Bajnokok Ligája

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

Re: Bajnokok Ligája

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2023. december 14., csütörtök 13:44

h3x0r írta:
Dupla D írta: Az én értelmezésemben márpedig úgy kéne lennie, hogy nem előre sorsolnak ki 8 ellenfelet, hanem minden egyes kör után kapunk valakit, aki hasonló statisztikával rendelkezik mint mi.
De most elkezdtem az UEFA oldalán lévő cikket értelmezni, és valóban inkább az jön le, hogy már nyáron kisorsolják a 8 ellenfelünket. Ez szerintem kevésbé jó így, pont elveszik a svájci rendszer lényegét, ami azon alapul, hogy folyamatosan változnak az erőviszonyok a korábbi meccseknek megfelelően.
Ez a fordulonkenti sorsolas (vagy mondhatjuk ugy, hogy automatikus parositas) tok jol mukodik egy mini bajnoksagban, ahol van x csapat egy helyszinen es minden kor utan kialakul a parositas a tabella alapjan (1-2, 3-4, 5-6, stb). Viszont ahogy elokerul olyan szempont is, hogy hazai meg idegenbeli palya es mindenkinek legyen 4 hazai es 4 idegenbeli meccse, foleg az utolso 2-3 fordulo kornyeken teljes ossze visszasag lenne.
Lesz is összevisszaság ebben biztos vagyok. Eleve, mi alapján dől majd el, hogy kivel játszunk otthon vagy idegenben? Rohadtul nem mind1. Azt a részét hangoztatja majd az uefa ennek is h örüljünk, több haza meccs, több bevétel, arról meg majd nem beszélnek h 4x kell utazni kitudja hová és több a meccs. Számomra az az érdekes, hogy senkit nem zavar az új rendszer, de ha superligának hívnák már tele lenne a media

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. december 14., csütörtök 13:18

Nem beszélve arról hogy a szurkoló hogy tervezzen? Azt se tudja hol játszik majd a csapat, aztán foglaljon egy héttel csak a meccs előtt horror árakon?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. december 14., csütörtök 12:59

Dupla D írta: Az én értelmezésemben márpedig úgy kéne lennie, hogy nem előre sorsolnak ki 8 ellenfelet, hanem minden egyes kör után kapunk valakit, aki hasonló statisztikával rendelkezik mint mi.
De most elkezdtem az UEFA oldalán lévő cikket értelmezni, és valóban inkább az jön le, hogy már nyáron kisorsolják a 8 ellenfelünket. Ez szerintem kevésbé jó így, pont elveszik a svájci rendszer lényegét, ami azon alapul, hogy folyamatosan változnak az erőviszonyok a korábbi meccseknek megfelelően.
Ez a fordulonkenti sorsolas (vagy mondhatjuk ugy, hogy automatikus parositas) tok jol mukodik egy mini bajnoksagban, ahol van x csapat egy helyszinen es minden kor utan kialakul a parositas a tabella alapjan (1-2, 3-4, 5-6, stb). Viszont ahogy elokerul olyan szempont is, hogy hazai meg idegenbeli palya es mindenkinek legyen 4 hazai es 4 idegenbeli meccse, foleg az utolso 2-3 fordulo kornyeken teljes ossze visszasag lenne.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. december 14., csütörtök 12:25

https://x.com/morataskills/status/17350 ... sxT-_X3liw

Végre visszatért :kalapos:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2023. december 14., csütörtök 11:38

Hat akkor ez igy mar majdnem NBA.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2023. december 14., csütörtök 11:36

Azt is most olvastam először, hogy kap két olyan csapat is helyet az indulásra, akik nem kvalifikálták magukat, de a legmagasabb a koefficiensük és legalább konferencialiga helyen végeztek a bajnokságban.

Plusz most már januárig fog húzódni ez a “csoportkör”.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dupla D 2023. december 14., csütörtök 11:39-kor.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Donát
Kedvenc csapatod: Los Blancos

HozzászólásSzerző: Donát » 2023. december 14., csütörtök 11:34

Donát írta:
CS0ki írta: De, random fogunk jatszani csapatokkal, igazából abban más, hogy a saját kalapodbol is kapsz ellenfelet. És ez az elején kialakulása, mármint hogy kikkel hol játszol, nem változik az ősz folyamán dinamikusan.
Lehet majd tudni már az első forduló előtt, hogy melyik 8 csapattal játszunk a "liga-körben", vagy nem?
Na, közben találtam ezt az espn cikket, ami választ ad a kérdéseimre. Tudni fogjuk az első forduló előtt minden ellenfelünk kilétét. És azért volt a kavarás ezzel a svájci rendszer kifejezéssel, mert mind a 36 csapat egyetlen tabellán lesz rangsorolva, hiába nem játszik mindenki mindenkivel. Ami érdekes lehet még, hogy a liga helyezés ad majd valamiféle kiemelést a tavaszi ágrajzhoz is, tehát elvileg érdemes lesz az első nyolcon belül is minél előbb végezni.

Hát meglátjuk majd, bajom nincs vele, tippre nem lesz se jobb, se rosszabb, mint amit levált. Nekem úgy általában az azt körülölelő korrupció, és a mértéktelen meccsszám, játékosok embertelen kifacsarása miatt kezd elegem lenni a fociból. Évek óta nem nézek már mást a csapatunkon kívül, és évek óta egyre kevésbé ismerem a riválisok keretét, pedig régen a transferwindowt is betéve ismertem oda-vissza. Na mindegy, ez már egy másik topic, csak ennek kapcsán kikívánkozott. :)

Dupla D

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2023. december 14., csütörtök 11:27

Az én értelmezésemben márpedig úgy kéne lennie, hogy nem előre sorsolnak ki 8 ellenfelet, hanem minden egyes kör után kapunk valakit, aki hasonló statisztikával rendelkezik mint mi.

Szerintem simán ki lehetne logisztikázni, hogy csak 1–2 héttel hamarabb derülne ki, hol és kivel játszik a csapat. Egyenes kiesésben eddig is voltak ilyen körök.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2023. december 14., csütörtök 11:20

A svájci rendszer is kb akkor működne rendesen, ha 4-es csoportok lennének. A 2 győztes felsőág, a 2 vesztes alsó ág, aki alul megint kikap az kiesett, a győztes megy a felső vesztesével és így végül lesz aki 2-t nyert meg lesz aki 1-1-el jut tovább. Máris kevesebb a meccs a legjobbnak, volna értelme nyerni. Ezután meg simán lehet csinálni egy felső ágat megint meg egy alsót, csoport elsők és másodikak, ugyan ez a rendszer mint a 4-es csoportoknál, csak fentről a vesztesek mennek le az alsóra és így a legjobb a legkevesebb meccsel vonulhat a döntőig. Ez a svájci rendszer lényege. Amiket itt írtok az kb olyan lehet, hogy valaki reggel az uefanal túlságosan mélyet szippantott a kokó adagba és kitalált valami baromságot.

Donát

HozzászólásSzerző: Donát » 2023. december 14., csütörtök 11:17

CS0ki írta: De, random fogunk jatszani csapatokkal, igazából abban más, hogy a saját kalapodbol is kapsz ellenfelet. És ez az elején kialakulása, mármint hogy kikkel hol játszol, nem változik az ősz folyamán dinamikusan.
Lehet majd tudni már az első forduló előtt, hogy melyik 8 csapattal játszunk a "liga-körben", vagy nem?

Donát

HozzászólásSzerző: Donát » 2023. december 14., csütörtök 11:16

Dupla D írta:
Donát írta:

De nem azt írja, hogy a kalapok szezon közben dinamikusan változnának. Ez azt mondja, hogy a szezon elején meghatározzák a koeficiensekkel az erősorrendet, és minden csapat 2-2 csapattal játszik a 4 kalapból. Függetlenül a győzelmei számától, ami ugye a szezon során alakul ki. Én így értelmezem, ezért nem látom benne a svájci rendszerre jellemző dinamizmust.
Itt a svájci rendszer ott fog bejönni, hogy szerintem nem random fogunk játszani csapatokkal a különböző kalapokból, mert annak nem lenne értelme, hanem azokkal játszunk, akikkel hasonló a statisztikánk.

Illetve egy, 36-os csoport van. A végén a 4. kalapban lévő csapat is ott lehet a legjobb 8-ban. Szóval ez számomra még mindig svájci rendszer, csak kicsit meg van csavarva.
Nem lehet értelmezni amit írsz. Ha nem "random" kapjuk a csapatokat, akkor mitől lesz svájci ez a rendszer? Ha meg a győzelmek száma alapján kapnak ellenfeleket a csapatok, akkor nem lehet betartani azt a szabályt, hogy minden kalapból 2 klubbal mérkőzzön meg adott induló.

Vagy én vagyok analfabéta, de nem értem mit akarsz mondani.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. december 14., csütörtök 11:05

Be is baszna logisztikailag ha úgy derülne egy adott csütörtökön hogy két hét múlva Mahalacskába kell repülni vagy a PSG jön a Bernabeuba.

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2023. december 14., csütörtök 10:47

De, random fogunk jatszani csapatokkal, igazából abban más, hogy a saját kalapodbol is kapsz ellenfelet. És ez az elején kialakulása, mármint hogy kikkel hol játszol, nem változik az ősz folyamán dinamikusan.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. december 14., csütörtök 10:38

Dupla D írta:
Donát írta:

De nem azt írja, hogy a kalapok szezon közben dinamikusan változnának. Ez azt mondja, hogy a szezon elején meghatározzák a koeficiensekkel az erősorrendet, és minden csapat 2-2 csapattal játszik a 4 kalapból. Függetlenül a győzelmei számától, ami ugye a szezon során alakul ki. Én így értelmezem, ezért nem látom benne a svájci rendszerre jellemző dinamizmust.
Itt a svájci rendszer ott fog bejönni, hogy szerintem nem random fogunk játszani csapatokkal a különböző kalapokból, mert annak nem lenne értelme, hanem azokkal játszunk, akikkel hasonló a statisztikánk.

Illetve egy, 36-os csoport van. A végén a 4. kalapban lévő csapat is ott lehet a legjobb 8-ban. Szóval ez számomra még mindig svájci rendszer, csak kicsit meg van csavarva.
De nem ugy van, hogy minden kalapbol kapunk 2-2 ellenfelet es igy 8 meccs lesz, 4 otthon, 4 idegenben? Szoval ez nalam nem random.

Top8 aztan megy egyenes agon tovabb, 9-24 playoffot jatszik, maradeknak vege Europaban.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Dupla D

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2023. december 14., csütörtök 10:33

Donát írta:
Dupla D írta:
De hát ez a svájci rendszer. Minden csapathoz tartozik egy “erősség”. Ha nyer, akkor ez tovább javul, ha veszít, akkor romlik.

Ez csak meg van bonyolítva kicsit ezzel a 4 résszel, de az alapja a svájci rendszer.

MorataMartin
Kedvenc játékosaid: Morata, Zidane, Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: MorataMartin » 2023. december 14., csütörtök 10:31

MOst hogy megvannak a csoportelsők és másodikok, biztos vagyok benne, hogy az Intert vagy a PSG-t kapjuk az előző évekből kiindulva :lol:

Donát

HozzászólásSzerző: Donát » 2023. december 14., csütörtök 10:15

Dupla D írta:
Donát írta:

Igen, ezt írtam én is, és forrásként linkeltem. :) de ez nem a svájvi rendszer, ezért kérdeztem, hogy az sztornózva lett?
De hát ez a svájci rendszer. Minden csapathoz tartozik egy “erősség”. Ha nyer, akkor ez tovább javul, ha veszít, akkor romlik.

Ez csak meg van bonyolítva kicsit ezzel a 4 résszel, de az alapja a svájci rendszer.

Dupla D

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2023. december 14., csütörtök 9:58

Donát írta:
Dupla D írta:

The 36 teams will no longer be drawn into groups. Instead, they will all start the competition together in one league, with every team playing against eight others.

Ezt a te linkedből másoltam ki. Csak 4 részre lesznek erősség alapján beosztva a csapatok, de mind a 4 részből lesznek meccseink. De ez kicsit bonyolultabb, mint amit én elgondoltam. Ettől függetlenül, ha végig komolyabb ellenfeleink lesznek, akkor örülni fogok.
Igen, ezt írtam én is, és forrásként linkeltem. :) de ez nem a svájvi rendszer, ezért kérdeztem, hogy az sztornózva lett?

Donát

HozzászólásSzerző: Donát » 2023. december 14., csütörtök 9:40

Dupla D írta:
Donát írta:

Wikipedián néztem mit tudni az új rendszerről, ott azt írják, hogy 4 darab 9 csapatos kalap lesz, minden csapat 2-2-2-2 csapattal játszik, négyet otthon, négyet idegenben. De akkor a svájci rendszer, amit emlegettek, az ejtve lett? Ennek nem találom nyomát.
The 36 teams will no longer be drawn into groups. Instead, they will all start the competition together in one league, with every team playing against eight others.

Ezt a te linkedből másoltam ki. Csak 4 részre lesznek erősség alapján beosztva a csapatok, de mind a 4 részből lesznek meccseink. De ez kicsit bonyolultabb, mint amit én elgondoltam. Ettől függetlenül, ha végig komolyabb ellenfeleink lesznek, akkor örülni fogok.

Dupla D

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2023. december 14., csütörtök 9:38

Donát írta:
wZoLee7 írta:

az az új rendszer szerintem totál baromság, gondolom majd sorsolják h a 36 csapatból ki- kivel játsza le a 4 meccsét, teljesen jó rendszer ez a mostani, egyszerűen így todták a legkényelmesebben megoldani, hogy bármeddig növelhető legyen a létszám
Wikipedián néztem mit tudni az új rendszerről, ott azt írják, hogy 4 darab 9 csapatos kalap lesz, minden csapat 2-2-2-2 csapattal játszik, négyet otthon, négyet idegenben. De akkor a svájci rendszer, amit emlegettek, az ejtve lett? Ennek nem találom nyomát.

Vissza: