Süti írta:
rikko írta:
Minden generációnak megvolt a "fergese"... A katonaságnak, a sportnak is megvan a maga hatékony oldala. Főleg, ha normális helyen voltál.
Ha már tiszteletről írsz, igen azt ki kell érdemelni és nem kérni kell. Nem azért kell tisztelni valakit, mert xy éves, de azt minimum meg kell adni neki , főleg ha 2* annyi idős mint a Z selejt, hogy nem leugatva van, ha esetleg valami nemtetszőt ír.
Eszmecsere folyik és nem szardobalas, legalábbis részemről
Kis túlzással egy egész generációt bevágsz a "selejt" kategóriába, mert nem a te értékrended szerint élnek, és kikéred magadnak hogy eszmecsere folyik. Komoly.
Hol írtam, hogy egy egész generáció selejt ?
Annyit írtam, ahogy idezted is, hogy minden generációnak megvolt a fergese. Az arányok mások.
Nagyon röhögnék, ha mondjuk mindenhol lenyomnák a netet és telót 1 hónapra. Hány idegroncs lenne a fiatalabb és mennyi az idősebb, teszem fel 40+ -os rétegből.
Az én értékrendemet nem kell neked belőni abból, hogy visszahoznám a sorkatonasagot. Mert ez egy iszonyat kis része az egésznek. Istentelen mennyiségű fiatal ismerősöm van és szívesen hallgatom őket, mert 40+ os fejjel is tanulok tőlük, illetve ők is tőlem. Ha mást nem , de kitartást és önbizalmat igen. Ezer dolog van amiben a jelenlegi 20-as korosztály fejlettebb de minimális odafigyeléssel duplája lehetne ez.
Összehasonlíthatatlanul több lehetősége van a mai fiataloknak, hogy egy jobb jövőképet alkossanak ,.mint amilyen nekünk volt anno a 80-90-es években. Aztán meg lehet nézni, hogy merre halad a társadalom.