Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. november 23., csütörtök 12:40

Halfkey írta: Idáig egyetértettem ezzel a posztoddal nagyrészt de ezt nemtudom hova tenni:
Azért mert fiatalon akár szélső jobb oldali nézeteket vallottak páran, azért nácik.
Ha azért nem lehet lenácizni valakit mert náci nézeteket vallott (akármikor is), akkor nem tudom miért lehet :)
Pedig egyszerű: az emberek képesek a változásra, fejhlődésre és alapból nem ítélünk el csoportokat pár egyed alapján. Példa: ha gyerek korodban elcsórtál egy csokit a boltból, akkor életed végéig egy tolvaj maradsz és úgy kell téged megítélni?

A Mi hazánk egy harmadik utas párt. El kell olvasni az alapító nyilatkozatot. Nem lehet elítélni és megítélni a pártot azért, mert mondjuk Toroczkai 18 évesen karlendített, vagy tudom is én mit csinált.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. november 23., csütörtök 12:23

Idáig egyetértettem ezzel a posztoddal nagyrészt de ezt nemtudom hova tenni:
Azért mert fiatalon akár szélső jobb oldali nézeteket vallottak páran, azért nácik.
Ha azért nem lehet lenácizni valakit mert náci nézeteket vallott (akármikor is), akkor nem tudom miért lehet :)

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. november 23., csütörtök 12:17

Realista24 írta:
kiserik írta:
Megnézted a videót, amit linkeltem?
Kerdesre kerdessel...mar megint. :lol: Hagyjuk.
Jobb lett volna, ha azt mondom, hogy nézd meg a videót? Röviden: a Mi hazánk beadott 2 indítványt, miszerint alakítsák át/vissza a választási rendszert mind az országgyűlési, mind a fővárosi választásokat tekintve, amiket csak közösen tartanak fenn. Kari Geri már meg is szólalt, hogy ez nem fog megtörténni, mert ő nem szeretné.
ferni írta:

Biztos jó amit mondanak a választási rendszerről, attól még nem fogok tapsikolni a magyarországi aktuális Hitler-alakulatnak.
Az a baj, hogy pont olyan vagy, mint ami ellen annyira fel vagy háborodva: elutasító, diszkriminatív. Azért mert nemzeti tudatú párt, azért nácik. Azért mert fiatalon akár szélső jobb oldali nézeteket vallottak páran, azért nácik. Azért, mert visszaeső sorozatgyilkosokat, életfogytiglanosokat nem akarnak luxus körülmények közt tartani rengeteg adóforintból, azért nácik. Azért, mert nem akarják beengedni a migránsokat, nácik. Hiába mondanak jót, hiába tesznek jót, hiába jó a programjuk, de nácik. Nem lehetnek mások, csak nácik.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. november 23., csütörtök 12:08

hehetheoriginal írta:
btw hollandiaban friss győztes a szélsőjobb.
az inga visszaleng.
argentin elnököt láttuk a minap mi a véleménye.
trumpot ujra meg fogják választani.
innen megyünk tovább.
Nem akarlak elkeseriteni, de az argentin elnoknek eleg szabad gondolkodasa van arrol hogy egy szemely mit tehet es mit nem. Tulajdonkeppen az allami beavatkozast akarja redukalni, amennyire csak lehet. Tehat az idealis vilagaban barmely egyen szabadon donthet a nemerol, szexualitasarol, sot a szervkereskedelmet is nyugodt szivvel jovahagyna. Gendersemleges wc-k? nem erdekli, dontse el minden hely maga. Ezt most ertekitelet nelkul irom, mindenki dontse el hogy ez jo-e vagy sem, de van egy olyan erzesem hogy nem ezzel akartal peldalozni. Ugye nem 15 masodperces tiktok meg twitter videokbol kene megfejteni a vilagot, es akkor lehet jobban kepben lennel. Nagyjabol ennyire relevans amikor youtube videokbol okoskodsz egy 331 millios orszag problemairol.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. november 23., csütörtök 11:59

kiserik írta:
Akkor mi a fenéről folyik itt a diskurzus egy ideje? Homofób e aki úgy gondolja, hogy nem való a homoszexualitás a mesekönyvbe, az óvodába? Végig ez volt a feltevés.
Ezzel egyetértünk, hogy nem való óvodába.
De nem is ez volt a feltevés, mert én arra reagáltam, hogy ettől nem lesz a gyerekből instant meleg. Ez volt a feltevésed, ami alapjaiban téves.

Az, hogy ez hova való, való e egyáltalán valahova, traumát okoz-e, ezek valid kérdések, amik aztán kibontakoztak belőle.

Én pl full toleráns vagyok a homoszexualitással szemben, mert vannak érintett barátaim. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy a woke, és az a marginális kisebbség, akik ezt erőltetve igyekeznek propagálni, az normális, és támogatandó.
De ez egy picsafüstnyi hülye, aki ezt gondolja, hogy ezt kell csinálni, csak ugye ők vannak kihangosítva.
És leginkább az antiwoke hangosítja fel ezeket, én ilyen sztorikkal csak a facebook-on találkozom, ilyen megafonos emberkék támogatott posztjaiban. Ez is érdekes dolog, hogy miért tartják ennyire közbeszédben ezt az egészet.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2023. november 23., csütörtök 11:58

Realista24 írta:
babaking írta: Én is elvesztem kicsit, mert én a nevelésnél csatlakoztam be és nem olvastam vissza teljesen, ezért az ovódás meleg mesekönyvek kimaradtak.

És aki nem tud értelmezni: szexuális felvilágosításának iskolában van a helye szerintem is biológia órával összekötve nem oviban, bár ilyet nem is írtam.

Az meg, hogy egy mesekönyvben van két meleg maci az nem ugyanaz mint a drag queenek szereplése az oviban. Utóbbit nem támogatom, előbbivel semmi bajom. Ettől nem lesz senki meleg, cserébe az a gyerek akinek két apukája/ anyukája van nem érzi magát teljesen kirekesztve. Viszont megértem, ha sok szülő nem szeretné, hogyha a gyereke ezzel ott találkozna, és bár nem értek vele egyet a véleményét tiszteletben tartom, és mindenképp egyeztetnék a szülővel erről ha oviban ebből szeretnék felolvasni.
Ma jott szembe egy video, ahol anyuka lobalja a gyereket a kamera elott, nagyjabol 2 honapos lehet, hogy remelem meleg lesz, ez itt egy meleg gyerek, kerlek legyel meleg.
:|
Igen van ilyen is, remélhetőleg egy szélsőség. Szerintem sok celeb is marketingnek használja, hogy meleg/ transz/ nem bináris stb. Van olyan akinek mind a 4 (5?) gyereke transz. És itt szerintem 2 eset áll fent:
- vagy marketing célra használja ami gusztustalan, és a valóban melegek elfogadását nem, hogy segíti, de aktívan hátráltatja.
- vagy annyira sötét, hogy azt hiszi, hogy ha egy fiu szeret babával játszani akkor már meleg meg transz

Egyik rosszabb mint a másik, és ezeknek szerintem is gátat kell szabni. Az a baj, hogy hülyék mindenhol vannak, és most épp ez a felkapott téma, ezért a középpontban érzik magukat. De ezt a réteget ugyanúgy megtalálod bármilyen tudományos kérdésnél, csak azokat most nem anniyra kapja fel a világ, meg épp nem lehet rajta milliárdokat keresni
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2023. november 23., csütörtök 11:58

Igazad van hehe, hogy egyértelmű, hogy jön az ellenpólus, mert ez nem normális ami megy.
De amit írtam is, erre hosszútávon nem az a megoldás, hogy akkor egy ugyanennyire radikális ellenpólusnak kell jönnie, mert mint tudjuk Sose szabad fullba nyomni a kretént.

Elég ha egy oldal nyomja fullba a kretént, annak nem lesz jó vége ha a másik is.
Már pedig sajnos a realitás az, hogy ez pedig így lesz, mert már csak az viszi át az ingerküszöböt.

A kérdés, hogy hol lesz ennek így a vége? Valami átmenet kéne itt is, de sajnos az emberek bele vannak ragadva a fekete vagy fehér koncepcióba, mintha szürke nem is létezhetne és a realitás az, hogy nem is fog, egyszerűbb végletekben gondolkozni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2023. november 23., csütörtök 11:59-kor.

Donát
Kedvenc csapatod: Los Blancos

HozzászólásSzerző: Donát » 2023. november 23., csütörtök 11:56

Nem értem egyáltalán miért merül fel, hogy való-e homoszexualitás téma az óvodákba, amikor semmilyen szexualitás nem való oda. Heteró se, és más se.

Én a magam részéről anno annyit mondtam a ált. iskola harmadikas unokahúgomnak, amikor azt kérdezte, hogy "mit jelent, ha valaki meleg?", hogy a legtöbbször a fiúk lányokba, a lányok fiúkba lesznek szerelmesek, de vannak fiúk akik fiúkba, és lányok akik lányokba szerelmesednek bele. Kiragadott példa, de ő akkor beérte ennyi válasszal.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2023. november 23., csütörtök 11:50

Realista24 írta:
babaking írta: Én is elvesztem kicsit, mert én a nevelésnél csatlakoztam be és nem olvastam vissza teljesen, ezért az ovódás meleg mesekönyvek kimaradtak.

És aki nem tud értelmezni: szexuális felvilágosításának iskolában van a helye szerintem is biológia órával összekötve nem oviban, bár ilyet nem is írtam.

Az meg, hogy egy mesekönyvben van két meleg maci az nem ugyanaz mint a drag queenek szereplése az oviban. Utóbbit nem támogatom, előbbivel semmi bajom. Ettől nem lesz senki meleg, cserébe az a gyerek akinek két apukája/ anyukája van nem érzi magát teljesen kirekesztve. Viszont megértem, ha sok szülő nem szeretné, hogyha a gyereke ezzel ott találkozna, és bár nem értek vele egyet a véleményét tiszteletben tartom, és mindenképp egyeztetnék a szülővel erről ha oviban ebből szeretnék felolvasni.
Ma jott szembe egy video, ahol anyuka lobalja a gyereket a kamera elott, nagyjabol 2 honapos lehet, hogy remelem meleg lesz, ez itt egy meleg gyerek, kerlek legyel meleg.
akkor meg az o agya is felfogta hogy melegge nevelni nem lehet gyereket. remelni meg azt remel amit akar, a gyerek majd felfedezi hogy neki mi kell. maskerdes hogy milyen elozmenyei vannak annak hogy a no poenbol nem poenbol ilyet remel
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. november 23., csütörtök 11:45

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. november 23., csütörtök 11:43

kiserik írta:
Halfkey írta: Nem a woke a divat manapság hanem az antiwoke. Csak hogy tisztán lássunk :) Utóbbi hozza a politikai sikereket, utóbbi hozza a social media megosztást, a bólogatást a fórumokon, azzal értenek egyet többen stb. Csak mielőtt belemész abba hogy neked mit jelent a divat.
Ezzel nem értek egyet. A túlerőltett woke a divat és arra reakció az antiwoke, ami persze érthető módon hozza a sikereket. Hogy érthető legyek, nem azért háborodsz fel ha pofán váglak, hogy mindenki megsajnáljon és politikai előnyt szerezz, hanem mert pofán vágtalak.
ferni írta:

Reménytelen eset vagy :lol:
Te meg jó vitapartner. Érdekelne a véleményed a választási rendszer át/vissza-alakításáról.
Ez kb olyan hogy párszor magyaráztad hogy ‘mi városiak’ nem látunk rá jól a vidékre. Akkor ezek szerint te meg nem látsz rá jól a városra, mert ez 10 éve lehet igaz volt amit mondasz, de ma nem így néz ki. Nem minden ellenzéki szavazó woke, vagy nem is értem hogy jönne ki neked máshogy hogy a woke mennyire népszerū. Nagyon nem az.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2023. november 23., csütörtök 11:42

Én is elvesztem kicsit, mert én a nevelésnél csatlakoztam be és nem olvastam vissza teljesen, ezért az ovódás meleg mesekönyvek kimaradtak.

A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 23., csütörtök 11:41

Embereket akarnak deportálni Afrikába, Szibériába küldeni, halálra büntetni őket.
EZEKET ŐK MONDJÁK
kiragadott feligazság, es a felhaborodas miatt meg se érted, csak elönti az agyad az ideg. onnantól meg nem vagy képes reálisan gondolkodni. nem a te hibád, rengeteg ember ilyen emocionális, az emberek nagy része ilyen.
az a baj ferni, hogy az elmult evtizedek nagy bunbanata es bocsanatert valo hajlongasa miatt jutottunk el felvilagosult, elfogado modern europai emberkent, mint legfejlettebb tarsadalmak odáig, ahol most tartunk.
eljön az a pillanat, amikor a saját életed forog kockán - lehet nem a mi életünkben, hanem a jövő generációinak életében -, és el kell dönteni, hogy vagy ők vagy mi. szép utópia békésen megoldani a problémákat, és megbeszélni próbálni, meggyőzni próbálni a terroristát, hogy ne robbantsa fel az utcát, ne erőszakolja magát végig az utcán sétáló nőkön es ne fajtalankodjon a kiskorú lányoddal, de eddig nem igazán sikerült.
mindez mi miatt?
vallás miatt. ami elvileg jó dolog kéne legyen ugye :lol:

btw hollandiaban friss győztes a szélsőjobb.
az inga visszaleng.
argentin elnököt láttuk a minap mi a véleménye.
trumpot ujra meg fogják választani.
innen megyünk tovább.
thereisonly1ronaldo

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2023. november 23., csütörtök 11:29

Én kiszálltam ebből a beszélgetésből, kajak olyan vagy mintha trollkodnál.

Létezik fekete meg fehér, de nem létezik semmi átmenet.

Leírtam részletesen, hogy működik a Mi Hazánk, tolják a popularista szarokat, hogy minél több embernek szimpatikusak legyenek és bevonzák őket, attól még egy rasszista, antiszemita párt maradnak bármilyen jó dolgokat is mondanak mellette.

Embereket akarnak deportálni Afrikába, Szibériába küldeni, halálra büntetni őket.
EZEKET ŐK MONDJÁK

Biztos jó amit mondanak a választási rendszerről, attól még nem fogok tapsikolni a magyarországi aktuális Hitler-alakulatnak.

Meg kell húznia az embernek saját magánál egy határt mik férnek bele és mik nem és ha ezt a határt átlépik, akkor attól el kell határolódni, még ha kimennek az utcára és ingyen pénzt osztogatnak akkor is.

Remélem egyszer észhez térsz, mert ez nagyon rossz irány amerre épp tartasz ilyen téren.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. november 23., csütörtök 11:24

kiserik írta:
Realista24 írta:

Ez miert pont a Mi Hazank mellett?
Kerdesre kerdessel...mar megint. :lol: Hagyjuk.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. november 23., csütörtök 11:20

Realista24 írta:
kiserik írta:
Na jól van, akkor 1 pont a Mi hazánk mellett :kacsint: Meglátjuk, hogy mi lesz a többi párt véleménye.

Akkor mi a fenéről folyik itt a diskurzus egy ideje? Homofób e aki úgy gondolja, hogy nem való a homoszexualitás a mesekönyvbe, az óvodába? Végig ez volt a feltevés.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. november 23., csütörtök 11:18

kiserik írta:
ferni írta:

Egyértelmű, hogy ami most van az nem fair és nem jó.

De hát ezek egyértelmű dolgok, ahogy az is hogy itt is van legalább 0 olyan olvasó, aki szerint teljesen rendben van a homoszexualitás bevezetése óvodás korban.
Na jól van, akkor 1 pont a Mi hazánk mellett :kacsint: Meglátjuk, hogy mi lesz a többi párt véleménye.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. november 23., csütörtök 11:14

ferni írta:
Te meg jó vitapartner. Érdekelne a véleményed a választási rendszer át/vissza-alakításáról.

De hát ezek egyértelmű dolgok, ahogy az is hogy itt is van legalább 0 olyan olvasó, aki szerint teljesen rendben van a homoszexualitás bevezetése óvodás korban.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2023. november 23., csütörtök 10:43

magnus666
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
Kedvenc csapatod: FCB

HozzászólásSzerző: magnus666 » 2023. november 23., csütörtök 10:42

a viceot mint hiteles forrást felhozni a témában elég érdekes tudva azt, hogy a tulajdonos kör olyan cégekből áll akik nyíltan a woke-t nyomatják orrba-szájba :lol:

viszont a woke tökéletes célt ért, az emberek soha nem voltak ennyire egymás ellen fordítva. A megosztott társadalmon pedig lehet uralkodni.

a woke-antiwokeot kicserélheted bármire, ugyanez a végeredmény.

Vissza: