fura ezt olvasni
miért? ugyanarrol beszelunk.
egy dolog, hogy mi a valóság, és mi lenne a szülő dolga és felelőssége....
én pl elitóvodát üzemeltetnék, az ilyen gyerekeket kibasznám, elküldeném máshova, nekem a szulo hibájábol ne szennyezzek a többi normalis gyerek viselkedeset.
Ki dönti el, hogy mi a társadalmi normába illő viselkedés?
elég egyszerű azért ez, nem?
amig nem okozol kárt, nem ártasz másoknak.
ezen túl le vannak fektetve a civilizált, felvilágosult modern európai értékek: nem köpködsz az utcán, nem fújod ki a mosogatókagylóba az orrod, ahonnan más is vesz vizet inni, kitakaritasz magad után, becsukod az ajtot magad utan, nem orditasz ok nelkul tebolyultan a boltban, figyelsz es tekintettel vagy az embertarsaidra, nem csak te letezel egyedul a vilagon, stb stb stb. ezeket a szulonek kell alapesetben megtanitania, aztan ezt szepen lehet gyakorolni elkezdeni a bölcsiben, oviban, ha vmi normaltol elteres van, akkor azert kapja a pénzt a pedagogus, hogy ezeket korrigalja. de a standard, a norma, az ugyanaz, mindenki szamara.
minden ettől eltérő egy alacsonyabb minőségű szint, és törekedni kell ezt elkerülni.
Bizonyos tekintetben itt is nehéz vonalat húzni. Szerintem (és szerencsére jó sok ember szerint) a szexuális felvilágosítás illetve a nemi biológia fontos része az életnek, plána ha el akarjuk kerülni a fiatalkori terhességet és a nemibetegségeket. Vannak egyházi iskolák ahol ez tabu, és vannak szülők akik szerint ez nem az iskolába való, de otthon sem beszélnek róla. De menjünk egy lépéssel tovább - az iskolában megtartod a felvilágosító órát. Kitérsz-e arra, hogy nemibetegségek egynemű aktus között is terjedhetnek? Ez a tudás életet menthet, másrészt szóba kerül a homoszexualitás, ami jelenleg kb fegyverként van használva és társadalmilag egy nagyon megosztó téma.
szülő dolga. megegyezes kerdese, ha ezt a szulo nem akarja, vagy nem erdekli, akkor megteheti az iskola. közepiskolaban, felso tagozatban, mikor mar elnek/elhetnek szexualis eletet.
de nem az ovodaban, vagy bolcsodeben, ahol nincs még kellokepp kifejlodve a gyerek, ahogy a legelso peldaban le lett irva, es amibol az egesz diskurzus indult, amiatt a fél vilag fel van haborodva.