Cserekereskedelem rulezhehetheoriginal írta: ez se ilyen egyszerű.
nyilván addig nem lehet berekeszteni az egyik fizetési módot, amig a másik redundánsan, minden létező shitstorm scenariot, problémalehetoseget lefedve nem betonbiztos.
de amugy nem gond a kp lete vagy nemlete, az onmagaban egy ertektelen papirdarab ugye.
ha bedol minden a gecibe, mindig vissza lehet menni a nyersanyagok, nemesfemek iranyaba, mint fizetoeszkoz.
Politika
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Re: Politika
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
ez se ilyen egyszerű.
nyilván addig nem lehet berekeszteni az egyik fizetési módot, amig a másik redundánsan, minden létező shitstorm scenariot, problémalehetoseget lefedve nem betonbiztos.
de amugy nem gond a kp lete vagy nemlete, az onmagaban egy ertektelen papirdarab ugye.
ha bedol minden a gecibe, mindig vissza lehet menni a nyersanyagok, nemesfemek iranyaba, mint fizetoeszkoz.
thereisonly1ronaldo
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
A kp-s rendszeren már átléptemRealista24 írta:Es mi az ami nelkul par napig nem vagy el gondtalanul?rikko írta:
Húsvéti locsolás ? Azt már a mai fiatalok sem ismerik.
Meg 1-2 generáció és max youtube videókon lesz megörökítve.
De tényleg vicces lesz, hogy pár napra megroggyan a rendszer aztán senki semmit nem tud venni.
Amugy ha van kp-d es megroggyan a rendszer sem tudsz vasarolni, mert az uzletek ezen elven mukodnek.
Egy csakis digitális világban, ha beroggyan a rendszer akkor azért lehet belőle bibi.
Én sokmindent kibírok, főleg kaja terén nem vagyok válogatós.
Viszont lehetnek extrém esetek amit extra gyorsan kell intézni.
Pl gyors hazautazás, stb.
Ugye jegyet nem tudsz venni, az autót tankolni kell, stb.. de nem tudod finanszírozni, mert a rendszer behalt... Tudom - tudom az én hibám , hogy külföldön élek, de mégis.
Ha azonban lenne kp-s fizetési lehetőség, akkor utazási iroda és megoldva a jegy. Illetve lehet tankolni is. Bár egyre több a csak kártyás tankállomás.
És ha megfordítjuk az egészet? Miért vált ki felháborodást az, ha valaki meg akarja tartani a kp-t, amivel végül is senkinek semmi baja Mi indokolná az eltörlését? Egyébként azo állampolgárokat úgy kihagyjátok a sámításból, akiknek gyakorlatilag mobiltelefonjuk sincs, nem hogy bankszámlájuk vagy elektromos szarjaik. Pedig vannak ilyenek, nem is kevesen.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Ezzel már akkor is próbálkoztak amikor előszőr érintős lett a kártya. A jobb pénztárcékban már pont ezért van rfid elleni védelem. De ha nincs vehetsz bele blokkolót - olyan mint egy hitelkártya.h3x0r írta:Bankkártyához lehet venni védőtokot, telefonon a google pay mindig kéri, hogy legalább a telefon fel legyen oldva. Vagy csak fizetéskor kapcsolod be az nfc-t.rikko írta: Kicsit hülye kérdés, de felteszem
Ugye érintős a kártya, teló fizetés is.
Szerintetek lehet arra esély, hogy valaki megmókolja a rendszert és úgy nyúljon le zsét, hogy a zsebedben van a kártya/teló ?
Pin-t nem kér minden esetben.
