A sorkatonaságnál vagy a kötelező iskolai honvédségi foglalkozásnál engem az aggaszt, mint minden ilyennél ebben az országban. A megvalósítás.
Mert annak sok értelme nem lenne, ha megjelenne egy némethsziló féle tiszt, pörköltszaftos hajtókával, aki a bordásfalon akkor tud felmászni, ha lefektetik neki.
Valami edukáció történhetne, az ellen nem vagyok, egyébként ha az iskola akarja, már ma is tarthat ilyet, mert a nat-ban van erre lehetőség, honvédelmi alapismeretek címszóval, érettségi is van belőle ha jól tudom.
A gazdasági, pénzügyi edukáció megint csak fontos lenne, de ehhez megint csak szakemberek kellenének, akik ezt át tudják adni a diákoknak.
Ugye ez eddig a történelem tantárgyhoz volt csapva, basic dolgokat tudtam csak hitelesen elmagyarázni, mert nem értek hozzá olyan formában mélyebben, hogy tanítani tudjam.
Nálunk van szakköri keretek között lövészet, légpisztollyal és légpuskával. Szeretik a gyereket, de ha vannak 10-en már két tanár kell oda. És ugye a kapacitás nem áll rendelkezésre sokszor, a lőszert, lőlapokat saját pénzből vesszük, mert tanker nem ad. Megint visszakanyarodtunk a mocskos anyagiakhoz.
Remy írta:
Amugy eleg lenne egy 2 hetes nyari kikepzes.
Annak meg lenne is ertelme.
semmi értelme nem lenne.
legalábbis a harcra, tényleges hadviselésre nem tud felkészíteni.
a világháborúkban a frontok előtt pl angolok 4-5 hétig a fronttól km-rekre lévő alapkiképző bázisokra vitték az újoncokat, hogy kicsit kiképezzék őket mi várható, megtanítsák őket tölteni, célozni, lőni valamelyest.. így se ért az se semmit, mert ami ott fogadta őket, arra nem lehet felkészülni.
ma is vannak katonai/honvédségi táborok egyébként, akit vonz az ilyen az ezeket meg tudja találni.