Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. november 29., szerda 12:37

babaking írta: Illetve azt is hozzá kell tenni, hogy a világot termékkel ellátó nagy cégek sem cash-el operálnak, és nem cashből fizetik a beszállítókat az esetek nagy (90+%) részében. Tehát ha összeomlik a bankrendszer, világraszóló áramszünet van akkor a ropogós húszas max wc-papírnak lesz jó. És kelleni is fog, mert a WC-papír gyár nem fog tudni alapanyagot venni, hogy termeljen, dízelt, hogy szállítson, szóval nem lesz áru a polcokon. Lesz cserébe helyi őstermelő akitől "vehetsz" ezt azt. Szintén nem pénzért mert azzal ő sem tud mit kezdeni.
Kicsit olyan ez az egész hogy én a Fidesz miatt nem tartom a pénzem bankban, de ha beüt a szar és nem ér semmit majd a kpm akkor az is a Fidesz hibája.

Micsoda fegyvertény lesz a Mi Hazánknak majd ha elmondhatják magukról hogy megmentették a forintot.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2023. november 29., szerda 12:31

Illetve azt is hozzá kell tenni, hogy a világot termékkel ellátó nagy cégek sem cash-el operálnak, és nem cashből fizetik a beszállítókat az esetek nagy (90+%) részében. Tehát ha összeomlik a bankrendszer, világraszóló áramszünet van akkor a ropogós húszas max wc-papírnak lesz jó. És kelleni is fog, mert a WC-papír gyár nem fog tudni alapanyagot venni, hogy termeljen, dízelt, hogy szállítson, szóval nem lesz áru a polcokon. Lesz cserébe helyi őstermelő akitől "vehetsz" ezt azt. Szintén nem pénzért mert azzal ő sem tud mit kezdeni.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. november 29., szerda 12:29

Már ott félremegy ez a készpénz diskurzus, hogy a digitális pénzt mindenki a bankokhoz köti, holott rég megvan rá a módszer és technológia hogy a készpénzzel egyenértékű digitális pénzed legyen - tehát nem a bankban kell tárolnod, hanem az állam szolgáltatja digitálisan. CBDC, digitális jegybankpénz.

Ha a Mi hazánknak annyira fontos lenne a bankok és pénzintézetek elleni harc, ezt propagálná, csak hát ez megint olyan dolog amihez érteni kéne, az pedig nem azokra jellemző akik a fiatalkorukat a Hatvannégy Vármegyében töltötték :lol:

Ettől függetlenül maradhat készpénz ha valaki ettől érzi magát biztonságban (bár én ezt nem tudom értelmezni) de az hogy a Mi hazánk ezzel politizál, csak egy klasszik populista takikta ami az ő szavazóbázisuk félelmeire reagál.

Az előbb említett CBDC-vel viszont az általuk ellenségképként ábrázolt bankoknak elég erős konkurenciát adnának (a készépénz nem az, és nem lesz az soha)

ThePilgrim
Kedvenc játékosaid: Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: ThePilgrim » 2023. november 29., szerda 12:24

Az utóbbi hónapokban kezdett el terjedni ez a készpénz-mánia Facebookon, az ilyen posztokat osztogatók pedig látványos átfedésben vannak a chemtrail-hívő, "Magyarország egy cég"-vonalat stb. terjesztő, zsiráfozó konteós figurákkal. A Mi Hazánk nem csinál mást, mint szokásához híven rácuppan és ezt a közönséget mint potenciális szavazókat megcélozza. Nyilván ez is olyan téma, amiben van némi igazság, de pont ezért működik.

