Havi 350 ezerért, szerintem olyan biztosításom lehetne, hogy még hehe szemműtétjét is állnák...sander írta:Azert arra kivancsi lennek hogy akik kardoskodnak a biztositok altal mukodtetek korhazi ellatas mellett azok mondjuk mit mondananak amikor ne adj isten lenne egy komolyabb betegseguk.Nika91127 írta:
Hát. Ez a "tb"-vel duma. Rég rossz. Itt is biztosítós rendszer kellene, mint tőlünk nyugatra. Aki sokat tesz bele, sokat vesz ki, aki keveset, az alapellátást kap. Itt meg aki sokat tesz bele a TB-be, ugyanazt kapja, aki telibefossa es a minimalis dijat fizeti be.
Egy no ismerosom hazajott amerikabol es pont errol beszelgetunk kb 1 eve. Aztan mondta hogy neki egy normal amerikai fizetese van es fizeti a biztositast. Es mondta hogy rengeteg fajta biztositas kozul lehet ugye valasztani. Neki egy full atlag kozepszeru biztositasa van. Egyszer erzett valami duzzanatot a mellebe es elment orvoshoz , megvizsgaltak, mondtak hogy valoban van ott valami, szoval irany CT vagy MR felvetel (nem emlekszem pontosan) meghataroztak a daganat pontos helyet, mekkora milyen stadiumba van stb… mutethez ugye a kotelezo koroket megtettek ottis, verkepp, ekg, stb…. Aztan szoltak neki hogy megmutik, mert nyilvan semmi akadalya de a mutetet meg a korhazi bentfekvesnek, ellatasra mar nem lesz eleg a biztositasi keret , szoval a maradek penzt vigye magaval aztan ha meglesz a penz akkor majd megmutik.
Nem vagyok orvos de igy kivulallokent azert azt ki merem jelenti hogy mondjuk egy ilyen problema meg sem kozeliti mondjuk egy komoly szivmutet vagy agymutetek finanszirozasat.
Ezzel nem azt szeretnem mondani hogy a magyar jobb rendszer (szerinte ez egy kommunista megoldas ) de azert sztem az sem a legjobb, mert ott aztan tenyleg annak jo aki komoly biztositassal rendelkezik. Valoszinu hogy azert ott a korhazak sem ennyire leterheltek, meg mindenki ketszer meggondolja hogy aprobb betegseggel elmennek-e.
Valahol az aranykozep utat kellene megtalalni, hogy azoknak is lehessen segiteni akik alacsonyabb jovedelmuek, es legalabb ugyanolyan ellatasba reszesuljenek mint egy jobb jovedelmu.
Míg az alap havi 8-10ezres TB-ért... na mindegy