Nem azert kell kp, hogy haboru eseten azzal futs be a kandalloba, mint Escobar.Realista24 írta: Ismetlem magam, ha itthon olyan haboru lesz, amit itt vizionalnak paran, akkor fontosabb, hogy legyen fegyvered es lelked hasznalni/ölni, mint az, hogy mennyi kp-d van otthon.
De nem is kell se idoben, se tavolsagban messzire menni. Ott van Ukrajna. Miutan mar lezartak a hatart, megis jottek at autoval ferfiak. Valoszinuleg nem egy bankkartyat adtak a vamosnak az utlevel melle, hanem 100 eurot.
Persze csak kp eseten is vehetsz arany karkotoket, mint Majka: "Ez az élettől függ, vagy a szituációtól: van egy háború a szomszédunkban. Mire megyek az ingatlanjaimmal itt, Budapesten, ha elkezdenek lőni meg bombázni. Azt hogy viszem magammal? Persze, fektettem olyan dologba is, amit lehet vinni magaddal… kicsit ilyen borúsan látom ezt néha. Már-már úgy érzem, hogy túl borúsan. Én vettem kis aranyakat: nyakláncot, karláncot, gyűrűt, mindenféle dolgot, csak azért, ha egyszer el kell menni valahova, és mondjuk, valaki azt mondja, ott a híd túloldalára kéne menni, de nem engednek át. Akkor oda tudsz menni egy karlánccal, hogy figyu, mi vagyunk itt négyen. Az életben fel kell készülni minden eshetőségre, én például órákba fektettem sokat, amiket beteszek egy kis zsákba, aztán viszem"
Mondjuk ez is csak gyalogosan mukodik, majd a kormanyok kiadjak Elon Musknak meg a tobbi autogyarnak, hogy ilyen esetben ahogy a hatar kozelebe er az auto (ha nincs jogosultsaga ott lenni) nehany figyelmeztetes utan egyszeruen alljon le, induljon el egy frissites, stb. Ez mar ma is megoldhato az uj autoknal.
Tudom, kicsit elterek a tematol, de ha mar eszembe jutott, leirom: szerintem 10-15 even belul lesz olyan, nehany EU-s nagyvarosban, mint ami szuleim idejeben volt, hogy peldaul hetvegen egyik nap csak a paros, masik nap csak a paratlan rendszamu autok kozlekedhetnek. Ezzel harcolva a klimavalsag ellen.