Ami az én problémám: itt is előjött és egyébként is az egyik leggyakoribb érv, hogy a bankszámlapénzre bármikor ráteheti a kezét az állam vagy vészhelyzetben előfordulhat, hogy nem férsz hozzá, bezzeg a készpénz az ott van, azzal nem lehet probléma. Túlzás lenne azt állítanom, hogy értem a bankrendszer, meg általában a pénzpiac működését, de azért azzal tisztában vagyok, hogy ezeknek az egyik alappillére a bankokba vetett bizalom. Ha tömegesen, esetleg rendszerszinten fordulnának elő ilyen problémák, akkor az nagyon gyorsan oda vezetne, hogy tömegével kezdenék el az emberek kivenni a bankokból a pénzüket, a bank/pénzrendszer pedig az kb. órákon belül összeomlana. Mivel a készpénz is ennek a rendszernek a része, egy ropogós húszezres értéke is pillanatok alatt a zsebkendőé alá esne, szóval para esetén azzal sem tudna senki semmire sem menni. De javítson ki valaki, aki jobban ért hozzá!

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2023. november 29., szerda 12:21

hehetheoriginal írta:
rikko írta:

Az oroszoknál volt ez a háború utáni hónapokban. Senki nem fért hozzá a saját pénzéhez. Mert ún háborús helyzetben az allambacsi fogja magát és viszi a zséd. Ezt egyébként a Fideszesek is törvénybe foglalták, hogy vihetnek mindent a bankból, ha a helyzet megkívánja.
Ez nem kontroll ? Dehogyisnem.

Kp-t elvihetik , van rá esély, de ahhoz nem elég egy hacker vagy felsőbb utasítás.

Nekem nincs gondom a digitális világgal, sokmindent egyszerűbbé tesz. Nekem is van Paypal, wise stb... Viszont a teljesen digitális pénzügyet azt nagy ívben kerülném.
sztem egy pozitiv hozadeka lenne ha viktor ratenne a kezet a penzekre, akkor hatha felebred ez a nyomorult elbaszott nep :lol:
ugyan. ugy adna at a 3 millio okos a sajat megkeresett penzet a dobroginek mint a macskafogoban mikor szol az oreg hogy az ujsagot itt felejtettek miközben kiraboltak oket.
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. november 29., szerda 11:58

kiserik írta:
Realista24 írta:

Ha mar szelsosegek, es haborus helyzet, akkor a kp melle tartsal fegyvert es legyel kepes olni is, mert a keszpenzedert olyanok fognak jonni, akik kepesek ra.

Ha vilagvege van, akkor nem kurvasmindegy?
Tavaly vagy elotte vagy mikor jarvany volt, senki penzet nem vettek el. Elvileg haboru van, megsem lattam inkasszalni senki penzet itthon.
Aramszunetet nem tudom ertelmezni.
https://www.youtube.com/watch?v=8H1mr8F ... e&index=58

Például. Pénz nincs, a felelősség az egyéné. Ez elég kézzelfoghatatlan. Sokan jobban bíznak abban, hogy fizikailag tudnak rá vigyázni. Áramszünetet nem tudod értelmezni, mert soha nem éltél olyan helyen, ahol ez előfordul/előforulhat. Csak a legegyszeűbb dolgot mondom, pár éve Szabolcsban (barátom ott lakik) télen annyira megrongálódtak a felsővezetékek, hogy 4 napig nem volt áram. De akár mi lehet. Háború pedig nincs. Magyarországon nincs. De van olyan ország, ahol van és ott bizony voltak ezekből problémák.

Viszot érdekelne a véleményed a WHO ügyről.
Ismetlem magam, ha itthon olyan haboru lesz, amit itt vizionalnak paran, akkor fontosabb, hogy legyen fegyvered es lelked hasznalni/ölni, mint az, hogy mennyi kp-d van otthon.

Aramszunetet tovabbra sem ertem, a peldad alapjan sem. Huzamosabb aramkimaradas eseten a gazdasag benul meg, kp ide vagy oda. Rovidebb idore pedig tovabbra sem latom hatranyat a digitalis penznek. Persze lehet jonni szelsoseges peldaval, de tegyuk fel, nincs aram egy faluban negy napig. Boltban nem tudsz vasarolni, mert nincs kp.

Kocsiba ulsz, elmesz egy helyre, ahol tudsz. Ha nincs kocsid, megkersz valakit. Stb. Megoldas altalaban van, csak urra kell lenni a lustasagon es tehetetlensegen.

WHO, foglalmam sincs mi van, politikat csak itt kovetem :kalapos: de most rakeresek a kedvedert.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. november 29., szerda 11:54

Marky írta:
rikko írta: Ezzel viszont a milliárdosok sokkal többet buknak, mint a kicsik. Ergo nem gondolom, hogy meglépik, bár a mai világban bármi megtörténhet.
A milliardosoknak ertekallo eszkozokben van a vagyonuk nagy resze, nem keszpenzben. A mostani inflaciot is azok szivtak meg igazan, akiknek nem volt ertekelheto megtakaritasuk es puffer a havi keretukben.
Az inkasszot pedig megoldjak a keszpenzre is, csak kevesbe humanus modon. En inkabb a szamlazarast valasztom, minthogy a honvedseg ramrugja az ajtot es kipucoljak a lakast... ugye volt mar erre is pelda.
Felelmetes, hogy vannak akik azt hiszik, hogy az emlitett helyzetekben az egyszeru ember erni fog valamit, keszpenz ide vagy oda.

Azzal az allasponttal viszont reszben egyetertek, hogy a teljes digitalizacio penzugyi teren talan nem a legjobb megoldas, de szerintem csak azert irom ezt, mert mi tudjuk mi az a kp, hiszen igy mukodik a vilag, amiota letezik.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. november 29., szerda 11:50

Realista24 írta:
rikko írta:

Az oroszoknál volt ez a háború utáni hónapokban. Senki nem fért hozzá a saját pénzéhez. Mert ún háborús helyzetben az allambacsi fogja magát és viszi a zséd. Ezt egyébként a Fideszesek is törvénybe foglalták, hogy vihetnek mindent a bankból, ha a helyzet megkívánja.

Kp-t elvihetik , van rá esély, de ahhoz nem elég egy hacker vagy felsőbb utasítás.

Nekem nincs gondom a digitális világgal, sokmindent egyszerűbbé tesz. Nekem is van Paypal, wise stb... Viszont a teljesen digitális pénzügyet azt nagy ívben kerülném.
Ha mar szelsosegek, es haborus helyzet, akkor a kp melle tartsal fegyvert es legyel kepes olni is, mert a keszpenzedert olyanok fognak jonni, akik kepesek ra.
Ha eltünik, akkor kié a felelősség? Ha baj van (háború, járvány, áramszünet, világvége)
Tavaly vagy elotte vagy mikor jarvany volt, senki penzet nem vettek el. Elvileg haboru van, megsem lattam inkasszalni senki penzet itthon.
https://www.youtube.com/watch?v=8H1mr8F ... e&index=58

Például. Pénz nincs, a felelősség az egyéné. Ez elég kézzelfoghatatlan. Sokan jobban bíznak abban, hogy fizikailag tudnak rá vigyázni. Áramszünetet nem tudod értelmezni, mert soha nem éltél olyan helyen, ahol ez előfordul/előforulhat. Csak a legegyszeűbb dolgot mondom, pár éve Szabolcsban (barátom ott lakik) télen annyira megrongálódtak a felsővezetékek, hogy 4 napig nem volt áram. De akár mi lehet. Háború pedig nincs. Magyarországon nincs. De van olyan ország, ahol van és ott bizony voltak ezekből problémák.

Viszot érdekelne a véleményed a WHO ügyről.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2023. november 29., szerda 11:49

rikko írta: Ezzel viszont a milliárdosok sokkal többet buknak, mint a kicsik. Ergo nem gondolom, hogy meglépik, bár a mai világban bármi megtörténhet.
A milliardosoknak ertekallo eszkozokben van a vagyonuk nagy resze, nem keszpenzben. A mostani inflaciot is azok szivtak meg igazan, akiknek nem volt ertekelheto megtakaritasuk es puffer a havi keretukben.
Az inkasszot pedig megoldjak a keszpenzre is, csak kevesbe humanus modon. En inkabb a szamlazarast valasztom, minthogy a honvedseg ramrugja az ajtot es kipucoljak a lakast... ugye volt mar erre is pelda.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. november 29., szerda 11:38

hehetheoriginal írta:
rikko írta:

sztem egy pozitiv hozadeka lenne ha viktor ratenne a kezet a penzekre, akkor hatha felebred ez a nyomorult elbaszott nep :lol:
Ugyan... Hisz 10+ éve ezt teszik és a sok birka még most sem veszi észre.
Csak akkor van riadó , ha a netet kell adóztatni vagy mi a franc volt :kalapos: .. Na akkor százezrek voltak az utcán.
Szerintem ha a gestapo menne be személyesen az emberek házába és vinné el az értékeket, akkor sem lenne semmi.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. november 29., szerda 11:36

rikko írta:
Realista24 írta:

Milyen kontrollra gondolsz?
KP-t meg ellopjak a parnad alol.

Ha eltünik, akkor kié a felelősség? Ha baj van (háború, járvány, áramszünet, világvége)
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. november 29., szerda 11:34

csababarca írta:
rikko írta:
Kp esetén ilyen nincs.
Majd gerjesztenek bármikor egy hyperinflációt, aztán max gyújtósnak használhatod a kp-t, mint 80 évvel ezelőtt pl.
Ezzel viszont a milliárdosok sokkal többet buknak, mint a kicsik. Ergo nem gondolom, hogy meglépik, bár a mai világban bármi megtörténhet.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. november 29., szerda 11:33

Mint írtam ez nem a gazdaság fehérítéséről és feketítéséről szól. A digitális pénznek vannak hátrányai is, amik addig nem is tünnek fel, amíg nem történik baj. Ha eltünik, akkor kié a felelősség? Ha baj van (háború, járvány, áramszünet, világvége) akkor mi lesz vele? Újabb kötelező adó, mert a bankok ingyen semmit nem csinálnak (ezt már most is fizetjük bőszen bólogatva). És igen, valaki fél attól, hogy minden cselekedete lekövethető, monitorozható, elemezhető lesz. Pont azokra az országokra kezdünk hasonlítani, ahol bizony elég furcsa balesetek tudnak történni emberekkel, esetleg azokkal, akik megkérdőjelezik a vezetést. Az egész egy lehetőség megtartásáról szól, nem kötelező dologról. Megint ott tartunk, hogy a másságot csak addig kell elfogadni, míg mi vagyunk másak.

Az, hogy valamit megértek, értelmezni tudok, el tudok fogadni, nem azt jelenti, hogy egyet értek vele és követem vakul. Nekem a kp nem oszt nem szoroz, de megértem, aki meg akarja tartani.

Viszont örülök, hogy végre értelmes beszélgetésbe ment át a topik. A másik kérdés is érdekel, kinek mi a véleménye a WHO ügyről? Esetleg az Unio új (új?) migrációs politikáját is a kötelező kvótával?
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 29., szerda 11:32

rikko írta:
Realista24 írta:

thereisonly1ronaldo

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. november 29., szerda 11:31

Realista24 írta:
rikko írta:

A rendszeresen adózók pénze ha az egészségügyre menne el, akkor nem fizetnék magán biztosítást, hogy megfelelő ellátást kapjak én is a családom.
Feketén én max akkor kapok pénzt, ha elmegyek maszekolni, erre viszont nincs se időm, se energiám.
Azt viszont továbbra is tartom, hogy a kp kivonása az csakis azért van, hogy még nagyobb legyen a kontroll.
Illetve egy esetleges államcsőd vagy háborús esemény esetén fogják és simán elveszik. Ahogy azt tették a magánnyugdíjjal is.
Ki az az értelmes ember aki teljes mértékben átállna a digitális pénzre?
Van otthon és külföldön is banki szférában dolgozó , magas beosztású barátom.
Velük nem egyszer beszéltem erről a témáról, ők saját maguk ellenzik. Az egyik épp pár napja írta, hogy attól fél a legjobban, hogy egy csakis digitális banki világban egyik napról a másikra simán lehúzzák a pénzed. Hackerek, egyéb felső utasítás, adósság, stb.
Kp esetén ilyen nincs.
Illetve nem szeretném, hogy az összes kebabos bezárjon , ugyanis náluk 99% only cash van :kalapos:

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. november 29., szerda 11:25

ikelemen5 írta:
rikko írta:Ahogy azt tették a magánnyugdíjjal is.
Hogy mi? :)
Az enyémet ugyan nem vették el.. :coffee:
Sokaknak meg millióit vitték.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. november 29., szerda 11:21

rikko írta:
Kp esetén ilyen nincs.
Majd gerjesztenek bármikor egy hyperinflációt, aztán max gyújtósnak használhatod a kp-t, mint 80 évvel ezelőtt pl.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. november 29., szerda 11:01

Engem az egesz korites zavar ugymond.
Ez a lenyomozhatosag es tarsai, mint fo erv.

Maradjunk kiseriknel, szinten semmi szemelyes, de okostelefont hasznalsz, teslad van, egyeb okos kutyuk, stb. Ha nyomon akarnak kovetni, akkor nyomon is fognak, es nem azert mert kp-val vagy kartyaval fizetsz, hanem ezek miatt.

Mellejuk jonnek azok, akik tiltakoznak ez ellen, de kozben az egesz eletuket publikaljak a fb-on (nem, nem rad gondolok kiserik) vagy egyeb oldalakon. Nyaralas, uj auto, cipo, etteremben jartam, focimeccsre mentem, stb.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2023. november 29., szerda 10:54

Realista24 írta:
Még rosszabb is, mert a kp csak veszít az értékéből tehát mint befektetés abszolút rossz. Ahogy be a karsz fektetni kénytelen vagy vagy digitalizálni, vagy tárgyba (pl arany) fektetni).

Bár ha onnan nézzük, hogy azért tartasz kp-t mert félsz, hogy a számládról eltűnik, és vésztartalék, akkor az infláció ennek a biztosításnak az ára.

Érdekes kérdés egyébként, hogy ha kivezetnék akkor fizetni kellene rendesen az embereket, és azt nehezebb lenne kigazdálkodni. Viszont ez esetben a megnövekedett adóbevétel miatt lehetne adót csökkenteni (ami még inkább sarkallná szerintem a fehérítést, mert kevesebbet lehet spórolni a feketézéssel). Szerintem nem lenne elvándorlás, hanem beállna egy új egyensúlyi állapot.

Még egy pozitív hozadéka lehetne: az embereknek több lenne a nyugdíja. Sajnos több olyan személyes ismerősöm is van akik egész életükben jól kerestek, kényelmes életük volt, de a pénz egy részét borítékba kapták és minibálbérre voltak bejelentve, esetleg nem is 8 órában hanem csak 4 re. A borítékos pénzt eltapsolták, félre nem tettek. (És itt most nem azokról beszélek, akiknek még ez a pénz is éppen elég hó végén, hogy kaját vegyenek, nekik tényleg kényelmes életük volt). Aztán megjött az első nyugdíj, de amellé már nem jött a boríték. Ami marad a számolgatás hó végén, és a "Pedig én egy életet dolgoztam, és ezt érdemlem?". És sokszor szívszorító, mert persze valahol a saját hülyeségük/ tudatlanságuk, valahol viszont a rendszer áldozatai, mert "mindenki így csinálja" meg úgy van az egész rendszer felépítve, hogy ez legyen a vége.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 29., szerda 10:38

Halfkey írta:
sztem pont ez a lényege az egész mihazánkos inditvanynak, hogy ne lehessen feketen, korrupciot tamogatoan penzmozgásokat csinálni.
Te miről beszélsz tesó? A Mi Hazánk nem betiltaná a kp-t, hanem alkotmányos joggá tenné. Nem akarják hogy "megfigyeljék" a pénzmozgásod. Szóval ez pont azt teszi lehetővé hogy több legyen a fekete pénzmozgás.
ja :lol:
jozan paraszti esszel azt hittem volna, hogy ez az egesz a korrupcio elleni dolog lenne :hmmm:
thereisonly1ronaldo

Vissza: