Akkor elég nyugodt típus vagy, mert hatalmas demográfiai katasztrófa felé halad az ország. Az átlag magyar nő nem szül egy gyereket sem, pedig kettő fölött kéne szülni ahhoz, hogy pusztán a népesség szinten maradjon. Borzalmas az ország korfája, rengeteg az idős, és nagyon kevés a fiatal, értelemszerűen egyre kevesebb nő fog szülni, hiszen alig születik gyerek. És akkor még nem is esett szó a ketyegő etnikai bombáról.csababarca írta: Szóval, én nem látom akkora tragédiának, hogy fogy a népesség. Majd beáll egy szintre, és stagnálni fog, és újra nőni.
Politika
Re: Politika
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Nyilván a jóléti társadalom megteremtése nem egyetemes előfeltétele a népesség stagnálásának, nem fogyásának, de Magyarországon szerintem ez az alapfeltétel, hogy ezt elvárhassuk.
Azon is ellehet gondolkozni, hogy kell e egy 93ezer km2-es orszában feltétlen 10millió ember. Ezt msot felesleges kinyitni, nekem megvan erről a véleményem, szerintem nem.
nem tudom mi számít régennek, de régen, mondjuk 19. század, 20.század elején azért pottyant be 6-7 gyerek, mert nem volt védekezés. Ezen gyerekek fele nem érte meg a felnőttkort. De 18.-19. században a fele nem érte meg a gyerekkort, 1-2 érte meg a felnőttkort.
Ezt ilyenkor elfelejtjük hozzátenni, amikor a "régennel" példálozunk, hogy akkor 6-7 gyerek volt a családokban átlag, ami igaz. De, hogy mennyi maradt életben felnőttkorára, azt nem említjük.
Szóval, én nem látom akkora tragédiának, hogy fogy a népesség. Majd beáll egy szintre, és stagnálni fog, és újra nőni.
Ez ciklikus a történelemben egyébként, ókor vége, középkor eleje, közepe, újkor eleje-közepe, stb.
Persze tudom, itt most maga az a probléma, hogy majd jönnek az afrikaiak, keletiek, aztán ők népesítik újra Európát, de ez egy tök más kérdés és probléma a szememben.
Azon is ellehet gondolkozni, hogy kell e egy 93ezer km2-es orszában feltétlen 10millió ember. Ezt msot felesleges kinyitni, nekem megvan erről a véleményem, szerintem nem.
nem tudom mi számít régennek, de régen, mondjuk 19. század, 20.század elején azért pottyant be 6-7 gyerek, mert nem volt védekezés. Ezen gyerekek fele nem érte meg a felnőttkort. De 18.-19. században a fele nem érte meg a gyerekkort, 1-2 érte meg a felnőttkort.
Ezt ilyenkor elfelejtjük hozzátenni, amikor a "régennel" példálozunk, hogy akkor 6-7 gyerek volt a családokban átlag, ami igaz. De, hogy mennyi maradt életben felnőttkorára, azt nem említjük.
Szóval, én nem látom akkora tragédiának, hogy fogy a népesség. Majd beáll egy szintre, és stagnálni fog, és újra nőni.
Ez ciklikus a történelemben egyébként, ókor vége, középkor eleje, közepe, újkor eleje-közepe, stb.
