Halfkey írta:
Világért sem akarom fikázni akik tüntetnek, tényleg szuper fontos téma, és jó lenne változást elérni.
De azon túl hogy a feleségem nem lesz itthon szóval egyedül tartom majd a frontot, mikor hívtak a kollegáim tüntetni az alapvető problémam az volt, hogy na de mi a követelés? Felhoztátok a netadót, az egy tök jó példa: ott a konkrét cél, ne vezessenek be egy adót. Amikor volt a tanáros tüntetés, ott is voltak konkrét célok fizetéssel, tantervvel kapcsolatban. Itt most mi a cél? Mit akarunk/akartok elérni, ki csináljon mit? Én úgy érzem hogy ez abszolút nincs megfogalmazva, így meg tényleg nehéz elérni bármit is, ha mi sem tudjuk megmondani.
EDIT: ha tévedek és meg van fogamazva az egy tök jó első lépés, akkor viszont a kommunikáción kell javítani, mert nem jut el az emberhez.
Én ha jól láttam kiállásként hirdetik, gondolom egyértelmű mi miatt.
Itt a cél az, hogy kapjon észbe a kurva társadalom, a fideszes és balszektás közeg is, hogy kurvára zsákutcába tartunk. Ez a rendszer aminek mindenki a részese kb aki itt él még, egy romlott valami, szétzilált és egymásnak fordított társadalom, velejéig romlott vezetés, alkalmatlan emberek tömkelege fent, felettünk a mi pénzünkön élősködve.
Legyintünk már a rendszerszintű korrupcióra, legyintünk egy ilyen ügyre, mindenre legyintünk. Ebből az apátiából kéne kirángatni magunkat, és is köztük vagyok, de holnap kimegyek.
Nekem az lenne a nulladik lépés, hogy a megafont lehúzzák a klotyón.
Nulla, takonygerincű Jeszy, Bohár, Deák, Apáti, Szarvas, Bayer, stb húzzanak a faszba innen, iszonyat károkat okoznak.
És ugyanígy a másik oldalon a NoÁr félék (nem ismerem a másik oldalon ezeket, ne haragudjatok) húzzák le magukat a retyón.
Na mindegy, igazából nyilván ebbe nem fog belerokkanni a rendszer, meg Orbán se, ez nem is nagyon lehet cél. EGy egy tisztább, átláthatóbb, normálisabb rendszer talán kialakulhat valamikor.
Talán azt is lehetne célként kitűzni, hogy a fideszesekben alakuljon ki egy olyan igény, hogy valami történjen, mert ez íg ynem mehet tovább.
Huth Gergely kritikusként fogalmazott a Magyar Nemzetben, de mi is volt a kritika? Hogy felhígult a közeg, bezzeg a régi törzsfideszesek milyen faszagyerekek. Na ne ez legyen már a kritikai minimum.
És tudom, mondhatjátok, hogy vágyálom, hogy kiábrándulnak a fidesz szavazók, de szerintem nem. Mert a saját közegemből is tudom, hogy vannak már akiknek szintén elég volt ez. Nem rohannak a toprongy ellenzékre szavazni az igaz, de már a fideszre sem.