Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
zsuninnyo

Re: Politika

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. február 1., csütörtök 17:46

A kannasbor es a cigi nem a boldogsag szinonimai mar bocsanat :D. Boldognak tunnek, mert nem kell dolgozni (hazaengedik oket delben). Nyilvan azert baszik be az ember minden nap kannasbortol, mert annyira boldog az elete.
Tovabbra sem tartom elkepzelhetonek, hogy valaki ehberen boldog legyen. Persze en is kurvaboldog tudok lenni havi 200bol, ha vki mas kifizet nekem minden kiadast :D

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. február 1., csütörtök 17:41

anyam parja a kozmunka programot iranyitja a helyi onkormanyzatnal, ott meg a kozmunkasok kozul is sokan tokre elvannak es boldognak tunnek (ezt sugalljak legalabbis) havi netto 57-bol.

de csak a beszukult elet miatt, mert nekik ha csak 2 havi szamla elmaradas van, jut kannasborra es cigire, netan penteken hazaengedik oket delben, akkor mar happiness van.

azert ez eleg relativ, engem boldogit a penz mert kozvetve/kozvetlenul tobbet elerek a boldogsagom forrasai kozul vele, de van aki ezt leszarja.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. február 1., csütörtök 16:39

ANDS írta:
Van, aki 200 körül keres, és boldog, és mindig mosolyog.
Forrast es korulmenyeket kerek, bar nem mondom, hogy lehetetlen ehberbol boldognak lenni, de nem itt, es nem a kapitalizmusban.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. február 1., csütörtök 16:04

hehetheoriginal írta: Öreg P. Tamás csak megemlitette a keresztapat, alias pinter sanyesz bát az utolso szo jogan.....
Engem mai napig sokkol, hogy ezek anno mennyi penzt kerestek az olajozassal, a baloldali politikaval egyutt... Mai szinten is elmebeteg összeg, ezert mar tenyleg van ember, aki kepes ölni... :coffee:
mármint az összes politikai párttal együtt? MIÉP-en kívül, kb minden párt szóba került az olajozással kapcsolatban :lol: :lol: :lol:

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. február 1., csütörtök 15:45

hehetheoriginal írta: Öreg P. Tamás csak megemlitette a keresztapat, alias pinter sanyesz bát az utolso szo jogan.....
Engem mai napig sokkol, hogy ezek anno mennyi penzt kerestek az olajozassal, a baloldali politikaval egyutt... Mai szinten is elmebeteg összeg, ezert mar tenyleg van ember, aki kepes ölni... :coffee:
küldj már kérlek forrást, főnök. A hazug Telex nem ír erről, és kíváncsi vagyok, mit mondott. :mrgreen:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. február 1., csütörtök 15:39

na majd nezem is hogy az oreg tasnadi megmondja e a tutit a facebookon. :mrgreen:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. február 1., csütörtök 15:27

Öreg P. Tamás csak megemlitette a keresztapat, alias pinter sanyesz bát az utolso szo jogan.....
thereisonly1ronaldo

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2024. február 1., csütörtök 11:49

ANDS írta:
RealVazquez írta: ….

Nem egyik napról a másikra fog rendeződni sem az oktatásügy, sem az egészségügy. Én azt mondom, hogy mi lenne a normális, amire megmozdulnak a fiatalok, és azt mondják, hogy “na, elgondolkozok azon, hogy tanár leszek, mert látok fantáziát a dologban és nem egész életemben kuporgatni fogok”. Oda lett a tanárok megbecsülése, ezen sürgősen javítani kellene.
…..
Ez minimum 15- 20 év.

De van egy érdekes megfigyelés. Egyik ember el tudja tartani a családját x összegből, elégedettek mindig azzal, amilyük van,
másik ember ugyanazon a munkahelyen, ugyanolyan pozícióban, ugyanakkora fizetésből meg nem tud kijönni, adósságba veri magát, mindig többet költ annál, amit keres. Ha ennek a típusnak megemelik a fizetését, kb. 3 hónap múlva ugyanott van.

Nagyon sok tanárt ismerek. Van közöttük, aki boldog, elégedett, és mosolygós, örül minden apróságnak, az unokáinak,
és van aki meg mindenért morog.

Van, aki jól keres, magániskolában tanít, aztán azon mérgelődik, hogy gazdag szülők elkényeztetett gyerekeit kell tanítania.
Van, aki 200 körül keres, és boldog, és mindig mosolyog.
Nekem is van ismerősöm, aki nettó 1,3 milliót keres havonta, és folyton panaszkodik, hogy ő ebből nem tud félrerakni. Na :D most akkor? Ahány ember, annyi féle habitus, szorgalom és viselkedés. De a lehetőséget ne vegyük el attól, akinek nagyobbak az igényei, többet szeretne elérni az életben, ne adj Isten többet akar adni a gyermekeinek, stb. Amúgy sosem értettem a logikáját annak, hogy minél kevesebbet keres valaki, annál kevesebb a haszna az államnak. Ha valaki többet keres, többet költ, többször cserél autót, többször és jobban felújít, esetleg gyorsabban cserélnek gazdát az ingatlanok, több ruhát vásárolunk, vagy minőségibb termékeket, jut pénz mondjuk utazásra, többet menni étterembe, több pénzt hagyni a tescoban, ebből következik, hogy jobban forog a pénz, több bevétele lesz az államnak is. Tudom tudom, naivitás…
:goat:

RealVazquez

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2024. február 1., csütörtök 10:44

Remy írta:
RealVazquez írta:

Szánalmas fizetés, szánalmas rendszer. Komolyan, nem értem, hogy lehet ennyiből tervezni, fejlődni, takarékoskodni, autó(ka)t fenntartani, családot alapítani, világot látni, boldognak lenni… egy átlagos tanárnak minimum 800-at kellene keresnie, egy normális országban ez lenne a minimum, a kezdő tanári bérekről mar ne is beszéljünk, hogy egy fiatal egyáltalán elgondolkodjon a tanári pályán, pláne ha esetleg benne van a pedagógia, ami egy adottság. Ezek csak morzsák, alamizsna. Az oktatás színvonala a kulcs a jövőnkhöz. Engem felháborít az egész oktatásügyi helyzet, de úgy látszik, a legtöbb embernek ez megfelel. Lelkük rajta, meglesz a böjtje szerintem…

Ui: 800.000 nettó azaz 2000 euró. :lol: :lol: :lol: :lol:
Azert azt tegyuk hozza, hogy tok fasza, hogy mondjuk ausztriaban vagy a nemeteknel 2 ezret megkap a tanar, de a 2000 ezer euro meg mindig tobb mindenre eleg magyarorszagon, mint ausztriaban vagy a nemeteknel.

Otthon meg mindig siman 2-2,5 euroert beulsz kavezni, meg mindig nincs 10 euro sem egy mozijegy ara, meg mindig 10 euro korul mar megkajalsz egy atlagos etteremben. Aram es lakhatasi arak is azert meg mindig egy fokkal jobbak otthon.

Tehat tok jo elvarni azt a penzt, de nem eletszeru.

A problema meg mindig az, hogy ha te megadod a tanaroknak a 2000 nettot, ami tok jo, es kapjanak. Anyam meg mindig 220 ezer forintert fog dolgozni a nyugdijaig. Az ollo a tul nagy az alja es a felso reteg kozott. Ez a problema, nem az, hogy nem keres a tanar 2 ezer eurot.

Ausztriaban minden jott ment, aki 40 oraban dolgozik 1000 euro felett keres boven. Barmilyen munkaval.

Masreszt meg inkabb orulj annak, hogy ezek szerint nem tudod milyen 400 ezer koruli osszegbol elni. Szoval neked nagyon is jo eleted van, volt eddig.
Tudom milyen elni annyibol. Nem volt regen. Sot, nagyon melyrol jottem fel, most mar vallalkozo vagyok, ceget vezetek, vegig jartam a letrat, tudom mirol beszelek. Kulimunkaskent kezdtem, 400 ft-os oraberrel 2008-ban. Emlekszem, amikor eloszor voltam Realistaval Real Madrid meccsen, kolcson kellett kernem tole hazautra, mert annyi penzem sem maradt :kalapos:

RealVazquez

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2024. február 1., csütörtök 10:26

cart írta: Attól hogy a tanárok több fizetést kapnak mitől lenne jobb az oktatás színvonala?
Ugyan úgy a 30 éves módszerek maradnak érvényben csak legalább befogják a szájukat ezután.
Nem egyik napról a másikra fog rendeződni sem az oktatásügy, sem az egészségügy. Én azt mondom, hogy mi lenne a normális, amire megmozdulnak a fiatalok, és azt mondják, hogy “na, elgondolkozok azon, hogy tanár leszek, mert látok fantáziát a dologban és nem egész életemben kuporgatni fogok”. Oda lett a tanárok megbecsülése, ezen sürgősen javítani kellene.
A normális fizetés egy kezdő tanárnak minimum 450-ről kellene indulnia, ami euróban nettó 1125 euró, hozzatok forrást ti, hogy ez milyen fasza fizetés az eu-ban. Aki pedig évek óta a pályán van, osztályfőnök, kirándulásokat szervez, több nyelven beszél, több diplomás, ne mondjátok nekem, hogy a nettó 2000 euró sok, mert lefordulok a székről.
De hogy válaszoljak a kérdésre is:
Ha a fizetés rendben van és lesz utánpótlása a tanároknak, akkor lehet kiszelektálni, kiforgatni azokat a tanárokat, akik nem elég jók, vagy idősebbek, és ezzel párhuzamosan teljesen átalakítani a rendszert, modernizálni, stb. Az iskolák nagy része felújításra szorulnak, rengeteg intézményt festők és szülők közös összefogással, társadalmi munkában renoválnak, annyira lepusztult a rendszer és nincs pénz semmire.
Nem akartam nagyon belemenni a témába, sem politikai csörtét tartani itt, de tudom, hogy németországban és ausztriában pl. mennyit keresnek a tanárok, az orvosok, mennyi az átlagos fizetés az épitőiparban, stb. Nekem tapasztalataim vannak és rengeteg ismerősöm, akik mesélnek, megosztják az információkat, sokat mesélnek. Persze sem ők, sem én nem vagyunk tévedhetetlenek, de az állításomat fenntartom, hogy ezek morzsák.
Ez az egész hasonlít a nyugdíjakhoz, verik a mellüket a politikusok, hogy mennyit emeltek az elmúlt években, közben nagymamámmal röhögünk, és kiszámoljuk, hogy az ő nyugdíja 2010 óta 80%-kal, 76.000 Ft-tal emelkedett, ami kurva jól hangzik, csakhogy a kiindulási alap 95.000 Ft volt, ami most így 171.000 Ft, ami lófasz. Ha nem velünk élne, és nem segítenénk neki, már rég éhen halt volna. Morzsák, alamizsna, krumpli, erről van itt szó.
Nem szeretnék senkivel összeveszni, szeretet van és béke :sziv:

Eres
Kedvenc játékosaid: Zidane, Xabi
Kedvenc csapatod: fehérszív

HozzászólásSzerző: Eres » 2024. február 1., csütörtök 9:08

Remy írta: Ausztriaban minden jott ment, aki 40 oraban dolgozik 1000 euro felett keres boven. Barmilyen munkaval.

Masreszt meg inkabb orulj annak, hogy ezek szerint nem tudod milyen 400 ezer koruli osszegbol elni. Szoval neked nagyon is jo eleted van, volt eddig.
Itt is lehetne keresni netto 1000 euro felett bőven, csak az állam bácsi viszi el, nyugdíj alap meg a legnagyobb rablás a betetgbiztosítás..... Nálunk felvidéken pl bruttó 1300 eurós fizetésből haza viszel kb 950eur tisztán, és a vicces hogy az állam bácsi is ennyit tesz el a fiztésedből, mert az 1300 bruttó nekem mint vállalkozó 1800 eur-ba kerül, és ez a külöbség a szomszédokhoz képest, ott jóval kevesebb % megy az államnak.

És ami a legszebb, fizeted a kegyetlen összeget a betegbiztosításra, elmész dokihoz kapsz fél éves időpontot..., vagy fogorvosnál legutóbb egy 3 gyökeres kezelés 500 eur .... , de lényeg hogy , 66 éves koromig dolgozzak míg nyugdíjra érdemes leszek, és dokinál mindenért is fizessek.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. február 1., csütörtök 8:45

csababarca írta:
Realista24 írta:

Németben, Cipruson, spanyolban és az osztrakoknal sem nagyon kapsz ennyiért kávét. Olaszoknál meg igen.

Itthon azért egy menü ebédre 1500-2500 között megvan Fehérváron, extrabb is 3-3,5k. Kint átlag 10 euró az ebédem.

Szóval sztem igenis nagy difik vannak ilyen teren meg mindig.
Elhiszem.
Akkor engem elvisz a pesti ártábla.
Meg ami nálunk van dél-pest megyében, a Kínaiban is egy rántott sajt (egy darab) fél adag hasáb 2000 forint körül van, ha azt ebédmenünek lehet nevezni, akkor valóban olcsó:D

Külföldön én akkor rossz helyeken járok, mert nem ezt tapasztalom, lgalábbis nem ilyen difiket.
Mondjuk egy Bécs-Budapest összehasonlítás valid, nem egy Bécs-Pécs/Fehérvár, szerintem.

De mondom, elhiszem, hogy jóval drágább.
Valid, de hat megyeszékhelyeket írtál :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. február 1., csütörtök 8:32

Realista24 írta:

Németben, Cipruson, spanyolban és az osztrakoknal sem nagyon kapsz ennyiért kávét. Olaszoknál meg igen.

Itthon azért egy menü ebédre 1500-2500 között megvan Fehérváron, extrabb is 3-3,5k. Kint átlag 10 euró az ebédem.

Elhiszem.
Akkor engem elvisz a pesti ártábla.
Meg ami nálunk van dél-pest megyében, a Kínaiban is egy rántott sajt (egy darab) fél adag hasáb 2000 forint körül van, ha azt ebédmenünek lehet nevezni, akkor valóban olcsó:D

Külföldön én akkor rossz helyeken járok, mert nem ezt tapasztalom, lgalábbis nem ilyen difiket.
Mondjuk egy Bécs-Budapest összehasonlítás valid, nem egy Bécs-Pécs/Fehérvár, szerintem.

De mondom, elhiszem, hogy jóval drágább.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. február 1., csütörtök 8:27

csababarca írta:
Realista24 írta: Fehérváron sok helyen megvagy 800-900 ftbol a kávézóban. Jó kávé, jó kávézó. De Pesten is több helyen ittam már ilyen áron jó kávét.
akkor sorry, Veszprémben voltam legutóbb, ott egy sima presszó volt 990, egy americano, vagy latte már inkább felette.
Mondjuk lassan az tényleg 2-2,5 euró:D

De szerintem külföldön is találsz ilyen árakért kávét (pl legutóbb Bécsben voltam, de lengyeleknél is Varsóban frekventált helyen kb ennyi volt), szóval nem a kávé mutatja meg, mennyire jösz ki jól a fizuból.
inkább amit Remy említett, rezsiárak, bérleti díjak amik még mindig durván nagyok külföldön.
szerintem.

Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. február 1., csütörtök 8:23

Realista24 írta: Fehérváron sok helyen megvagy 800-900 ftbol a kávézóban. Jó kávé, jó kávézó. De Pesten is több helyen ittam már ilyen áron jó kávét.
akkor sorry, Veszprémben voltam legutóbb, ott egy sima presszó volt 990, egy americano, vagy latte már inkább felette.
Mondjuk lassan az tényleg 2-2,5 euró:D

De szerintem külföldön is találsz ilyen árakért kávét (pl legutóbb Bécsben voltam, de lengyeleknél is Varsóban frekventált helyen kb ennyi volt), szóval nem a kávé mutatja meg, mennyire jösz ki jól a fizuból.
inkább amit Remy említett, rezsiárak, bérleti díjak amik még mindig durván nagyok külföldön.
szerintem.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. február 1., csütörtök 8:22

Pecs, kiraly utca, Reggeli.

Egyik legjobban meno kavezo. 700 a presszo, 1100 a capuccino.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. február 1., csütörtök 8:18

Fehérváron sok helyen megvagy 800-900 ftbol a kávézóban. Jó kávé, jó kávézó. De Pesten is több helyen ittam már ilyen áron jó kávét.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. február 1., csütörtök 8:12

Remy írta:
Otthon meg mindig siman 2-2,5 euroert beulsz kavezni, meg mindig nincs 10 euro sem egy mozijegy ara, meg mindig 10 euro korul mar megkajalsz egy atlagos etteremben. Aram es lakhatasi arak is azert meg mindig egy fokkal jobbak otthon.

Tehat tok jo elvarni azt a penzt, de nem eletszeru.

A problema meg mindig az, hogy ha te megadod a tanaroknak a 2000 nettot, ami tok jo, es kapjanak. Anyam meg mindig 220 ezer forintert fog dolgozni a nyugdijaig. Az ollo a tul nagy az alja es a felso reteg kozott. Ez a problema, nem az, hogy nem keres a tanar 2 ezer eurot.
Azért megnézem hol ülsz be kávézni 2-2,5 euróért, mondjuk bármilyen megyeszékhelyen:D
Persze ha autamata, pénzbedobós kávéra gondoltál a corvin közi metrómegállóban, akkor rendben.
10euró körül már nálunk egy 16 ezres városban se kajálsz meg, egy girosz tál 10 euró az az alja. De egy mekiben is kb 10 euró már egy nagy menü, amivel esetleg jól laksz úgy 1 órára.

Na de majd fantáziáljunk a 2ezer euróról, ha az valós lesz, jelenleg a bruttóm sem éri el ezt a nagy emelés után, sőt tisztán a bruttóm 548ezer, az hány euró? 1400?
A nettóm kb 1000, 1050 euró körül van.

És valaki írta, hogy ezzel még mindig nincs megoldva az oktatás problémája, ez is tény. Még rengeteg a faszság a szférában, kezdve a mérhetetlen korrupciótól, át egészen a visszaélésekig, kivételezésekig.
(ezekre millió és egy példám van, tankerületnek beszállító fantomcégektől kezdve, a tanári karon belüli kivételezésekig, stb.)

Plusz az is vitathatatlan, hogy még mindig keresnek bőven létminimum alatt is emberek, ott még annyi érdekérvényesítő képesség sincs, mint a tanároknál.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. február 1., csütörtök 8:08

szerintem meg pocsek volt es osszeszedetlen a pista de tudom hogy ez a ti csatatok kiserikkel meg hehevel :kalapos:
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. február 1., csütörtök 7:55

Jaj de jó beszélgetés volt a rádióban az elektromos autókról. Radio1en ha valaki vissza akarja hallgatni.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: