Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: Politika

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 9:56

Tekintve hogy a tanulás nem csak curriculumot jelent hanem készségeket és általános ismereteket is
igy van.

es emellett/ezen felül a nevelés egy tök más téma.

hogy a nevelésben is megtalálható a tanulás mint fogalom a gyerek oldaláról - miutan el van magyarazva x alkalommal, hogy pl ne köpködj az utcán, mert illetlen es alja viselkedés, azt a gyerek megtanulja, hogy nem szabad, nem illik -, ettől még ez a fajta tanítás (azaz nevelés) nem a pedagógus és az óvoda, iskola feladata.
ismét hozzáteszem: lenne normál esetben.
thereisonly1ronaldo

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 9:44

az milyen forras, hogy townhall meg boardmeetingre be van teve egy kamera, es jonnek a szulok sorban panaszkodni, bizonyitekkal alatamasztva, hogy mi szerepel a mesekönyvben pl, amit a balfasz felolvas a gyerekeknek?
az eleg objektiv forras?
nyilvan nem hirekrol meg propagandarol beszelek, csodalkozom, hogy vannak ilyen naiv emberek... :coffee:
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. november 23., csütörtök 9:39

hehetheoriginal írta: nincs rosta, vagy nem működik.
nézz szét az interneten mik mennek pl amerikában.
elég meredek.
de biztos hazudnak a szülők. :coffee:
az én feladatom a nevelés, én mondom meg mit tanulhat
2 külön dolog, fogalomzavar esete áll fenn nálad.
Tekintve hogy a tanulás nem csak curriculumot jelent hanem készségeket és általános ismereteket is, ezért ez a fogalomzavar nálad áll fenn :) Vagy maradjunk annyiban hogy te szűken én tágan értelmeztem.

A hsz-ed másik részére, pont erről beszélek, hogy a "nézz szét az interneten" az nem mindegy hogy milyen forrásokból teszed. De örülök hogy velem ellentétben te sziklaszilárdan tudod hogy mi megy Amerikában, így akkor már én is 100% biztos vagyok benne és fröcsögve tudom fikázni, ahelyett hogy gondolkodnék hogy tényleg reális-e egy adott állítás. És most nem arról beszélek hogy vallás tanítás vs tudomány (intelligent design vs evolució például), mert ezek valós jól dokumentált oktatási problémák. De ugye inkább a fütyifogdosás tanítása (wtf?) ami kiverte itt is a biztosítékot.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 9:29

attól még hogy amúgy állatok de van pénzük, attól még nem az a norma.
tisztaban vagyok vele, hogy mennyire gusztustalan undoritoak az emberek nagy resze, legyen az a vilagon barhol.
de ez nem jelenti azt, hogy nekem illeszkednem kellene akkor, meg leadni a szintet, pláne a felnovo generaciokat erre nevelni vagy ezt jovahagyni naluk
thereisonly1ronaldo

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2023. november 23., csütörtök 9:28

hehetheoriginal írta: ezen túl le vannak fektetve a civilizált, felvilágosult modern európai értékek: nem köpködsz az utcán
Utazz el egyszer Dániába vagy Svédországba, élvezni fogod. :lol: :lol:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 9:26

nincs rosta, vagy nem működik.
nézz szét az interneten mik mennek pl amerikában.
elég meredek.
de biztos hazudnak a szülők. :coffee:
az én feladatom a nevelés, én mondom meg mit tanulhat
2 külön dolog, fogalomzavar esete áll fenn nálad.
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. november 23., csütörtök 9:15

Remélem amikor a történelem vagy matematika tantervet össze kell állítani, ugyanennyire veri mindenki az asztalt hogy az én feladatom a nevelés, én mondom meg mit tanulhat a gyerek. Én sem azt gondolom hogy hú rengeteg szexuális felvilágosítás kellene a gyerekeknek, de azért vicces számomra ez a kettősség.

Azt is gondolom hogy ilyen jó urbánus legendáként el vannak túlozva ezek az ismerősöm ismerősével történt dolgok, mint a csapatépítő játéknál ahol áll 10 ember egymás után, és suttog mindenki valamit, a végére meg teljesen megváltozik. Pl ez ami itt volt, hogy rendben van simogatni másik gyerek nemi szervét, nem tudom elképzelni hogy ez bárhol átmenne a rostán.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 9:00

fura ezt olvasni
miért? ugyanarrol beszelunk.
egy dolog, hogy mi a valóság, és mi lenne a szülő dolga és felelőssége....
én pl elitóvodát üzemeltetnék, az ilyen gyerekeket kibasznám, elküldeném máshova, nekem a szulo hibájábol ne szennyezzek a többi normalis gyerek viselkedeset.
Ki dönti el, hogy mi a társadalmi normába illő viselkedés?
elég egyszerű azért ez, nem?
amig nem okozol kárt, nem ártasz másoknak.
ezen túl le vannak fektetve a civilizált, felvilágosult modern európai értékek: nem köpködsz az utcán, nem fújod ki a mosogatókagylóba az orrod, ahonnan más is vesz vizet inni, kitakaritasz magad után, becsukod az ajtot magad utan, nem orditasz ok nelkul tebolyultan a boltban, figyelsz es tekintettel vagy az embertarsaidra, nem csak te letezel egyedul a vilagon, stb stb stb. ezeket a szulonek kell alapesetben megtanitania, aztan ezt szepen lehet gyakorolni elkezdeni a bölcsiben, oviban, ha vmi normaltol elteres van, akkor azert kapja a pénzt a pedagogus, hogy ezeket korrigalja. de a standard, a norma, az ugyanaz, mindenki szamara.
minden ettől eltérő egy alacsonyabb minőségű szint, és törekedni kell ezt elkerülni.
Bizonyos tekintetben itt is nehéz vonalat húzni. Szerintem (és szerencsére jó sok ember szerint) a szexuális felvilágosítás illetve a nemi biológia fontos része az életnek, plána ha el akarjuk kerülni a fiatalkori terhességet és a nemibetegségeket. Vannak egyházi iskolák ahol ez tabu, és vannak szülők akik szerint ez nem az iskolába való, de otthon sem beszélnek róla. De menjünk egy lépéssel tovább - az iskolában megtartod a felvilágosító órát. Kitérsz-e arra, hogy nemibetegségek egynemű aktus között is terjedhetnek? Ez a tudás életet menthet, másrészt szóba kerül a homoszexualitás, ami jelenleg kb fegyverként van használva és társadalmilag egy nagyon megosztó téma.
szülő dolga. megegyezes kerdese, ha ezt a szulo nem akarja, vagy nem erdekli, akkor megteheti az iskola. közepiskolaban, felso tagozatban, mikor mar elnek/elhetnek szexualis eletet.
de nem az ovodaban, vagy bolcsodeben, ahol nincs még kellokepp kifejlodve a gyerek, ahogy a legelso peldaban le lett irva, es amibol az egesz diskurzus indult, amiatt a fél vilag fel van haborodva.
thereisonly1ronaldo

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: babaking » 2023. november 23., csütörtök 8:52

Egy részével amit hehe ír én is egyetértek, de szeritem igen is van nevelő feladata a pedagógusnak. Illetve van két részlet ami megragadta a figyelmem:
hehetheoriginal írta: De mondok egy példát én is.
pont errol beszelek. Ilyenkor helyenvalo a neveles. De ezt nem sajat indittatasbol, akar felsobb ukaz hatasara inditod, hanem ez egy reakcio, egy defektes, tarsadalmi normakba nem illo viselkedest javitani hivatott.
Kurvanagy kulonbseg van a ketto kozott
[/quote]

Ki dönti el, hogy mi a társadalmi normába illő viselkedés? A szemetelés könnyű példa, ott (nagyjából) mindenki egyetért. A kultúrák között és ezáltal a társadalmak között is nagy különbségek vannak. Melyiket javítsa a tanár? Ahogy írtam, szerintem is van a pedagógusnak nevelő, és ami még fontosabb példakép funkciója. Hol húzod meg - te - a határt a nevelés és a társadalmi korrekció között?

