OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2024. január 16., kedd 18:47

Sierra írta: Sose gondoltam volna, hogy egyszer kiírok ide valami hasonlót, de:
Keresnék Bp-n belül (lehetőleg belváros) népszerű éttermet ami annyira azért nem fancy, halandó emberek se érzik feszengve magukat. Akár tapasztalat alapján is jöhet pár ajánlás. Köszmá!
http://www.commechezsoi.hu/
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. január 16., kedd 17:44

Keresnék Bp-n belül (lehetőleg belváros) népszerű éttermet ami annyira azért nem fancy, halandó emberek se érzik feszengve magukat. Akár tapasztalat alapján is jöhet pár ajánlás. Köszmá!
Ezek a nok minden szarra raveszik az embert!

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti,Xabi, Pepe, Marcelo, Güler

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. január 16., kedd 16:59

https://vm.tiktok.com/ZGe6qAFHy/

Ezt ajanlom neked.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2024. január 16., kedd 16:37

Sose gondoltam volna, hogy egyszer kiírok ide valami hasonlót, de:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. január 15., hétfő 10:48

Süti írta: Srácok, aki Ausztriaban dolgozik, az annual gross paybe 13-14. Havi beleszamit, vagy azt csak 12vel kell elosztani annual -> monthly conversionnel?
jó számolgatást, szivesen :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2024. január 15., hétfő 10:42

Srácok, aki Ausztriaban dolgozik, az annual gross paybe 13-14. Havi beleszamit, vagy azt csak 12vel kell elosztani annual -> monthly conversionnel?
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. január 12., péntek 12:08

Szerettem volna regota egy bizonyos taskat
mintha vmi nők lapja cafét olvasnék :lol:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. január 12., péntek 11:39

R24 rendeleses kalandjai folytatas.

Szerettem volna regota egy bizonyos taskat, ravettem magam, hogy megrendeljem. Kivetelesen mondom itthonrol rendelek, mert hamar nalam akartam tudni, meg ha dragabb is volt.
Megrendeles leadva, visszaigazolva. Eltelik aznap, masnap...mondom mar rajuk csorgok, mert semmi reakcio. Felhivom oket, mondom hello, van keszleten?
Azt mondja, en rendeltem azt a taskat, mondom igen, van itt egy cetli, hogy fel kell hivni teged...nincs keszleten, majd 7-10 nap, mert kulfoldi beszerzes.

Kerdeztem, hogy miert nem tuntettetek fel a honlapon? Szoval lemondtam a rendelest, mondtam 10 nap alatt nekem is menni fog.
Szerdan megrendeltem nemetektol, hetfon meg is kapom, 15%-kal olcsobban. :roll:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. január 10., szerda 11:34

Ez még egy kutatott témakör és neked célzottan úgy lehetne segíteni ha megvannak a tünetek meg pár vizsgálati eredmény.

Ha esetleg van emésztési problémád akkor nem nagyon lőhetsz mellé ha kerülöd a feldolgozott illetve finomított élelmiszereket. Minél több zöldség, gyümölcs, fehér húsok előnyben a vörössel szemben, belsőségből pl máj mert multivitaminnal egyenlő. Zöldségből fontos hogy domináljon a nyers.
Illetve ha szar az emésztésed akkor érzed, hogy mik azok amik nem terhelnek meg. Azokat kell priorizálni 2-3 hétig majd szép lassan visszavezetni egyesével azokat amik problémásak.

de persze a tünetek..azok fontosak:D

Érdemes schwab richard podcastjeit hallgatni.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2024. január 10., szerda 10:58

A szakembereinktől kérdezném, hogyha minden bizonnnyal nem megfelelő a mikrobiomja valakinek, akkor ezt hogy lehet helyrerakni?
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. január 10., szerda 10:29

kierkegaard írta: Igazad van. Úgy kellett volna írnom, hogy IGG teszteknek nincs értelme és emellett ugye a hazai dietetikai szövetség is adott ki állásfoglalást végre.
Az lehetséges.
A laktóz teszt az jó hatékonysagú, nem drága :) Tanusíthatom.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. január 10., szerda 10:13

Igazad van. Úgy kellett volna írnom, hogy IGG teszteknek nincs értelme és emellett ugye a hazai dietetikai szövetség is adott ki állásfoglalást végre.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. január 10., szerda 10:11

kierkegaard írta:
kiserik írta:
Ezt próbáld beadni annak, akinek megváltoztatta az életét ez a ""pénzkidobás"". Sógornőm évekig küszködött refluxxal, puffadással. Minden ""szakembert"" végigjárt, míg végül elment kidobni a pénzét. Megálapították, hogy érzékeny a búzára (nem a gluténra). Amióta nem fogyaszt búzát, semmilyen panasza nincs és boldogan él.

Családi barátainknak az első gyermeke szinte mindenre alergiás volt kis korában (ma már 14 éves és kinőtte hála Istennek meg a szüleinek, de többször került életveszélyes álapotban kórházba). Ők is rendszeresen dobálták ki a pénzüket, hogy tisztában legyenek azzal, hogy mely ételeket lehet fokozatosan beépíteni az étrendjébe.

Az ételintolerancia vizsgálat egy diagnosztiai lehetőség, nem megoldás. Ha problémád van, akkor rávilágíthat olyan dolgokra, amik megoldás lehetnek. Természetesen nem tévedhetetlen és igen, 1-1 magas értéket produkálhat az is, ha túl sokat fogyasztassz valamiből és esetleg azt a mennyiséget már nem tolerálja jól a szervezeted mert túltelítődött vele.
Nézd, ez nem így működik. meg kevered az intoleranciát az allergiával. Az intolerancia teszteknek nincs klinikai értéke. Értsd: tapasztalat != evidencia.

Azaz ha már nem csak a mikrokörnyezet tapasztalatát néznénk hanem mondjuk vennénk 10e embert akinél csinálnánk egy ételintollerancia tesztet és kijönne, hogy a tojásra és búzára intoleráns de nem mondanánk el nekik. Majd tojást és búzával etetnénk hosszőtávon akkor semmi problémája nem lenne az emberek nagy részének.
De vegyük pl azt a dupla vak tesztes pacebo kisérletet ahol non coliac gluten sensitivity embereket teszteltek és nem tudták, hogy melyikük kapja majd a glutén tartalmú ételt. Nyilván nem lett semmi bajuk az embereknek.

Szóval hiába mondod, hogy 1 embernek segít ha közben kijön egy vizsgálat során, hogy deka összefüggés sincs. Aztán tolhatod a szarkasztikus kommentjeidet.

A probléma legtöbbször az életmóddal van és ennek következtében kialakult eltolodott mikrobiommal, bélhámsérüléssel. Azt kell helyre rakni.

--------------------------------------------
Attól, hogy valami szénhidrát még önmagában nem magas az energiatartalma. 100 kalória szénhidrát és 100 kalória fehérje között súly szempontjából nincs különbség (ha egészséges embert veszünk alapul). Ha pl kalóriatöbbletbe kerülsz és borzalmasan sok fehérjét tolsz mellé abból ugyan úgy zsír lesz.

Egy túlsúlyos ember nyugodtan ehet annyi gyümölcsöt amennyit szeretne egészen addig amíg kalóriatöbbletbe nem kerül.
Ezzel vitatkoznék. A laktóz intoleranciás CO2 kilégzéses tesztnek van értelme :)

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. január 10., szerda 10:08

kiserik írta:
Ezt próbáld beadni annak, akinek megváltoztatta az életét ez a ""pénzkidobás"". Sógornőm évekig küszködött refluxxal, puffadással. Minden ""szakembert"" végigjárt, míg végül elment kidobni a pénzét. Megálapították, hogy érzékeny a búzára (nem a gluténra). Amióta nem fogyaszt búzát, semmilyen panasza nincs és boldogan él.

Családi barátainknak az első gyermeke szinte mindenre alergiás volt kis korában (ma már 14 éves és kinőtte hála Istennek meg a szüleinek, de többször került életveszélyes álapotban kórházba). Ők is rendszeresen dobálták ki a pénzüket, hogy tisztában legyenek azzal, hogy mely ételeket lehet fokozatosan beépíteni az étrendjébe.

Az ételintolerancia vizsgálat egy diagnosztiai lehetőség, nem megoldás. Ha problémád van, akkor rávilágíthat olyan dolgokra, amik megoldás lehetnek. Természetesen nem tévedhetetlen és igen, 1-1 magas értéket produkálhat az is, ha túl sokat fogyasztassz valamiből és esetleg azt a mennyiséget már nem tolerálja jól a szervezeted mert túltelítődött vele.
Nézd, ez nem így működik. meg kevered az intoleranciát az allergiával. Az intolerancia teszteknek nincs klinikai értéke. Értsd: tapasztalat != evidencia.

Azaz ha már nem csak a mikrokörnyezet tapasztalatát néznénk hanem mondjuk vennénk 10e embert akinél csinálnánk egy ételintollerancia tesztet és kijönne, hogy a tojásra és búzára intoleráns de nem mondanánk el nekik. Majd tojást és búzával etetnénk hosszőtávon akkor semmi problémája nem lenne az emberek nagy részének.
De vegyük pl azt a dupla vak tesztes pacebo kisérletet ahol non coliac gluten sensitivity embereket teszteltek és nem tudták, hogy melyikük kapja majd a glutén tartalmú ételt. Nyilván nem lett semmi bajuk az embereknek.

Szóval hiába mondod, hogy 1 embernek segít ha közben kijön egy vizsgálat során, hogy deka összefüggés sincs. Aztán tolhatod a szarkasztikus kommentjeidet.

A probléma legtöbbször az életmóddal van és ennek következtében kialakult eltolodott mikrobiommal, bélhámsérüléssel. Azt kell helyre rakni.

--------------------------------------------
Attól, hogy valami szénhidrát még önmagában nem magas az energiatartalma. 100 kalória szénhidrát és 100 kalória fehérje között súly szempontjából nincs különbség (ha egészséges embert veszünk alapul). Ha pl kalóriatöbbletbe kerülsz és borzalmasan sok fehérjét tolsz mellé abból ugyan úgy zsír lesz.

Egy túlsúlyos ember nyugodtan ehet annyi gyümölcsöt amennyit szeretne egészen addig amíg kalóriatöbbletbe nem kerül.

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti,Xabi, Pepe, Marcelo, Güler

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2024. január 10., szerda 8:33

kierkegaard írta:
kiserik írta:
Én javasolnék egy ételintolerancia vizsgálatot is.
Az felesleges pénzkidobás. Korábban is feltüntették normálisabb szakmai oldalakon de már a hazai dietetikai szövetség is kiadott álláspontot azzal kapcsolatban, hogy semmilyen klinikai relevanciája nincs. Az is elég a kiemelkedő értékre, hogy ha gyakran eszed az adott ételt.

realmadrid95: Én elhiszem neked de a linkelt cikk a infarktusról szólt. A gyomorsavval kapcsolatban már más a kérdés mert abban nyilván tud segíteni. Nyilván ha a jövőben minden szart összeeszel majd ami hajlamosít téged a refluxra akkor a krumpli se fog tőle megvédeni.
Ettől függetlenül tényleg ügyes vagy, hogy magadtól sikerült találnod rá megoldást.:)
Vigyazok en, csak neha neha becsusznak ezek a dolgok. Sajnos, mivel egyebkent szakacsnak tanultam es imadok fozni is.(mar csak hobby, de anno foztem en Schumachernek is.) szovaaal szeretek enni. De az allando gyomorsavam arra kesztetett, hogy igazabol nem kell nekem egy jo fustolt hussal keszult chilisbab, nem kell nekem borskeregben sult egesz tarja, vagy meg cifrazhatnam, csak estenkent ne erezzem azt, hogy kilyukad a gyomrom szo szerint. :kivagyhe:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. január 10., szerda 8:08

En kibaszott aranyos vagyok, jó? :coffee: :kalapos:
thereisonly1ronaldo

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2024. január 9., kedd 23:14

Kívánom nektek, hogy a gyomorsavtúltengés is álljon helyre! :mrgreen:
https://vm.tiktok.com/ZGejPHvuR/
https://vm.tiktok.com/ZGejPUvRV/
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. január 9., kedd 23:06

az nem olyan cukor.
de mindjárt az lesz az új trend, hogy a gyümölcs egészségtelen :lol:
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. január 9., kedd 21:00

kierkegaard írta:
kiserik írta:
Az felesleges pénzkidobás. Korábban is feltüntették normálisabb szakmai oldalakon de már a hazai dietetikai szövetség is kiadott álláspontot azzal kapcsolatban, hogy semmilyen klinikai relevanciája nincs. Az is elég a kiemelkedő értékre, hogy ha gyakran eszed az adott ételt.

realmadrid95: Én elhiszem neked de a linkelt cikk a infarktusról szólt. A gyomorsavval kapcsolatban már más a kérdés mert abban nyilván tud segíteni. Nyilván ha a jövőben minden szart összeeszel majd ami hajlamosít téged a refluxra akkor a krumpli se fog tőle megvédeni.
Ettől függetlenül tényleg ügyes vagy, hogy magadtól sikerült találnod rá megoldást.:)

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. január 9., kedd 20:12

kiserik írta:

Vissza: