden egyes alkalommal...gutihaz14 írta: kulfondon elo magyar meg ne szoljon bele mi legyen itt. ne mas fa...val verje a csalant.
Ja, és amúgy ROMÁNIAI magyarként, sose szavaztam addig, amíg csak határontúliként voltam magyar állampolgár. Miután itt is lett tartózkodási helyem, elmentem, és nyomtam egyet a moslékra, csak hogy ne legyen 2/3. Hát így
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Buitre 2023. november 10., péntek 17:49-kor.
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Amíg csak ebben a topikban teszed nem gond, csak hajlamos vagy máshova is beszúrni politikai megjegyzéseket aminek semmi értelme nincs.gutihaz14 írta:
és fogok is ide linkelgetni mert ha már 1 valakinek felnyitja a szemét már ért valamit.
nem lesz túl népszerű ez a komment főleg akiknek rokonát, ismerősét ez a "közönséges nátha" vitte elmagnus666 írta: milyen demokrácia 3 éve a közönséges nátha mutatta meg, hogy sehol a világon nem létezik ez az idealista felfogás, van a 99%-ahonnan tűnik el a középosztály-meg van az 1% politikusokkal, seggnyaló milliomosokkal és a milliárdos gazdáikkal.
Teremts meg egy egészséges egzisztenciát, a jelen korban a legkönnyebb ezt megtenni, ne idegeskedj ezen, viktor meg a többi faszfej így is úgy is ellopja amit lehet.
annak meg végképp nincs értelme, hogy emiatt a másiknak ugorj.
valamelyik univerzumban:
az egész abból a hazugságból indult hogy a bp-n 90 ezer külföldi szavazott és emiatt szopták be a várost. ez egy totális kamu, ez ment a paláverben és m1-en és a többi szar kormányportálon is egyaránt.sander írta:Nem nagyon erdekel mar engem ez a vergodes mert az hogy mindig altalabossagba van irva par dolog, de itt a cikk , talan lehet azt mondani ra hogy nem kormanyoldal…..gutihaz14 írta:
mert ezt mondtak a palaverben meg az m1en hogy emiatt szoptak be budapestet biztos igy is volt
oriasi.
a korabbidra meg kibirtam hogy nem reagalok a dislikeok ugyis kepet adnak rola mekkora blodseg volt de ez is
https://24.hu/belfold/2019/10/12/onkor ... ldiek/amp/
idézet az index akkori cikkjéből:
Simán bemondta Kósa Lajos a választások másnapján, hogy a főpolgármester-választás az itt élő külföldiek – EU-s állampolgárok – szavazatain múlt. A Fidesz önkormányzati kampányfelelőse – aki túl igazságosnak tartotta a választási rendszert – 90 ezer budapesti külföldi voksról beszélt.
A VALÓSÁG NAGYON MÁSKÉPP FEST.
Először is a választói névjegyzékben összesen mindössze 38 021 EU-s állampolgár van Budapesten, ahol összesen 1 446 458 választópolgár él. A külföldi, választójoggal rendelkezők aránya tehát 2,6 százalék.
KARÁCSONY ELMÉLETI KÜLFÖLDIEK NÉLKÜL IS LEGYŐZTE TARLÓST.
A főpolgármester-választáson a budapestiek 48,58 százaléka vett részt. Ha feltételezzük, hogy a magyar, alig 50 százalékos választói aktivitással szemben a külföldiek száz százaléka szavazott és mindannyian Karácsony Gergelyre, az sem dönthette el a választást:
Karácsony 46 ezer szavazattal győzte le Tarlós Istvánt, ami több, mint a választói névjegyzékben lévő külföldiek száma. Választói aktivitásukról nincs – és a törvény szerint nem is lehet – adat. Így minden további számolgatás spekuláció.
tehát az egész felvetésed egy hazugsáon alapult de tényként kezeled
valamelyik univerzumban:
imádom ezeket a sértődéseket a semmire. mi van az egyik illetve a másik útlevedbe írva a nemzetiséghez? naugye.filatáska írta:Erről beszéltem. A kiköltözött ember az londoni magyar, az elszakított ember pedig már román-magyar, ukrán- magyar, szerb-magyar. Ez egy akkora sértés, amit te a gőgös eszeddel soha nem fogsz felfogni.gutihaz14 írta: igaz ez a londoni magyarokra es a roman-ukran-szerb stb magyarokra is.
Én erdélyi, kárpátaljai, délvidéki magyarokról tudok.
Ebből is látszik, hogy legfeljebb az orrodig látsz.
nem hiszem hogy ilyet bármikor is olvashattam telexen mert nem lenne igaz ez az állítás.filatáska írta: Egyébként te pl. a telexen vagy 444-en olvastad, hogy a külhoni szavazók miatt "szoptátok be" és lett 2/3? Biztos így is volt. Vagy akkor miért zavarnak ezek ennyire?
leírtam hogy miért zavarnak a román-ukrán-szerb területekről érkező szavazatok.
nem, mivel a fenti felvetésed kérdésbe bújtatva egész egyszerűen nem igaz.filatáska írta: Az egyik oldalon így, a másikon úgy értelmezel.
szokásos gyurcsányozás nem meglepően, teljesen feleslegessé hiteltelen, eddig sem vártam sokatfilatáska írta: Nyugodj meg nem ezen múlik, hanem azon, hogy akiket te 120%-kal támogatsz egyrészt már bizonyítottak 8 évig,
hogy jön ez ide? hogy jön ez ide hogy ott hogy élnek mikor a szavazati jogukról van szó és nem az életminőségükről?filatáska írta:
Gondolod a külhoniak jobban élnek, mert ott esetleg most alacsonyabbak az árak? Gondolod a fizetések nem még alacsonyabbak ezekben a csóró országokban?
nem is változott a véleményem, most meg főleg nem.filatáska írta:
És nem azt mondom, hogy a jelenlegiek tökéletesek, sőőőt, csak te a rájuk szavazókat folyamatosan analfabétának állítod be, bezzeg te valami morális fölényben gondolod magad, csak közben azért nézd meg hogy a te üdvöskéid is mifélék.
Folyamatosan szemeteled tele a többi topicot a fideszgyűlöleteddel, degradálod a rájuk szavazókat, közben pedig "ugyanolyan" vagy amiknek őket leírod csak ellentétes oldalon.
és fogok is ide linkelgetni mert ha már 1 valakinek felnyitja a szemét már ért valamit.
nem őrzöm sehogy sem, mint mondtam ide kell/lehet költözni. a második feléről meg már leírtam az álláspontom.filatáska írta: Mivel a féltve őrzött országodban mindennel bajod van, aminek a sorsáról csak az ott élő őshonos árja nép dönthessen,
valamelyik univerzumban:
-
- Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
- Kedvenc csapatod: FCB
milyen demokrácia 3 éve a közönséges nátha mutatta meg, hogy sehol a világon nem létezik ez az idealista felfogás, van a 99%-ahonnan tűnik el a középosztály-meg van az 1% politikusokkal, seggnyaló milliomosokkal és a milliárdos gazdáikkal.
Teremts meg egy egészséges egzisztenciát, a jelen korban a legkönnyebb ezt megtenni, ne idegeskedj ezen, viktor meg a többi faszfej így is úgy is ellopja amit lehet.
ezt most arra érted hogy akik hazautalják a pénzt azok közvetve de visszaosztanak magyarországnak és ezt a pénzt itthon költik majd el a rokonok? emiatt jogos hogy szavazhatnak ? én csak igazságosan akartam megközelíteni. ha nem erre érted akkor segíts.Norbi90 írta:"A külföldi munkavállalók számának növekedését az is igazolja, hogy a külföldről érkező hazautalások értéke már az évi 150 milliárd forintot is elérheti, míg 2010-ben ez az összeg csupán 31 milliárdra rúgott."gutihaz14 írta: kulfondon elo magyar meg ne szoljon bele mi legyen itt. ne mas fa...val verje a csalant.
forrás hvg.
de azért ez jól hangzik azért nem?
valamelyik univerzumban:
- sander
- Kedvenc játékosaid: Varane
Nem nagyon erdekel mar engem ez a vergodes mert az hogy mindig altalabossagba van irva par dolog, de itt a cikk , talan lehet azt mondani ra hogy nem kormanyoldal…..gutihaz14 írta:mert ezt mondtak a palaverben meg az m1en hogy emiatt szoptak be budapestet biztos igy is voltnem erdekelte oket hogy hirtelen tobb ezren bejelentkeztek budapesti lakosnak es javareszt kulfoldiek voltak.
oriasi.
a korabbidra meg kibirtam hogy nem reagalok a dislikeok ugyis kepet adnak rola mekkora blodseg volt de ez is
https://24.hu/belfold/2019/10/12/onkor ... ldiek/amp/
A dislike-okra meg csak annyi hogy mar teljesen megszoktam azt hogy az egyik fel ugysem tudja meggyozni a masikat, ezert is van az hogy egyre jobban kerulom a maganeletbe is a politikat mert rengetek olyan van akik mast nem tudnak mondani csak amit a sajatjaik mondanak nekik, sajat velemenye csak nagyon keves embernek van sajnos.
Azert arra megis kivancsi lennek hogy ki mit gondol a kozvelemeny kutatasokrol, mert ottis a Fidesznek kb 50%os a tamogatasa es altalaban ezek a kutatasok Magyarorszagon nagyvarosokban csinaljak, vagy telefonon, tehat ott kevesebb kulhoni magyart ernek er. Megis eros a tamogatasa.
- RealMadridFanatic
Engem mar kulonosebben nem hoz lazba semmilyen politikai toltetu hir/esemeny es alapvetoen igyekszem ugy elni es gondolkodni, hogy halas vagyok azert, amim van.
Ettol fuggetlenul ez egy tevut, hogy nincs hatasod ra es azert hadd zavarjon mar, hogy a gyerekeim ebben a roncs, kilatastalan orszagban nonek fel. Aztan en vagy makolok/jol csinalom es tudok nekik mai korulmenyek kozott irrealis modon is segiteni (pl. egy-egy lakassal/hazzal), vagy kiterelem oket kulfoldre, ami vagy gol, vagy nem. Kozben senki ne mondja, hogy a parazita, tolvajfereg kormanyunknal nem lehetne jobban csinalni. Nem feltetlen a mostani ellenzek, de amig nincs igeny a valtozasra, addig nem fogunk eloremozdulni.
Ettol fuggetlenul ez egy tevut, hogy nincs hatasod ra es azert hadd zavarjon mar, hogy a gyerekeim ebben a roncs, kilatastalan orszagban nonek fel. Aztan en vagy makolok/jol csinalom es tudok nekik mai korulmenyek kozott irrealis modon is segiteni (pl. egy-egy lakassal/hazzal), vagy kiterelem oket kulfoldre, ami vagy gol, vagy nem. Kozben senki ne mondja, hogy a parazita, tolvajfereg kormanyunknal nem lehetne jobban csinalni. Nem feltetlen a mostani ellenzek, de amig nincs igeny a valtozasra, addig nem fogunk eloremozdulni.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)
Azon kivul, hogy a magadba (illetve a masokba) fektetett ido a legjobb, attol ezeknek meg nem kene kizarni egymast feltetlenul. Nyilvan masik kerdes, amikor az ember szemelyisegjegye lesz a politika, de mondjuk hogy ne triggereljen az, amikor a tanar barataimat latom folyamatosan szenvedni, a nem jo csaladi helyzetbol szarmazo ismeroseimnek eselye sincs lakasra, foleg ha szinglik, a csaladom fele orvos, akiket 10 even at vereztettek ki. Akar akarod, akar nem, a politikanak hatasa van rad, foleg ha rosszul van csinalva. A masik pedig, hogy demokraciaban eppen van rahatasod, el tudsz menni szavazni, erre epul a rendszer.magnus666 írta: ha azt az időt amit beleteszel a telex, 444 vagy akármi más olvasásába, hogy “tájékozódj” abba fektetnéd, hogy önmagad legjobb verziója legyél akkor nem lenne sem időd sem mentális kapacitásod ilyenekkel foglalkozni.
ugyanez a véleményem oldaltól függetlenül mindenkiről akit ennyire triggerel a politika. nincs ráhatásod.
Az hogy broke npc vagy csak a te hibád, senki másé.
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
150 Mrd? Hat meg egy reptér sem jön ki belőleNorbi90 írta:"A külföldi munkavállalók számának növekedését az is igazolja, hogy a külföldről érkező hazautalások értéke már az évi 150 milliárd forintot is elérheti, míg 2010-ben ez az összeg csupán 31 milliárdra rúgott."gutihaz14 írta: kulfondon elo magyar meg ne szoljon bele mi legyen itt. ne mas fa...val verje a csalant.
forrás hvg.
de azért ez jól hangzik azért nem?
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
egy 64 éves Real Madrid drukker
Pacsi fiuk.magnus666 írta: ha azt az időt amit beleteszel a telex, 444 vagy akármi más olvasásába, hogy “tájékozódj” abba fektetnéd, hogy önmagad legjobb verziója legyél akkor nem lenne sem időd sem mentális kapacitásod ilyenekkel foglalkozni.
ugyanez a véleményem oldaltól függetlenül mindenkiről akit ennyire triggerel a politika. nincs ráhatásod.
@filatáska, upvoteolnálak de még csikó vagyok.
-
- Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
- Kedvenc csapatod: FCB
ha azt az időt amit beleteszel a telex, 444 vagy akármi más olvasásába, hogy “tájékozódj” abba fektetnéd, hogy önmagad legjobb verziója legyél akkor nem lenne sem időd sem mentális kapacitásod ilyenekkel foglalkozni.gutihaz14 írta: kulfondon elo magyar meg ne szoljon bele mi legyen itt. ne mas fa...val verje a csalant.
@filatáska, upvoteolnálak de még csikó vagyok.
Kb idaig van ertelme olvasni, innentol teljesen hitelet veszti minden, amit mondasz. Szokasos gyurcsany mantra, de probalod bizonyitani, hogy akiket o hulyeknek tart nem azok. Es mindezt ezzel teszed.filatáska írta:
Nyugodj meg nem ezen múlik, hanem azon, hogy akiket te 120%-kal támogatsz egyrészt már bizonyítottak 8 évig
Legkozelebb remelem jon a bizonyitas, hogy ok nem is lopnak, es majd a felhalmozott vagyonukkal fogod bizonyitani, hogy miert is nem. Latod LOLO milyen intelligens, OV meg csak most kezdett el megtakaritani, milyen szep kis birtokot is epitett belole!