csababarca írta:
Ha csak szexuális nevelésre gondolsz, azzal egyetértek, azt nem szabad engedni, de nem is történik meg, csak van 1-2 kiragadott, és túlfújt példa, amit aztán általánosításként ráhúzunk az óvodákra, iskolákra.
Bizonyos tekintetben itt is nehéz vonalat húzni. Szerintem (és szerencsére jó sok ember szerint) a szexuális felvilágosítás illetve a nemi biológia fontos része az életnek, plána ha el akarjuk kerülni a fiatalkori terhességet és a nemibetegségeket. Vannak egyházi iskolák ahol ez tabu, és vannak szülők akik szerint ez nem az iskolába való, de otthon sem beszélnek róla. De menjünk egy lépéssel tovább - az iskolában megtartod a felvilágosító órát. Kitérsz-e arra, hogy nemibetegségek egynemű aktus között is terjedhetnek? Ez a tudás életet menthet, másrészt szóba kerül a homoszexualitás, ami jelenleg kb fegyverként van használva és társadalmilag egy nagyon megosztó téma.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2023. november 23., csütörtök 8:50

hehetheoriginal írta: Nagy tevedes van itt.
A szulon kivul senkinek semmi joga beleszolni, hogy hogy nevelje vki a gyereket. (Ha kis nyomorult a gyerek, akkor is a szulejevel fogok eloszor "elbeszelgetni", csak aztan a gyerekkel, ha mar nincs mit tenni, mert mindenki bolond a csaladban)
Szoval a neveles nem tanari, ovonoi feladat, sztem ez az egesz rendszer el van baszva.
Nekem feleségem óvodapedagogus, fura ezt olvasni, mert ennek pont az ellentettjét szokta mesélni. 10-ből 7 szülő kb semmit nem tanít a gyereknek, nemelyik gyerek pelenkaval jár oviba; kanállal, villával való evést ők tanítják meg nekik, stb. És ez pesti ovi, a jobbik fajtából.

Nyilván az alap dolgokat ők tanítják meg, de azert na, vicces amikor nincs megnevelve a gyerek, aztan anyukának nemet mond ha fel kell venni a kabátot (vagy fel se tudja venni elotte, mert ki van nyalva a segge), párom előtt meg szó nélkül csodasan felveszi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rashidm 2023. november 23., csütörtök 8:52-kor.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 8:06

ugyanerrol beszeltem, kisse nyilvan sarkitva.
a felsorolasodban sehol se szerepel, hogy a szemelyisegfejlodesbe beleszoljanak.
es ez igy van (lenne) jól.
thereisonly1ronaldo

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. november 23., csütörtök 7:57

Az irasod nagy reszevel egyetertek, csak azzal nem, hogy az ovoda gyerekmegorzo kb. Pont ott kell elkezdeniuk megtanulni az alap keszsegeket, hogy kesobb azokra az alapokra epitve gyorsabban, ugyesebben, stabilabban (marmint az alap tudasra epitve egy megbizhato tudast elsajatitani) tudjanak megtanulni valamit (amellett, hogy igen, a szocializacio itt kezdodik). Itt kell megtanulniuk a helyes testtartat, ugras, dobas, finommotoros kepessegek fejlesztese is nagyon fontos feladat. Kozben pedig el kell kezdeni bevezetni a vilagot bemutatni. Eszkozok, amiket hasznalunk, allatok, kontinensek ("vilagok"), satobbi. Ezeket egy 6 evesnek tudnia kene, legalabbis szerintem. Aztan persze sosincs keso semmit se megtanulni, de itt nagyon megy midnen nap, hogy midnenki "funkcionalis analfabeta", meg segghulye mert gps-t hasznal es senki sem tud viet forralni (legalabb van yt tutorial rola) es a tobbi.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 7:47

Igen, a rendszer, meg hogy szinten a rendszer belekeveri a politikat mar ekkor a dologba.

Nyilvan elkerulhetetlen, hogy a tanar rendet tegyen es neveljen, ha ugy adodik, nem lehet így szarazon, robot modra szetvalasztani a dolgokat pl egy iskolaban.
De hogy rendszerszinten sajat indittatasbol kezdjenek bele személyiségformalasba, na hat biztos hogy nem, a lonak a faszat.
De mondok egy példát én is.
pont errol beszelek. Ilyenkor helyenvalo a neveles. De ezt nem sajat indittatasbol, akar felsobb ukaz hatasara inditod, hanem ez egy reakcio, egy defektes, tarsadalmi normakba nem illo viselkedest javitani hivatott.
Kurvanagy kulonbseg van a ketto kozott
thereisonly1ronaldo

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. november 23., csütörtök 7:44

De akkor neked a rendszerrel van bajod, mert jogilag pont hogy feladata a nevelési-oktatási intézményeknek a nevelés.
Nézz bele a NAT-ba, és hogy a nevelés szó hányszor fordul elő benne.

Értelek, és valahol egyet is értek, de jelenleg egy pedagógus feladata a nevelés is.
Hogy ennek nem kellene így lennie, azon lehet vitatkozni.

De mondok egy példát én is.
Jönnek ide gyerekek, és tök természetesnek veszik, hogy eldobják a szemetet az udvaron, mikor 3-4 méterre tőlük ott a kihelyezett kuka. Nem is értik, amikor rászólsz.
Elmondod ezt apukának, aki bejön fogadóórára, neki ennyi a válasza: "otthon is szétdobál mindent, az anyja eltakarít utána". Jah, ok.

És ez csak egy példa, hogy miért van szükség nevelésre is, az oktatás mellett. Mert nem gondolom, hogy szerinted az a jó tanári attitűd, hogy ilyenkor ne szóljon rá a gyerekre, hanem engedje őket szemetelni...vagy esetleg a tanár takarítson fel utánuk...:D

Ha csak szexuális nevelésre gondolsz, azzal egyetértek, azt nem szabad engedni, de nem is történik meg, csak van 1-2 kiragadott, és túlfújt példa, amit aztán általánosításként ráhúzunk az óvodákra, iskolákra.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 7:33

Nagy tevedes van itt.
A szulon kivul senkinek semmi joga beleszolni, hogy hogy nevelje vki a gyereket. (Ha kis nyomorult a gyerek, akkor is a szulejevel fogok eloszor "elbeszelgetni", csak aztan a gyerekkel, ha mar nincs mit tenni, mert mindenki bolond a csaladban)
Szoval a neveles nem tanari, ovonoi feladat, sztem ez az egesz rendszer el van baszva. Vadidegenek, mindenfele kapcsolodasi pont es barmi nelkul hatassal akarnak lenni a gyerekekre...lofaszt
Az ovoda mas gyerekekkel valo szocializaciora van, egy gyerekmegorzo kb, mert a szulo epp dolgozik, az iskola meg alapveto keszsegeket, dolgokat tanulni. Egyiknek sincs semmi joga, plane feladata beleszólni, es hatni a szemelyisegfejlodesre, mas kerdes, hogy jarulekosan ez megtörténik, de egy optimalis vilagban nem kellene.
A szulo felelossege kurvanagy, az o dolga ezekre a dolgokra odafigyelni es megadni a gyereknek. De se az ovoda, bolcsode, se az iskola ne szoljon bele, ne avatkozzon bele, kibaszott vadidegenek abszolut meg se mukkanjanak nekem a gyerekhez, hogy mit hogy kene csinalni a szorzotablan meg a mondatformalason kivul.
thereisonly1ronaldo

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. november 23., csütörtök 7:01

hehetheoriginal írta:
Én visszaemlekszem ovira, mar ugymond "csajoztunk" erdekeltek a lanyok minket, de ez kimerult abban, hogy a kezuket fogjuk, egymas mellett aludjunk (külön agyon) meg egyutt jatszunk, mindenkinek megvolt a maga kis parja, tök artatlan modon. Nem tudtunk volna semmit se kezdeni, ha jon valami balfasz óvónő aztan elkezdi magyarazni az aberracioit, fel se fogtuk volna, mert meg nincs kifejlodott szemelyiseg es semmi.
Kifejlődött személyiségük valóban nincs, csak fejlődésben lévő.
De bizonyos személyiségjegyek már 3-4 éves korra kifejlődnek.

A nevelés meg oktatási feladat, a tanárok dolga is egyébként.
Nem a szexuális nevelés persze, ezeket amikor ilyet hallok, én is elítélem.

Viszont ha ezt ténylegesen ki akarjuk venni az oktatási intézmények hatásköréből, akkor a NAT-ot is ki kellene gyomlálni, mert abban is vannak ilyen jellegű példák, mintázatok egyébként.

@Sander: ahogy mondtam, ezeket én is elítélem, és nem tartom helyesnek.
De nem ettől lesz meleg valaki, mert felolvasnak neki a mesekönyvből valamit. Esetleg megerősíti ezt, de óvodás kórban ez se valószínű még.
Az, hogy traumát okoz, az megint egy más kérdés, nyilván nem szerencsés traumatizálni a gyermekeket semmilyen szinten.
Ezeken kívül még ezer meg egy traumát okozó terület és módszer lehet, ami ellen viszont senki, vagy csak alig szólal fel.

És a kérdés, hogy mi az erősebb minta, tapasztalás egy gyereknél: ha hall egy ilyen mesét az oviban, vagy amikor a szülő a kezébe adja a mobilt, tiktokkal, ahol ennél sokkal aberáltabb dolgokkal tud találkozni. Hol a szülő felelőssége a történetben?
Mert aranyos, hogy becelofánozzuk a könyveket pl, de ma már van millió más forrás, ahol ilyenek szembe jöhetnek a gyerekekkel. Ha nem is óvodásokkal, de ált iskolásokkal már igen.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 6:14

Az ilyen "óvónőket" normalis vilagban bortonbe basszak megrohadni.
Még normalisabb vilagban egyszeruen agyonlovik.
Teljes aberracio, ezek az emberiseg sopredeke.
En arra lennek kivancsi, hogy milyen indittatasbol csinaljak ezt. Par eve nem volt ilyen, gondolom nem ugy volt, hogy szerte az orszagban felebredtek es gondoltak egyet, na ma szepen finoman elkezdem sulykolni a szexualitast, es hogy barmit lehet, alig par eves gyerekeknek, akik fel se fogják.
Ez vmi rendszerszintu propaganda meg utasitas lehet a hatterbol, rengeteg ilyen balherol hallani, hogy a szulok magukbol kikelve orditanak a tanari karral meg a varosvezetessel, hogy megis mi a faszt képzelnek magukrol, milyen jogon szolnak es avatkoznak bele a gyerek nevelesebe, nem ez a dolguk.
Én visszaemlekszem ovira, mar ugymond "csajoztunk" erdekeltek a lanyok minket, de ez kimerult abban, hogy a kezuket fogjuk, egymas mellett aludjunk (külön agyon) meg egyutt jatszunk, mindenkinek megvolt a maga kis parja, tök artatlan modon. Nem tudtunk volna semmit se kezdeni, ha jon valami balfasz óvónő aztan elkezdi magyarazni az aberracioit, fel se fogtuk volna, mert meg nincs kifejlodott szemelyiseg es semmi.
thereisonly1ronaldo

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2023. november 22., szerda 23:37

csababarca írta:
kiserik írta:
Még egy pici szösszenet erre a homofóbra, mert utóbbi időben rendre előjött: én vállalom, hogy rohadtul nem szeretném, ha a kisfiam azzal jönne haza az oviból, hogy az ő szerelme Petike, mert az ovónéni azt tanította (olvasta a mesében, mondta, stb), hogy úgy kezdődött minden, hogy volt Ádám és Béla meg a kígyó... Én a másságot elfogadom, tisztelem, de egyrészt nem tartom természetesnek (szaporodás ugye), másrészt nem tartom oktatni valónak.
Valószínűleg senki sem szeretné.
De a gyerekedet ha lesz/van, és az történne vele, hogy egyszer azt mondja, hogy apa, meleg vagyok...(egyrészt akkor örülj neki, hogy leült veled, és elmondta), másrészt szeretni fogod továbbra is, mert attól a Te gyereked marad.

Ez nem úgy megy, hogy óvónéni ezt megtanítja az óvodásoknak. És szó sincs ilyesmiről, még akkor se, ha Duró Dóra ezzel kürtöli néha tele a sajtót. Ezt Te sem gondolhatod komolyan, ez iszonyú aluliskolázottságra és alulműveltségre utalna, ha ezt Te komolyan elhiszed, hogy egy könyvből való olvasás az meleggé tesz. És nem is feltételezem rólad, hogy így gondolod, csak kellett egy ilyen hülye példa.
Eloszor is hadd dontsem el en mint felelos szulo hogy a gyerekem mondjuk ovodaba vagy also tagozatos iskolaba milyen felvilagositast kapjon.
Ha valaki rajtam kivul eroltett barmit is az nem mas mint az hogy befolyasolni szeretnek a gyermekemet.
Ha meg barmi olyan kerdese lenne ami mas mint a tobbi gyereknek azt is hadd magyarazzam el en neki, es ne más.

Hadd mondjak egy peldat erre. Egy ismerosom kint el Floridaba, par evente hazajonnek, aztan megkerdeztem tole ezt a dolgot hogy ez mennyire igaz mert mondanak mindent ossze vissza. Aztan mondta hogy a kisebbik gyerek ovodaba jar naluk es multkor nagyon nagy balhe volt (aztmondta hala a jo egnek hogy nem az o gyereke csinalta ezt) az ovodaba mert az ovonok azt “tanitottak” (nem ez a legjobb szo erre) hogy nincs azzal semmi baj ha egy kisfiu a masik kisfiu nemiszervet fogdossa vagy simogatja. Aztan hazament a kisfiu es o ugy gondolta hogy nincs azzal se baj ha a kutyanak simogatja ott…. Es raszoltak otthon hogy ezt nem szabad csinalni, o meg mondta hogy az oviba azt mondtak hogy nyugodtan meg lehet simogatni masik fiunak is…… ebbol lett egy nagyon nagy balhe.

En csak kerdeskent teszem fel…. Annak a kisgyereknek okozhat e lelki traumat aki nem tudja meg felfogni ennek a dolognak a komolysagat es kisgyerekkent csinal valami olyat amire emlekezni fog idosebb koraban is ? Mert azert sztem mindenkinek vannak emlekei az ovodarol vagy az also tagozatos iskolarol is….

untouchable

HozzászólásSzerző: untouchable » 2023. november 22., szerda 22:50

kiserik írta: Ferni: ugye ebben semmi konteo nem volt? :lol:

Mi a bajod a bérrabtartással? Alapvetően migráns bűnözők (és max életfogytosok) unión kívüli bérrabtartásáról van szó? Dánia megvan?

Mi a bajod a csendőrséggel? Vidéken akkor volt utoljára rend, mikor csendőrség működött.

Mi a bajod a kötelező sorkatonai alapkiképzés bevezetésével?

Mi a bajod a gyerektáborokkal? Az én gyerekkoromban és előtte méginkáb nagyon sok gyerek pont ilyen táborok miatt juthatott el nyaralni például. Én még voltam kisdobos, mi még számháborúztunk maradak és fák napján, örsünk volt pecséttel, jelszóval. Tanultunk rendet, összetartást és nem lettünk terroristák, kiskatonák.

A többi ilyen konteós maszlag, ami miatt szégyelled magad (ahogy fogalmaztál). Gondolom és társai bizonyíték nélkül.

Emellett ott vannak a határon és küzdenek a migránsokkal. Évek óta harcolnak a végrehajtó maffiával. Kiállnak azon emberek mellett, és segítik őket, akik nem érzik biztonságban magukat az országban.

Nekem az a legszimpatikusabb, hogy egyszerre gáncsolja őket a Fidesz és a baloldal is :D Én sem értek egyet minden szavukkal, de ugyan úgy nem minden szavuk marhaság.

Kicsit más, de idevág, hogy kezd Európában a baloldal megzavarodni. Remek példa erre a srác, aki kiment egy palesztinok melletti tüntetésre egy ""Free Palestine"" és egy szivárványos zászlóval. A palesztinek meg jól összeverték szokásukhoz híven :lol:
Hú bro…
Van amiben részben egyetértek veled, de szinte érzem az elfojtott szexuális feszültséget a kommentedben.
Csapd ki vagy keress valakit, mert ez hosszútávon nem tesz jót a szívednek.
Hala Madrid y nada más 🤍

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. november 22., szerda 22:47

csababarca írta:
kiserik írta:
Még egy pici szösszenet erre a homofóbra, mert utóbbi időben rendre előjött: én vállalom, hogy rohadtul nem szeretném, ha a kisfiam azzal jönne haza az oviból, hogy az ő szerelme Petike, mert az ovónéni azt tanította (olvasta a mesében, mondta, stb), hogy úgy kezdődött minden, hogy volt Ádám és Béla meg a kígyó... Én a másságot elfogadom, tisztelem, de egyrészt nem tartom természetesnek (szaporodás ugye), másrészt nem tartom oktatni valónak.
Valószínűleg senki sem szeretné.
De a gyerekedet ha lesz/van, és az történne vele, hogy egyszer azt mondja, hogy apa, meleg vagyok...(egyrészt akkor örülj neki, hogy leült veled, és elmondta), másrészt szeretni fogod továbbra is, mert attól a Te gyereked marad.

Ez nem úgy megy, hogy óvónéni ezt megtanítja az óvodásoknak. És szó sincs ilyesmiről, még akkor se, ha Duró Dóra ezzel kürtöli néha tele a sajtót. Ezt Te sem gondolhatod komolyan, ez iszonyú aluliskolázottságra és alulműveltségre utalna, ha ezt Te komolyan elhiszed, hogy egy könyvből való olvasás az meleggé tesz. És nem is feltételezem rólad, hogy így gondolod, csak kellett egy ilyen hülye példa.
Ez már kezd átmenni olyan területre, amihez egyikünk sem konyít sokat. Vannak szimplán tanult dolgaink. Például a színek. Vannak olyan dolgok, amiket nem csak tanulunk, de szerepet játszik a kialakulásában a tanulás. Mondok egyszerű példát: jó, rossz. Van egy alap iránytűje minden embernek, de az, hogy mi jó és mi rossz nem kizárólag belülről fakad. Megtanuljuk, tapasztaljuk. Lehet valaki nagyon jó belső iránytűvel születik, de olyan körülmények között nő fel, hogy rossz ember lesz és fordítva. Nem fehér vagy fekete. Én hasonlóan gondolom a homoszexualitás egy szeletét is. Van, aki kicsi gyerekként is az. Pont, ott el lett döntve már a születésekor. Viszont van egy olyan csoport, aki biztony átbillenthető, ha azt tanulja normálisnak, ""követendő példának"". Mert ugye az egész onnan indult, hogy egy meséskönyvben a hagyományos meséket írták át és volt közte olyan, ahol a főszereplők cigányok voltak, vagy sérültek, vagy éppen homoszexuálisak. Na nálam a difi itt kezdődik. El nem ítélem egyiket sem, sőt, de míg a rasszok természetesek, a sérültek természetesek, a csonka családok sajnos természetesek, addig írd és mond, a homoszexualitás nem természetes dolog. És hogy világos legyen, nem ördögtől valónak tartom, hanem tudom, hogy egy homoszexuális élőlény (2 ivarúakról beszélek) nem tudja örökíteni magát, márpedig a természetben minden élőlény célja ez.

Szerintem egy picit ezt is túltolta a nyugat, sok helyen lassan buzi vagy ha nem vagy buzi. (elnézést a vulgaritásért, nem megbántani akarok senkit, csak érzékeltetni, hogy mennyire kezdünk társadalmilag eltérni a természetestől). A másságot el kell fogadni, merni kell és kell is róla beszélni, de a természetellenességet nem kell bevinni a mesékbe/oktatásba.

És igen, ha a kisfiam meleg lesz, akkor úgy fogom szeretni, de ne azért legyen meleg, mert ez a példa van előtte, vagy ne közösítsék ki, mert tudja a nemét és hasonlók modern nyalánkságok.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Vissza: