HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. november 22., szerda 17:03
Az a baj, hogy azért az ellenzék megítélése (most nem feltétlen nálad R) a kirakatembereiken múlik.
Ha ezen múlna a sikeressége a fidesznek, akkor már rég nem lennének hatalmon.
Nem a Gulyás, Szijjártó, Kövér, Semjén, Németh féle bohócok irányítják és koordinálják a dolgokat, és hozzák meg a tényleges döntéseket, hanem a mögöttük álló gépezet, szakemberek, stb.
Az ellenzéknek, vagy akárhogy nevezzük őket eddig ezt igazából nem volt esélye megmutatni, hogy van-e erre koncepciójuk. De nem félteném őket, mert akik ma a minisztériumban ülnek, azok egy része biztosan nem azért van ott, mert imádja a kormányt, hanem mert munka-munka, pénznek nincs szaga. Legalábbis az én haveri/baráti körömben rengetegen vannak, akik itt ott minisztériumokban dolgoznak, de nem csőfideszesek. De olyan is van persze.
Szóval itt a háttéremberek a kulcs, akik kitalálják a fidesznek, hogy pl Szijjártó Dunakeszi mutyijait hogyan tegyék legálissá, vagy az uniós pénzekkel való visszaéléseket hogyan lehet jogszerűen kijátszani, stb.
Szerintem óriási baklövés, hogy azt gondoljuk, ebben az országban csak a fidesz kompetens. 2010-ben ez nem volt dilemma a fidesszel kapcsolatban, hogy vajon kompetensek-e? Mert éppen előtte években párton belül is szakadás fenyegetett, voltak bajaik rendesen.
Vagy akkor azért lett rájuk szavazva, mert dühösek voltak az emberek? Nem tudom, kérdezem.
Félreértés ne essék, látom pl Dobrevet, vagy éppen a minap Donáth Anna partizán interjúját...kiábrándító és vérlázító eleve a komm. stílusuk is. Tehát én se azt mondom, hogy velük biztosan jobb lenne.
De abban viszont hiszek, hogy nem egészséges a hatalmon lenni enni ideig, a legjobb szándékú emberek is kifordulnak magukból, a hatalom meghülyíti az embert. Pláne ha politikus.
Én nagyon sokat gondolkozom, hogy mi lenne a célravezető, hogyan fogunk élni 5-10-15 év múlva. Nem látok opciókat. Komolyan nem tudom, hogy mikor lesz itt bármi pozitívum, én nagyon pesszimista vagyok, semmi jó, pozitív dolgot nem tudok a fidesz mellé tenni. Talán az, hogy népességszám növelését zászlójukra tűzték, vagy hogy legalább egyes iskolában mostmár az infrastruktúra rendben van, ezek olyan dolgok. De amit a közmorállal csináltak, az engem végtelenül elkeserít.
na ez hosszúra sikeredett, bocsánat érte, még oldalakat tudnék írni, de felesleges.
És még abba, hogy a fidesz pusholására ilyen Apáti, Bencsik, Deák, Bohár, DJ Jeszy féle véglények végtelen cinizmussal, de nulla agyi szinttel hergelnek, bele se mentem. Talán ez zavar a leginkább, amikor ezeknek az ájtatos pofáját elém tolja a facebook.
Vagy, hogy 13 éve teljhatalommal rendelkeznek, de még mindig az áldozatszerepben tetszelegnek, és ezt mantrázzák, hogy mennyire el vannak nyomva, ilyenkor átmennék hehébe, és szétdurrantanám az összes fejét.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."