zsuninnyo írta:
Realista24 írta:
Az csak egy pelda volt, de legyen egy masik,
sok helyen videken, akinek vannak allatai, kertje, sajat szolo, stb. igazabol tobbekevesbe boltba sem kell, hogy jarjon. Ellenben nem eszik modositott szarokat, nezi az M4et, hallgatja a Kossuth, es radiot, telen levag 5 disznot es vigan elvan ebben az idilli vilagban.
Mert ezek fenntartasahoz nem kell penz? Havi 200bol ugyanugy nincs meg. Gondolkodhat minden honapban most mit hagy ki. Persze lehet szivessegeken keresztul is elni, de az elvan es a boldog kozott van meg kulonbseg nem is keves.
6000 tő szőlő éves fenntartása úgy hogy jó minőségű bort készítesz ( arany és ezüstérmes borok) 150-200k.
Ha azt nézem. Hogy ennyi szőlőből jön 10k palack és azt 2000-ert eladom, akkor bőven pluszban vagyok.
Kb 70 nm-en van burgonya, további 100 nm-en ubi, paradicsom, padlizsán, hagyma , sütőtök, sóska, borsók - babok. Egész évben kb 30k megy el csiga és bogár ölőre.
Gyümölcsös kb 20 fa , alma, körte, kakiszilva, barack, meggy , dió és cseresznye... Nem permetezem( azaz nem permeteztetem) így nincs költség.
Édesanyámnak kb csak kenyeret, tejet és húst kell vennie egész évben. Hús nagyrészt úgy intézem, hogy decemberben veszek 2-3 200kg körüli disznót és azzal bőven megoldva a dolog.
Ergo az a havi 200k az nagyon sok ... Vagy nem tudom te mekkora tenyészetre gondoltál.