Én alacsonyabb fizus melóhelyre váltok, h a családomra több idő jusson. Havi fél milliós nagyságrendekről beszélünk.Santi írta: Igazából mindenkinek igaza is van meg nem is. Simán lehet boldog valaki havi 200-ból meg lehet boldogtalan valaki havi 2 millával is, ugyanakkor bár statisztikáim erre nincsenek, de biztos vagyok benne, hogy a nagy többségre vetítve ezek csak a kivételek. Persze nem is az volt a kérdés, hogy nagy általánosságban 100-ból hány ember boldog a 200as fizetésével és 100-ból hány ember boldogtalan havi 2 millával.
Politika
Re: Politika
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
Igazából mindenkinek igaza is van meg nem is. Simán lehet boldog valaki havi 200-ból meg lehet boldogtalan valaki havi 2 millával is, ugyanakkor bár statisztikáim erre nincsenek, de biztos vagyok benne, hogy a nagy többségre vetítve ezek csak a kivételek. Persze nem is az volt a kérdés, hogy nagy általánosságban 100-ból hány ember boldog a 200as fizetésével és 100-ból hány ember boldogtalan havi 2 millával.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Zseni vagy.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Nem, aki annak erzi magat.ANDS írta:Kíváncsi vagyok, Te mit értesz boldogság alatt?zsuninnyo írta:
Es maris nem havi 200rol beszelsz, hanem 300-350-rol.
Szerinted az a boldog ember, akinek sok pénze van, yachtja, luxusautója, meg nyaralója a tengerparton?
Utoljara reagalok, mert baromi unalmas, ha van egy kerdes, amire adsz egy mas valaszt, aztan meg hajtogatod, hogy a masik a hulye, meg a masik nem erti, meg a masik igy meg ugy.Realista24 írta:Tipikus, hogy csak arra reagalsz, ami a "javadat" szolgalja.zsuninnyo írta:
Es maris nem havi 200rol beszelsz, hanem 300-350-rol.
Az volt a kerdes, hogy havi 200bol lehet-e boldog valaki. O leirta, hogy boldog akit ismer, de NEM havi 200bol.
De akkor legyen igaza, lehet valaki boldog havi 200bol, csak masfel-ketszer annyit kell keresnie, es lezarhatjuk vegre a temat.
Beleírtam az elõzõbe: mert attól hogy egyszer veszed a traktor nincs ingyen ugye, és én a munkaidõmet sem ‘ingyennek’ számolom, fõleg ekkora mértékben.rikko írta:Egyáltalán nem kapalom. A fű nyírva van és nem hetente, mint sokan. A fű jó neki, mert megtartja a felszíni nedvességet.Halfkey írta: Nekem 600 tõ szõlõ van csak, ez alapján azt mondom hogy vicces azért 150k. Ez akkor annyi ha nincs utazási költséged, és vagy 40 munkanapnyi idõt ledolgozol benne és olyan gépeid vannak ami nem elhanyagolható beruházás. Mert gondolom 6000 tõt nem fogsz kézzel kapálni
Tanárokról majd írok ha több idõm van
Utazási költségem annyi, amikor otthon vagyok , hogy gyaloglok 2 km-et.
Gépeket nem évente kell venni hanem egyszer jól.
Nálam a gépállomány : motoros permetező, fűnyíró traktor, damilos kaszák. Metszés, szüret mind a régi módszerrel. Puttonyos. Jah bocs a daráló elektromos. A prés egy régi örökölt gerenda prés.
Nem is értem, hogy miért lenne kevés az a 150k? Igen sok saját meló van benne. De erre szabim van , amiért fizetést kapok. Ergo saját magamnak melózok és még mások fizetnek nekem ezért.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Nem.en választom, hogy mennyit fizetek, hanem a bruttó fizetésem alapján számolnak. Van akinek ez 1800-2000 euró , ha náluk lenne hasonló probléma, mint amilyen nálunk volt ,akkor nekik is megcsinálnák. Pedig aki a minimumot keresi az kb alig fizet TB-t.Nika91127 írta:De itt a minimum nem 400-500 euro, hanem 20-30. Ez a hatalmas differencia.rikko írta: Az asszonyt decemberben műtötték miómával.
Havi 400-500 eurót vonnak le a fizumból és annyi költségem volt, hogy a kórházban töltött napjait kellett kifizetnem napi 10 eurós áron.
A-tól Z-ig 3 hónap herce-hurca volt az egész.
Egy kis müncheni klinikán, mondhatni idilli környezetben volt elszállásolásolva, a segge ki volt fényesre nyalva. A doki minden nap bement hozzá, hogy mi a szitu, ápolók 24/7 rendelkezésre álltak. Mindezt egy sima TB - ből.
Lehet ezt így is.
Utánajártunk egy ilyen műtétet idekint magánklinikán 10k-ból csinálják meg. Igaz kb még aznap, itt is volt lehetőség előbb operálni, de az asszony félt és inkább vártunk egy kicsit.
A várólistára visszatérve: műtősnő, anaeszt asszisztens és ápoló személyzet nélkül a "hülye pénzéhes" sebész se tud operálni.
Ahol én dolgozom, ott 25 éve nincs nővér, 20 éve műtősnő képzés.
- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
Hogy megnyugtassalak, a mára fincsi kora negyvenes milffé érett egykori gimnaziumi osztályfonokom tobbszor kap egy évben 1000 eur alatti fizetést mint folotte. És mindezt Pozsony seggében, ahol az árak is magasabbak, mint MO-n.RealVazquez írta: A normális fizetés egy kezdő tanárnak minimum 450-ről kellene indulnia, ami euróban nettó 1125 euró, hozzatok forrást ti, hogy ez milyen fasza fizetés az eu-ban. Aki pedig évek óta a pályán van, osztályfőnök, kirándulásokat szervez, több nyelven beszél, több diplomás, ne mondjátok nekem, hogy a nettó 2000 euró sok, mert lefordulok a székről.
Nem tudsz adni 1150-et egy kezdo tanárnak, ha az egesz nemzetgazdasagi atlagber ennek alatta van.
Nagymamád mivel foglalkozott az aktív éveiben?
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Tipikus, hogy csak arra reagalsz, ami a "javadat" szolgalja.zsuninnyo írta:Es maris nem havi 200rol beszelsz, hanem 300-350-rol.h3x0r írta:
De miert ne lehetne boldog? Egyik volt osztalytarsnom is egy gyarban dolgozik, 200 alatt keres, .... Ferje is hasonlo osszeget keres.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Es maris nem havi 200rol beszelsz, hanem 300-350-rol.h3x0r írta:De miert ne lehetne boldog? Egyik volt osztalytarsnom is egy gyarban dolgozik, 200 alatt keres, .... Ferje is hasonlo osszeget keres.zsuninnyo írta: Tudod mennyibol el, de egyszer sem irod le, hogy 200-bol megvan-e mindene havonta, vagy nem. Ami az alapja volt az egesz kerdesnek.
De itt a minimum nem 400-500 euro, hanem 20-30. Ez a hatalmas differencia.rikko írta: Az asszonyt decemberben műtötték miómával.
Havi 400-500 eurót vonnak le a fizumból és annyi költségem volt, hogy a kórházban töltött napjait kellett kifizetnem napi 10 eurós áron.
Egy kis müncheni klinikán, mondhatni idilli környezetben volt elszállásolásolva, a segge ki volt fényesre nyalva. A doki minden nap bement hozzá, hogy mi a szitu, ápolók 24/7 rendelkezésre álltak. Mindezt egy sima TB - ből.
Lehet ezt így is.
Utánajártunk egy ilyen műtétet idekint magánklinikán 10k-ból csinálják meg. Igaz kb még aznap, itt is volt lehetőség előbb operálni, de az asszony félt és inkább vártunk egy kicsit.
A várólistára visszatérve: műtősnő, anaeszt asszisztens és ápoló személyzet nélkül a "hülye pénzéhes" sebész se tud operálni.
Ahol én dolgozom, ott 25 éve nincs nővér, 20 éve műtősnő képzés.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
ausztria ugyanez, csak krankenhaus nord (becs uj, full modern korhaza, irtak is rola magyar mediaban anno) acl mutet, mindez a covid lockdown elejen, mikor elvileg/allitolag mindenfele ilyesmi mutetet toroltek, mert be voltak szarva/nem tudtak mennyire söpri el az emberiseget a kinai-amerikai kis közös kiserletAz asszonyt decemberben műtötték miómával.
Amugy ausztriaban es mindenhol is volt balhe pl, hogy milyen alapon varjak el hogy vki a covid szűrésért fizessen, mikor mindenki sulyos szazalek tb-ket fizet...
thereisonly1ronaldo
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Az asszonyt decemberben műtötték miómával.
Lehet ezt így is.
Lehet ezt így is.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Mert ha a biztositos megoldas lenne, akkor az garantalna, hogy nem lopjak el a penzt? Hogy arra koltik, amire kell? Nem lenne varolista? Megszunnenek a magandokik, akik jobb minoseget tudnak adni?RealVazquez írta:Igazsagosabb lenne a rendszer, talan tisztabb is, es meg kapnank is valamit azert cserebe, amiert fizetunk. Most is az van, aki tobb penze van, az tud menni maganba, akar egy szulessel is.Nika91127 írta:
Tudod, az ember fizetéséből vonják le a TB hozzájárulást. Van akinek ez több százezres tétel. Másnak meg, aki pl feketén kapja a pénzét, csak befizeti a TB-re a havi minimumot és ugyanazt az ellátást kapja, mint akinek a megkeresett pénzéből elvesznek több százezret.
Egy más rendszerben, aki a fizetéséből ekkora hányadot beletesz egy biztositasba, a seggét kinyalják. Aki meg csak a "minimumot" köti, az meg "szidja a rendszert"
Ezen mit nem lehet érteni?
Amennyire en tudom, ugy az ilyen biztositos rendszernel pont azok szivnak meg nagyon, akiknek keves a penzuk, mert talan az alapellatasra kijonne nekik, amit fizetni tudnak, de tobb semmire.
Az egeszsegugy eppen ugy, ahogy az oktatas is, nem lesz jobb, amig nem akarjak, hogy jobb legyen.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
Igazsagosabb lenne a rendszer, talan tisztabb is, es meg kapnank is valamit azert cserebe, amiert fizetunk. Most is az van, aki tobb penze van, az tud menni maganba, akar egy szulessel is.Nika91127 írta:Tudod, az ember fizetéséből vonják le a TB hozzájárulást. Van akinek ez több százezres tétel. Másnak meg, aki pl feketén kapja a pénzét, csak befizeti a TB-re a havi minimumot és ugyanazt az ellátást kapja, mint akinek a megkeresett pénzéből elvesznek több százezret.sander írta:
Ezt most egy kicsit nem ertem, ha ki tudsz fizetni havi 350 ezer forintos biztositast, akkor menj el privatba orvoshoz, ha meg 8 v 10 ezret fizetsz be TB-kent akkor meg mit szeretnel ? Ezert a penzert bemesz a korhazba es a vilag legjobb elatasat kapod ?
Egy más rendszerben, aki a fizetéséből ekkora hányadot beletesz egy biztositasba, a seggét kinyalják. Aki meg csak a "minimumot" köti, az meg "szidja a rendszert"
Tudod, az ember fizetéséből vonják le a TB hozzájárulást. Van akinek ez több százezres tétel. Másnak meg, aki pl feketén kapja a pénzét, csak befizeti a TB-re a havi minimumot és ugyanazt az ellátást kapja, mint akinek a megkeresett pénzéből elvesznek több százezret.sander írta:Ezt most egy kicsit nem ertem, ha ki tudsz fizetni havi 350 ezer forintos biztositast, akkor menj el privatba orvoshoz, ha meg 8 v 10 ezret fizetsz be TB-kent akkor meg mit szeretnel ? Ezert a penzert bemesz a korhazba es a vilag legjobb elatasat kapod ?Nika91127 írta:
Havi 350 ezerért, szerintem olyan biztosításom lehetne, hogy még hehe szemműtétjét is állnák...
Míg az alap havi 8-10ezres TB-ért... na mindegy
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
mondjuk nyilvan 2 ember kb 400-bol lenyegesen konnyebben elvan, mint 1 ember 200-bol.De miert ne lehetne boldog? Egyik volt osztalytarsnom is egy gyarban dolgozik, 200 alatt keres, egesz nap kabeleket kell osszedugdosnia, de mondta, hogy szereti, mert nem stresszes a munka, bent jo ido van, feher kopeny, mukorom. Busz viszi-hozza oket, tok jo a tarsasag, neha az egesz napot vegig rohogik. Ferje is hasonlo osszeget keres. A nagyszulei utan orokoltek egy hazat (5 km-re van a varos), par ev alatt felujitottak, most abban elnek.
illetve az orokolt keco is nyilvan oriasi segitseg.
en is megcafolnam, hogy 200-bol nem lehet boldognak lenni, en is latok ra peldat, hogy vannak kis igenyu emberek akik elegedettek egy nagyon szimpla elettel is.
en keptelen lennek ra, mert amilyen elet engem boldogga tesz (es ez messze nem luxus) az 200-bol nem jon ki.
- sander
- Kedvenc játékosaid: Varane
Ezt most egy kicsit nem ertem, ha ki tudsz fizetni havi 350 ezer forintos biztositast, akkor menj el privatba orvoshoz, ha meg 8 v 10 ezret fizetsz be TB-kent akkor meg mit szeretnel ? Ezert a penzert bemesz a korhazba es a vilag legjobb elatasat kapod ?Nika91127 írta:Havi 350 ezerért, szerintem olyan biztosításom lehetne, hogy még hehe szemműtétjét is állnák...sander írta:
Azert arra kivancsi lennek hogy akik kardoskodnak a biztositok altal mukodtetek korhazi ellatas mellett azok mondjuk mit mondananak amikor ne adj isten lenne egy komolyabb betegseguk.
Egy no ismerosom hazajott amerikabol es pont errol beszelgetunk kb 1 eve. Aztan mondta hogy neki egy normal amerikai fizetese van es fizeti a biztositast. Es mondta hogy rengeteg fajta biztositas kozul lehet ugye valasztani. Neki egy full atlag kozepszeru biztositasa van. Egyszer erzett valami duzzanatot a mellebe es elment orvoshoz , megvizsgaltak, mondtak hogy valoban van ott valami, szoval irany CT vagy MR felvetel (nem emlekszem pontosan) meghataroztak a daganat pontos helyet, mekkora milyen stadiumba van stb… mutethez ugye a kotelezo koroket megtettek ottis, verkepp, ekg, stb…. Aztan szoltak neki hogy megmutik, mert nyilvan semmi akadalya de a mutetet meg a korhazi bentfekvesnek, ellatasra mar nem lesz eleg a biztositasi keret , szoval a maradek penzt vigye magaval aztan ha meglesz a penz akkor majd megmutik.
Nem vagyok orvos de igy kivulallokent azert azt ki merem jelenti hogy mondjuk egy ilyen problema meg sem kozeliti mondjuk egy komoly szivmutet vagy agymutetek finanszirozasat.
Ezzel nem azt szeretnem mondani hogy a magyar jobb rendszer (szerinte ez egy kommunista megoldas ) de azert sztem az sem a legjobb, mert ott aztan tenyleg annak jo aki komoly biztositassal rendelkezik. Valoszinu hogy azert ott a korhazak sem ennyire leterheltek, meg mindenki ketszer meggondolja hogy aprobb betegseggel elmennek-e.
Valahol az aranykozep utat kellene megtalalni, hogy azoknak is lehessen segiteni akik alacsonyabb jovedelmuek, es legalabb ugyanolyan ellatasba reszesuljenek mint egy jobb jovedelmu.
Havi 350 ezerért, szerintem olyan biztosításom lehetne, hogy még hehe szemműtétjét is állnák...sander írta:Azert arra kivancsi lennek hogy akik kardoskodnak a biztositok altal mukodtetek korhazi ellatas mellett azok mondjuk mit mondananak amikor ne adj isten lenne egy komolyabb betegseguk.Nika91127 írta:
Hát. Ez a "tb"-vel duma. Rég rossz. Itt is biztosítós rendszer kellene, mint tőlünk nyugatra. Aki sokat tesz bele, sokat vesz ki, aki keveset, az alapellátást kap. Itt meg aki sokat tesz bele a TB-be, ugyanazt kapja, aki telibefossa es a minimalis dijat fizeti be.
Egy no ismerosom hazajott amerikabol es pont errol beszelgetunk kb 1 eve. Aztan mondta hogy neki egy normal amerikai fizetese van es fizeti a biztositast. Es mondta hogy rengeteg fajta biztositas kozul lehet ugye valasztani. Neki egy full atlag kozepszeru biztositasa van. Egyszer erzett valami duzzanatot a mellebe es elment orvoshoz , megvizsgaltak, mondtak hogy valoban van ott valami, szoval irany CT vagy MR felvetel (nem emlekszem pontosan) meghataroztak a daganat pontos helyet, mekkora milyen stadiumba van stb… mutethez ugye a kotelezo koroket megtettek ottis, verkepp, ekg, stb…. Aztan szoltak neki hogy megmutik, mert nyilvan semmi akadalya de a mutetet meg a korhazi bentfekvesnek, ellatasra mar nem lesz eleg a biztositasi keret , szoval a maradek penzt vigye magaval aztan ha meglesz a penz akkor majd megmutik.
Nem vagyok orvos de igy kivulallokent azert azt ki merem jelenti hogy mondjuk egy ilyen problema meg sem kozeliti mondjuk egy komoly szivmutet vagy agymutetek finanszirozasat.
Ezzel nem azt szeretnem mondani hogy a magyar jobb rendszer (szerinte ez egy kommunista megoldas ) de azert sztem az sem a legjobb, mert ott aztan tenyleg annak jo aki komoly biztositassal rendelkezik. Valoszinu hogy azert ott a korhazak sem ennyire leterheltek, meg mindenki ketszer meggondolja hogy aprobb betegseggel elmennek-e.
Valahol az aranykozep utat kellene megtalalni, hogy azoknak is lehessen segiteni akik alacsonyabb jovedelmuek, es legalabb ugyanolyan ellatasba reszesuljenek mint egy jobb jovedelmu.
- h3x0r
De miert ne lehetne boldog? Egyik volt osztalytarsnom is egy gyarban dolgozik, 200 alatt keres, egesz nap kabeleket kell osszedugdosnia, de mondta, hogy szereti, mert nem stresszes a munka, bent jo ido van, feher kopeny, mukorom. Busz viszi-hozza oket, tok jo a tarsasag, neha az egesz napot vegig rohogik. Ferje is hasonlo osszeget keres. A nagyszulei utan orokoltek egy hazat (5 km-re van a varos), par ev alatt felujitottak, most abban elnek.zsuninnyo írta: Tudod mennyibol el, de egyszer sem irod le, hogy 200-bol megvan-e mindene havonta, vagy nem. Ami az alapja volt az egesz kerdesnek.
Amig ilyen Pintér Sándorok felelnek az oktatasert, addig minden normálisan gondolkodó fiatal messze elkerüli a tanári pályát, még a 2000 Euros fizetés mellett is.RealVazquez írta:
Nem egyik napról a másikra fog rendeződni sem az oktatásügy, sem az egészségügy. Én azt mondom, hogy mi lenne a normális, amire megmozdulnak a fiatalok, és azt mondják, hogy “na, elgondolkozok azon, hogy tanár leszek, mert látok fantáziát a dologban és nem egész életemben kuporgatni fogok”. Oda lett a tanárok megbecsülése, ezen sürgősen javítani kellene.
Max az 50+ korosztályú kádereket motiválja meg a pénz, hogy legalább a nyugdíjig kihúzzák valahogy.