nézz szét az interneten mik mennek pl amerikában.
elég meredek.
de biztos hazudnak a szülők.
2 külön dolog, fogalomzavar esete áll fenn nálad.az én feladatom a nevelés, én mondom meg mit tanulhat
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 9:26
2 külön dolog, fogalomzavar esete áll fenn nálad.az én feladatom a nevelés, én mondom meg mit tanulhat
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. november 23., csütörtök 9:15
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 9:00
miért? ugyanarrol beszelunk.fura ezt olvasni
elég egyszerű azért ez, nem?Ki dönti el, hogy mi a társadalmi normába illő viselkedés?
szülő dolga. megegyezes kerdese, ha ezt a szulo nem akarja, vagy nem erdekli, akkor megteheti az iskola. közepiskolaban, felso tagozatban, mikor mar elnek/elhetnek szexualis eletet.Bizonyos tekintetben itt is nehéz vonalat húzni. Szerintem (és szerencsére jó sok ember szerint) a szexuális felvilágosítás illetve a nemi biológia fontos része az életnek, plána ha el akarjuk kerülni a fiatalkori terhességet és a nemibetegségeket. Vannak egyházi iskolák ahol ez tabu, és vannak szülők akik szerint ez nem az iskolába való, de otthon sem beszélnek róla. De menjünk egy lépéssel tovább - az iskolában megtartod a felvilágosító órát. Kitérsz-e arra, hogy nemibetegségek egynemű aktus között is terjedhetnek? Ez a tudás életet menthet, másrészt szóba kerül a homoszexualitás, ami jelenleg kb fegyverként van használva és társadalmilag egy nagyon megosztó téma.
HozzászólásSzerző: babaking » 2023. november 23., csütörtök 8:52
pont errol beszelek. Ilyenkor helyenvalo a neveles. De ezt nem sajat indittatasbol, akar felsobb ukaz hatasara inditod, hanem ez egy reakcio, egy defektes, tarsadalmi normakba nem illo viselkedest javitani hivatott.hehetheoriginal írta: De mondok egy példát én is.
Bizonyos tekintetben itt is nehéz vonalat húzni. Szerintem (és szerencsére jó sok ember szerint) a szexuális felvilágosítás illetve a nemi biológia fontos része az életnek, plána ha el akarjuk kerülni a fiatalkori terhességet és a nemibetegségeket. Vannak egyházi iskolák ahol ez tabu, és vannak szülők akik szerint ez nem az iskolába való, de otthon sem beszélnek róla. De menjünk egy lépéssel tovább - az iskolában megtartod a felvilágosító órát. Kitérsz-e arra, hogy nemibetegségek egynemű aktus között is terjedhetnek? Ez a tudás életet menthet, másrészt szóba kerül a homoszexualitás, ami jelenleg kb fegyverként van használva és társadalmilag egy nagyon megosztó téma.csababarca írta:
Ha csak szexuális nevelésre gondolsz, azzal egyetértek, azt nem szabad engedni, de nem is történik meg, csak van 1-2 kiragadott, és túlfújt példa, amit aztán általánosításként ráhúzunk az óvodákra, iskolákra.
HozzászólásSzerző: rashidm » 2023. november 23., csütörtök 8:50
Nekem feleségem óvodapedagogus, fura ezt olvasni, mert ennek pont az ellentettjét szokta mesélni. 10-ből 7 szülő kb semmit nem tanít a gyereknek, nemelyik gyerek pelenkaval jár oviba; kanállal, villával való evést ők tanítják meg nekik, stb. És ez pesti ovi, a jobbik fajtából.hehetheoriginal írta: Nagy tevedes van itt.
A szulon kivul senkinek semmi joga beleszolni, hogy hogy nevelje vki a gyereket. (Ha kis nyomorult a gyerek, akkor is a szulejevel fogok eloszor "elbeszelgetni", csak aztan a gyerekkel, ha mar nincs mit tenni, mert mindenki bolond a csaladban)
Szoval a neveles nem tanari, ovonoi feladat, sztem ez az egesz rendszer el van baszva.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 8:06
HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. november 23., csütörtök 7:57
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 7:47
pont errol beszelek. Ilyenkor helyenvalo a neveles. De ezt nem sajat indittatasbol, akar felsobb ukaz hatasara inditod, hanem ez egy reakcio, egy defektes, tarsadalmi normakba nem illo viselkedest javitani hivatott.De mondok egy példát én is.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. november 23., csütörtök 7:44
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 7:33
HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. november 23., csütörtök 7:01
Kifejlődött személyiségük valóban nincs, csak fejlődésben lévő.hehetheoriginal írta:
Én visszaemlekszem ovira, mar ugymond "csajoztunk" erdekeltek a lanyok minket, de ez kimerult abban, hogy a kezuket fogjuk, egymas mellett aludjunk (külön agyon) meg egyutt jatszunk, mindenkinek megvolt a maga kis parja, tök artatlan modon. Nem tudtunk volna semmit se kezdeni, ha jon valami balfasz óvónő aztan elkezdi magyarazni az aberracioit, fel se fogtuk volna, mert meg nincs kifejlodott szemelyiseg es semmi.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 6:14
HozzászólásSzerző: sander » 2023. november 22., szerda 23:37
Eloszor is hadd dontsem el en mint felelos szulo hogy a gyerekem mondjuk ovodaba vagy also tagozatos iskolaba milyen felvilagositast kapjon.csababarca írta:Valószínűleg senki sem szeretné.kiserik írta:
Még egy pici szösszenet erre a homofóbra, mert utóbbi időben rendre előjött: én vállalom, hogy rohadtul nem szeretném, ha a kisfiam azzal jönne haza az oviból, hogy az ő szerelme Petike, mert az ovónéni azt tanította (olvasta a mesében, mondta, stb), hogy úgy kezdődött minden, hogy volt Ádám és Béla meg a kígyó... Én a másságot elfogadom, tisztelem, de egyrészt nem tartom természetesnek (szaporodás ugye), másrészt nem tartom oktatni valónak.
De a gyerekedet ha lesz/van, és az történne vele, hogy egyszer azt mondja, hogy apa, meleg vagyok...(egyrészt akkor örülj neki, hogy leült veled, és elmondta), másrészt szeretni fogod továbbra is, mert attól a Te gyereked marad.
Ez nem úgy megy, hogy óvónéni ezt megtanítja az óvodásoknak. És szó sincs ilyesmiről, még akkor se, ha Duró Dóra ezzel kürtöli néha tele a sajtót. Ezt Te sem gondolhatod komolyan, ez iszonyú aluliskolázottságra és alulműveltségre utalna, ha ezt Te komolyan elhiszed, hogy egy könyvből való olvasás az meleggé tesz. És nem is feltételezem rólad, hogy így gondolod, csak kellett egy ilyen hülye példa.
HozzászólásSzerző: untouchable » 2023. november 22., szerda 22:50
Hú bro…kiserik írta: Ferni: ugye ebben semmi konteo nem volt?
Mi a bajod a bérrabtartással? Alapvetően migráns bűnözők (és max életfogytosok) unión kívüli bérrabtartásáról van szó? Dánia megvan?
Mi a bajod a csendőrséggel? Vidéken akkor volt utoljára rend, mikor csendőrség működött.
Mi a bajod a kötelező sorkatonai alapkiképzés bevezetésével?
Mi a bajod a gyerektáborokkal? Az én gyerekkoromban és előtte méginkáb nagyon sok gyerek pont ilyen táborok miatt juthatott el nyaralni például. Én még voltam kisdobos, mi még számháborúztunk maradak és fák napján, örsünk volt pecséttel, jelszóval. Tanultunk rendet, összetartást és nem lettünk terroristák, kiskatonák.
A többi ilyen konteós maszlag, ami miatt szégyelled magad (ahogy fogalmaztál). Gondolom és társai bizonyíték nélkül.
Emellett ott vannak a határon és küzdenek a migránsokkal. Évek óta harcolnak a végrehajtó maffiával. Kiállnak azon emberek mellett, és segítik őket, akik nem érzik biztonságban magukat az országban.
Nekem az a legszimpatikusabb, hogy egyszerre gáncsolja őket a Fidesz és a baloldal is Én sem értek egyet minden szavukkal, de ugyan úgy nem minden szavuk marhaság.
Kicsit más, de idevág, hogy kezd Európában a baloldal megzavarodni. Remek példa erre a srác, aki kiment egy palesztinok melletti tüntetésre egy ""Free Palestine"" és egy szivárványos zászlóval. A palesztinek meg jól összeverték szokásukhoz híven
HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. november 22., szerda 22:47
Ez már kezd átmenni olyan területre, amihez egyikünk sem konyít sokat. Vannak szimplán tanult dolgaink. Például a színek. Vannak olyan dolgok, amiket nem csak tanulunk, de szerepet játszik a kialakulásában a tanulás. Mondok egyszerű példát: jó, rossz. Van egy alap iránytűje minden embernek, de az, hogy mi jó és mi rossz nem kizárólag belülről fakad. Megtanuljuk, tapasztaljuk. Lehet valaki nagyon jó belső iránytűvel születik, de olyan körülmények között nő fel, hogy rossz ember lesz és fordítva. Nem fehér vagy fekete. Én hasonlóan gondolom a homoszexualitás egy szeletét is. Van, aki kicsi gyerekként is az. Pont, ott el lett döntve már a születésekor. Viszont van egy olyan csoport, aki biztony átbillenthető, ha azt tanulja normálisnak, ""követendő példának"". Mert ugye az egész onnan indult, hogy egy meséskönyvben a hagyományos meséket írták át és volt közte olyan, ahol a főszereplők cigányok voltak, vagy sérültek, vagy éppen homoszexuálisak. Na nálam a difi itt kezdődik. El nem ítélem egyiket sem, sőt, de míg a rasszok természetesek, a sérültek természetesek, a csonka családok sajnos természetesek, addig írd és mond, a homoszexualitás nem természetes dolog. És hogy világos legyen, nem ördögtől valónak tartom, hanem tudom, hogy egy homoszexuális élőlény (2 ivarúakról beszélek) nem tudja örökíteni magát, márpedig a természetben minden élőlény célja ez.csababarca írta:Valószínűleg senki sem szeretné.kiserik írta:
Még egy pici szösszenet erre a homofóbra, mert utóbbi időben rendre előjött: én vállalom, hogy rohadtul nem szeretném, ha a kisfiam azzal jönne haza az oviból, hogy az ő szerelme Petike, mert az ovónéni azt tanította (olvasta a mesében, mondta, stb), hogy úgy kezdődött minden, hogy volt Ádám és Béla meg a kígyó... Én a másságot elfogadom, tisztelem, de egyrészt nem tartom természetesnek (szaporodás ugye), másrészt nem tartom oktatni valónak.
De a gyerekedet ha lesz/van, és az történne vele, hogy egyszer azt mondja, hogy apa, meleg vagyok...(egyrészt akkor örülj neki, hogy leült veled, és elmondta), másrészt szeretni fogod továbbra is, mert attól a Te gyereked marad.
Ez nem úgy megy, hogy óvónéni ezt megtanítja az óvodásoknak. És szó sincs ilyesmiről, még akkor se, ha Duró Dóra ezzel kürtöli néha tele a sajtót. Ezt Te sem gondolhatod komolyan, ez iszonyú aluliskolázottságra és alulműveltségre utalna, ha ezt Te komolyan elhiszed, hogy egy könyvből való olvasás az meleggé tesz. És nem is feltételezem rólad, hogy így gondolod, csak kellett egy ilyen hülye példa.
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2023. november 22., szerda 22:08
akik igy gondolnak azoknak senki meleg nincs a barati , rokoni koreben es elhiszi hogy a melegeket azza nevelik? vagy mastol latjak hogy meno melegnek lenni es azza valnak? egyáltalán hogy az ovodaban ilyeneket olvasnak nekik?csababarca írta:Valószínűleg senki sem szeretné.kiserik írta:
HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. november 22., szerda 21:56
Valószínűleg senki sem szeretné.kiserik írta:
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2023. november 22., szerda 21:23
HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. november 22., szerda 20:43
Ez tapasztalat, vagy honna az infó? Mert itt vidéken máshogy látják az emberek a dolgokat. Bár nem csodálkozom. A sok francia és olasz civil is hülyéreveri az ártatlan polgárokat, csak mert a csendőrség tagjai. Ugye ugye, milyen igazi bal oldali nézet, hogy azonnal a bűnözőt látjuk a másik emberben? Vagy ez mégsem bal oldali? Most akkor mi is van?zsuninnyo írta:Videken sohasem volt rend, ez csak egy romantikus emlek. De amugy tok jo lenne civileknek adni meg hatalmat, hogy osszeverhessenek barkit (ez a csendorseg amit akarnak ugye).kiserik írta:
Mi a bajod a csendőrséggel? Vidéken akkor volt utoljára rend, mikor csendőrség működött.
Mi a bajod a kötelező sorkatonai alapkiképzés bevezetésével?
Mi a bajod a gyerektáborokkal? Az én gyerekkoromban és előtte méginkáb nagyon sok gyerek pont ilyen táborok miatt juthatott el nyaralni például. Én még voltam kisdobos, mi még számháborúztunk maradak és fák napján, örsünk volt pecséttel, jelszóval. Tanultunk rendet, összetartást és nem lettünk terroristák, kiskatonák.
[...]
Kicsit más, de idevág, hogy kezd Európában a baloldal megzavarodni. Remek példa erre a srác, aki kiment egy palesztinok melletti tüntetésre egy ""Free Palestine"" és egy szivárványos zászlóval. A palesztinek meg jól összeverték szokásukhoz híven
Kotelezo sorkatonagsag ebben az orszagban ertelmetlen. Ez nem Finnorszag, nekunk semmink sincs, az egvilagon semmi ertelme minden embert kikepezni. Akkor mar legyen alap polgari vedelem, hogy az embereknek legyen fingjuk az alapveto dolgokrol.
Gyerektabor nagyszeru. Igen a kisdobosok milyen jo kis kommunistak lettek. Latni a generacion.
Az europai baloldal pedig = egy random srac. Az erv.
HozzászólásSzerző: ferni » 2023. november 22., szerda 20:19
Igen, láttam a partizánt.kiserik írta:
Mi a bajod a bérrabtartással? Alapvetően migráns bűnözők (és max életfogytosok) unión kívüli bérrabtartásáról van szó? Dánia megvan?
vsA tájékoztatás szerint Koppenhága és Pristina a nap folyamán szándéknyilatkozatot írt alá 300 külföldi rab koszovói elhelyezéséről. Pristina cserében évi 15 millió eurót kap.
A dán vezetés a múlt héten jelentette be, hogy 300 rab részére készül börtöncellákat bérelni Koszovóban. Hangsúlyozta, hogy olyan elítéltekről van szó, akiket kitoloncolnának a börtönbüntetésük letöltését követően. Őket 2023-tól a koszovói fővárostól 50 kilométerre található Gjilan városának börtönében helyeznék el.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/237629/
Magyar állampolgárokat küldene Szibériába az ember. Lehet mondani, hogy cigány meg ilyen meg olyan, meg ezt csinálta, de ha elkezdik egyszer szerinted hol és mi lenne ennek a vége? Szerinted ezek tudnának egy határt húzni, hogy kiket küldenek ki Szibériába, miközben a cigánybűnözést akarják ezzel fékezni?"Toroczkai: „Ha a cigányok Szibériából jönnének haza, például a Fekete Delfinből [Oroszország egyik legkeményebb börtöne - a szerk.] pár év után, akkor valószínűleg bodzatermesztésbe fognának”
Pár generáció már felnőtt mióta mi háborúsdit játszottunk, de már a rendszerváltás óta is eltelt 33 év meg mióta nem kötelező a dolog azóta is nem kevés.Mi a bajod a kötelező sorkatonai alapkiképzés bevezetésével?
Szóval a Mi Hazánk nyerne kétharmaddal és felállítaná a csendőrséget szerinted nem a fekete kabátos kopasz exjobbikos emberkék randalíroznának benne?Mi a bajod a csendőrséggel? Vidéken akkor volt utoljára rend, mikor csendőrség működött.
Semmi.Mi a bajod a gyerektáborokkal?
Hát az elmúlt években Toroczkai mást se csinált csak faszságokat magyarázott a youtube csatornáján. Elkezdte valami valós dologgal, amire ráépített egy már féligazságot, majd megmagyarázta vele a full konteós faszságait.A többi ilyen konteós maszlag, ami miatt szégyelled magad (ahogy fogalmaztál). Gondolom és társai bizonyíték nélkül.
Igazi szuperhősök.Emellett ott vannak a határon és küzdenek a migránsokkal. Évek óta harcolnak a végrehajtó maffiával. Kiállnak azon emberek mellett, és segítik őket, akik nem érzik biztonságban magukat az országban.
Itt is látszik, hogy célba ér a színházi előadás és sajnos meg van Magyarországon az a réteg, aki tapsol ehhez.Nekem az a legszimpatikusabb, hogy egyszerre gáncsolja őket a Fidesz és a baloldal is Én sem értek egyet minden szavukkal, de ugyan úgy nem minden szavuk marhaság.
Jelenlévő fórumozók: 3 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem