Politika
Re: Politika
Ha már így belejöttünk egy érdekes interjú Rónai Egonnal: https://www.youtube.com/watch?v=ISGep0sdNGU (van olyan hasznos elfoglaltság, mint az a Tate, vagy ki a fene hallgatása )
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
-
kiserik írta:
Érdekes vélemény, amivel egyrészt elismered, hogy jó szakember, másrészt konkrétumok nélkül alá is ásod a szavahihetőségét Hogy példát mondjak a saját szakmámból: tudom, hogy a szántás rossz hatással van a talajra és a gazdálkodásra és bár van jótékony hatása is, de az eltörpül a rossz mellett, így biztos, hogy nem fogok példát felhozni egy vitában a szántás mellett. A forgatás (szántás) nélküli talajművelés ellenzőit meg valahogy ki fogom hagyni, mert egyszerűen nem értek egyet velük.
Vannak szakemberek akikben megbízom, mert érett hozzá a személyiségük. Tudom, hogy fontos számukra az, hogy mind a két oldalt körbejárják, ezért nem érzem szükségességnek, hogy utómunkát tegyek, maximum akkor ha a témába jobban bele akarom ásni magam.
Na most nem fogok Letoha fb oldalára felnézni, de 100%Ig biztos vagyok benne, hogy az utolsó 10..de legyen inkább 5..posztjaiban jelen van a gúny, a felsőbbrendűség. Hiába vannak külföldön is elismert projectjei és hiába dolgozott a testvére covid osztályon. Ő számomra nem lesz egy olyan személy akinek a tudományos posztjaiban teljesen megbízok. Ha posztoltál az ellenkezőjéről és alá is támasztottad, akkor törölte a kommentet. Később már korlátozta ki szólhat hozzá és csak a seggnyalók írtak.
Pár évet voltam dietetika szakon. Ott megtanultam a hierarchiáját a tudományos bizonyitékoknak. Egy esettanulmány szép meg jó de sokszor nincs klinikai relevanciája. De amire célozni akartam letohával kapcsolatban az az, hogy vegyük pl a plant based diéta legismertebb alakját Dr Gregert. Egy tonna videója van fent youtubon és minden tudományosan megalapozott. A végkövetkeztetés, hogy a legegészségesebb dolog amit tehetsz magaddal az a teljes értékű növényi diéta. Vannak metaanalizisek, clinical trialok, esettanulmányok ami ezt megerősíti. De mit is erősítenek azok a tanulmányok? Az igazságot? Nem. A véleményét, meggyözödését. Na most egy LCHF diétát követő orvos, kutató, dietetikus szerint a paleo diéta a minden, a vegánság meg egy zsákutca. Ők is megerősíitik ugyan azt.
Majd meghallgatsz egy Gill Carvalhot aki vegán táplálkozástudományi szakértő és kutató. Aki elmondja a videóiban a hátúlütőket és azt is hogy teljesen rendben van ha húst eszel. Ezt nyugodt hangszínben, lenézés nélkül teszi.
Na Letoha nem ide tartozik. Másik oldalról Boldogkői Zsolt nem ide tartozik. Ők a skála végén helyezkednek el, más más oldalról. Persze ettől én még elismerem mindenki tudását, mert tudom, hogy nem hülyék és egy pontig igazuk van.
Toroczkai parlamenti felszólalását pont meghallgattam. Folyamatosan ismétlődik az a jelenség, hogy a mondandója elején betámadja az ellenzéket, majd belekezd többé kevésbé diplomatikusan támadni a fideszt. A mondandója közepétől pedig egyre jobban gyalázza az ellenzéket de elismeri a kormány tevékenységeit.
Aki hallott pl Márky Zayt, vagy mittudom én Pogátsa Zoltán közgazdász podcastjét ott azért bőven elfér egy kis kormánydicsérés. Valahol ezeket a hangokat kellene a tömegnek szerintem meghallania.
Érdekes vélemény, amivel egyrészt elismered, hogy jó szakember, másrészt konkrétumok nélkül alá is ásod a szavahihetőségét Hogy példát mondjak a saját szakmámból: tudom, hogy a szántás rossz hatással van a talajra és a gazdálkodásra és bár van jótékony hatása is, de az eltörpül a rossz mellett, így biztos, hogy nem fogok példát felhozni egy vitában a szántás mellett. A forgatás (szántás) nélküli talajművelés ellenzőit meg valahogy ki fogom hagyni, mert egyszerűen nem értek egyet velük.kierkegaard írta: Én nagyon sokat követtem Letoha Tamást mert nyilván szimpatikus volt, hogy szembe megy a mainstreammel. Viszont egyre ellenszenvesebbé vált a stílusa miatt. Ha valakinek ilyen a stílusa akkor távolodik az objektivitástól. Aztán szépen lassan lejött, hogy ő is elköveti azt a hibát mint sokan mások. Azaz a mondanivalóját cherry picking tanulmányokkal erősíti meg. Azaz, azokat a szakembereket követi és azokat a tanulmányokat posztolja amelyek az ő igazságát erősitik meg. Az ellenkezők meg valahogy kimaradnak.
Toroczkai László pedig cherry picking szakembereket hív meg. Erősen jobbos arcok akik rendszeresen köpködnek a baloldalra és néha még egy kis konteó is belefér a háttérhatalmakkal kapcsolatban.
Persze Letoha Tamás nem egy kókler, nem egy Gödény, csak őt is úgy kell követni, hogy utánanézünk annak amit mond.
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
Nagyon szomorú, hogy ilyen szintre jutott a politika és az emberek politikához való viszonya. Hogy lenne lényegtelen? Ha majd 10 éve papolok, hogy milyen igazságtalan a választási rendszer (egyenesen alkotmányellenes, igaz főpolgármesterúrkarigeri?), majd mikor megkérdezik, hogy igazságosabbá akarja e tenni én nemmel szavazok, akkor az milyen üzenet a választóimnak? Sajnos ott tartunk egy ideje, hogy a szavazók azt sem tudják, hogy mire szavaznak. A pártoknak lassan programjuk sincs. Csak kultusz szavazás van. Mindegy hogy az mit csinál, mit akar, mit csinált a múltban, akkor is arra fog szavazni. Az emberek nagy része választott magának egy oldalt valamikor, és az annak megfelelő agymosással mosatja magát.h3x0r írta:TELJESEN LENYEGTELEN, hogy az egyik tartozkodik, a masik meg leszavaz valamit vagy sem (esetleg meg csak meg sem jelenik). Mindket (mindharom) esetben 0 beleszolasuk van egy mar eldolt kerdeshez.kiserik írta: Lacibohócék tartózkodtak
...
Az országgyűlési szavazás igazságosabbá tételét pedig az ellenzékkel közösen szavazta le a kormánypárt.
És most lehet jönni, hogy én meg a konteós agymosással mosatom magam, csak közben követem a 444-et, a Telexet, a Partizánt is, vagy a másik oldalról az Ultrahangot (Nógrádit bírom ), de pl a Kuruc infót meg nem.
Egyrészt egyetértek, másrészt a demokráciához hozzátartozik ez is.zsuninnyo írta:Tartozdokok -> nekem mindegy. A legkenyelmesebb modja, ha a szavam nem szamit, kihuzni magam a felelosseg alol, hiszen nem voltam mellette, de a masik oldal sem mondhatja, hogy ellen voltam.kiserik írta:
https://telex.hu/valasztasi-foldrajz/20 ... budapesten
Lacibohócék tartózkodtak, mert a Fidesz egy utolsó perces módosítással megváltoztatta a bejutási küszöb értéket, ha több párt együtt indul, ezzel a baloldalnak kedvezve.
Mar alapbol nem ertem mit keres ott a tartozkodas, de hogy meg hasznaljak is.. Felreertesek elkerulese vegett, ezt MINDEN oldalra ertem.
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
TELJESEN LENYEGTELEN, hogy az egyik tartozkodik, a masik meg leszavaz valamit vagy sem (esetleg meg csak meg sem jelenik). Mindket (mindharom) esetben 0 beleszolasuk van egy mar eldolt kerdeshez.kiserik írta: Lacibohócék tartózkodtak
...
Az országgyűlési szavazás igazságosabbá tételét pedig az ellenzékkel közösen szavazta le a kormánypárt.
Tartozdokok -> nekem mindegy. A legkenyelmesebb modja, ha a szavam nem szamit, kihuzni magam a felelosseg alol, hiszen nem voltam mellette, de a masik oldal sem mondhatja, hogy ellen voltam.kiserik írta:
https://telex.hu/valasztasi-foldrajz/20 ... budapesten
Lacibohócék tartózkodtak, mert a Fidesz egy utolsó perces módosítással megváltoztatta a bejutási küszöb értéket, ha több párt együtt indul, ezzel a baloldalnak kedvezve.
Mar alapbol nem ertem mit keres ott a tartozkodas, de hogy meg hasznaljak is.. Felreertesek elkerulese vegett, ezt MINDEN oldalra ertem.
-
Én nagyon sokat követtem Letoha Tamást mert nyilván szimpatikus volt, hogy szembe megy a mainstreammel. Viszont egyre ellenszenvesebbé vált a stílusa miatt. Ha valakinek ilyen a stílusa akkor távolodik az objektivitástól. Aztán szépen lassan lejött, hogy ő is elköveti azt a hibát mint sokan mások. Azaz a mondanivalóját cherry picking tanulmányokkal erősíti meg. Azaz, azokat a szakembereket követi és azokat a tanulmányokat posztolja amelyek az ő igazságát erősitik meg. Az ellenkezők meg valahogy kimaradnak.
Toroczkai László pedig cherry picking szakembereket hív meg. Erősen jobbos arcok akik rendszeresen köpködnek a baloldalra és néha még egy kis konteó is belefér a háttérhatalmakkal kapcsolatban.
Persze Letoha Tamás nem egy kókler, nem egy Gödény, csak őt is úgy kell követni, hogy utánanézünk annak amit mond.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Akkor legyen az a tanulság a mihazánknak, hogy ne adjanak több tippet a fidesznek, mert úgyis a saját ízlésükre formálják az ötleteket.
Ukrajna csatlakozás nyilván ne menjen végbe most, de nem is erről van szó.
Én se támogatom.
Csak ne az legyen az indok, hogy mert korrupt ország.
Pláne ne a fidesz érveljen ezzel, ha kérhetem:)
Mert vannak ennél racionálisabb ellenérvek is Ukrajna ez csatlakozása ellen.
Ukrajna csatlakozás nyilván ne menjen végbe most, de nem is erről van szó.
Én se támogatom.
Csak ne az legyen az indok, hogy mert korrupt ország.
Pláne ne a fidesz érveljen ezzel, ha kérhetem:)
Mert vannak ennél racionálisabb ellenérvek is Ukrajna ez csatlakozása ellen.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
https://telex.hu/valasztasi-foldrajz/20 ... budapestencsababarca írta: Megszavazták a "bátorak" lacibohócék törvényjavaslatát, persze módosítva, így Laciék tartózkodtak
Persze csak a fővárosra vonatkozó szabályokat módosították, ami már életbe is lép '24-ben, milyen fair a játékszabályokat módosítgatni hónapokkal a választás előtt.
khm, jogállam.
Továbbra sem értem, hogy mit befolyásol az, hogy fél évvel a választások előtt módosítanak egy ilyet, hogy igazságosabb legyen a végeredmény? Itt azért azt nem lehet mondani, hogy ennek tudatában máshogy készülünk megnyerni a szavazókat
Amúgy ha már írokí (írhatok ), dobok még egy érdekességet: COVID: rövidebben: https://www.youtube.com/watch?v=_X1iImb8qm4 hosszabban akit érdekel: https://www.youtube.com/watch?v=m-h3vWNdK98
Illetve érdekelne az érintettek véleménye az ukrajnai Eu-s csatlakozásról és annak vitájáról: https://www.youtube.com/watch?v=1iI1xQ86M-4
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Szerinted a lakossag hany szazaleka tudja, hogy ki az o valasztokeruleteben a kepviselo? Az iksznel csak a nev melletti logo szamit, semmi mas.illgner írta: Ráadásul a magyar ember ragaszkodik ahhoz, hogy választhasson magának képviselőt, azaz egy hús-vér embert, ne csak szimplán személytelen pártlistákra lehessen szavazni.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Az új argentin elnök felére csökkentette a peso értékét. Az újonnan megalakult argentin kormány csökkenti az állami kiadásokat és 50 százalékkal leértékeli a pesót az amerikai dollárral szemben, hogy stabilizálja a makrogazdaságot és elékerülje a hiperinflációt.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Arrol volt szo, hogy mindenki annyit kepviselot adjon, amekkora a tamogatottsaga.Kivancsi vagyok, van-e olyan fidesz szavazo akik "keresztbe" szavaztak, tehat a listan a fideszre, de amugy egyeniben meg vkire aki nem fideszes, vagy forditva (elenyeszoen keves, mert ez egy hit, nem racionalitas kerdese). Tehat innen latszik, hogy a fidesz tobbe-kevesbe 54%-a, az egy valos szam. Tehat ha ezt az elvet nezzuk, akkor legyen a kepviselok 54%-a fideszes.El Sie7e írta:ez egy tipikus egybites gonolkodás ami a libsikre szokott jellemző lenni, ők azok, ha akár csak mást gondol a másik az már csak rossz lehet. hülye kérdésre nem lehet értelmes választ adni, ha az a kérdésed hány ember szavazott a fideszre, akkor külön kell választani a listát és az egyéni vk-ket. nem tudom mennyire vagy otthon a választási rendszerben (mind hazai, mind nemzetközi szinten), de sztem még a magyart sem ismered eléggé ahhoz, hogy megértsd, hogyan működik, legalábbis a kérdésed alapján ezt az egyértelmű következtetést sztem mindenki bátran le tudná vonni, talán 8 általános sem kell hozzá.zsuninnyo írta:
ELeg szorakoztato, hogy egy egzakt kerdesre nem tudsz valaszolni, valoban. Amolyan "x millio fideszes birka" modjara mutatod a peldat.
hányan szavaztak a fideszre?
mint ahogy előbb is írtam, LISTÁN 54%, sztem már másodjára válaszolok neked
ezzel összekeverni az egyéni vk-kat, teljes képzavar. összeadhatom neked hogy a 106 körzetben összesen hányan szavaztak a fideszre és nem a fideszre, de ha ezt hozzáadjuk a listás szavaztok számához, és ebből akarunk arra következtetni hogy hogyan lett meg a 2/3, akkor ez csak azt a szűklátókörűséget bizonyítja ami az ellenzéki oldalon jellemző, és ami miatt rengetegen ódzkodnak hogy oda húzzák az x-et.
Egyaltalan semmi kepzavar nem volt, csak te nem vagy hajlando megerteni, ami az alap tezis volt.
Mondjuk itt ugyanaz az ember libsizett meg egybitesezett Jól megkapta magának a ‘baloldal’.
Az a baj egyébként hogy szerintem ez eleve a rossz beszélgetés. A jó beszélgetés választási témában hogy miért van nyerteskompenzáció, és miért alakították úgy a választási körzeteket ahogy. Illetve a jó talán mégsem megfelelő szó, mert kedvem az nincs ezekbe belegondolni, inkább sírhatnékom.
Az a baj egyébként hogy szerintem ez eleve a rossz beszélgetés. A jó beszélgetés választási témában hogy miért van nyerteskompenzáció, és miért alakították úgy a választási körzeteket ahogy. Illetve a jó talán mégsem megfelelő szó, mert kedvem az nincs ezekbe belegondolni, inkább sírhatnékom.
Nem tudom, honnan ismersz, mert jó 10 éve semmilyen választáson nem vettem részt, tehát ez a lefideszezés erősen sértőDupla D írta: Mindenki tisztában van ezzel ElSiete. Illgner jött azzal, hogy az az igazságos, ha annyi képviselője van a döntéshozatalban egy pártnak, amekkora a támogatottsága. Ha ezt elfogadjuk, akkor a Fidesz 54%-os támogatottsága ne eredményezzen 68%-ot a parlamentben. Nyilván az egyénik húzzák fel, de az van amit hexor írt.
Kettősmérce. Ti ketten fideszesek beszéljétek meg egymás között illgnerrel akkor melyik a jobb.
Ami a választási rendszereket illeti, 54 %-kal egy angol egyéni választókerületi rendszerben a fidesz kb. 80 %-ot szerzett volna, ahol csak egyéni kerületek vannak. Itt még arányosabb is ennél a rendszer. Persze a legarányosabb az lenne, ha csak pártlisták lennének, de akkor sem teljesen, mert az 5 % alatti pártok eredménye kiesik, és ez is a bejutókat fogja gazdagítani. Ráadásul a magyar ember ragaszkodik ahhoz, hogy választhasson magának képviselőt, azaz egy hús-vér embert, ne csak szimplán személytelen pártlistákra lehessen szavazni.
mind a ketto allitas igazBlancoMark írta: De miert kell az egyik oldalnak egybites Fideszesezni a masiknak meg libsizni vice versa? Nem latjatok hogy ebbol a mentalitasbol ered az orszag gyakorlatilag minden problemaja?
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Mindenki tisztában van ezzel ElSiete. Illgner jött azzal, hogy az az igazságos, ha annyi képviselője van a döntéshozatalban egy pártnak, amekkora a támogatottsága. Ha ezt elfogadjuk, akkor a Fidesz 54%-os támogatottsága ne eredményezzen 68%-ot a parlamentben. Nyilván az egyénik húzzák fel, de az van amit hexor írt.
Kettősmérce. Ti ketten fideszesek beszéljétek meg egymás között illgnerrel akkor melyik a jobb.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
- BlancoMark
De miert kell az egyik oldalnak egybites Fideszesezni a masiknak meg libsizni vice versa? Nem latjatok hogy ebbol a mentalitasbol ered az orszag gyakorlatilag minden problemaja?
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
ez egy tipikus egybites gonolkodás ami a libsikre szokott jellemző lenni, ők azok, ha akár csak mást gondol a másik az már csak rossz lehet. hülye kérdésre nem lehet értelmes választ adni, ha az a kérdésed hány ember szavazott a fideszre, akkor külön kell választani a listát és az egyéni vk-ket. nem tudom mennyire vagy otthon a választási rendszerben (mind hazai, mind nemzetközi szinten), de sztem még a magyart sem ismered eléggé ahhoz, hogy megértsd, hogyan működik, legalábbis a kérdésed alapján ezt az egyértelmű következtetést sztem mindenki bátran le tudná vonni, talán 8 általános sem kell hozzá.zsuninnyo írta:ELeg szorakoztato, hogy egy egzakt kerdesre nem tudsz valaszolni, valoban. Amolyan "x millio fideszes birka" modjara mutatod a peldat.El Sie7e írta:
93 képviselő kerül be az ogy-be listáról, listán a fidesz 54,13%-ot kapott, a 93 54,13%-a 50,34, ellenben a fidesznek lett 48 listás képviselője
az egyéni választókerületeket ebbe belemosni teljesen felesleges és irreleváns, a valóság olyan mértékű deformálása amire a baloldal rászokott az utóbbi években és az X millió birka (akik a fidesz oldalról ugye 3 millióan vannak), be is nyelik szépen, be is mutatod erre az élő példát
nézd meg egyesével az egyes vk-eket és add össze, adat hozzá:
https://vtr.valasztas.hu/ogy2022
jó szórakozást hozzá
hányan szavaztak a fideszre?
mint ahogy előbb is írtam, LISTÁN 54%, sztem már másodjára válaszolok neked
ezzel összekeverni az egyéni vk-kat, teljes képzavar. összeadhatom neked hogy a 106 körzetben összesen hányan szavaztak a fideszre és nem a fideszre, de ha ezt hozzáadjuk a listás szavaztok számához, és ebből akarunk arra következtetni hogy hogyan lett meg a 2/3, akkor ez csak azt a szűklátókörűséget bizonyítja ami az ellenzéki oldalon jellemző, és ami miatt rengetegen ódzkodnak hogy oda húzzák az x-et.
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
ELeg szorakoztato, hogy egy egzakt kerdesre nem tudsz valaszolni, valoban. Amolyan "x millio fideszes birka" modjara mutatod a peldat.El Sie7e írta:93 képviselő kerül be az ogy-be listáról, listán a fidesz 54,13%-ot kapott, a 93 54,13%-a 50,34, ellenben a fidesznek lett 48 listás képviselőjezsuninnyo írta:
Rendben, akkor mondd meg a valasztok hany %-a szavazott a fideszre, ha az 54 tovabbra is santit.
az egyéni választókerületeket ebbe belemosni teljesen felesleges és irreleváns, a valóság olyan mértékű deformálása amire a baloldal rászokott az utóbbi években és az X millió birka (akik a fidesz oldalról ugye 3 millióan vannak), be is nyelik szépen, be is mutatod erre az élő példát
jó szórakozást hozzá
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
93 képviselő kerül be az ogy-be listáról, listán a fidesz 54,13%-ot kapott, a 93 54,13%-a 50,34, ellenben a fidesznek lett 48 listás képviselőjezsuninnyo írta:Rendben, akkor mondd meg a valasztok hany %-a szavazott a fideszre, ha az 54 tovabbra is santit.El Sie7e írta:
A sokat hangoztatott (itt is) 50% támogatottságból 2/3 továbbra is sántít. 54% a listás eredmény, az egyéni választókörzeteket pedig külön kell nézni, összemosni a listás eredményt az ogy összetételével, félremagyarázás vagy a választási rendszer ismeretének hiánya.
jó szórakozást hozzá
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”