Ha több kártyád van akkor amúgy sem nagyon működik, és amúgy is elég precízen 1-2 másodpercig ott kell tartani az olvasót. Szóval elképzelehető, de nem életszerű, hogy minden sarkon lehúzzanak
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Es mi az ami nelkul par napig nem vagy el gondtalanul?rikko írta:Húsvéti locsolás ? Azt már a mai fiatalok sem ismerik.'shutterisland írta: mondjuk fura lesz az a vilag, ahol nagymama az otezrest nem a kezebe adja pistikenek a husveti locsolkodaskor, hanem atutalja a junior bankszamlajara, a rendornek egy vasarlasi utalvanyt kell atnyujtani a forgalmival szabalysertes eseten vagy a brendon fele fuxos c stricik huszezresek helyett allami kotvenyeket vagy bankszamla kivonatokat dobalnak a tiktok lajvban.
ez van, haladni kell a korral.
De tényleg vicces lesz, hogy pár napra megroggyan a rendszer aztán senki semmit nem tud venni.
Amugy ha van kp-d es megroggyan a rendszer sem tudsz vasarolni, mert az uzletek ezen elven mukodnek.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- h3x0r
Bankkártyához lehet venni védőtokot, telefonon a google pay mindig kéri, hogy legalább a telefon fel legyen oldva. Vagy csak fizetéskor kapcsolod be az nfc-t.rikko írta: Kicsit hülye kérdés, de felteszem
Szerintetek lehet arra esély, hogy valaki megmókolja a rendszert és úgy nyúljon le zsét, hogy a zsebedben van a kártya/teló ?
-
Húsvéti locsolás ? Azt már a mai fiatalok sem ismerik.'shutterisland írta: mondjuk fura lesz az a vilag, ahol nagymama az otezrest nem a kezebe adja pistikenek a husveti locsolkodaskor, hanem atutalja a junior bankszamlajara, a rendornek egy vasarlasi utalvanyt kell atnyujtani a forgalmival szabalysertes eseten vagy a brendon fele fuxos c stricik huszezresek helyett allami kotvenyeket vagy bankszamla kivonatokat dobalnak a tiktok lajvban.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
mondjuk fura lesz az a vilag, ahol nagymama az otezrest nem a kezebe adja pistikenek a husveti locsolkodaskor, hanem atutalja a junior bankszamlajara, a rendornek egy vasarlasi utalvanyt kell atnyujtani a forgalmival szabalysertes eseten vagy a brendon fele fuxos c stricik huszezresek helyett allami kotvenyeket vagy bankszamla kivonatokat dobalnak a tiktok lajvban.
Ilyenek vannak már tudtommal, mennek már ezek a walletek is évek óta, amik ez ellen védelmet nyújtanak.rikko írta: Kicsit hülye kérdés, de felteszem
-
Kicsit hülye kérdés, de felteszem
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
BeszarokThePilgrim írta:Hozzám a minap a budaörsi Tesco parkolójában jött oda egy krisnás, hogy vegyek könyvet, mondtam biztos, hogy nem. Erre kérdezte, hogy akkor csak grátisz valami támogatást nem tudok-e adni, mire jött a menetrendszerű "bocs, de nincs KP-m". Erre vigyorogva elővette a terminált... Nyilván kicsit más, de köpni-nyelni nem tudtam, csak mutattam neki, hogy melyik irányba lehet elfáradni...Realista24 írta:
Volt egy video minap, ahogy a dugoban ablakot pucolo ment penzt kerni a munkajaert es mivel nem volt aproja az embernek, elovett egy terminalt, hogy kartyaval is tudnak nala fizetni
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
Hozzám a minap a budaörsi Tesco parkolójában jött oda egy krisnás, hogy vegyek könyvet, mondtam biztos, hogy nem. Erre kérdezte, hogy akkor csak grátisz valami támogatást nem tudok-e adni, mire jött a menetrendszerű "bocs, de nincs KP-m". Erre vigyorogva elővette a terminált... Nyilván kicsit más, de köpni-nyelni nem tudtam, csak mutattam neki, hogy melyik irányba lehet elfáradni...Realista24 írta:
Volt egy video minap, ahogy a dugoban ablakot pucolo ment penzt kerni a munkajaert es mivel nem volt aproja az embernek, elovett egy terminalt, hogy kartyaval is tudnak nala fizetni
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Volt egy video minap, ahogy a dugoban ablakot pucolo ment penzt kerni a munkajaert es mivel nem volt aproja az embernek, elovett egy terminalt, hogy kartyaval is tudnak nala fizetnih3x0r írta:Nem azert kell kp, hogy haboru eseten azzal futs be a kandalloba, mint Escobar.Realista24 írta: Ismetlem magam, ha itthon olyan haboru lesz, amit itt vizionalnak paran, akkor fontosabb, hogy legyen fegyvered es lelked hasznalni/ölni, mint az, hogy mennyi kp-d van otthon.
De nem is kell se idoben, se tavolsagban messzire menni. Ott van Ukrajna. Miutan mar lezartak a hatart, megis jottek at autoval ferfiak. Valoszinuleg nem egy bankkartyat adtak a vamosnak az utlevel melle, hanem 100 eurot.
Persze csak kp eseten is vehetsz arany karkotoket, mint Majka: "Ez az élettől függ, vagy a szituációtól: van egy háború a szomszédunkban. Mire megyek az ingatlanjaimmal itt, Budapesten, ha elkezdenek lőni meg bombázni. Azt hogy viszem magammal? Persze, fektettem olyan dologba is, amit lehet vinni magaddal… kicsit ilyen borúsan látom ezt néha. Már-már úgy érzem, hogy túl borúsan. Én vettem kis aranyakat: nyakláncot, karláncot, gyűrűt, mindenféle dolgot, csak azért, ha egyszer el kell menni valahova, és mondjuk, valaki azt mondja, ott a híd túloldalára kéne menni, de nem engednek át. Akkor oda tudsz menni egy karlánccal, hogy figyu, mi vagyunk itt négyen. Az életben fel kell készülni minden eshetőségre, én például órákba fektettem sokat, amiket beteszek egy kis zsákba, aztán viszem"
Mondjuk ez is csak gyalogosan mukodik, majd a kormanyok kiadjak Elon Musknak meg a tobbi autogyarnak, hogy ilyen esetben ahogy a hatar kozelebe er az auto (ha nincs jogosultsaga ott lenni) nehany figyelmeztetes utan egyszeruen alljon le, induljon el egy frissites, stb. Ez mar ma is megoldhato az uj autoknal.
Tudom, kicsit elterek a tematol, de ha mar eszembe jutott, leirom: szerintem 10-15 even belul lesz olyan, nehany EU-s nagyvarosban, mint ami szuleim idejeben volt, hogy peldaul hetvegen egyik nap csak a paros, masik nap csak a paratlan rendszamu autok kozlekedhetnek. Ezzel harcolva a klimavalsag ellen.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
aztan közbe csak egy power on gombot kéne megnyomni az atomerőműveken, de nem geci, pár bolond miatt csődbe meg válságba kergetünk százmilliókat inkább
thereisonly1ronaldo
Aztan a sok gyoker cserelgeti majd a rendszamot, vagy vesz masodik autot. Nehezen tudom ezt elkepzelni abban az EU-ban, ahol a nemet autogyartas ennyire eros mozgatorugo.. Tudom, kicsit elterek a tematol, de ha mar eszembe jutott, leirom: szerintem 10-15 even belul lesz olyan, nehany EU-s nagyvarosban, mint ami szuleim idejeben volt, hogy peldaul hetvegen egyik nap csak a paros, masik nap csak a paratlan rendszamu autok kozlekedhetnek. Ezzel harcolva a klimavalsag ellen.
- h3x0r
Nem azert kell kp, hogy haboru eseten azzal futs be a kandalloba, mint Escobar.Realista24 írta: Ismetlem magam, ha itthon olyan haboru lesz, amit itt vizionalnak paran, akkor fontosabb, hogy legyen fegyvered es lelked hasznalni/ölni, mint az, hogy mennyi kp-d van otthon.
De nem is kell se idoben, se tavolsagban messzire menni. Ott van Ukrajna. Miutan mar lezartak a hatart, megis jottek at autoval ferfiak. Valoszinuleg nem egy bankkartyat adtak a vamosnak az utlevel melle, hanem 100 eurot.
