Egyebkent nagyon elment efele a materialista felfogas fele itt a diskurzus, de boven lehet nagy kiadasa valakinek havonta aki nem halmozza fel magat sok folosleges szarral.h3x0r írta:
Egy 450 ezres telefontol nem leszel boldogabb, mint egy 50 ezrestol. Talan par napig tart az ujdonsag orome, majd megszokod, hogy ilyened van; de ez mindket esetben igy van. Egy draga nyaralas se lesz feltetlenul jobb, mintha par csaladdal kozosen elmennetek mondjuk a hegyekbe egy hetre. Az mas kerdes, ha semmilyen nyaralasra nincs keret.
Engem erdekel a gasztronomia, erdekel hogy Biro Lajos, Huszar Krisztian hol mivel rukkolt elo, mert sokra tartom a munkajukat, es sok vilagkonyhat kiprobalhatok Budapesten, ezert koltok erre.
Erdekel a kultura, kiallitasokra jarok, moziba, koncertekre. Konyveket is veszek, illetve minosegi kulfoldi lapokra elofizetek hogy tudjam hol tart a vilag politika es gazdasag teren. Erdekel hogy milyen technologiak merre fejlodnek.
Fontos az egeszsegem, squash, badminton es pilates heti szinten. Neha emiatt egy sportmasszazst is beiktatok. Az etelre is nagy hansulyt fektetek, nyilvan ez is dragabb mintha mindent a lidlben vennek. Illetve a vilagkepembe is jobban beleillik, hogy egy helyi kistermelotol vegyek valamit, mint egy multitol. Kavet is szivesebben veszek egy helyi porkolotol, mint az Unilevertol. Ezekben eleg kemeny szorzok vannak.
Budapest a furdok varosa, akkor mar szivesen elmegyek havi 1x valamelyikbe.
Ha ezek kimaradnanak, a szemelyisegem nagy resze elveszne. En is ismerek nagyon kis keresettel boldog embert, de egesz egyszeruen azert mert a fentiekre nincs igenye. Es nagyon sokszor azt latom hogy ebbol kifolyolag nincs nagyobb fizetese. En az elmult 5 evben 6x valtottam munkahelyet, mert sehol nem adtak meg azt az emelest amit kertem - amit ugye azert kertem hogy a fentieket megengedhessem magamnak. De akit ismerek alacsony fizuval, boven elvan, eszebe se jut hogy kereshetne tobbet mert nem akar a fentiekre kolteni.
Viszont a fentiek egy resze szerintem igenis resze kell hogy lehessen egy fejlett tarsadalomban egy tanarnak mondjuk. Nyilvan az o dontose hogy kolt is-e ra vagy nem erdekli, de szerintem az szomoru hogy lehetosege sincs. Es ezek hianya szerintem igenis boldogtalanna tud tenni sokakat. Az hogy milyen telefonja van valakinek, valoban a kapitalizmus boldogsag illuzioja, de szerintem az felreviszi a diskurzust ha azt gondoljuk hogy itt a nagyobb es kisebb fizu kozott a draga telefon, az airpods meg a levis farmer a kulonbseg, mert ennel sokkal ertelmesebb dolgok is bizony eros osszegekbe tudnak kerulni havi szinten.