En hozom a forrast, es nem mond igazat RealVazquez.Realista24 írta:Tudom mit jelent az atlag.RealVazquez írta:
Ez nem igaz. 2000 eurót szinte bármelyik országban megkeresnek a tapasztaltabb tanárok. Átlagot írtam, amiben a kezdők is benne vannak és a rutinos rókák is. Egy kezdő tanári fizetésnek úgy nettó 450-500-at képzelek el, amivel egy fiatal diplomás el tud indulni, onnan pedig lehet szépen lepegetni, osztályt vállalni, szakköröket vinni, stb
Hozz egy forrast, es elhiszem, hogy szinte barhol megkap egy tanar nagyjabol brutto 3ezer eurot. Amit en olvastam az elmult 15 percben, azokban nem ez van.
De majd jon Halfi, o ennek a szakija.
Itt van az osszes eu tagallam a fizeteseket illetoen, a cikket nem linkelem, csak a kepet hoztam ami a lenyeg:
https://m.blog.hu/eu/europapont/image/2 ... etesek.png
Magyarorszag az utolso helyen volt eves brutto 12.850 euroval, mig Nemetorszag az elso 51.180-nal. Viszont az EU-s atlag brutto 26.000 euro evente. Ezzel az emelessel Magyarorszagon a brutto eves osszeg 16.862 euro lesz. Szoval az EU-s atlag havi netto 550.000 forint (2160 eur), itthon pedig 360.000. Meg mindig 190.000 forint a differencia, ami nyilvan nagyon sok, de eleg nagyot szukult az ollo. Ha a kovetkezo 12 honapban ismet kapnanak egy 20%-os emelest, akkor sokkal sokkal jobb helyzetben lennenek.