menj el falura, kisvárosba.'shutterisland írta:nyilvan nem mindegy, hogy egy nagyvarosrol beszelunk vagy pusztaszentborzasztorol, de azert ezt szivesen megneznem lebontva tetelesen, hogy jon ki.hehetheoriginal írta: már pedig 200-ból kurvasokan élnek, és megélnek kurvanehezen, de vhogy megoldják. úgy, hogy van gyerek is, járatják iskolába, ruháztatás, kaja, mobiltelefon, benzin az autóba.
mondjuk legyen egy egyedulallo ember egy gyerekkel.
Politika
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Re: Politika
thereisonly1ronaldo
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
az azert parttalan vita, mert a boldogsag nem egy tenyszeru allapot es csak te magad jelentheted ki magadrol. hogy az vagy, vagy sem, mas pedig nem cafolhatja meg.Realista24 írta: A téma az volt, hogy van aki boldog tud lenni ennyiből. Írtunk példákat, csak zsuni nem tudja elfogadni.
a boldogsag szerintem sem egyenesen aranyos a penzzel, de azt mondjak, jobb egy ferrariban sirni.
Nekem 600 tõ szõlõ van csak, ez alapján azt mondom hogy vicces azért 150k. Ez akkor annyi ha nincs utazási költséged, és vagy 40 munkanapnyi idõt ledolgozol benne és olyan gépeid vannak ami nem elhanyagolható beruházás. Mert gondolom 6000 tõt nem fogsz kézzel kapálni
Tanárokról majd írok ha több idõm van
Tanárokról majd írok ha több idõm van
- 'shutterisland
nyilvan nem mindegy, hogy egy nagyvarosrol beszelunk vagy pusztaszentborzasztorol, de azert ezt szivesen megneznem lebontva tetelesen, hogy jon ki.hehetheoriginal írta: már pedig 200-ból kurvasokan élnek, és megélnek kurvanehezen, de vhogy megoldják. úgy, hogy van gyerek is, járatják iskolába, ruháztatás, kaja, mobiltelefon, benzin az autóba.
mondjuk legyen egy egyedulallo ember egy gyerekkel.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
A téma az volt, hogy van aki boldog tud lenni ennyiből. Írtunk példákat, csak zsuni nem tudja elfogadni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- 'shutterisland
mondjuk ahhoz, hogy havi 200-bol fenntartsd magad egy normalis eletszinvonalon (pl ez a tanyam van es megtermelek mindent magamnak dolog) ahhoz az kell, hogy mielott ebbe belekezdesz, legyen egy hazad, nagy telekkel, stb ergo töke kell, hogy " szinten tarts " aztan.
plusz az tok jo, hogy kajara minimalisat kell kolteni, de kell dezodor, fogkrem, az auto megy muszakira, a gyereknek kell iskola taska, asszonynak uj kabat, millio koltseg van es nem lehet mindenhol cseresznyevel fizetni.
szerintem 10/9 onellato gazda embernek ez mar a "munkaja gyumolcse" es ahhoz, hogy idaig eljusson, tobb kellett, mint a havi 200k, hacsak nem orokolt egy brutalisat.
persze kivetelek mindig vannak.
plusz az tok jo, hogy kajara minimalisat kell kolteni, de kell dezodor, fogkrem, az auto megy muszakira, a gyereknek kell iskola taska, asszonynak uj kabat, millio koltseg van es nem lehet mindenhol cseresznyevel fizetni.
szerintem 10/9 onellato gazda embernek ez mar a "munkaja gyumolcse" es ahhoz, hogy idaig eljusson, tobb kellett, mint a havi 200k, hacsak nem orokolt egy brutalisat.
persze kivetelek mindig vannak.
- hehetheoriginal
már pedig 200-ból kurvasokan élnek, és megélnek kurvanehezen, de vhogy megoldják. úgy, hogy van gyerek is, járatják iskolába, ruháztatás, kaja, mobiltelefon, benzin az autóba.
thereisonly1ronaldo
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Ez világos hehe. De arról volt szó hogy havi 200bol meglehet mindened, ha vannak ilyen lehetőségeid.
Másik: volt főnököm ezt csinálta. Leadta a melohelyet, vettek egy tanyát, aztán x éves breaket tartott, kb ugyanilyen okok miatt, mint amit írsz. Plusz skizo de az mellékes
Másik: volt főnököm ezt csinálta. Leadta a melohelyet, vettek egy tanyát, aztán x éves breaket tartott, kb ugyanilyen okok miatt, mint amit írsz. Plusz skizo de az mellékes
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
A szőlővel van munka , de a főbb munkákat én magam végzem. Metszés, nyiras stb.hehetheoriginal írta:jó de ezek a dolgok nem szedik le magukat, vagy huzzak ki magukat a földbőlrikko írta:
6000 tő szőlő éves fenntartása úgy hogy jó minőségű bort készítesz ( arany és ezüstérmes borok) 150-200k.
Ha azt nézem. Hogy ennyi szőlőből jön 10k palack és azt 2000-ert eladom, akkor bőven pluszban vagyok.
Kb 70 nm-en van burgonya, további 100 nm-en ubi, paradicsom, padlizsán, hagyma , sütőtök, sóska, borsók - babok. Egész évben kb 30k megy el csiga és bogár ölőre.
Gyümölcsös kb 20 fa , alma, körte, kakiszilva, barack, meggy , dió és cseresznye... Nem permetezem( azaz nem permeteztetem) így nincs költség.
Édesanyámnak kb csak kenyeret, tejet és húst kell vennie egész évben. Hús nagyrészt úgy intézem, hogy decemberben veszek 2-3 200kg körüli disznót és azzal bőven megoldva a dolog.
Ergo az a havi 200k az nagyon sok ... Vagy nem tudom te mekkora tenyészetre gondoltál.
azt akarom csak mondani, hogy állatot tartani meg zöldséget gyümölcsöt termeszteni elég kemény munka, nem a klimás irodához meg laptophoz szokott finom kis körmök meg ujjaknak való.
Szüreti mulatság pedig családi akció. Így max annyiba fáj, hogy minden szüretkor főzni kell vagy 30 liter pörit, pacalt, gulyást , meg 6-7 kenyeret venni. Bőr, pálinka helyben , vizet meg igyon aki kiskorú:D
Az exites rész már alakulóban , igaz nem odahaza.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rikko 2024. február 1., csütörtök 19:22-kor.
- hehetheoriginal
jó de ezek a dolgok nem szedik le magukat, vagy huzzak ki magukat a földbőlrikko írta:6000 tő szőlő éves fenntartása úgy hogy jó minőségű bort készítesz ( arany és ezüstérmes borok) 150-200k.zsuninnyo írta:
Mert ezek fenntartasahoz nem kell penz? Havi 200bol ugyanugy nincs meg. Gondolkodhat minden honapban most mit hagy ki. Persze lehet szivessegeken keresztul is elni, de az elvan es a boldog kozott van meg kulonbseg nem is keves.
Ha azt nézem. Hogy ennyi szőlőből jön 10k palack és azt 2000-ert eladom, akkor bőven pluszban vagyok.
Kb 70 nm-en van burgonya, további 100 nm-en ubi, paradicsom, padlizsán, hagyma , sütőtök, sóska, borsók - babok. Egész évben kb 30k megy el csiga és bogár ölőre.
Gyümölcsös kb 20 fa , alma, körte, kakiszilva, barack, meggy , dió és cseresznye... Nem permetezem( azaz nem permeteztetem) így nincs költség.
Édesanyámnak kb csak kenyeret, tejet és húst kell vennie egész évben. Hús nagyrészt úgy intézem, hogy decemberben veszek 2-3 200kg körüli disznót és azzal bőven megoldva a dolog.
Ergo az a havi 200k az nagyon sok ... Vagy nem tudom te mekkora tenyészetre gondoltál.
azt akarom csak mondani, hogy állatot tartani meg zöldséget gyümölcsöt termeszteni elég kemény munka, nem a klimás irodához meg laptophoz szokott finom kis körmök meg ujjaknak való.
amugy nem egyszer gondolkodtam rajta, mikor annyira meggyűlölöm a sok geci balfasz nyomorult embertársamat, hogy kéne egy tanya, állatok hada, aztán exit
thereisonly1ronaldo
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
6000 tő szőlő éves fenntartása úgy hogy jó minőségű bort készítesz ( arany és ezüstérmes borok) 150-200k.zsuninnyo írta:Mert ezek fenntartasahoz nem kell penz? Havi 200bol ugyanugy nincs meg. Gondolkodhat minden honapban most mit hagy ki. Persze lehet szivessegeken keresztul is elni, de az elvan es a boldog kozott van meg kulonbseg nem is keves.Realista24 írta:
Az csak egy pelda volt, de legyen egy masik,
sok helyen videken, akinek vannak allatai, kertje, sajat szolo, stb. igazabol tobbekevesbe boltba sem kell, hogy jarjon. Ellenben nem eszik modositott szarokat, nezi az M4et, hallgatja a Kossuth, es radiot, telen levag 5 disznot es vigan elvan ebben az idilli vilagban.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Most adjam meg a telefonszamat annak akit en ismerek es igy el, hogy elhidd, vagy mit szeretnel?zsuninnyo írta:Mert ezek fenntartasahoz nem kell penz? Havi 200bol ugyanugy nincs meg. Gondolkodhat minden honapban most mit hagy ki.Realista24 írta:
Az csak egy pelda volt, de legyen egy masik,
sok helyen videken, akinek vannak allatai, kertje, sajat szolo, stb. igazabol tobbekevesbe boltba sem kell, hogy jarjon. Ellenben nem eszik modositott szarokat, nezi az M4et, hallgatja a Kossuth, es radiot, telen levag 5 disznot es vigan elvan ebben az idilli vilagban.
En elengedem a temat, mert ertelmetlen ez igy.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Mert ezek fenntartasahoz nem kell penz? Havi 200bol ugyanugy nincs meg. Gondolkodhat minden honapban most mit hagy ki. Persze lehet szivessegeken keresztul is elni, de az elvan es a boldog kozott van meg kulonbseg nem is keves.Realista24 írta:Az csak egy pelda volt, de legyen egy masik,zsuninnyo írta:
Nem is allitottam. De az alkoholizmus es a legalja italok fogyasztasa sosem a boldogsag resze.
- 'shutterisland
[color=#8000FF]lesarkitottam a klisekre de gondolom ertetted a lenyeget.
de a boldogsag nem egy megfogalmazhato allapot szerintem, allandoan valtozo tenyezo.
egyebkent a "penz nem boldogit" szerintem onmagaban total marhasag, maximum a "a penz csak onmagaban nem boldogit" verzioban van valami.
a penzhez jutas mindenkit boldogit, ha mas nem, akkor azert, mert el tudja ajandekozni es igy szolgaltat oromot.[/color]
de a boldogsag nem egy megfogalmazhato allapot szerintem, allandoan valtozo tenyezo.
egyebkent a "penz nem boldogit" szerintem onmagaban total marhasag, maximum a "a penz csak onmagaban nem boldogit" verzioban van valami.
a penzhez jutas mindenkit boldogit, ha mas nem, akkor azert, mert el tudja ajandekozni es igy szolgaltat oromot.[/color]
- hehetheoriginal
Index cikket olvastam csak, hogy megemlitette pintert, de hogy mit meg hogy mondta, azt "valamiért" nem irtak oda...Pipita írta:küldj már kérlek forrást, főnök. A hazug Telex nem ír erről, és kíváncsi vagyok, mit mondott.hehetheoriginal írta: Öreg P. Tamás csak megemlitette a keresztapat, alias pinter sanyesz bát az utolso szo jogan.....
Engem mai napig sokkol, hogy ezek anno mennyi penzt kerestek az olajozassal, a baloldali politikaval egyutt... Mai szinten is elmebeteg összeg, ezert mar tenyleg van ember, aki kepes ölni...
thereisonly1ronaldo
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Az csak egy pelda volt, de legyen egy masik,zsuninnyo írta:Nem is allitottam. De az alkoholizmus es a legalja italok fogyasztasa sosem a boldogsag resze.Realista24 írta:
Nem mindenkinek ugyanaz a boldogsag.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Nem is allitottam. De az alkoholizmus es a legalja italok fogyasztasa sosem a boldogsag resze.Realista24 írta:Nem mindenkinek ugyanaz a boldogsag.zsuninnyo írta: A kannasbor es a cigi nem a boldogsag szinonimai mar bocsanat . Boldognak tunnek, mert nem kell dolgozni (hazaengedik oket delben). Nyilvan azert baszik be az ember minden nap kannasbortol, mert annyira boldog az elete.
Tovabbra sem tartom elkepzelhetonek, hogy valaki ehberen boldog legyen. Persze en is kurvaboldog tudok lenni havi 200bol, ha vki mas kifizet nekem minden kiadast
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nem mindenkinek ugyanaz a boldogsag.zsuninnyo írta: A kannasbor es a cigi nem a boldogsag szinonimai mar bocsanat . Boldognak tunnek, mert nem kell dolgozni (hazaengedik oket delben). Nyilvan azert baszik be az ember minden nap kannasbortol, mert annyira boldog az elete.
Tovabbra sem tartom elkepzelhetonek, hogy valaki ehberen boldog legyen. Persze en is kurvaboldog tudok lenni havi 200bol, ha vki mas kifizet nekem minden kiadast
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
A kannasbor es a cigi nem a boldogsag szinonimai mar bocsanat . Boldognak tunnek, mert nem kell dolgozni (hazaengedik oket delben). Nyilvan azert baszik be az ember minden nap kannasbortol, mert annyira boldog az elete.
- 'shutterisland
anyam parja a kozmunka programot iranyitja a helyi onkormanyzatnal, ott meg a kozmunkasok kozul is sokan tokre elvannak es boldognak tunnek (ezt sugalljak legalabbis) havi netto 57-bol.
de csak a beszukult elet miatt, mert nekik ha csak 2 havi szamla elmaradas van, jut kannasborra es cigire, netan penteken hazaengedik oket delben, akkor mar happiness van.
azert ez eleg relativ, engem boldogit a penz mert kozvetve/kozvetlenul tobbet elerek a boldogsagom forrasai kozul vele, de van aki ezt leszarja.
de csak a beszukult elet miatt, mert nekik ha csak 2 havi szamla elmaradas van, jut kannasborra es cigire, netan penteken hazaengedik oket delben, akkor mar happiness van.
azert ez eleg relativ, engem boldogit a penz mert kozvetve/kozvetlenul tobbet elerek a boldogsagom forrasai kozul vele, de van aki ezt leszarja.