Könyvek
Re: Könyvek
Minden felett ket szinttel:
A Karamazov testverek
Pszichologiaibol:
Oliver Burkemann: Four thousand weeks
Susan Cain: Bittersweet
Tovabba: Edentol keletre, Ne bantsatok a feketerigot, Biborszin
A Karamazov testverek
Pszichologiaibol:
Oliver Burkemann: Four thousand weeks
Susan Cain: Bittersweet
Tovabba: Edentol keletre, Ne bantsatok a feketerigot, Biborszin
- Mickey
- Kedvenc játékosaid: bappe
- Kedvenc csapatod: párizs saint germain
Biblia volt, nem is egyszer.
Egyébként , ha már "Űr"..." The Invincible " Stanislav Lem.
Nem egy egyszerű darab.
Abercrombie...nagyon jó. Kilencujjú Logent kedveltem, remek, állat egy karakter !
De mondjuk Patrick Rothfuss, " A Királygyilkos krónikája " még inkább, bár akkor már Tolkien klasszikusa.
Ellenben rendre megkönnyezi az ember Andersen meséit, " a kis gyufaárus lány," vagy
" A rendíthetetlen ólomkatona " .
Esetleg Victor Hugo, " A nyomorultak " . De ez sem igaz, mert akkor már Cervantes, Don Quijoteja...The Old Man and the Sea ...
vagy a többi, nagy klasszikusok...
Vagy Ken Follett, "Évszázad -trilógia "
Musashi...
Mindegy, mert elkalandoztam a könyvek között, aztán ráeszmél az ember, hogy nincs egyetlen !
Mivel még bele sem merültem teljesen.
Andersennel elég korán találkoztam, meg is maradt bennem. Pár kötelező is örök emlék, még kölyök korszakból. Légy jó...Árvácska !
Nem, nem igazán van. Túl sok a jó, mindenféle korszakból, stílusból.
Ezek a fentiek is...pl
Ami vitathatatlan élmény, hogy sok évvel megelőzően, lett fasza olvasóm, ebook...aztán mindent is vihetek. ( kivéve ahova nem engedik bevinni az E olvasómat )
Egyébként , ha már "Űr"..." The Invincible " Stanislav Lem.
Nem egy egyszerű darab.
Abercrombie...nagyon jó. Kilencujjú Logent kedveltem, remek, állat egy karakter !
De mondjuk Patrick Rothfuss, " A Királygyilkos krónikája " még inkább, bár akkor már Tolkien klasszikusa.
Ellenben rendre megkönnyezi az ember Andersen meséit, " a kis gyufaárus lány," vagy
" A rendíthetetlen ólomkatona " .
Esetleg Victor Hugo, " A nyomorultak " . De ez sem igaz, mert akkor már Cervantes, Don Quijoteja...The Old Man and the Sea ...
vagy a többi, nagy klasszikusok...
Vagy Ken Follett, "Évszázad -trilógia "
Musashi...
Mindegy, mert elkalandoztam a könyvek között, aztán ráeszmél az ember, hogy nincs egyetlen !
Mivel még bele sem merültem teljesen.
Andersennel elég korán találkoztam, meg is maradt bennem. Pár kötelező is örök emlék, még kölyök korszakból. Légy jó...Árvácska !
Nem, nem igazán van. Túl sok a jó, mindenféle korszakból, stílusból.
Ezek a fentiek is...pl
Ami vitathatatlan élmény, hogy sok évvel megelőzően, lett fasza olvasóm, ebook...aztán mindent is vihetek. ( kivéve ahova nem engedik bevinni az E olvasómat )
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
Igen, elcsépelt, de nekem is az Orwell duó, plusz a Szép új világ volt az, amit zsinórban elolvastam, és tönkretett.
Fiatalkoromban a Végtelen történet volt óriási hatás és élmény.
Fiatalkoromban a Végtelen történet volt óriási hatás és élmény.
- chosenone46
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
az, hogy mi váltotta ki a legnagyobb hatást, elég nehéz megfogalmazni, mert nyilván azért kezdtem bele egy-egy kötetbe mert már amúgy is érdekelt a téma. így inkább olyat írok, amit vagy bármikor újra tudék olvasni annyira tetszett, vagy hivatkozási alap tud lenni a hétköznapjaimban (ezáltal kvázi hatása is volt )ElRamos írta: Sziasztok!
Mi volt az a könyv, ami a legnagyobb hatást gyakorolta rátok? Úgy értem, hogy szinte letehetetlen volt, vagy a végén ültetek és néztetek hogy what a fuck??
A Tűz és jég dala könyvsorozatot tervezem beszerezni, a sorozatot láttam, de a könyveket is szeretném majd elolvasni. A napokban fogom elkezdeni a majmok bolygóját, a könyvet már tavaly beszereztem, de még nem olvastam.
Az ajánlókat előre is köszönöm!
benioff - tolvajok tele
orwell - 1984, állatfarm (tudom, ez elcsépelt klasszikus)
edith eger - a döntés
"...csak a kedvesség, az öröm,
a pardon, meg a köszönöm,
a gyöngédség, a figyelem,
csak az az igaz idelenn..."
a pardon, meg a köszönöm,
a gyöngédség, a figyelem,
csak az az igaz idelenn..."
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Thomas-féle kalkulus 3ElRamos írta: Mi volt az a könyv, ami a legnagyobb hatást gyakorolta rátok? Úgy értem, hogy szinte letehetetlen volt, vagy a végén ültetek és néztetek hogy what a fuck??
Komolyra fordítva, nem igazán volt, de mostanában nagyon le is szűkült amit olvasok, szakmai meg önfejlesztős baromságokra.
-
Pont a tűz és jég dala könyvsorozat volt az ami nagy hatással volt rám. Imádtam. Mindenféle érzelmeket kiváltott. Volt amikor megkönnyeztem, volt hogy nyilvánosan elnevettem magam egy tyrion párbeszéden. Éreztem dühöt, haragot, szomorúságot. Nagyon komplex könyv minden szempontból. 3x olvastam újra és minden olvasásnál adott újat.ElRamos írta: Sziasztok!
Mi volt az a könyv, ami a legnagyobb hatást gyakorolta rátok? Úgy értem, hogy szinte letehetetlen volt, vagy a végén ültetek és néztetek hogy what a fuck??
A Tűz és jég dala könyvsorozatot tervezem beszerezni, a sorozatot láttam, de a könyveket is szeretném majd elolvasni. A napokban fogom elkezdeni a majmok bolygóját, a könyvet már tavaly beszereztem, de még nem olvastam.
Korábban azt gondoltam, hogy én utálok olvasni (talán hála az irodalom óráknak). A könyvek elolvasása után se hagytam abba az olvasást.
ezenkívül pszichológiai könyveket tudnék kiemelni. Önismeretben dr edmund j bourne szorongások és fóbiák gyógyitásának kézikönyve. Nagyon sok oldalról közelitett meg dolgokat. Nagy hatással volt rám és útnak indított. Onnantól kezdtem el nemet mondani amikor nemet akartam mondani, asszertív kommunikációt beépiteni mikor alapjáraton agresszíven vagy passzív agresszíven kommunikálok, relax gyakorlatok stb.
Vágyi Petra sémáink fogságában könyvét 3x kezdtem neki olvasni mert annyira érzelmileg megterhelő volt. Ha kötelezővé kellene tennem pszichológia könyvet akkor ez lenne az vagy Lukács Liza hogyan szeretsz könyve.
-
- Kedvenc játékosaid: M. Laudrup, Modric, Kroos, Courtois
Nekem Joe Abercrombie könyvei a letehetetlen kategóriába estek. Én többször is olvastam az összes Trónok Harca könnyet, de megmondom őszintén nekem az Első Törvény trilógia jobban tetszett. Nincs annyi karakter, nem fut annyi szálon a sztori, nem annyira epikus az egész, de cserébe véres, rohadt jól vannak megírva a harcok és gyors a történetvezetés.
Összesen a spin-off könyvekkel meg mindennel együtt van 10 könyv ebben az univerzumban. Nekem speciel A Hősök volt a kedvencem. Az őrület kora 2. könyvét meg be kell szereznem a 3. része pedig még nincs lefordítva, ha jól tudom.
Összesen a spin-off könyvekkel meg mindennel együtt van 10 könyv ebben az univerzumban. Nekem speciel A Hősök volt a kedvencem. Az őrület kora 2. könyvét meg be kell szereznem a 3. része pedig még nincs lefordítva, ha jól tudom.
--------------Körte
Hakimi--Saliba--Gvardiol-Davies
------Fede------------Emery
Foden----Bellingham-----Musiala
-------------Haaland
https://www.youtube.com/watch?v=kRzMmt_MFko
Hakimi--Saliba--Gvardiol-Davies
------Fede------------Emery
Foden----Bellingham-----Musiala
-------------Haaland
https://www.youtube.com/watch?v=kRzMmt_MFko
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
vagy a biblia, vagy a mein kampf.ElRamos írta: Sziasztok!
jó nem viccelek.
idő gyermekei, adrian tchaikovsky
elgondolkodik az ember, hogy van egy kb 80 eved az eletben, mit kezdesz vele, az űr közepén, egy bolygón.
thereisonly1ronaldo
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
- ElRamos
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Raúl, RC, CR, Benzema, Zamorano
- Kedvenc csapatod: RM
Sziasztok!
Első szabály: amikor az úton feltartóztatsz egy kocsit, kendőt kötsz a pofád elé, hogy ne ismerjenek fel. Világos?
- Mickey
Nekem "ő" van ...
https://europakiado.hu/konyv/regeny/fan ... gyuruk-ura
3 az egyben , azóta mondjuk inkább az E bookot használom az amazontol. ( kindle pw 2 )
https://europakiado.hu/konyv/regeny/fan ... gyuruk-ura
3 az egyben , azóta mondjuk inkább az E bookot használom az amazontol. ( kindle pw 2 )
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
- halamadrid
- Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Akkor remek lesz. KöszönömMickey írta:Nem is láttam ezt...halamadrid írta: Madridom népe!
Kölyökként tudatlanul elkövettem azt a hibát, hogy a könyvek elolvasása előtt néztem meg a Gyűrűk Urát... Mostanában elég sokat nosztalgiáztam, és gondolkodtam, hogy megvegyem-e azokat, ráadásul az évek során el is homályosodtak a cselekmény bizonyos részei, így talán még jobban élvezném a dolgot.
Mit javasoltok, így is megéri elolvasni?
De bizony hogy megéri olvasni Tolkien legjobb művét !
Én is a filmek után estem neki, de hatalmas élmény volt , így is .
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
- halamadrid
- Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Köszönöm. Az üveggömb lóf*sz, kizárólag a saját talasztalat érdekeltHalfkey írta:Üveggömböm nincs, nemtudom megmondani hogy pont ezt a könyvet mikor fogják feltölteni, a saját tapasztalatom tudom megosztani, amit már az előző hsz-emben is megtettem: az ilyeneket szinte soha, hanem majd újranyomásnál. Lehet ez kivétel, nemtudom, de én nem várnék.halamadrid írta:
A legszebb, keménykötésű verziót szeretném, de az árra is odafigyelek. Azt nem értem, hogy ha pl. ez az akciós verzió: https://europakiado.hu/konyv/regeny/fan ... ura-i-iii/ kifogyott, akkor érdemes megvárni, hogy feltöltik és ismét akciósan lesz vásárolható (mert sok más helyen jelen van még, csak drágábban), vagy az ilyenek csak a készlet erejéig tartanak? Ha feltöltik, akkor kb. mikorra várható?
Ja és a most várható blekfrájdéj+karácsony eseményeknél könyvek terén is várhatóak a nagy akciók?
Black Friday az könyveknél meh, Glamour/Joy/random egyéb akció szokott adni 20%-os kuponokat. Szintén érdemes rákeresni a kiadóra, tőle sokszor olcsóbban megrendelhető ha van saját webshoopja. Én nagyon szeretem a történelmi regényeket, Gold Book kiadótól közvetlenül mindig nagyon megérte rendelni.
Hosszú évek után épp most jött meg a kedvem az olvasáshoz, innen a sok kérdés, hogy lehetőleg mindent a legjobban kivitelezzek.
Még egyszer kösz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára halamadrid 2023. október 24., kedd 1:41-kor.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
Üveggömböm nincs, nemtudom megmondani hogy pont ezt a könyvet mikor fogják feltölteni, a saját tapasztalatom tudom megosztani, amit már az előző hsz-emben is megtettem: az ilyeneket szinte soha, hanem majd újranyomásnál. Lehet ez kivétel, nemtudom, de én nem várnék.halamadrid írta:A legszebb, keménykötésű verziót szeretném, de az árra is odafigyelek. Azt nem értem, hogy ha pl. ez az akciós verzió: https://europakiado.hu/konyv/regeny/fan ... ura-i-iii/ kifogyott, akkor érdemes megvárni, hogy feltöltik és ismét akciósan lesz vásárolható (mert sok más helyen jelen van még, csak drágábban), vagy az ilyenek csak a készlet erejéig tartanak? Ha feltöltik, akkor kb. mikorra várható?Halfkey írta: Ha mindenhol elfogyott egy magyar nyelvű kiadás, akkor tapasztalataim szerint azt már kb soha. Hiszen akkor a probléma nem szállítási, hanem hogy egyszerűen elfogytak a nyomtatott példányok. Amikor kinyomnak egy újat, az jó esélyjel új kiadás, más borító, más ár. Gondolom ez az új kiadás már forgalomban is van, csak azt drágább árakon látod ezért szeretnél ilyet.
Ha az ár szempont, gyűrűk urát egyébként biztosan találsz antikváriumban, és biztosan le is lehet tölteni netről ingyen.
Ja és a most várható blekfrájdéj+karácsony eseményeknél könyvek terén is várhatóak a nagy akciók?
Black Friday az könyveknél meh, Glamour/Joy/random egyéb akció szokott adni 20%-os kuponokat. Szintén érdemes rákeresni a kiadóra, tőle sokszor olcsóbban megrendelhető ha van saját webshoopja. Én nagyon szeretem a történelmi regényeket, Gold Book kiadótól közvetlenül mindig nagyon megérte rendelni.
- lestat
- Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos
Igen én itt véreztem el anno,sosem tudtam befejezni.Halfkey írta: Persze.
Tolkiennel van egy terjengő-dagadó stílusa, amikor 2-3 oldalt képes mezőkről meg erdőkről mesélni, azok a részek kicsit vontatottak, de egyébként mindenképp megéri.
de őszintén szólva a filmeknek sem vagyok nagy rajongója, egyszer végig néztem mindet egy hétvége alatt és azota sem vettem elő
De amugy minden olyan könyvet amiből lett film szerintem érdemes elolvasni, legtöbb esetben amugyis jobb a könyv,részletesebb stb.
Cristiano Ronaldo ❼
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni
Zinedine Zidane
92:48
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni
Zinedine Zidane
92:48
- Mickey
Nem is láttam ezt...halamadrid írta: Madridom népe!
Kölyökként tudatlanul elkövettem azt a hibát, hogy a könyvek elolvasása előtt néztem meg a Gyűrűk Urát... Mostanában elég sokat nosztalgiáztam, és gondolkodtam, hogy megvegyem-e azokat, ráadásul az évek során el is homályosodtak a cselekmény bizonyos részei, így talán még jobban élvezném a dolgot.
Mit javasoltok, így is megéri elolvasni?
De bizony hogy megéri olvasni Tolkien legjobb művét !
Én is a filmek után estem neki, de hatalmas élmény volt , így is .
- halamadrid
A legszebb, keménykötésű verziót szeretném, de az árra is odafigyelek. Azt nem értem, hogy ha pl. ez az akciós verzió: https://europakiado.hu/konyv/regeny/fan ... ura-i-iii/ kifogyott, akkor érdemes megvárni, hogy feltöltik és ismét akciósan lesz vásárolható (mert sok más helyen jelen van még, csak drágábban), vagy az ilyenek csak a készlet erejéig tartanak? Ha feltöltik, akkor kb. mikorra várható?Halfkey írta: Ha mindenhol elfogyott egy magyar nyelvű kiadás, akkor tapasztalataim szerint azt már kb soha. Hiszen akkor a probléma nem szállítási, hanem hogy egyszerűen elfogytak a nyomtatott példányok. Amikor kinyomnak egy újat, az jó esélyjel új kiadás, más borító, más ár. Gondolom ez az új kiadás már forgalomban is van, csak azt drágább árakon látod ezért szeretnél ilyet.
Ha az ár szempont, gyűrűk urát egyébként biztosan találsz antikváriumban, és biztosan le is lehet tölteni netről ingyen.
Ha mindenhol elfogyott egy magyar nyelvű kiadás, akkor tapasztalataim szerint azt már kb soha. Hiszen akkor a probléma nem szállítási, hanem hogy egyszerűen elfogytak a nyomtatott példányok. Amikor kinyomnak egy újat, az jó esélyjel új kiadás, más borító, más ár. Gondolom ez az új kiadás már forgalomban is van, csak azt drágább árakon látod ezért szeretnél ilyet.
- halamadrid
Igaz, nem vettem észre.Halfkey írta: halamadrid, nincs készleten, szóval gondolom ez a 10 évvel korábbi ár, amikor még volt
ANDS, az azért más szerintem, ott nyilván a könyvet olvastad utólag, hiszen a könyvet írták a film alapján, nem fordítva.
Még egy utolsó kérdés. Szeretnék kemény borítósat venni (https://europakiado.hu/konyv/regeny/fan ... ura-i-iii/), de mindenhol elfogytak az olcsóbb verziók, talán épp a ledobott akciók miatt. Ilyen könyvek esetén mikor várható az utánpótlás? (Tudom, van értesítő e-mail, de azért érdekelnek az esetleges tapasztalatok.)
halamadrid, nincs készleten, szóval gondolom ez a 10 évvel korábbi ár, amikor még volt
ANDS, az azért más szerintem, ott nyilván a könyvet olvastad utólag, hiszen a könyvet írták a film alapján, nem fordítva.