Az oroszoknál volt ez a háború utáni hónapokban. Senki nem fért hozzá a saját pénzéhez. Mert ún háborús helyzetben az allambacsi fogja magát és viszi a zséd. Ezt egyébként a Fideszesek is törvénybe foglalták, hogy vihetnek mindent a bankból, ha a helyzet megkívánja.Realista24 írta:Milyen kontrollra gondolsz?rikko írta:
A rendszeresen adózók pénze ha az egészségügyre menne el, akkor nem fizetnék magán biztosítást, hogy megfelelő ellátást kapjak én is a családom.
Feketén én max akkor kapok pénzt, ha elmegyek maszekolni, erre viszont nincs se időm, se energiám.
Azt viszont továbbra is tartom, hogy a kp kivonása az csakis azért van, hogy még nagyobb legyen a kontroll.
Illetve egy esetleges államcsőd vagy háborús esemény esetén fogják és simán elveszik. Ahogy azt tették a magánnyugdíjjal is.
Ki az az értelmes ember aki teljes mértékben átállna a digitális pénzre?
Van otthon és külföldön is banki szférában dolgozó , magas beosztású barátom.
Velük nem egyszer beszéltem erről a témáról, ők saját maguk ellenzik. Az egyik épp pár napja írta, hogy attól fél a legjobban, hogy egy csakis digitális banki világban egyik napról a másikra simán lehúzzák a pénzed. Hackerek, egyéb felső utasítás, adósság, stb.
Kp esetén ilyen nincs.
Illetve nem szeretném, hogy az összes kebabos bezárjon , ugyanis náluk 99% only cash van
KP-t meg ellopjak a parnad alol.
Ez nem kontroll ? Dehogyisnem.
Kp-t elvihetik , van rá esély, de ahhoz nem elég egy hacker vagy felsőbb utasítás.
Nekem nincs gondom a digitális világgal, sokmindent egyszerűbbé tesz. Nekem is van Paypal, wise stb... Viszont a teljesen digitális pénzügyet azt nagy ívben kerülném.