Dehogy mások az arányok. Azt hiszed most összehasonlíthatatlanul több lehetősége van egy fiatalnak, mikor a mostani 40+os generáció közepes munkamorállal, és tudással viszonylag kényelmes életet tudott magának kialakítani, a jelenlegi 20as korosztály jelentős részének pedig egy sokkal komplexebb, nehezebb, és gyorsabb környezetben kell helytállnia a minimumért is. Az a végtelen több lehetőség nem arra lehetőség, hogy megváltsd a világot, hanem hogy ne halj éhen. Abba már bele se megyek, hogy ezt a mostani generációt pont az a 40+os generáció nevelte ilyenre, aki most első sorból köpködi. Ha én lennék most a 20as éveim elején, az ilyen hozzáállású emberektől szeretnék utoljára kitartást meg önbizalmat tanulni.rikko írta:
Hol írtam, hogy egy egész generáció selejt ?
Annyit írtam, ahogy idezted is, hogy minden generációnak megvolt a fergese. Az arányok mások.
Nagyon röhögnék, ha mondjuk mindenhol lenyomnák a netet és telót 1 hónapra. Hány idegroncs lenne a fiatalabb és mennyi az idősebb, teszem fel 40+ -os rétegből.
Az én értékrendemet nem kell neked belőni abból, hogy visszahoznám a sorkatonasagot. Mert ez egy iszonyat kis része az egésznek. Istentelen mennyiségű fiatal ismerősöm van és szívesen hallgatom őket, mert 40+ os fejjel is tanulok tőlük, illetve ők is tőlem. Ha mást nem , de kitartást és önbizalmat igen. Ezer dolog van amiben a jelenlegi 20-as korosztály fejlettebb de minimális odafigyeléssel duplája lehetne ez.
Összehasonlíthatatlanul több lehetősége van a mai fiataloknak, hogy egy jobb jövőképet alkossanak ,.mint amilyen nekünk volt anno a 80-90-es években. Aztán meg lehet nézni, hogy merre halad a társadalom.
Politika
- Süti
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Politika
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
- M1Ö
- Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Fúúú, ezt ne is mond, mert agyérzést kapok. A faluba ahol élek, a boltnál a pakoló párhuzamos az úttal. A végén van a kereszteződés, ott záróvonal van, vagy mi az, ahova már nem állhatsz. Rendre rajta állnak meg, így csak úgy lehet kikanyrodni jobbra, hogy átmész a szembejövő sávba. Mindezt azért,hogy a szerencsétlen 2 méterrel kevesebbett gyalogoljon a kocsitól a bejáratig...csababarca írta: Persze vannak ilyen gyerekek is, de a rátermett 30-40es korosztályban is van, akinek fizikai fájdalmat okozna elsétálni a sarki közértbe meg vissza.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
De van, persze iskola válogatja a minőségét, hatékonyságát.hehetheoriginal írta:
há de nincs minden nap tornaóra az oskolában?
vagy olyan nem is volt soha?
én nemtom, vettem az erettsegit meg a jogsit is.
Én nem tudom @rikko előtt mi a példa, én 5.es osztályomat amikor megkaptam őket elvittem Visegrádra túrázni, 15 km-t mentünk, néha megálltunk pihenni. Semmi gondjuk nem volt.
Ez a "2km-t nem tudnak sétálni" egy boomerkedés, semmi több.
Persze vannak ilyen gyerekek is, de a rátermett 30-40es korosztályban is van, akinek fizikai fájdalmat okozna elsétálni a sarki közértbe meg vissza.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Hol írtam, hogy egy egész generáció selejt ?Süti írta:Kis túlzással egy egész generációt bevágsz a "selejt" kategóriába, mert nem a te értékrended szerint élnek, és kikéred magadnak hogy eszmecsere folyik. Komoly.rikko írta:
Minden generációnak megvolt a "fergese"... A katonaságnak, a sportnak is megvan a maga hatékony oldala. Főleg, ha normális helyen voltál.
Ha már tiszteletről írsz, igen azt ki kell érdemelni és nem kérni kell. Nem azért kell tisztelni valakit, mert xy éves, de azt minimum meg kell adni neki , főleg ha 2* annyi idős mint a Z selejt, hogy nem leugatva van, ha esetleg valami nemtetszőt ír.
Eszmecsere folyik és nem szardobalas, legalábbis részemről
Annyit írtam, ahogy idezted is, hogy minden generációnak megvolt a fergese. Az arányok mások.
Nagyon röhögnék, ha mondjuk mindenhol lenyomnák a netet és telót 1 hónapra. Hány idegroncs lenne a fiatalabb és mennyi az idősebb, teszem fel 40+ -os rétegből.
Az én értékrendemet nem kell neked belőni abból, hogy visszahoznám a sorkatonasagot. Mert ez egy iszonyat kis része az egésznek. Istentelen mennyiségű fiatal ismerősöm van és szívesen hallgatom őket, mert 40+ os fejjel is tanulok tőlük, illetve ők is tőlem. Ha mást nem , de kitartást és önbizalmat igen. Ezer dolog van amiben a jelenlegi 20-as korosztály fejlettebb de minimális odafigyeléssel duplája lehetne ez.
Összehasonlíthatatlanul több lehetősége van a mai fiataloknak, hogy egy jobb jövőképet alkossanak ,.mint amilyen nekünk volt anno a 80-90-es években. Aztán meg lehet nézni, hogy merre halad a társadalom.
Nem ,dehogy is. Ven fasz vagyok en mar, csak hasznalom a modern technologiat es elek is az elonyeivel. Sot, ez a munkam is. Nem erzem magam sertve, csak nekem nagyon fura, ez a regen minden jobb olt mentalitas, mikozben kordokumentumok vannak arrol (mert az elmult 100 evbol gyakorlatilag minden dokumentalva van), mennyivel rosszabb volt rengeteg dolog. Az ujat pedig senki sem akarja elfogadni, hogy igenis lehet jobb mint a regi, pedig a gyerekkoraban mindenki ugyanezt atelte a masik oldalrol. Amikor az oregek fikaztak minket kis pocsosoket minden szarert. Olyan, mintha az emberek egy nagy resze elveszitene a gyerekkorai emlekeit, es azza valtozna, akik a szulei voltak.Tjacks írta:
Ez egy önvédelmi mechanizmus nálad mondván sértve érzed magad hogy Te ebbe a csoportba tartozol ? Ezt most nem bántóan írom,kérdezem , csak már többször fogalmaztál meg hasonlókat
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Azért ott gazaban kb ez az alap, hogy ha hív a haza, akkor irány és mész lövöldözni.
Nagyon más környezet, ahogy te is írtad.
Valószínűleg otthon is az lenne, ha állandóan fenyegetnének a szomszédok. De mivel ilyenről egyelőre szó sincs, így a jelenlegi pár ezer fős hadsereg is elég. Igaz se felkészítettseg, se technika, se semmi. Lehetne úgy is, mint ahogy a svédek vagy svájciak, de ahhoz nem Lôlő zsebébe kellene tolni a milliárdokat.
Nagyon más környezet, ahogy te is írtad.
Valószínűleg otthon is az lenne, ha állandóan fenyegetnének a szomszédok. De mivel ilyenről egyelőre szó sincs, így a jelenlegi pár ezer fős hadsereg is elég. Igaz se felkészítettseg, se technika, se semmi. Lehetne úgy is, mint ahogy a svédek vagy svájciak, de ahhoz nem Lôlő zsebébe kellene tolni a milliárdokat.
- Süti
Kis túlzással egy egész generációt bevágsz a "selejt" kategóriába, mert nem a te értékrended szerint élnek, és kikéred magadnak hogy eszmecsere folyik. Komoly.rikko írta:
Minden generációnak megvolt a "fergese"... A katonaságnak, a sportnak is megvan a maga hatékony oldala. Főleg, ha normális helyen voltál.
Ha már tiszteletről írsz, igen azt ki kell érdemelni és nem kérni kell. Nem azért kell tisztelni valakit, mert xy éves, de azt minimum meg kell adni neki , főleg ha 2* annyi idős mint a Z selejt, hogy nem leugatva van, ha esetleg valami nemtetszőt ír.
Legends Never Die.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
-
nem szardobálás de azért leírod, hogy z selejt. fuck logic.
A kor nem érdem, hanem egy állapot, szóval a legkevésbé sem érdekel, hogy ki hány éves. A tiszteletet alapjáraton minden embertárs megérdemli aki nem tett az ellenkezőjéért.
A sorkatonaság pedig...akár hány emberrel beszéltem róla, egyik se számolt be pozitív dolgokról, csak arról hogy pár alkoholista, kiégett kutya próbálta meg kiélni másokon a komplexusait.
Ajánlom amúgy nektek ezt a podcastet. https://youtu.be/Pr0s8TjGTnc?si=1P3ewiw0shw6_OjQ
Csak Kassai miatt érdemes meghallgatni és ő is belemegy a témába.
