Formula-1
- wZoLee7
- Kedvenc csapatod: REAL MADRID
Re: Formula-1
Kezdeném azzal, hogy Börni papát kikukáznám a helyéről...a hülye ötletei semmire sem jók. Ez után egy sokkal tökösebb FIA kellene. Konkrét szabályok, és hogy mihez milyen büntetés jár versenyek alatt...nem normális amiket művelnek, mintha fociban a spanyol bírókat látnám...
A gumiháború nekem nem hiányzik, nem kell még egy indianapolis...de a tankolást gyorsan visszahoznám. A DRS kuka, csak az nem előz vele aki nem akar, eltűntek az igazán nagy harcok. Pontokat osztanák ez időmérőn is.
A gumiháború nekem nem hiányzik, nem kell még egy indianapolis...de a tankolást gyorsan visszahoznám. A DRS kuka, csak az nem előz vele aki nem akar, eltűntek az igazán nagy harcok. Pontokat osztanák ez időmérőn is.
-
- Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Realista24 írta:Ha az utolsó futam duplán ért volna korábban:
1953: Alberto Ascari helyett Juan Manuel Fangio
1956: Juan Manuel Fangio helyett Stirling Moss
1958: Mike Hawthorn helyett Stirling Moss
1970: Jochen Rindt helyett Jacky Ickx
1981: Nelson Piquet helyett Alan Jones
1984: Niki Lauda helyett Alain Prost
2003: Michael Schumacher helyett Kimi Räikkönen
2008: Lewis Hamilton helyettt Felipe Massa
2012: Sebastian Vettel helyett Fernando Alonso lett volna a vb győztes.
Annyira nem értem ezt...Miért lenne ilyen fontos az utolsó futam? Mitől kiemelt az? Annyira szétb*sszák már a F1-et,hogy nézhetetlen lesz...
Én visszahoznám a gumiháborút és a tankolást is. Azok vittek csak igazán színt az egészbe. Nem össze-vissza korlátozni mindent. Ha előzöl egy merészebbet,már boxutcaáthajtós bünti,előzni max DRS-el tudsz,és ha a mögötted lévő használhatja 80%-ban otthagy állva... Ez nem verseny. Vissza a 98-00 éveket...
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Ha az utolsó futam duplán ért volna korábban:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Hónapok óta tudjuk, hogy ő!filatáska írta:anis te amúgy raisen vagy?
de most tényleg...
, sorry.
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
anis te amúgy raisen vagy?
de most tényleg...
de most tényleg...
ezek komolyan így, hogy jönnek neked össze? de most tényleg minden bántás nélkül...Anis írta: Rajtszámozás jó lehet (lásd Rossi 47-es száma)
és még csak félregépelés se lehet a rag miatt... 47es, az...
- Anis
- Kedvenc játékosaid: Drogba, Essien, CR, Di Maria
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Chelsea, Inter
Elhiszem én hogy vannak fanatikusok akik bár maguk is elismerik hogy ez már nem az (sajnos páran nem ismerik el és talán magukat csapják be) amit anno megszerettek, de még mindig nézik.... Nálam ez max annyiból fog állni, hogy a 2014-es év kap kb 5 futamot amit megnézek, hogy vajon változott-e valami. Ennyiből már ki kell derülnie, hogy mik az erőviszonyok (igen, tudom lehetnek idényközben is változások...).
Egyszerűen undorító ami a F1-ben megy már évek óta. Unalmassá tettek egy gyönyörű, taktikus sportágat, amibe több millióan beleszerettek. És nekem hiába mondják a TV-ben és rádióbeszélgetésekben, illetve írja le blogokban pár megrögzött fanatikus, hogy évről-évre élvezetesebb ez a "valami", látom amit látok - és szerencsére egyre többen.
Elhiszem én hogy hatalmas dolog amit a RBR véghezvitt, hogy a nulláról 4et nyertek zsinórban, de azt senki nem mondja/írja hozzá a storyhoz, hogy hogyan is sikerült ezt megvalósítani.