Persze csak kp eseten is vehetsz arany karkotoket, mint Majka: "Ez az élettől függ, vagy a szituációtól: van egy háború a szomszédunkban. Mire megyek az ingatlanjaimmal itt, Budapesten, ha elkezdenek lőni meg bombázni. Azt hogy viszem magammal? Persze, fektettem olyan dologba is, amit lehet vinni magaddal… kicsit ilyen borúsan látom ezt néha. Már-már úgy érzem, hogy túl borúsan. Én vettem kis aranyakat: nyakláncot, karláncot, gyűrűt, mindenféle dolgot, csak azért, ha egyszer el kell menni valahova, és mondjuk, valaki azt mondja, ott a híd túloldalára kéne menni, de nem engednek át. Akkor oda tudsz menni egy karlánccal, hogy figyu, mi vagyunk itt négyen. Az életben fel kell készülni minden eshetőségre, én például órákba fektettem sokat, amiket beteszek egy kis zsákba, aztán viszem"
Mondjuk ez is csak gyalogosan mukodik, majd a kormanyok kiadjak Elon Musknak meg a tobbi autogyarnak, hogy ilyen esetben ahogy a hatar kozelebe er az auto (ha nincs jogosultsaga ott lenni) nehany figyelmeztetes utan egyszeruen alljon le, induljon el egy frissites, stb. Ez mar ma is megoldhato az uj autoknal.
Tudom, kicsit elterek a tematol, de ha mar eszembe jutott, leirom: szerintem 10-15 even belul lesz olyan, nehany EU-s nagyvarosban, mint ami szuleim idejeben volt, hogy peldaul hetvegen egyik nap csak a paros, masik nap csak a paratlan rendszamu autok kozlekedhetnek. Ezzel harcolva a klimavalsag ellen.
-
- Kedvenc játékosaid: Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
Még annyit hozzá, hogy nem csak a Mi Hazánk részéről, hanem a Fidesz részéről is voltak az elmúlt időszakban finom utalások a készpénz mellett. Lsd. CR2 videóját a Balazs Kicks-ben vagy Gulyás kormányinfós fejtegetését arról, hogy a kormánytagok a KP-t preferálják. Ez is teljesen egyértelműen az említett FB trenddel van összefüggésben.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Kicsit olyan ez az egész hogy én a Fidesz miatt nem tartom a pénzem bankban, de ha beüt a szar és nem ér semmit majd a kpm akkor az is a Fidesz hibája.babaking írta: Illetve azt is hozzá kell tenni, hogy a világot termékkel ellátó nagy cégek sem cash-el operálnak, és nem cashből fizetik a beszállítókat az esetek nagy (90+%) részében. Tehát ha összeomlik a bankrendszer, világraszóló áramszünet van akkor a ropogós húszas max wc-papírnak lesz jó. És kelleni is fog, mert a WC-papír gyár nem fog tudni alapanyagot venni, hogy termeljen, dízelt, hogy szállítson, szóval nem lesz áru a polcokon. Lesz cserébe helyi őstermelő akitől "vehetsz" ezt azt. Szintén nem pénzért mert azzal ő sem tud mit kezdeni.
Micsoda fegyvertény lesz a Mi Hazánknak majd ha elmondhatják magukról hogy megmentették a forintot.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Illetve azt is hozzá kell tenni, hogy a világot termékkel ellátó nagy cégek sem cash-el operálnak, és nem cashből fizetik a beszállítókat az esetek nagy (90+%) részében. Tehát ha összeomlik a bankrendszer, világraszóló áramszünet van akkor a ropogós húszas max wc-papírnak lesz jó. És kelleni is fog, mert a WC-papír gyár nem fog tudni alapanyagot venni, hogy termeljen, dízelt, hogy szállítson, szóval nem lesz áru a polcokon. Lesz cserébe helyi őstermelő akitől "vehetsz" ezt azt. Szintén nem pénzért mert azzal ő sem tud mit kezdeni.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.