A tiszteletet, fegyelmet a családban kellene megtanulni a szülőtől. Viszont ahhoz, olyan szülői önismeretre van szükség aki hiteles. Szóval ha felnőtt egy generáció amit xy selejtesnek tart..abban az esetben nem a gyereket kell okolni, hanem azokat akik felnevelték. Viszont a gyerek feladata, hogy amikor önálló felnőtt lesz változtasson a dolgokon és ne vigye tovább a dolgokat. Persze ez fájdalmas...szembenézni a saját gyengeségünkkel és a szülő hibáival.
Amúgy a fenti videóban Kassai beszél arról, hogy a gázai fesztivál után 900e ember azonnal készen állt a haza védelmére vagy valami ilyesmi. Itthon pedig ez elképzelhetetlen lenne.
Viszont nem számolt azzal, hogy pl magyarországon felnőni egy teljesen biztonságos környezetben, vallási dogmák nélkül teljesen más helyzet mint pl egy izreaelben ahol a cionizmus és háborús veszély van jelen.
A kor nem érdem, hanem egy állapot, szóval a legkevésbé sem érdekel, hogy ki hány éves. A tiszteletet alapjáraton minden embertárs megérdemli aki nem tett az ellenkezőjéért.
A sorkatonaság pedig...akár hány emberrel beszéltem róla, egyik se számolt be pozitív dolgokról, csak arról hogy pár alkoholista, kiégett kutya próbálta meg kiélni másokon a komplexusait.
Ajánlom amúgy nektek ezt a podcastet. https://youtu.be/Pr0s8TjGTnc?si=1P3ewiw0shw6_OjQ
Csak Kassai miatt érdemes meghallgatni és ő is belemegy a témába.
A tiszteletet, fegyelmet a családban kellene megtanulni a szülőtől. Viszont ahhoz, olyan szülői önismeretre van szükség aki hiteles. Szóval ha felnőtt egy generáció amit xy selejtesnek tart..abban az esetben nem a gyereket kell okolni, hanem azokat akik felnevelték. Viszont a gyerek feladata, hogy amikor önálló felnőtt lesz változtasson a dolgokon és ne vigye tovább a dolgokat. Persze ez fájdalmas...szembenézni a saját gyengeségünkkel és a szülő hibáival.
Amúgy a fenti videóban Kassai beszél arról, hogy a gázai fesztivál után 900e ember azonnal készen állt a haza védelmére vagy valami ilyesmi. Itthon pedig ez elképzelhetetlen lenne.
Viszont nem számolt azzal, hogy pl magyarországon felnőni egy teljesen biztonságos környezetben, vallási dogmák nélkül teljesen más helyzet mint pl egy izreaelben ahol a cionizmus és háborús veszély van jelen.
-
Minden generációnak megvolt a "fergese"... A katonaságnak, a sportnak is megvan a maga hatékony oldala. Főleg, ha normális helyen voltál.Süti írta: És milyen fegyelmet? Fegyelmezve tiszteljenek meg hallgassák amit mondasz? Érdemeld ki. Azért mert elmúltál 30, még lehetsz egy utolsó senki, aki csak azért, mert régóta pazarolja az oxigént még nem érdemel tiszteletet. És nem kell úgy csinálni, mintha a mi generációnknak nem lett volna meg az a rétege aki a konyha budi sárgakazettás nintendo/doom háromszögben nőtt fel.
Ha legalább valami látszata lenne ennek a hatékony katonaságban eltöltött időnek az idősebb generációkon... De semmi.
-
Amikor én suliba jártam , heti 7 edzésem volt emellett 4 tesi órám.hehetheoriginal írta:há de nincs minden nap tornaóra az oskolában?rikko írta:
Nem gondolom, hogy boomerkedes az, ha annyit elvár a 30-40+os korosztály, hogy a taknyosok némi fegyelmet tanuljanak, illetve a napi megtett lépésszám ne a konyha-budi-szamitogep távolság legyen.
Abszolút nem arról van szó, hogy egy SAS képzést kapjanak, de a mai fiatalok nagytöbbsége kb 2 km séta után úgy le van fáradva mintha két maratont tolt volna le.
Az, hogy mi van most nem tudom. Az eredményt viszont látom az unokaöcsiken és unokahugokon, illetve az ismerősi körben lévő gyerkőcökön.
