Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. november 23., csütörtök 11:14

ferni írta:
Te meg jó vitapartner. Érdekelne a véleményed a választási rendszer át/vissza-alakításáról.
Egyértelmű, hogy ami most van az nem fair és nem jó.

De hát ezek egyértelmű dolgok, ahogy az is hogy itt is van legalább 0 olyan olvasó, aki szerint teljesen rendben van a homoszexualitás bevezetése óvodás korban.
Na jól van, akkor 1 pont a Mi hazánk mellett :kacsint: Meglátjuk, hogy mi lesz a többi párt véleménye.

Akkor mi a fenéről folyik itt a diskurzus egy ideje? Homofób e aki úgy gondolja, hogy nem való a homoszexualitás a mesekönyvbe, az óvodába? Végig ez volt a feltevés.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2023. november 23., csütörtök 10:43

Te meg jó vitapartner. Érdekelne a véleményed a választási rendszer át/vissza-alakításáról.
Egyértelmű, hogy ami most van az nem fair és nem jó.

De hát ezek egyértelmű dolgok, ahogy az is hogy itt is van legalább 0 olyan olvasó, aki szerint teljesen rendben van a homoszexualitás bevezetése óvodás korban.

magnus666
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
Kedvenc csapatod: FCB

HozzászólásSzerző: magnus666 » 2023. november 23., csütörtök 10:42

a viceot mint hiteles forrást felhozni a témában elég érdekes tudva azt, hogy a tulajdonos kör olyan cégekből áll akik nyíltan a woke-t nyomatják orrba-szájba :lol:

viszont a woke tökéletes célt ért, az emberek soha nem voltak ennyire egymás ellen fordítva. A megosztott társadalmon pedig lehet uralkodni.

a woke-antiwokeot kicserélheted bármire, ugyanez a végeredmény.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. november 23., csütörtök 10:39

Halfkey írta: Nem a woke a divat manapság hanem az antiwoke. Csak hogy tisztán lássunk :) Utóbbi hozza a politikai sikereket, utóbbi hozza a social media megosztást, a bólogatást a fórumokon, azzal értenek egyet többen stb. Csak mielőtt belemész abba hogy neked mit jelent a divat.
Ezzel nem értek egyet. A túlerőltett woke a divat és arra reakció az antiwoke, ami persze érthető módon hozza a sikereket. Hogy érthető legyek, nem azért háborodsz fel ha pofán váglak, hogy mindenki megsajnáljon és politikai előnyt szerezz, hanem mert pofán vágtalak.
ferni írta:

Reménytelen eset vagy :lol:

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2023. november 23., csütörtök 10:39

kiserik írta:

Visszaolvasva kicsit elszomorító, hogy itt is van legalább 6 olyan olvasó, aki szerint teljesen rendben van a homoszexualitás bevezetése óvodás korban.
Reménytelen eset vagy :lol:

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2023. november 23., csütörtök 10:38

Es arrol mi a velemeny, hogy USA-ban a meleg fiatalok negyszer gyakrabban meg kiserelnek ongyilkossagot, mint a heterok? Hogy hetven szazalekuk kuzd szorongassal, vagy depresszioval? Mi van akkor, ha a te gyereked meleg, es el kell magyarazni, hogy amugy a habzo szaju 40 eves formak, akik folyamatosan sulykoljak, hogy degeneralt vagy, o nekik nincs igazuk.

Van kulonbseg akozott, hogy egy 50 oldalas mesekonyvben van egy kep egy meleg parrol egy gyerekkel, vagy ne adj isten az egyik tortenet oket mutatja be, vagy akozott, hogy bejon Conchita Wurst, es elkezd gyerekeket gyozkodni. Tajekoztatni, bemutatni, es normalizalni azt, hogy vannak mas emberek - ennek teljesen normalisnak kene lenni. Meggyozni, hogy legyel mas, ennek nem - de ez egy nem, vagy nagyon szelsoseges esetekben (amiket az undorito woke balos libtardok is elutasitanak) jelentkezo problema, amiket nyilvan ezek a csoportosulasok felhasznalnak, es hangosan uvoltik, hogy na latod, ide vezet ha engedunk.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. november 23., csütörtök 10:32

Nem a woke a divat manapság hanem az antiwoke. Csak hogy tisztán lássunk :) Utóbbi hozza a politikai sikereket, utóbbi hozza a social media megosztást, a bólogatást a fórumokon, azzal értenek egyet többen stb. Csak mielőtt belemész abba hogy neked mit jelent a divat.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 10:15

lepődj meg akkor.
évek óta tele vannak a youtube pl videokkal, amiknek semmi köze a moms for liberty vagy akarmilyen kezdemenyezesekhez.
egyszeruen latja az ember a woke oldalt, es az az ellen lassan felebredo ellenállást, az emberek abnormalis es aberralt elleni észbe kapását, kezdve a legfelso szintektol - trump - lefele a kisemberig.
nem az ujjambol szopom ki az infokat, meg lehet nyugodni.
thereisonly1ronaldo

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2023. november 23., csütörtök 10:10

hehetheoriginal írta: az milyen forras, hogy townhall meg boardmeetingre be van teve egy kamera, es jonnek a szulok sorban panaszkodni, bizonyitekkal alatamasztva, hogy mi szerepel a mesekönyvben pl, amit a balfasz felolvas a gyerekeknek?
az eleg objektiv forras?
nyilvan nem hirekrol meg propagandarol beszelek, csodalkozom, hogy vannak ilyen naiv emberek... :coffee:
Gondolom a Moms for Liberty altal szervezett gyulesekre gondolsz, jelenleg ezek vannak felkapva a Youtube meg Instagram rovid videokon, es meglepodnek, ha ezeken a videokon tul jobban beleastad volna magad a temaba. Maradjunk annyiban, hogy ez a csoportosulas, aminek a tagjai kozott vannak regisztralt molesztalok olyan hiteles, mintha itthon a Nezopont, M4 meg HirTV osszefogna, letrehozna egy Sajtoszabadsagot Magyaroszagon forumot. Karenek gyulekezete, akiknek a sajat eletuk nem tul izgalmas, ezert mindenfelekepp bele akarnak szolni masokeba, tokmindegy mit okozva ezzel. Jo olvasni valo a temaban:
https://www.vice.com/en/article/dy3gnq/ ... or-liberty

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. november 23., csütörtök 10:05

Újabb téma, ha már így belejöttünk :D A sokat emlegetett választási rendszer megváltoztatása/vissza csinálása. Kinek mi a véleménye róla? Kari Geriét tudjuk :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=T-PsZAXZdTI&t=313s

Visszaolvasva kicsit elszomorító, hogy itt is van legalább 6 olyan olvasó, aki szerint teljesen rendben van a homoszexualitás bevezetése óvodás korban.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 9:56

Tekintve hogy a tanulás nem csak curriculumot jelent hanem készségeket és általános ismereteket is
igy van.

es emellett/ezen felül a nevelés egy tök más téma.

hogy a nevelésben is megtalálható a tanulás mint fogalom a gyerek oldaláról - miutan el van magyarazva x alkalommal, hogy pl ne köpködj az utcán, mert illetlen es alja viselkedés, azt a gyerek megtanulja, hogy nem szabad, nem illik -, ettől még ez a fajta tanítás (azaz nevelés) nem a pedagógus és az óvoda, iskola feladata.
ismét hozzáteszem: lenne normál esetben.
thereisonly1ronaldo

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 9:44

az milyen forras, hogy townhall meg boardmeetingre be van teve egy kamera, es jonnek a szulok sorban panaszkodni, bizonyitekkal alatamasztva, hogy mi szerepel a mesekönyvben pl, amit a balfasz felolvas a gyerekeknek?
az eleg objektiv forras?
nyilvan nem hirekrol meg propagandarol beszelek, csodalkozom, hogy vannak ilyen naiv emberek... :coffee:
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. november 23., csütörtök 9:39

hehetheoriginal írta: nincs rosta, vagy nem működik.
nézz szét az interneten mik mennek pl amerikában.
elég meredek.
de biztos hazudnak a szülők. :coffee:
az én feladatom a nevelés, én mondom meg mit tanulhat
2 külön dolog, fogalomzavar esete áll fenn nálad.
Tekintve hogy a tanulás nem csak curriculumot jelent hanem készségeket és általános ismereteket is, ezért ez a fogalomzavar nálad áll fenn :) Vagy maradjunk annyiban hogy te szűken én tágan értelmeztem.

A hsz-ed másik részére, pont erről beszélek, hogy a "nézz szét az interneten" az nem mindegy hogy milyen forrásokból teszed. De örülök hogy velem ellentétben te sziklaszilárdan tudod hogy mi megy Amerikában, így akkor már én is 100% biztos vagyok benne és fröcsögve tudom fikázni, ahelyett hogy gondolkodnék hogy tényleg reális-e egy adott állítás. És most nem arról beszélek hogy vallás tanítás vs tudomány (intelligent design vs evolució például), mert ezek valós jól dokumentált oktatási problémák. De ugye inkább a fütyifogdosás tanítása (wtf?) ami kiverte itt is a biztosítékot.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 9:29

attól még hogy amúgy állatok de van pénzük, attól még nem az a norma.
tisztaban vagyok vele, hogy mennyire gusztustalan undoritoak az emberek nagy resze, legyen az a vilagon barhol.
de ez nem jelenti azt, hogy nekem illeszkednem kellene akkor, meg leadni a szintet, pláne a felnovo generaciokat erre nevelni vagy ezt jovahagyni naluk
thereisonly1ronaldo

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2023. november 23., csütörtök 9:28

hehetheoriginal írta: ezen túl le vannak fektetve a civilizált, felvilágosult modern európai értékek: nem köpködsz az utcán
Utazz el egyszer Dániába vagy Svédországba, élvezni fogod. :lol: :lol:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 9:26

nincs rosta, vagy nem működik.
nézz szét az interneten mik mennek pl amerikában.
elég meredek.
de biztos hazudnak a szülők. :coffee:
az én feladatom a nevelés, én mondom meg mit tanulhat
2 külön dolog, fogalomzavar esete áll fenn nálad.
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. november 23., csütörtök 9:15

Remélem amikor a történelem vagy matematika tantervet össze kell állítani, ugyanennyire veri mindenki az asztalt hogy az én feladatom a nevelés, én mondom meg mit tanulhat a gyerek. Én sem azt gondolom hogy hú rengeteg szexuális felvilágosítás kellene a gyerekeknek, de azért vicces számomra ez a kettősség.

Azt is gondolom hogy ilyen jó urbánus legendáként el vannak túlozva ezek az ismerősöm ismerősével történt dolgok, mint a csapatépítő játéknál ahol áll 10 ember egymás után, és suttog mindenki valamit, a végére meg teljesen megváltozik. Pl ez ami itt volt, hogy rendben van simogatni másik gyerek nemi szervét, nem tudom elképzelni hogy ez bárhol átmenne a rostán.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 9:00

fura ezt olvasni
miért? ugyanarrol beszelunk.
egy dolog, hogy mi a valóság, és mi lenne a szülő dolga és felelőssége....
én pl elitóvodát üzemeltetnék, az ilyen gyerekeket kibasznám, elküldeném máshova, nekem a szulo hibájábol ne szennyezzek a többi normalis gyerek viselkedeset.
Ki dönti el, hogy mi a társadalmi normába illő viselkedés?
elég egyszerű azért ez, nem?
amig nem okozol kárt, nem ártasz másoknak.
ezen túl le vannak fektetve a civilizált, felvilágosult modern európai értékek: nem köpködsz az utcán, nem fújod ki a mosogatókagylóba az orrod, ahonnan más is vesz vizet inni, kitakaritasz magad után, becsukod az ajtot magad utan, nem orditasz ok nelkul tebolyultan a boltban, figyelsz es tekintettel vagy az embertarsaidra, nem csak te letezel egyedul a vilagon, stb stb stb. ezeket a szulonek kell alapesetben megtanitania, aztan ezt szepen lehet gyakorolni elkezdeni a bölcsiben, oviban, ha vmi normaltol elteres van, akkor azert kapja a pénzt a pedagogus, hogy ezeket korrigalja. de a standard, a norma, az ugyanaz, mindenki szamara.
minden ettől eltérő egy alacsonyabb minőségű szint, és törekedni kell ezt elkerülni.
Bizonyos tekintetben itt is nehéz vonalat húzni. Szerintem (és szerencsére jó sok ember szerint) a szexuális felvilágosítás illetve a nemi biológia fontos része az életnek, plána ha el akarjuk kerülni a fiatalkori terhességet és a nemibetegségeket. Vannak egyházi iskolák ahol ez tabu, és vannak szülők akik szerint ez nem az iskolába való, de otthon sem beszélnek róla. De menjünk egy lépéssel tovább - az iskolában megtartod a felvilágosító órát. Kitérsz-e arra, hogy nemibetegségek egynemű aktus között is terjedhetnek? Ez a tudás életet menthet, másrészt szóba kerül a homoszexualitás, ami jelenleg kb fegyverként van használva és társadalmilag egy nagyon megosztó téma.
szülő dolga. megegyezes kerdese, ha ezt a szulo nem akarja, vagy nem erdekli, akkor megteheti az iskola. közepiskolaban, felso tagozatban, mikor mar elnek/elhetnek szexualis eletet.
de nem az ovodaban, vagy bolcsodeben, ahol nincs még kellokepp kifejlodve a gyerek, ahogy a legelso peldaban le lett irva, es amibol az egesz diskurzus indult, amiatt a fél vilag fel van haborodva.
thereisonly1ronaldo

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: babaking » 2023. november 23., csütörtök 8:52

Egy részével amit hehe ír én is egyetértek, de szeritem igen is van nevelő feladata a pedagógusnak. Illetve van két részlet ami megragadta a figyelmem:
hehetheoriginal írta: De mondok egy példát én is.
pont errol beszelek. Ilyenkor helyenvalo a neveles. De ezt nem sajat indittatasbol, akar felsobb ukaz hatasara inditod, hanem ez egy reakcio, egy defektes, tarsadalmi normakba nem illo viselkedest javitani hivatott.
Kurvanagy kulonbseg van a ketto kozott
[/quote]

Ki dönti el, hogy mi a társadalmi normába illő viselkedés? A szemetelés könnyű példa, ott (nagyjából) mindenki egyetért. A kultúrák között és ezáltal a társadalmak között is nagy különbségek vannak. Melyiket javítsa a tanár? Ahogy írtam, szerintem is van a pedagógusnak nevelő, és ami még fontosabb példakép funkciója. Hol húzod meg - te - a határt a nevelés és a társadalmi korrekció között?

csababarca írta:
Ha csak szexuális nevelésre gondolsz, azzal egyetértek, azt nem szabad engedni, de nem is történik meg, csak van 1-2 kiragadott, és túlfújt példa, amit aztán általánosításként ráhúzunk az óvodákra, iskolákra.
Bizonyos tekintetben itt is nehéz vonalat húzni. Szerintem (és szerencsére jó sok ember szerint) a szexuális felvilágosítás illetve a nemi biológia fontos része az életnek, plána ha el akarjuk kerülni a fiatalkori terhességet és a nemibetegségeket. Vannak egyházi iskolák ahol ez tabu, és vannak szülők akik szerint ez nem az iskolába való, de otthon sem beszélnek róla. De menjünk egy lépéssel tovább - az iskolában megtartod a felvilágosító órát. Kitérsz-e arra, hogy nemibetegségek egynemű aktus között is terjedhetnek? Ez a tudás életet menthet, másrészt szóba kerül a homoszexualitás, ami jelenleg kb fegyverként van használva és társadalmilag egy nagyon megosztó téma.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: rashidm » 2023. november 23., csütörtök 8:50

hehetheoriginal írta: Nagy tevedes van itt.
A szulon kivul senkinek semmi joga beleszolni, hogy hogy nevelje vki a gyereket. (Ha kis nyomorult a gyerek, akkor is a szulejevel fogok eloszor "elbeszelgetni", csak aztan a gyerekkel, ha mar nincs mit tenni, mert mindenki bolond a csaladban)
Szoval a neveles nem tanari, ovonoi feladat, sztem ez az egesz rendszer el van baszva.
Nekem feleségem óvodapedagogus, fura ezt olvasni, mert ennek pont az ellentettjét szokta mesélni. 10-ből 7 szülő kb semmit nem tanít a gyereknek, nemelyik gyerek pelenkaval jár oviba; kanállal, villával való evést ők tanítják meg nekik, stb. És ez pesti ovi, a jobbik fajtából.

Nyilván az alap dolgokat ők tanítják meg, de azert na, vicces amikor nincs megnevelve a gyerek, aztan anyukának nemet mond ha fel kell venni a kabátot (vagy fel se tudja venni elotte, mert ki van nyalva a segge), párom előtt meg szó nélkül csodasan felveszi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rashidm 2023. november 23., csütörtök 8:52-kor.

Vissza: