Politika
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Re: Politika
Jah Lölő mennyit stresszelhetett a vízszerelőből milliárdossá válása során....
Manapság mennyi olyan fiatal van, akinek 100* annyi pénze van, mint valamikor nekem tisztességes munkával lehet. Csak azért mert jó családba született... Aztán közben még tiszta depisek , narkósok , alkeszek...
Ha ez a sok pénz velejárója, akkor inkább maradok a seggemen.
Manapság mennyi olyan fiatal van, akinek 100* annyi pénze van, mint valamikor nekem tisztességes munkával lehet. Csak azért mert jó családba született... Aztán közben még tiszta depisek , narkósok , alkeszek...
Ha ez a sok pénz velejárója, akkor inkább maradok a seggemen.
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Ez a hasonlitsunk ossze egy gazdag embert akinek komoly egeszsegugyi problemai vannak egy szegeny egeszseges emberrel, a vilag legdemagogabb dolga.ANDS írta:
Ami elgondolkodtató: sok 80 évnél idősebb ember él, nézzétek meg az ő szemükkel is ezt a témát. Mikor boldogok? Ha van jó egészségük, ha el bírjak látni magukat, ha nem fáj mindenük, ha egészségesek a gyerekeik, az unokáik, vagy ha ez mind hiányzik de tele vannak pénzzel?
Egeszsegugyi problemak egyarant erintenek minden gazdasagi statuszu embert - egyebkent sajnos valoszinuleg a kisebb keresetueket jobban. Ha fair akarsz lenni, egy kis es nagy keresetu embert hasonlitasz ossze ebben a csoportban. Ott pedig sajnos pont az ellenkezoje lesz igaz, egy nagyobb keresettel rendelkezo toloszekes embernek sokkal de sokkal nagyobb eselye van a boldogsaghoz mint egy netto 200-as embernek, mert ott jon ki hogy penzzel lehet balanszolni a problemaidat.
Illetve az ember nem igazan realizalja az egeszegenek erteket, csak amikor mar annak hijan van. Nem hiszem hogy egy ejszakai muszak kozepen egy gyari munkasnak barmikor is felcsillana a szeme hogy de legalabb nincs tudorakom. Az ember nem igy mukodik.
A parkapcsolat reszevel reszben egyetertek, viszont nagyon nagy szelete az ember eletenek a munka, es itt elerunk a penzhez. Definicio szerint a fizetesed valamennyire leirja a munkad minoseget - ugye sajnos minel korruptabb es elbaszottabb egy orszag politikai elitje, ez annal kevesbe igaz. De sok esetben nem direkt modon boldogtalan egy kis keresetu ember a penz miatt, hanem azert mert egy gyartosor mellett kell ulnie 8 orat es dolgoznia mint egy droid. Itt mar hatalmas hatrannyal indulsz hogy boldog legyel, mert a napod harmada elment egy kb. teljesen ertelmetlen tevekenysegre.ANDS írta: Ahogy nőnek az embereknek az anyagi lehetőségeik, úgy nőnek az igényeik is.
Sokkal fontosabbnak tartom a boldogsághoz az egészséget és a jó párkapcsolatot.
Ott lehet megtalalni a szuk keresztmetszetet akiknek felelossegteljes, kreativ, intelektualisan kielegito munkaja van, de sajnos nem fizetik meg rendesen. Vagy nincs is munkahelye mert maganak termel, ahogy irtatok is.
Es ugyanez igaz a masik iranyba is, a leirt gazdag emberek boldogtalansaga inkabb abbol fakad hogy azt a bevetelt egy kurva stresszes meloval tudta elerni. Szoval a penz megszerzesenek modja szerintem sokszor jobban determinalja a boldog-boldogtalansagot, mint annak a merteke.
- h3x0r
zsuninnyo írta: Tehat egy embernek a 190ezres fizetesebol joval tobb marad meg ha egyutt el valakivel, mint ha egyedul.
Tehat SEMMILYEN koltsege nem duplazodott meg.
De ja semmi ertelme, ha mar az alap matek sem megy, vege oszt jonapot.
A lany 180-at keres es a fiu is 180-at keres.zsuninnyo írta:Es maris nem havi 200rol beszelsz, hanem 300-350-rol.h3x0r írta:
De miert ne lehetne boldog? Egyik volt osztalytarsnom is egy gyarban dolgozik, 200 alatt keres, .... Ferje is hasonlo osszeget keres.
Mondhatjuk azt, hogy egyik szemely 180-bol el, mint ahogy a masik is 180-bol el, viszont mivel egyutt laknak, ezert bizonyos kiadasokon megosztoznak. (sok csaladban van kulon kassza)
Vagy mondhatjuk azt, hogy ketten 360-bol elnek.
Ezzel szemben te azt irtad, hogy akkor megse 200 alatti osszegbol el az illeto szemely, hanem 350-bol. (sehol nem irtad azt, hogy ketten elnek annyibol) Ebbol en arra kovetkeztettem, mintha te a masik fel fizeteset odaadtad volna ebben az esetben a lanynak, akinek ezzel megduplazodott a bevetele, csak epp a fiu erkezesevel keletkezett extra kiadast (a lany szempontjabol nezve) elhallgattad. Ezek utan reagaltam, hogy osszekoltozeskor bizonyos koltsegek felezodnek, masok (az egyik fel szempontjabol nezve) megduplazodnak. Utana jott a cinikus hsz-ed, hogy ketszer annyiert jon ki a szerelo.
Kimaradt a zarojeles resz a hsz-embol? Lehet. De ahogy latom, a te eredeti mondatodat, amire reagaltam is vegul kifejtetted.
-
Nyilván egy nyugati társadalomban amiben élünk, ott kell a pénz a boldogsághoz. Erre vagyunk szocializálódva. Viszont mittudom én pl indiában ahol maradt még valamennyi kötelék a vallásokhoz és nem földi dologban mérik a jóságot ott könnyebben boldogabbak fiszfasz pénzekkel.
A felsorolt szkenáriokkal szintén teljesen egyetértek.
A felsorolt szkenáriokkal szintén teljesen egyetértek.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Ez a ketten jobban kijön az ember is egyen és igény függő.
Egyedül lehet beered alapszintű dolgokkal, ketten már, főleg ha asszony mondjuk olyan, sok dolog nem mindegy. Kaja is lehet jóval drágább kettesben, több a pazarlás stb.
Nincs egyértelmű válasz se egyik, de másik verzióra. De az igaz, hogy 200ezer alatti pénzből is lehet boldog valaki, ahogy az is hogy ketten könnyebb es fordítva is.
Egyedül lehet beered alapszintű dolgokkal, ketten már, főleg ha asszony mondjuk olyan, sok dolog nem mindegy. Kaja is lehet jóval drágább kettesben, több a pazarlás stb.
Nincs egyértelmű válasz se egyik, de másik verzióra. De az igaz, hogy 200ezer alatti pénzből is lehet boldog valaki, ahogy az is hogy ketten könnyebb es fordítva is.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
Szerintem is teljesen igaza van. Ket fizetessel jobban kijon az ember.
Kevesebbigy az albi, rezsi. Akar kajan is lehet sporolni mert tobb ido, nagyobb motivacio lesz fozesre.
Kevesebbigy az albi, rezsi. Akar kajan is lehet sporolni mert tobb ido, nagyobb motivacio lesz fozesre.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
mondjuk erre nem tudom miert kapott downvote-ot.
ket ember 400 ezerbol kb 100/100 esetben jobban jon ki egy haztartasban, mint egy ember 200-bol.
ket ember 400 ezerbol kb 100/100 esetben jobban jon ki egy haztartasban, mint egy ember 200-bol.
Ha ket ember ketszer annyit kolt kajara es ruhara, akkor egy embernek meg mindig egy egysegnyi kiadasa van, es nem ketszer annyi, mint mondtad.h3x0r írta:Most szandekosan teszed a hulyet? Mikor a bevetelekrol volt szo, akkor ossze tudtad adni a ket ember fizeteset, mikor a kiadasokrol, akkor mar nem. Ket ember ketszer annyit kolt kajara, ruhara, tisztalkodasra, szorakozasra, mint egy. Es meglepetes.. nem csak mozi, de meg busz berletbol is ketto kell. Olyanokat nem is emlitek, hogy zuhanyzas, mosas, mosogatas miatt megno a viz es aram szamla.zsuninnyo írta:
Milyen koltsege duplazodik, ha ketten elnek?
Ketszer annyit eszik valaki, mert valakivel egyutt el? Vagy ketszer annyi aramot fogyaszt a tv meg az izzo es a huto? Ketszer akkora lakast / hazat kell futeni? Ketszer kell kifizetnie a benzint, az utazas koltsegeit? Ketszer annyiert jon ki a szerelo? Ketszer annyi a tb es szocho?
szerk.: reszemrol a tema lezarva, ennek semmi koze a politikahoz
Cserebe mas koltsegek viszont csokkenek, igy ha ket ember egyutt el, kevesebbet koltenek a sajat bevetelukbol, mert a sajat egysege megmarad, de a tobbi pedig csokken.
Nem mindent osszeadni kell, ahogy te irod. Es ha mar rezsi es tobbletfogyasztas, akkor gondolom azt is tudod, hogy nem ugy mukodik hogy 2szer annyi ember = 2szer akkora rezsiszamla. Es meglepetes, a buszberlet akkor is kell, ha egyedul van. Es ha ketten vannak az ember nem kettot vesz.
Tehat egy embernek a 190ezres fizetesebol joval tobb marad meg ha egyutt el valakivel, mint ha egyedul.
Tehat SEMMILYEN koltsege nem duplazodott meg.
De ja semmi ertelme, ha mar az alap matek sem megy, vege oszt jonapot.
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso
Egyebkent nagyon elment efele a materialista felfogas fele itt a diskurzus, de boven lehet nagy kiadasa valakinek havonta aki nem halmozza fel magat sok folosleges szarral.h3x0r írta:
Egy 450 ezres telefontol nem leszel boldogabb, mint egy 50 ezrestol. Talan par napig tart az ujdonsag orome, majd megszokod, hogy ilyened van; de ez mindket esetben igy van. Egy draga nyaralas se lesz feltetlenul jobb, mintha par csaladdal kozosen elmennetek mondjuk a hegyekbe egy hetre. Az mas kerdes, ha semmilyen nyaralasra nincs keret.
Engem erdekel a gasztronomia, erdekel hogy Biro Lajos, Huszar Krisztian hol mivel rukkolt elo, mert sokra tartom a munkajukat, es sok vilagkonyhat kiprobalhatok Budapesten, ezert koltok erre.
Erdekel a kultura, kiallitasokra jarok, moziba, koncertekre. Konyveket is veszek, illetve minosegi kulfoldi lapokra elofizetek hogy tudjam hol tart a vilag politika es gazdasag teren. Erdekel hogy milyen technologiak merre fejlodnek.
Fontos az egeszsegem, squash, badminton es pilates heti szinten. Neha emiatt egy sportmasszazst is beiktatok. Az etelre is nagy hansulyt fektetek, nyilvan ez is dragabb mintha mindent a lidlben vennek. Illetve a vilagkepembe is jobban beleillik, hogy egy helyi kistermelotol vegyek valamit, mint egy multitol. Kavet is szivesebben veszek egy helyi porkolotol, mint az Unilevertol. Ezekben eleg kemeny szorzok vannak.
Budapest a furdok varosa, akkor mar szivesen elmegyek havi 1x valamelyikbe.
Ha ezek kimaradnanak, a szemelyisegem nagy resze elveszne. En is ismerek nagyon kis keresettel boldog embert, de egesz egyszeruen azert mert a fentiekre nincs igenye. Es nagyon sokszor azt latom hogy ebbol kifolyolag nincs nagyobb fizetese. En az elmult 5 evben 6x valtottam munkahelyet, mert sehol nem adtak meg azt az emelest amit kertem - amit ugye azert kertem hogy a fentieket megengedhessem magamnak. De akit ismerek alacsony fizuval, boven elvan, eszebe se jut hogy kereshetne tobbet mert nem akar a fentiekre kolteni.
Viszont a fentiek egy resze szerintem igenis resze kell hogy lehessen egy fejlett tarsadalomban egy tanarnak mondjuk. Nyilvan az o dontose hogy kolt is-e ra vagy nem erdekli, de szerintem az szomoru hogy lehetosege sincs. Es ezek hianya szerintem igenis boldogtalanna tud tenni sokakat. Az hogy milyen telefonja van valakinek, valoban a kapitalizmus boldogsag illuzioja, de szerintem az felreviszi a diskurzust ha azt gondoljuk hogy itt a nagyobb es kisebb fizu kozott a draga telefon, az airpods meg a levis farmer a kulonbseg, mert ennel sokkal ertelmesebb dolgok is bizony eros osszegekbe tudnak kerulni havi szinten.
- 'shutterisland
nem feltetlen igaz szerintem.Egy 450 ezres telefontol nem leszel boldogabb, mint egy 50 ezrestol. Talan par napig tart az ujdonsag orome, majd megszokod, hogy ilyened van; de ez mindket esetben igy van
bar az ujdonsag hatasa valoban elmulik, de hosszu tavon minel jobb minosegu, megbizhatobb, praktikusabb dolgaid vannak (telefon, auto, suto, akarmi) annal kevesebbet kell szarakodni, ergo kevesebb stressz, problema = hozzajarul egy boldogabb, jobb elethez.
nyilvan nem lehet minent lealtalanositani, de a boldogsagnak ez is resze, mennyire konnyited meg az eleted minosegi javakkal.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nem szándékosan teszi.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- h3x0r
Most szandekosan teszed a hulyet? Mikor a bevetelekrol volt szo, akkor ossze tudtad adni a ket ember fizeteset, mikor a kiadasokrol, akkor mar nem. Ket ember ketszer annyit kolt kajara, ruhara, tisztalkodasra, szorakozasra, mint egy. Es meglepetes.. nem csak mozi, de meg busz berletbol is ketto kell. Olyanokat nem is emlitek, hogy zuhanyzas, mosas, mosogatas miatt megno a viz es aram szamla.zsuninnyo írta:Milyen koltsege duplazodik, ha ketten elnek?h3x0r írta:
Egy parrol beszeltem, akik fejenkent 180-190-et keresnek. Oke, a koltsegek nagy resze felezodik, bizonyos kiadasok meg duplazodnak. De akkor pontositsd a kerdest, hogy teged kizarolag az egyedul elo emberek erdekelnek.
Ketszer annyit eszik valaki, mert valakivel egyutt el? Vagy ketszer annyi aramot fogyaszt a tv meg az izzo es a huto? Ketszer akkora lakast / hazat kell futeni? Ketszer kell kifizetnie a benzint, az utazas koltsegeit? Ketszer annyiert jon ki a szerelo? Ketszer annyi a tb es szocho?
szerk.: reszemrol a tema lezarva, ennek semmi koze a politikahoz
Milyen koltsege duplazodik, ha ketten elnek?h3x0r írta:Egy parrol beszeltem, akik fejenkent 180-190-et keresnek. Oke, a koltsegek nagy resze felezodik, bizonyos kiadasok meg duplazodnak. De akkor pontositsd a kerdest, hogy teged kizarolag az egyedul elo emberek erdekelnek.zsuninnyo írta: Az volt a kerdes, hogy havi 200bol lehet-e boldog valaki. O leirta, hogy boldog akit ismer, de NEM havi 200bol.
De akkor legyen igaza, lehet valaki boldog havi 200bol, csak masfel-ketszer annyit kell keresnie, es lezarhatjuk vegre a temat.
- h3x0r
Egy parrol beszeltem, akik fejenkent 180-190-et keresnek. Oke, a koltsegek nagy resze felezodik, bizonyos kiadasok meg duplazodnak. De akkor pontositsd a kerdest, hogy teged kizarolag az egyedul elo emberek erdekelnek.zsuninnyo írta: Az volt a kerdes, hogy havi 200bol lehet-e boldog valaki. O leirta, hogy boldog akit ismer, de NEM havi 200bol.
De akkor legyen igaza, lehet valaki boldog havi 200bol, csak masfel-ketszer annyit kell keresnie, es lezarhatjuk vegre a temat.
Egy 450 ezres telefontol nem leszel boldogabb, mint egy 50 ezrestol. Talan par napig tart az ujdonsag orome, majd megszokod, hogy ilyened van; de ez mindket esetben igy van. Egy draga nyaralas se lesz feltetlenul jobb, mintha par csaladdal kozosen elmennetek mondjuk a hegyekbe egy hetre. Az mas kerdes, ha semmilyen nyaralasra nincs keret.
Nyilvan van egy havi kereset, ami alatt csak egyik honaprol a masikra elvagy, persze sokan igy elnek. Azon persze lehet vitatkozni, hogy kinek mi ez az osszeg, de ha felette vagy, mar nem havi plusz 50-100 vagy 200 ezertol leszel boldogabb, hanem a kialakitott kapcsolataidtol.
- 'shutterisland
annak idejen kb 6 eve szerintem, egy gyarban voltak olyan agencys kollegaim, aki szudanbol meg angolabol keveredtek ide angliaba valahogy.
ott fiatalon kb vodorbe sz.rtak es mas eldobott konzervjebol kapartak ki a maradekot, itt part-time meloval eppen futotta kajara es egy ablak es konyha nelkuli kb 10m2 pinceben laktak.
egesz nap vigyorogtak a boldogsagtol es halat adtak az egnek, hogy nem halnak ehen.
volt olyan kollegam is, aki korabban lengyelorszagban lottomilliomos volt, valakik szepen kiszabtak vele es jol behuztak valamibe, ujra kellett epitse magat es mar attol is depresszios volt, hogy 60 millios sportautobol 6 milliosba kellett atulni meg hogy az amugy meg mindig fullos asszonnyal be kellet erni mert a borkai fele kurvazos hajokazos bulikra mar nem jutott.
ket nagyon szelsoseges pelda a sajat mikrokornyezetembol, hogy mennyire relativ a boldogsag.
ott fiatalon kb vodorbe sz.rtak es mas eldobott konzervjebol kapartak ki a maradekot, itt part-time meloval eppen futotta kajara es egy ablak es konyha nelkuli kb 10m2 pinceben laktak.
egesz nap vigyorogtak a boldogsagtol es halat adtak az egnek, hogy nem halnak ehen.
volt olyan kollegam is, aki korabban lengyelorszagban lottomilliomos volt, valakik szepen kiszabtak vele es jol behuztak valamibe, ujra kellett epitse magat es mar attol is depresszios volt, hogy 60 millios sportautobol 6 milliosba kellett atulni meg hogy az amugy meg mindig fullos asszonnyal be kellet erni mert a borkai fele kurvazos hajokazos bulikra mar nem jutott.
ket nagyon szelsoseges pelda a sajat mikrokornyezetembol, hogy mennyire relativ a boldogsag.
most be akarod mutatni a 3. világbeli országokat?ANDS írta:Nem tudom, ki járt Egyiptomban. Olyan szegénységben éltek ott az emberek 1995- ben, amikor ott jártunk, hogy ahhoz képest Magyarországon luxusban el a lakosság többsége. És elégedettek voltak, nem voltak frusztráltak. Mondta is az idegenvezetönk, hogy arrafelé senki nem kap szívinfarktust a munkától.Santi írta: Igazából mindenkinek igaza is van meg nem is. Simán lehet boldog valaki havi 200-ból meg lehet boldogtalan valaki havi 2 millával is, ugyanakkor bár statisztikáim erre nincsenek, de biztos vagyok benne, hogy a nagy többségre vetítve ezek csak a kivételek. Persze nem is az volt a kérdés, hogy nagy általánosságban 100-ból hány ember boldog a 200as fizetésével és 100-ból hány ember boldogtalan havi 2 millával.
Ott egy 200 vagy 300 dolláros fizetes már jónak számított.
U.i.: megnéztem a boldogság definícióját a szótárban, tanulságos. Mindig elismerem, hogy sokat tanulok itt, a forumon!
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
Én alacsonyabb fizus melóhelyre váltok, h a családomra több idő jusson. Havi fél milliós nagyságrendekről beszélünk.Santi írta: Igazából mindenkinek igaza is van meg nem is. Simán lehet boldog valaki havi 200-ból meg lehet boldogtalan valaki havi 2 millával is, ugyanakkor bár statisztikáim erre nincsenek, de biztos vagyok benne, hogy a nagy többségre vetítve ezek csak a kivételek. Persze nem is az volt a kérdés, hogy nagy általánosságban 100-ból hány ember boldog a 200as fizetésével és 100-ból hány ember boldogtalan havi 2 millával.
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
Igazából mindenkinek igaza is van meg nem is. Simán lehet boldog valaki havi 200-ból meg lehet boldogtalan valaki havi 2 millával is, ugyanakkor bár statisztikáim erre nincsenek, de biztos vagyok benne, hogy a nagy többségre vetítve ezek csak a kivételek. Persze nem is az volt a kérdés, hogy nagy általánosságban 100-ból hány ember boldog a 200as fizetésével és 100-ból hány ember boldogtalan havi 2 millával.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Zseni vagy.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Nem, aki annak erzi magat.ANDS írta:Kíváncsi vagyok, Te mit értesz boldogság alatt?zsuninnyo írta:
Es maris nem havi 200rol beszelsz, hanem 300-350-rol.
Szerinted az a boldog ember, akinek sok pénze van, yachtja, luxusautója, meg nyaralója a tengerparton?
Utoljara reagalok, mert baromi unalmas, ha van egy kerdes, amire adsz egy mas valaszt, aztan meg hajtogatod, hogy a masik a hulye, meg a masik nem erti, meg a masik igy meg ugy.Realista24 írta:Tipikus, hogy csak arra reagalsz, ami a "javadat" szolgalja.zsuninnyo írta:
Es maris nem havi 200rol beszelsz, hanem 300-350-rol.
Az volt a kerdes, hogy havi 200bol lehet-e boldog valaki. O leirta, hogy boldog akit ismer, de NEM havi 200bol.