Jó így már érthetőbb valamelyest.'shutterisland írta:a 10-15 ev szerintem se realis.csababarca
en 100+ eves tavlatra gondolok, ami nyilvan vaktoltennyel valo lovoldozes, meg rajtam mar nem lesz szamonkerheto
de szerintem a jelek errefele mutatnak.
a feher ember el lesz torolve azt ne ugy ertsd, hogy marad parszazezer aki lancra verve fog rabszolgaskodni, hanem hogy annyira at fog fordulni a tortenet, hogy mar gyakorlatban mi leszunk a kisebbseg.
azert mondom, hogy gyakorlatban, mert egyreszt a szamok biztosan torzak, masreszt pedig az o erdekervenyesito kepesseguk es habitusuk miatt nem is kell annyival tobben legyenek majd egy elnyomashoz.
mindenki ismeri a sztorit, mikor 8 ciganygyerek terrorban tud tartani egy 100 fos altalanos iskolat.
na meg hat dolgoztam menekult taborban, ott is lattam ezt azt a feher ember kontra nem feher temaban.
a statisztikak kozt van pesszimista es optimista is, de szamomra az emlitett eye test mondatja azt velem, hogy inkabb a pesszimistabbak allnak kozelebb a valosaghoz es itt baj lesz.
szerintem a kerdes annyi, hogy mikor, mert gondolom abban megegyezunk, hogy ilyen szempontbol (sem) halad a jo iranyba a tarsadalom, max az a kerdes, ki mennyire latja ezt lassu folyamatnak.
azt vakon ki mernem jelenteni, hogy 50 ev mulva pl europa nagyvarosai elhetetlenebbek lesznek, mint most, pedig van, ahol mar most sem rozsas a helyzet.
az persze, amit irtal, hogy a politika reagalni fog, azt megemlitettem en is, az kelleni is fog.
A 8 cigánygyerek nem azért nyomja el a 100 nem cigányt, mert képes rá, hanem mert nincs jogi környezet arra az iskolákban, hogy az ilyen gyerekek ellen fellépj. Nem tudod kirúgni őket, ahhoz durva fegyelmi vétségeket kell elkövetni, fegyelmi eljárást indítani stb. Ez a jogrendszer hiánya.
Másrészt a 8 cigánygyerek mögött áll egy pereputty, akik nem restek cselekedni ha úgy van.
Én azt a kijelentést se tudom elfogadni, hogy élhetetlenebbek lesznek. Lehet igen, lehet nem. Itt megint a politika dolga lenne ezt kezelni. Azt sem mondom, hogy jobbak lesznek, de azt sem tudom kijelenteni, hogy biztos rosszabbak a körülmények.
EGyszerűen minden korszakban az emberek rémisztgetése történik, ez évszázados hagyomány sajnos. Ezért sem tudom ezeket komolyan venni egyelőre.
De mondom, én lehet naív vagyok, de eleve teljesen máshogy gondolkozom az emberkör, mint amit pl itt tapasztalok néhányaktól.
Mindegy, én leírtam amit gondolok.
Azt viszont sose felejtsd el te sem, hogy mindig a nagy felhőrdülést jelentő esetek vannak még tovább is felhangosítva. Erre most ez a mai/tegnapi hír a mihazánkos illetőtől az ékes példája ennek.
Az is klasszik politikai fogás, hogy minden szarnak elhordunk más országokat, élhetetlenek, már rabolnak, fosztogatnak, nőket erőszakolnak, bezzeg nálunk. Most épp kint vagyok a lengyeleknél, ugyanez a felfogás itt is, TV-ben is ez volt sokáig. Ők a faszák, mindenben legkirályabbak, bezzeg a németek, csehek, skandinávok már a halálukon vannak, végstádiumban. Hát persze.