Rajtszámozás jó lehet (lásd Rossi 47-es száma), 5 másodperces büntetéseknek max úgy lenne értelme, hogy verseny után a végeredményhez hozzáadják, boxutcás megállásra semmi értelme így. Költségvetési sapka nem rossz ötlet, de úgy is találni kibúvót alóla. A tesztek pedig alap hogy visszahozták még ha csak 3 napra is. Elég elvetemült ötlet volt hogy ne tesztelhessenek amikor csak akarnak (és persze idejük is engedi). Az utolsó versenyes duplázás pedig egy nagy marhaság az előttem levezetett okok miatt is. Max (ha jól tudom) a korábbi leggyorsabb körökért járó plusz pontoknak lenne egy kis értelme, ennek a duplázósnak semmi.
Egyszerűen undorító ami a F1-ben megy már évek óta. Unalmassá tettek egy gyönyörű, taktikus sportágat, amibe több millióan beleszerettek. És nekem hiába mondják a TV-ben és rádióbeszélgetésekben, illetve írja le blogokban pár megrögzött fanatikus, hogy évről-évre élvezetesebb ez a "valami", látom amit látok - és szerencsére egyre többen.
Elhiszem én hogy hatalmas dolog amit a RBR véghezvitt, hogy a nulláról 4et nyertek zsinórban, de azt senki nem mondja/írja hozzá a storyhoz, hogy hogyan is sikerült ezt megvalósítani.
Rajtszámozás jó lehet (lásd Rossi 47-es száma), 5 másodperces büntetéseknek max úgy lenne értelme, hogy verseny után a végeredményhez hozzáadják, boxutcás megállásra semmi értelme így. Költségvetési sapka nem rossz ötlet, de úgy is találni kibúvót alóla. A tesztek pedig alap hogy visszahozták még ha csak 3 napra is. Elég elvetemült ötlet volt hogy ne tesztelhessenek amikor csak akarnak (és persze idejük is engedi). Az utolsó versenyes duplázás pedig egy nagy marhaság az előttem levezetett okok miatt is. Max (ha jól tudom) a korábbi leggyorsabb körökért járó plusz pontoknak lenne egy kis értelme, ennek a duplázósnak semmi.
FERRARI - MSchumi - Alonso - Kimi - Federer - Kobe - LeBron
London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!
London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!
- Marci77
- Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
- Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots
Ha ezt bevezetik,akkor lesz az a tippem,hogy vagy Vettel nyer tükörsimán 100 ponttal,vagy ezen az utolsó versenyen fordul a kocka valakik között..ferni írta:szimplán szánalmas... ekkora baromságot bakker.... jézusom.....wZoLee7 írta:Az meg hogy az utolsó futamon dupla pontok vannak, szerintem hülyeség. Ha valaki úgy állna, hogy megnyeri, de az utolsó versenyen kiesik és egy rivális nyer akkor is behozzák...mivel különlegesebb az utolsó futam, mert utolsó?
valakit pont kilök valamelyik idióta vagy elszáll a motorja, akkora kétszer akkorát szop, mert ez éppen az utolsó versenyen történt? hát ki találta ki ezt a baromságot???
tehát tegyük fel Alonso összeszed az utolsó futam előtt 49 pont előnyt és elmehet az utolsó futamon, ha pl valamelyik retard belemegy, míg a VB második megnyeri a futamot??? ez egy fair dolog szerintük??.... megérdemelt lesz az, hogy 49 pontot hoznak be a VB elsőn 1 verseny alatt??? ez komoly??
ennyire hülyék nem lehetnek.... ezt nem hiszem el, hogy meg fog valósulni....
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Ez már nem Forma-1 teljesen elbaszták ezt a sportot, teljesen kiölték belőle a szépséget, a jóságot...
Mindenesetre nem tehetem meg, hogy nem nézem, mert Alonsonak szurkolni kell, és persze a Ferrarinak.
Mindenesetre nem tehetem meg, hogy nem nézem, mert Alonsonak szurkolni kell, és persze a Ferrarinak.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
szimplán szánalmas... ekkora baromságot bakker.... jézusom.....wZoLee7 írta:Az meg hogy az utolsó futamon dupla pontok vannak, szerintem hülyeség. Ha valaki úgy állna, hogy megnyeri, de az utolsó versenyen kiesik és egy rivális nyer akkor is behozzák...mivel különlegesebb az utolsó futam, mert utolsó?
valakit pont kilök valamelyik idióta vagy elszáll a motorja, akkora kétszer akkorát szop, mert ez éppen az utolsó versenyen történt? hát ki találta ki ezt a baromságot???
tehát tegyük fel Alonso összeszed az utolsó futam előtt 49 pont előnyt és elmehet az utolsó futamon, ha pl valamelyik retard belemegy, míg a VB második megnyeri a futamot??? ez egy fair dolog szerintük??.... megérdemelt lesz az, hogy 49 pontot hoznak be a VB elsőn 1 verseny alatt??? ez komoly??
ennyire hülyék nem lehetnek.... ezt nem hiszem el, hogy meg fog valósulni....
- wZoLee7
- Költségvetési sapka
2015 januárjától bevezetik a költségvetési sapkát. Egy munkacsoportot állítanak fel, mely az FIA és a csapatok képviselőiből áll fel, illetve a kereskedelmi jogok tulajdonosa is helyet kap a csoportban. A cél, hogy 2014 júniusára megegyezzenek a kérdésben.
Pirelli teszt Bahreinben, december 17-19 között
Biztonsági okokból módosítanak az idei szabályokon, és december közepére minden csapatot meghívtak Bahreinbe tesztelni a Pirellivel. Végül hat csapat jelentkezését fogadták el: Red Bull Racing, Mercedes, Ferrari, McLaren, Force India and Toro Rosso.
Versenyzők rajtszáma
A versenyzők állandó rajtszámot választhatnak maguknak 2 és 99 között. Az 1-est a bajnoknak tartják fent, de eldöntheti, hogy él-e a lehetőséggel. A rajtszámok több évre szólnak, a versenyző egész F1-es karrierére. Ha ketten is ugyanazt a számot választják, az kapja meg, aki jobb pozícióba végzett az előző évben.
Új büntetések
Ötmásodperces büntetés kisebb szabálysértések miatt. Ennek mikéntjét és alkalmazását még a továbbiakban fogják tisztázni, de már 2014-től be akarják vetni.
Pontok az utolsó versenyen
Az év utolsó futamán a konstruktőrök és a versenyzők is dupla pontot fognak kapni, hogy minél tovább nyitott maradjon a bajnokság.
- wZoLee7
na most meg nem mondom mi volt a neve, de volt egy japán versenyző régebben, aki full fekete sisakban ment és ő aztán szó szerint kamikáze módjára vezetettMarci77 írta:És azt egyből vissza is vonultathatják Takuma Sato neve alatt.wZoLee7 írta:minden csapat ilyen, ha valami nem tetszik nekik elkezdik az ellen kampányt, ez normális
a megmaradó rajtszámok ötlete mindig is tetszett, igazán bevezethetnék...ha jönne egy japán simán engedélyezném neki hogy rohadt nagy fehér körben piros színnel egy dupla nulla legyen menő kamikáze lenne
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Valencia nem tudta válalni a költségeket,forrásokat az államtól meg a válság miatt nem kaptak,ezért az Europa nagydíjjat törölték.Hihetetlennek tünik,de azt mondják veszteséges volt(???),és elég nekik a motoGPA valenciai pályával akkor most mi is a helyzet? Úgy emlékszem, mintha abban egyeztek volna meg hogy évente váltogatva fog szerepelni az egyik mostanival felváltva.
LEGIO PATRIA NOSTRA
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
- Marci77
- Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
- Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots
És azt egyből vissza is vonultathatják Takuma Sato neve alatt.wZoLee7 írta:minden csapat ilyen, ha valami nem tetszik nekik elkezdik az ellen kampányt, ez normális
a megmaradó rajtszámok ötlete mindig is tetszett, igazán bevezethetnék...ha jönne egy japán simán engedélyezném neki hogy rohadt nagy fehér körben piros színnel egy dupla nulla legyen menő kamikáze lenne
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!
- wZoLee7
minden csapat ilyen, ha valami nem tetszik nekik elkezdik az ellen kampányt, ez normális
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Ez odáig rendben is van ha a szabályok nem megkerülésével(teljesen mindegy bizonyítható e,etikai szempontból ez nem számít),de azzal nehéz vitatkozni,hogy pl az elsőszárnyal van bibi,a befújt difuzor se volt valami szabályos nekik egy darabig,és nagyon tudnak lobbizni ha valami nekik kedvező dologról van szó,és nagyon tudnak hőbörögni ha valami nem tetszik.Nem szimpatikus na...mindenki tudja honnan indult az a csapat, nem egyből hatalmas sikerek, szóval ezen a téren én örülök hogy egy ilyen csapat eltudta ezt érni, a nagy múltú csapatoknak meg kevesebb egóval kellene készülni egy-egy adott évre, az egy dolog hogy pl a Ferrári a Ferrári, de attól még nem fognak nyerni
Azt meg csak a margóra,hogy herr Matesicz lehet hogy simán zsebbe tartja a jóöreg Berniet....
LEGIO PATRIA NOSTRA
- Anis
A RBR-team mindig mindent elutasít ami az ő autóikat (aero-csomagjukat) veszélyeztetni illetve mindig hőzöngenek és szólnak azért ha valami nem úgy alakul ahogy azt ők akarják (lásd idény közben a gumi). Unalmas már amit művelnek. Náluk van a sportág jelenlegi legjobb autója, legjobb tervezője, egyik legjobb pilótája, jövőre kap maga mellé egy full második számú hátvédet aki nem fog nyavalyogni, hanem teszi amit mondanak neki... lenyugodhatnának egy kicsit.TéOeM írta:Christian Horner mindazonáltal aerodinamikai szempontból aggályosnak találta az elképzelést, ezért elutasította azt."
A valenciai pályával akkor most mi is a helyzet? Úgy emlékszem, mintha abban egyeztek volna meg hogy évente váltogatva fog szerepelni az egyik mostanival felváltva.
London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!
London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Roberto Carlos, Modric, Varane, Essien, Ibrahimovic, Yaya Toure, Kroos
"Amennyiben a Motorsport Világtanács elfogadja a Forma–1 Stratégiai Csoportjának erről szóló tervezetet, a jövőben a Forma–1-ben is meghonosodhat, hogy a versenyzők egész karrierjükre állandó rajtszámot kaphatnak. Kivéve a mindenkori világbajnokot, aki természetesen a bajnoki címét követő esztendőben továbbra is az 1-es számmal dicsekedhetne autóján. Az FIA elnöke, Jean Todt korábban már többször is felvetette annak problémáját, hogy manapság szinte észrevehetetlen az autókon lévő rajtszám,valamint a pilóták neve. A Mercedes leköszönő csapatfőnöke, Ross Brawn korábban ennek kapcsán felvetette, az autók motorborításán helyezzenek el egy toldaléklapot, melyre jól láthatóan felkerülhetne a rajtszám: a Red Bull első embere, Christian Horner mindazonáltal aerodinamikai szempontból aggályosnak találta az elképzelést, ezért elutasította azt."
- wZoLee7
kicsit sok itt a belemagyarázás
de az biztos...évközbeni szabályváltoztatás olyan, mintha a realnak azt mondanák, év felénél random 3 játékost kiveszünk a keretből...teljesen hülyeség
a RB pedig okosan rájött, hogy Tilket nagyon körbeszopkodják, olyan autót építettek ami ezeken a pályákon tökéletes. kellett ehhez egy csúcs tervező, de mindenki tudja honnan indult az a csapat, nem egyből hatalmas sikerek, szóval ezen a téren én örülök hogy egy ilyen csapat eltudta ezt érni, a nagy múltú csapatoknak meg kevesebb egóval kellene készülni egy-egy adott évre, az egy dolog hogy pl a Ferrári a Ferrári, de attól még nem fognak nyerni
még 108 nap az ausztrál rajtig
de az biztos...évközbeni szabályváltoztatás olyan, mintha a realnak azt mondanák, év felénél random 3 játékost kiveszünk a keretből...teljesen hülyeség
a RB pedig okosan rájött, hogy Tilket nagyon körbeszopkodják, olyan autót építettek ami ezeken a pályákon tökéletes. kellett ehhez egy csúcs tervező, de mindenki tudja honnan indult az a csapat, nem egyből hatalmas sikerek, szóval ezen a téren én örülök hogy egy ilyen csapat eltudta ezt érni, a nagy múltú csapatoknak meg kevesebb egóval kellene készülni egy-egy adott évre, az egy dolog hogy pl a Ferrári a Ferrári, de attól még nem fognak nyerni
még 108 nap az ausztrál rajtig
- Anis
fontosabb volt a még tovább nyújtott rekord. Van ebben is valami, de azért Webber megérdemelte volna hogy egy győzelemmel búcsúzhasson, a sok-sok dologért cserébe amit a RBR-ért és Vettelért tett az évek alatt. Ahogy anno Barri úgy Webber is elég sokat adott a(z éppen aktuális) német világbajnoknak.morientes írta:Így van.Ennyi a két pilóta közt a különbség.Alonso tudta hogy a brazilnak mennyit jelent otthon az utolsó ferraris futamán egy dobogó...Vettel viszont magasan sz@rt bele hogy Webber,(aki jópárszor aládolgozott a németnek),futam győzelemmel búcsúzzon...
És bár ezt sehol sem jegyzik, de így a szezon végeztével elég sokatmondó, hogyha az időmérőedzés végeredményére is adnának pontokat és azt összevetnénk a másnapi futamon szerzett pontokkal akkor láthatjuk, hogy ki mennyire jó. Illetve hogy ki mennyit hozott ki a kocsijából. Nyilván Vettel nem szerezhetett több pontot az első helyről (380-397), de a többieknél van pár nagy javulás és nagy vesztes eredmény. Például a két Merci amilyen jól ment az időmérőn, annyira vissza is esett összességében a futamokon (korábban is ez volt a bajuk): Rosberg 252-171, Hamilton 308-189. Látszik, hogy a nagyon jó indulópozícióikat nem tudták megtartani vagy feljavítani. Az ellenpélda Alonso (155-242) és Kimi (103-183).
De az is elég érdekes, hogy az idény közbeni szabályváltozásnak hála (gumi) a Force India hogy visszaesett az év eleji jó helyezéseket figyelembe véve és a Sauber (Hülken) hogy feljavult őszre. Konkrétan nem emlékszem mikor volt a gumicsere, de a két Force India az első 8 futamon szerzett 59 pontot összesen, az utána lévő 11-en pedig csak 18-at. Illetve az "ellenpólus" Hülkenberg az első 11 futamon 7 pont, míg az utolsó 8-on 44 pont.
A 2010-es (4 pont különbség) és a tavalyi idény (3 pont difi) még úgy ahogy jó volt, de a közte lévő és az idei elképesztően ellaposodott és dögunalmas lett. Nem csodálom, hogy egyre kevesebben nézik és egyre kevesebb embert érdekel ez a "valami". Nagyon remélem, hogy jövőre lesz valami változás és a 3 üldöző csapat ki tud valamit találni, mert ez így nagyon nem okés, sőőőt! A Ferrarinál a csapat vezetőségében is nagy változás kellene a télen, a két pilótájuk meglesz. Mercinél a futamokra kell rágyúrni, időmérőkön jók voltak. Lotusnál meg majd kiderül mire mennek Kimi nélkül és az új emberrel.
2014 - A MSchumacheri úton: Vettel vagy Alonso. Melyiknek lesz meg a bűvös ötös. Előbbinek sorozatban az 5., míg a spanyolnak a Ferrariba szerződésének 5.évében lenne meg a 3. VB címe (ahogy MSC-nek anno). Itt már csak egy a lényeg, hogy ne Vettel legyen a VB jövőre!
2010-2013. Ezen négy évben megrendezett 28 futamot rendeztek a Tilke-pályákon: 17-et vettel nyert meg. Elég sokat mondó adat. Alonsonak jutott 5 győzelem (2010-ben még 3, utána évben semmi, és utána 1-1). Viszont Alonso egyszer sem esett ki még a Tilke-pályákon, de vettel már 4x is (2010-ben 2 és utána két évben 1-1).
London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!
London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!