Persze tudom, itt most maga az a probléma, hogy majd jönnek az afrikaiak, keletiek, aztán ők népesítik újra Európát, de ez egy tök más kérdés és probléma a szememben.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Ez fura, szerintem pont a jóléti társadalom az egyik fő oka a népességfogyásnak. Maga a középosztály (már ahol van) növekedése ezt hozza magával, a legtöbben, akik gyereket vállalnak, inkább megállnak egynél, kettőnél, akiknek kvázi mindent meg tudnak adni (merthogy még egy ilyen orbáncsaládbarát országban is iszonyatos pénzbe kerülnek, mintsem hogy többet vállaljanak és azok nélkülözzenek. Kínában ez óriási problémákhoz fog vezetni nemsokára, ahol a születésszabályozás hatására kialakult egy röpke 300 milliós középosztály, aki megtehetné a több gyereket, de kvázi nyugatos mintára inkább kevesebbet akar. Azért csapkodjuk az asztalt hogy kurvaország, de a bolygó legjobban élő 10%-ában élünk így is. Ha belegondolsz, most azért fenyegeti összeomlás a rendszert, mert ebben a gazdasági/társadalmi helyzetben felnőtt generációknak kellene eltartania azokat, akik a háború előtt/után hatan, heten voltak testvérek, és valahogy eléltek idáig. Egyszerűen ilyen ma már nincs, vagy csak szélsőséges példa, régen alap volt a fél tucat gyerek, ma már százezrek vannak, akik deklaráltan nem is akarnak gyereket (az okokat ne firtassuk). Nem látom, hogy ha még jobban élnénk, ez mennyiben változna, Skandináviában sem divat a három-négy gyerek tudtommal. Nyilván többen mernének gyereket vállalni, de ugyanúgy nőne a másfél milla nettót kereső cloud engineerek száma, akik inkább elverik mindenre a teljes fizetésüket anélkül, hogy bármiért is felelősséget kelljen vállalni. Akinek nem inge...
Realista24 írta: Ha azt mondana a fővezér, hogy egy dolgot megvaltozathatsz, mi lenne az?
Az embereket edukalnam minden teren. A valosagukrol, a tarsadalomrol, es a vilagrol valos informaciora van szukseguk, lehetoseget kell adni mindenkinek, hogy lathassa a vilag osszefuggeseit es atlasson a propagandaszemuvegen. Azoknak is, akiknek a dolgok mai allasa szerint erre nincsen igenyuk.
Nyilvan ez kicsit csalas, mert rengeteg elofeltetele van, amit meg kene hozza teremteni, es az implikacioi kozott szerepelhetne az is, hogy az emberek ertsek az egeszsegugy fontossagat es rengeteg egyeb eletuket befolyasolo ugyet.
Ha ertenek, kovetelnek, es talan tennenek erte.
Amennyiben a fenti nem er, a propagandat bontanam le minden oldalrol. Remelhetoleg szepen lassan az emberek elkezdenek annak latni a valosagot, ami. Ha mas nem, a sajat borukon szepites nelkul.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Abortusz eltörlése erre nem megoldás, lásd a lengyelek példáját, pont a minap volt róla szó. Ez nem működik.füst írta: Nekem is sok van, a legégetőbb probléma a lentebb megemlített demográfiát érinti, de annak a megoldása sokfaktoros, több generációt átívelő, itt és most nem lehetne egy döntéssel elfogadható módon megoldani. Nem elfogadható módon az abortusz eltörlése talán megoldhatná, csak ugye érthető okokból túl nagy ellenállást váltana ki. Viszont úgy érzékelem, hogy ez a probléma foglalkoztatja a kormányt, és kellő figyelmet fordítanak rá, azt pedig majd az idő megmondja, hogy mennyire hoztak jó döntéseket...
Egy jóléti társadalom kialakítása az alap, akkor talán megállna a népességfogyás, talán. Aztán lehetne próbálkozni családalapítási támogatásokkal, kedvezményekkel, stb, de ameddig létbizonytalanság és vállalkozó oldalról ezekre hivatkozva lenyúlás van van, addig a babaváró, meg csok az picsafüst.
Én személy szerint a a bruttó-nettó bérek közelítését választanám, nem tudom máshol mennyi az elvonás, de itthon a semmire (lásd eü helyzete) van egy egyharmados elvonás, ami szerintem sok.
Vagy ha van olyan opció, akkor a hazugságok minimalizálását választanám, és a napközis texasi elmegyogyós miniszterek számát csökkenteném, lásd full haszontalan Szijjártó vagy Gulyás.
Jah és még egy:D
A kormánypárti/ellenzéki megmondóemberek elnémítása. Ez a nulladik lépés nálam.
Bayer, Deak, Bohár, Apáti, djjeszi, noár, stb…. Ezek instant ban mindenhonnan.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
https://444.hu/2024/02/05/a-szomszed-pe ... medium=444
pedofidesz
novak katyi meg volt csaladokert felelos miniszterkent mentegeti ezeket
kaleta gabit is milyen ugyesen kimosdattak, csak 16000 gyerekfoto volt nala
propagandamediaban emlitest kapott ez? nem kell valaszolni
pedofidesz
novak katyi meg volt csaladokert felelos miniszterkent mentegeti ezeket
kaleta gabit is milyen ugyesen kimosdattak, csak 16000 gyerekfoto volt nala
propagandamediaban emlitest kapott ez? nem kell valaszolni
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
korrupció teljes felszámolása, totális transzparencia, hogy miket játszanak az emberek pénzével.Realista24 írta: Ha azt mondana a fővezér, hogy egy dolgot megvaltozathatsz, mi lenne az?
Nyilván a hatalomváltás nem játszik és a szavazási feltételek sem.
Lehet ez eltörlése valaminek, vagy a bevezetése, reformja, visszahozatala, stb. Specifikusan egy területre akar, mint eü, oktatás, rendőrség, ingyen sör, akármi.
vagy:
évente mindenkinek lenne 1 db free get out of the jail kártyája, egyvalakit bárkit megölhetnél büntetlenül
thereisonly1ronaldo
Szamoltassa el vegre gyurcsanyt, onnantol megindulna a lavina.
Amugy passz, tul sok minden van melysegesen elbaszva, es tul sok minden all egymassal fuggesben. De alighanem ha nem a kierkegaard-i nagy kepet nezzuk, a kozintezmenyek (igy oktatas, egeszsegugy) rendbetetele es 21 szazadiasitasat mondanam.
Amugy passz, tul sok minden van melysegesen elbaszva, es tul sok minden all egymassal fuggesben. De alighanem ha nem a kierkegaard-i nagy kepet nezzuk, a kozintezmenyek (igy oktatas, egeszsegugy) rendbetetele es 21 szazadiasitasat mondanam.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Nekem is sok van, a legégetőbb probléma a lentebb megemlített demográfiát érinti, de annak a megoldása sokfaktoros, több generációt átívelő, itt és most nem lehetne egy döntéssel elfogadható módon megoldani. Nem elfogadható módon az abortusz eltörlése talán megoldhatná, csak ugye érthető okokból túl nagy ellenállást váltana ki. Viszont úgy érzékelem, hogy ez a probléma foglalkoztatja a kormányt, és kellő figyelmet fordítanak rá, azt pedig majd az idő megmondja, hogy mennyire hoztak jó döntéseket...
Szóval mást választanék, de sajnos erre a problémára sem igazán tudom mi lehetne a megoldás. A falvak elnéptelenedése. Ez is egy nagyon komoly probléma, és ezzel viszont szerintem nem kellő mértékben foglalkozik a kormány. Mint mondtam nem tudom mi a megoldás, talán onnan közelíteném meg, hogy a mezőgazdaságot baromi nagy mértékben meg lehetne támogatni, hogy minél többen tudjanak gazdálkodással foglalkozni, és minél hatékonyabban. De a pénzen kívül is bizonyára lehetne még valamit tenni, és én hiányolom ezt a valamit.
Szóval mást választanék, de sajnos erre a problémára sem igazán tudom mi lehetne a megoldás. A falvak elnéptelenedése. Ez is egy nagyon komoly probléma, és ezzel viszont szerintem nem kellő mértékben foglalkozik a kormány. Mint mondtam nem tudom mi a megoldás, talán onnan közelíteném meg, hogy a mezőgazdaságot baromi nagy mértékben meg lehetne támogatni, hogy minél többen tudjanak gazdálkodással foglalkozni, és minél hatékonyabban. De a pénzen kívül is bizonyára lehetne még valamit tenni, és én hiányolom ezt a valamit.
-
- Kedvenc játékosaid: Guti,Xabi, Pepe, Marcelo, Güler
Realista24 írta: Ha azt mondana a fővezér, hogy egy dolgot megvaltozathatsz, mi lenne az?
Lehet ez eltörlése valaminek, vagy a bevezetése, reformja, visszahozatala, stb. Specifikusan egy területre akar, mint eü, oktatás, rendőrség, ingyen sör, akármi.
Nalam egyertelmu, egeszsegugy felturbozasa.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
"sok minden volna.
nem tudom.
jooovanezigy. "
amugy szerintem eü, felig kivulallokent az tunik a legfontosabbnak.
nem tudom.
jooovanezigy. "
amugy szerintem eü, felig kivulallokent az tunik a legfontosabbnak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 'shutterisland 2024. február 5., hétfő 20:35-kor.
-
Sok dolog van..először az ugrott be, hogy nagyon szigorítanám az állattartást. Viszont big picture-t nézve azt mondnaám, hogy alakitsanak ki egy olyan rendszert ami nem gazdasági növekedésen alapszik és így ezáltal kivitelezhető legyen a túlfogyasztás kontrollálása.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Ha azt mondana a fővezér, hogy egy dolgot megvaltozathatsz, mi lenne az?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Minden bizonnyal.
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Lehet, hiszen itthon a demográfiai kérdés megoldott.Faust írta: Lehet nekik is hitelert cserebe kene szarniuk a kolykoket bele a semmibe, az megold minden problemat.
Most láttam a híradó előzetesét. Egy olyan hírről lesz szó, ami rendkívül felháborít.
A véleményemmel teljesen ellentétesen nyilatkozott aki az interjút adta....
Jól esett leírni a véleményem, így hogy forrást nem jelöltem meg, vagy nem osztottam meg az információkat, így legalább ti sem tudtok hozzászólni
A kormányt mindenesetre ennyiből is tudjuk szidni
A véleményemmel teljesen ellentétesen nyilatkozott aki az interjút adta....
Jól esett leírni a véleményem, így hogy forrást nem jelöltem meg, vagy nem osztottam meg az információkat, így legalább ti sem tudtok hozzászólni
A kormányt mindenesetre ennyiből is tudjuk szidni
Lehet nekik is hitelert cserebe kene szarniuk a kolykoket bele a semmibe, az megold minden problemat.
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Most olvasom a libsiknél -444- a lengyel születési adatokat,így tényleg "hamar" temető lesz az öreg kontinensen.
Persze feltölteni lesz lehetőség,ugyhogy gond egy szál se
Persze feltölteni lesz lehetőség,ugyhogy gond egy szál se
Es te dolgozol amugy? Kapsz fizetest? Ha igen minek?ANDS írta:Pontosan így van, ahogy mondod. Nagyon kevesen értik a lényeget. Kb. annyi, hogy értékeled azt, amid van, vagy azon bánkódsz, amid nincs.zsuninnyo írta: ……
….
Ezek szerint ok nem ertik a lenyeget.
Ki mikor érzi jobban magát? Ha olyan dolgokon rágódik az ember, amin nem tud változtatni, mert nincs ráhatása, de belelovallja magát,
vagy azzal foglalkozik, ami örömet okoz neki, pl. elmegy egyet sétálni ebben a szép napsütéses időben, február elején, télen. Ajándék ilyenkor ez az idő, 15 fok, napsütés. Lehet keresni az apró örömöket, de nem kötelező. Lehet keresni okot arra, hogy bosszús legyél. Találsz bőven.
Ajánlok Neked egy könyvet:
Douglas Abrams: Az öröm könyve.
A Dalai Láma és Desmond Tutu érsek beszélgetése.
Itt van a könyv mellettem minden nap, karnyújtásnyira.
Tudom, nem szeretsz olvasni. De a lehetőséged megvan rá.
Az emberek azt mondjak itt, a penz nem boldogit, a boldogsaghoz nem kell penz. Erdekes modon ezt nem hallom sosem ehberbol tengodo emberektol, akik naprol napra elnek, sokszor bizonytalan mit fognak enni masnap, de ha nem is ennyire rossz a helyzet, mibol fizetik ki a kovetkezo honapot. A tulelesert kuzdenek minden szinten. A gazdag konnyen ugat le a szegenynek, hogy ertekeld amid van paraszt, es legyel boldog (nem ismeros ez valahonnan?).
A penz valoban nem boldogit. Semmivel sem vagyok boldogabb 12 millio forinttal, mint 8-cal...
Szoval ezen a gondolaton tovabbmenve, itthon minden rendben, a fidesz nagyszeruen mukodteti a gazdasagot es a tarsadalmat. Alacsonyak a fizetesek? Hat ocsem, rajtad mulik, legyel vele boldog, orulj annak amid van.
Valamit nem engedhetsz meg magadnak? Ne foglalkozz vele, orulj annak amid van. Etel kell, lakhatas vagy gyogyszer? Nem baj, annak orulj amid van.
Ez a tarsadalom nem erre van berendezkedve. Kell egy minimum, amivel megteremted azt az alapot, amivel megnyugodhatsz, ami pedig alap feltetele egy nyugalmas / boldog - nevezd ahogy akarod - eletnek. En erre huztam egy havi 200-at (ami amugy szerintem keves, de eros fegyelemmel kijohet).
Egyebkent az ajanlast koszonom.
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso
Ertem a mondandod, van egy szep romintakaja amit nyilvan erdemes megfogadni.ANDS írta:
Pontosan így van, ahogy mondod. Nagyon kevesen értik a lényeget. Kb. annyi, hogy értékeled azt, amid van, vagy azon bánkódsz, amid nincs.
Ki mikor érzi jobban magát? Ha olyan dolgokon rágódik az ember, amin nem tud változtatni, mert nincs ráhatása, de belelovallja magát,
vagy azzal foglalkozik, ami örömet okoz neki, pl. elmegy egyet sétálni ebben a szép napsütéses időben, február elején, télen. Ajándék ilyenkor ez az idő, 15 fok, napsütés. Lehet keresni az apró örömöket, de nem kötelező. Lehet keresni okot arra, hogy bosszús legyél. Találsz bőven.
Ajánlok Neked egy könyvet:
Douglas Abrams: Az öröm könyve.
A Dalai Láma és Desmond Tutu érsek beszélgetése.
Itt van a könyv mellettem minden nap, karnyújtásnyira.
Tudom, nem szeretsz olvasni. De a lehetőséged megvan rá.
De a mai szep idot is rengetegen nem tudtak elvezni mert hetvegen is dolgozniuk kell hogy kijojjon a lakber es az etel. Ettol fuggetlenul megbecsulik amijuk van, lehet nem is feltetlen vagynak anyagilag tobbre. Sot meg rendben is vannak magukkal. De az idejuk nagy resze valami lelekolo dologgal megy el hogy fedezni tudjak ezeket a minimalis dolgokat. Szerintem egy kicsit visszas ezeknek az embereknek ilyen faek egyszeru dolgokkal jonni hogy becsuld meg amid van, vedd eszre az apro szepsegeket az eletben. Nalam ez az empatia teljes hianya es egy mar-mar megalazo kamumegfejtes. Rengeteg ember tud gyonyorkodni a balaton vizen, de azert kurvara zavarja hogy hetfotol varja a 40 oranyi szar melo.