Egyszerűen nem tudnak koncentrálni 1 órán keresztül, hacsak nem valami lövöldözős játék vagy FIFA.
A fizikai felkészültség pedig sehol, holott elvileg a mai fiatalok jobb genetikaval rendelkeznek , mint az én korosztályom.
- Süti
És milyen fegyelmet? Fegyelmezve tiszteljenek meg hallgassák amit mondasz? Érdemeld ki. Azért mert elmúltál 30, még lehetsz egy utolsó senki, aki csak azért, mert régóta pazarolja az oxigént még nem érdemel tiszteletet. És nem kell úgy csinálni, mintha a mi generációnknak nem lett volna meg az a rétege aki a konyha budi sárgakazettás nintendo/doom háromszögben nőtt fel.
Ha legalább valami látszata lenne ennek a hatékony katonaságban eltöltött időnek az idősebb generációkon... De semmi.
Legends Never Die.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
há de nincs minden nap tornaóra az oskolában?rikko írta:Nem gondolom, hogy boomerkedes az, ha annyit elvár a 30-40+os korosztály, hogy a taknyosok némi fegyelmet tanuljanak, illetve a napi megtett lépésszám ne a konyha-budi-szamitogep távolság legyen.Süti írta: Micsoda Boomer pillanatok.
Abszolút nem arról van szó, hogy egy SAS képzést kapjanak, de a mai fiatalok nagytöbbsége kb 2 km séta után úgy le van fáradva mintha két maratont tolt volna le.
thereisonly1ronaldo
-
Nem gondolom, hogy boomerkedes az, ha annyit elvár a 30-40+os korosztály, hogy a taknyosok némi fegyelmet tanuljanak, illetve a napi megtett lépésszám ne a konyha-budi-szamitogep távolság legyen.Süti írta: Micsoda Boomer pillanatok.
- Süti
A sportot nehezebb lenne kivitelezni mint teljes generációkat laktanyákba dugni meg felszerelni?
Arról ne is beszéljünk hogy ebben az országban pont azok úsznák meg orvos cimbi igazolásával akiknek a leginkább meg kellene tanulnia a fegyelmet és hasonlókat.
Arról ne is beszéljünk hogy ebben az országban pont azok úsznák meg orvos cimbi igazolásával akiknek a leginkább meg kellene tanulnia a fegyelmet és hasonlókat.
Legends Never Die.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
A sport meg jobb lenne, de azt meg nehezebb lenne kivitelezni szerintem.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Ez egy önvédelmi mechanizmus nálad mondván sértve érzed magad hogy Te ebbe a csoportba tartozol ? Ezt most nem bántóan írom,kérdezem , csak már többször fogalmaztál meg hasonlókatzsuninnyo írta: Regen nem voltak buta emberek, csak tisztelettudo zsenik, akik egy utopiat hoztak letre, de a fiatalok teljesen elbasztak az egeszet a monitor elott ulve, meg internetet hasznalva.
Regen mindenki sportos volt es hasznos. A tarsadalom gyakorlatilag a viragkorat erte ebben az orszagban. Kolbaszbol volt a kerites, mindenki tudta hol a helye, es mindenki ertett mindenhez, es terkep nelkul eljutott oda, ahova akart. Sportosak voltak, egeszsegesek, okosak, szokek es kekszemuek.
De mi tonkretettuk. Sajnalom.
Én magamat abból a szempontból hibridnek tartom hogy már bőven abba a generációba tartozom akik pc mellett nőttek fel, sok időt eltöltöttem ott, de a sport buziságom mindig kirántott az utcára, képes voltam elszakadni ettől. foci,futás,tenisz,kézilabda,kosárlabda tökmindegy
Értem mit akarnak átadni itt az öregek, de fegyelemre, kitartásra nem csak a sorkatonaság tud megtanítani. Én a sportot választanám Vagy a zenét. De ha belegondolunk tökmindegy hogy mi az, a szülő dolga - szerintem - hogy a lehető legtöbb dolgot megmutassa a gyerekeinek akik remélhetőleg megtalálják önmagukat valamiben, szeressék csinálni és akkor extra melót fognak belerakni hogy minél jobbak legyenek benne.
Ferni: Te mitől rettegsz ennyire? Hidd el, azok az idők már elmúltak. Ez kicsit olyan, mint amikor sok ember azért nem mert földet vásárolni, mert azt úgy is akár mikor elveszi az állam. Nem meri betenni a pénzét állampapírba, mert mi lesz, ha elveszik azt is.
Natóról, EUról írtam. Én se lépnék ki, de a kilépés sem ördögtől való.
Már kérdeztem, miért baj, ha a gyerekek tanulnak katonai dolgokat? Most is van rá lehetőség, ha egy iskola előírja. Csabáéknál is van lővészet. Tarthatná ezt hivatásos katona is, nem töri tanár.
Kicsit túlmisztifikálod ezt a náci kérdést szerintem. Adolf Hitlert Führerként (vezérként) említeni elég elterjedt dolog.
Ha most 10 Fidesz ellenes embert megkérdezel mit kellene OV-nek adni a munkásságáért, lehet, hogy 8 azt mondaná, hogy ólmot, vagy kötelet. Ezzel nem a megölését tervezik, hanem ilyenek az emberek.
A cigány kérdést ne keverd a cigány bűnözés kérdéssével. Összefügg, de nem keverendő. A legnagyobb probléma, hogy ezeket fel sem fogják azok, akiket nem érint, akik nem tapasztalják. Igen, 10-en éves videókat hozhatsz százával. Az megvan, hogy miért mentek oda egyáltalán Devecserbe? Mi váltotta ki az indulatokat? Fajgyűlöleti majális volt, vagy válaszreakció? A kormány a mai napig nem oldotta meg ezeket a kérdéseket. Én is hozhatnék videókat, ahol épp a másik oldal mutatja ki a foga fehérjét és húzhatnám rá általánosításként az egész kisebbségre. Csak az nem lenne igaz...
Egy személyes kérdés, ha megengeded: nálad hol a határ a politikában? A szélső jobb az nem. Azt tudjuk. Mi az, ami nem fér még bele? Nő, meleg, kisebbségi (bármilyen), muzulmán, szélsőbal, volt ügynök, aktív ügynök?
Natóról, EUról írtam. Én se lépnék ki, de a kilépés sem ördögtől való.
Már kérdeztem, miért baj, ha a gyerekek tanulnak katonai dolgokat? Most is van rá lehetőség, ha egy iskola előírja. Csabáéknál is van lővészet. Tarthatná ezt hivatásos katona is, nem töri tanár.
Kicsit túlmisztifikálod ezt a náci kérdést szerintem. Adolf Hitlert Führerként (vezérként) említeni elég elterjedt dolog.
Ha most 10 Fidesz ellenes embert megkérdezel mit kellene OV-nek adni a munkásságáért, lehet, hogy 8 azt mondaná, hogy ólmot, vagy kötelet. Ezzel nem a megölését tervezik, hanem ilyenek az emberek.
A cigány kérdést ne keverd a cigány bűnözés kérdéssével. Összefügg, de nem keverendő. A legnagyobb probléma, hogy ezeket fel sem fogják azok, akiket nem érint, akik nem tapasztalják. Igen, 10-en éves videókat hozhatsz százával. Az megvan, hogy miért mentek oda egyáltalán Devecserbe? Mi váltotta ki az indulatokat? Fajgyűlöleti majális volt, vagy válaszreakció? A kormány a mai napig nem oldotta meg ezeket a kérdéseket. Én is hozhatnék videókat, ahol épp a másik oldal mutatja ki a foga fehérjét és húzhatnám rá általánosításként az egész kisebbségre. Csak az nem lenne igaz...
Egy személyes kérdés, ha megengeded: nálad hol a határ a politikában? A szélső jobb az nem. Azt tudjuk. Mi az, ami nem fér még bele? Nő, meleg, kisebbségi (bármilyen), muzulmán, szélsőbal, volt ügynök, aktív ügynök?
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
Regen nem voltak buta emberek, csak tisztelettudo zsenik, akik egy utopiat hoztak letre, de a fiatalok teljesen elbasztak az egeszet a monitor elott ulve, meg internetet hasznalva.
Regen mindenki sportos volt es hasznos. A tarsadalom gyakorlatilag a viragkorat erte ebben az orszagban. Kolbaszbol volt a kerites, mindenki tudta hol a helye, es mindenki ertett mindenhez, es terkep nelkul eljutott oda, ahova akart. Sportosak voltak, egeszsegesek, okosak, szokek es kekszemuek.
- Süti
Ha nem rendes nevelést kapott a fiatal, akkor nem fog normális emberként viselkedni sorkatonaság után se. Azt a 6 hónapot meg kihúzza fél lábon. A sorkatonaságot teljesítő generációk jelentős része is énközpontú alkoholista tirpák paraszt lett, 0 fegyelemmel.
Legends Never Die.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.