dzsihad91 írta:persze ez két tét nélküli meccs, de továbbra is nagyon gyengének tartom ezt a Barcát akkor is ha messi a pályán van.Persze a kis csapatokat simán verik, de a masszívabb csapatok ellen látszik, hogy mennyire sebezhetőek és ami a leg fontosabb, nem érzem rajtuk ,hogy fejlődhetnének...a mi csapatunk előtt még hosszú az út, ők viszont egy bejáratott gépezet, amit tata annyival variált meg, hogy rotál meg jött Neymar aki az új pelé meg az assist király, csinál mindent csak éppen azt nem amiért odavitték, a góllövés...Persze tudom ,hogy ő még fejlődhet és fejlődni is fog(mert tényleg egy nagy TEHETSÉG) csak a sport 1en úgy reklámozták ,hogy a világ első és második legjobbja után itt a harmadik is...
Majd jönni fog Shutter,hogy lenézem a Barcát pedig egyáltalán nem, csak a Bayern meccs óta semmi nem változott náluk, letámadás nincs max 1-2 meccsen kis csapatok ellen, Xavi és Iniesta önmaguk paródiái,szegény Puyolról nem is beszélve(de neki Massiv Respect), Fabregas komoly meccseken meg képtelen döntő tényező lenni...Ki maradt?Neymar aki tényleg nem rossz de látszik rajta azért ,hogy ő még kevés a bohóckodásával egy európai top csapat ellen,a classicon bepattant Carvajal tökeiről a labda,addig jól is tolta, de utána eléggé eltűnt.Messi meg 2hetente megsérül, de amikor játszik is nem látom rajta azt az akarást mint régen, persze ez a barca szurkolók szerint azért van mert sérült és félti magát, szerintem meg csak szimplán királynak hiszi magát és azért sétálgat...(de ő megteheti,amíg ennyi gólt lő oda is szarhatna a pályára, ahogy cé is...)
Ne értsetek félre, még mi sem állunk készen Bayernekre, de a Barcán én azt érzem ,hogy megint nem oldottak meg semmit a tavalyi problémákból,se kapus se védő, se csodafoci...a mi csapatunk viszont még rengeteget fejlődhet és fog is.
Az csak jó, ha lenézik a Barçát és esélytelennek tartják például a BL-győzelemre, annál kisebb lesz rajtunk a nyomás.
Ebből a két meccsből én nagyjából semmilyen következtetést nem vonnék le, tét gyakorlatilag nem volt már, nálunk kis túlzással a csapat fele sérült vagy lábadozik, az Ajaxnak meg nagyon kellettek azok a pontok, hajtottak értük, ahogy azt kell, meg is érdemelték mind a hármat. Nyilván nem játszottunk jól mi sem, sőt, de el kellett jönnie az első vereségnek is (azért beszédes stat, hogy Tata idáig húzta vereség nélkül), én örülök, hogy ez egy tétnélküli meccsen következett be. Így szerintem felszívjuk magunkat a vasárnapi derbire, és vért izzadva ugyan, de elhozzuk a három pontot a San Mamésból.
Az, hogy semmi sem változott tavaly óta, szerintem nagyon nem igaz. Egyrészt, új edzőnk van, másrészt pedig nálunk játszik immáron a világ harmadik legjobb játékosa is.
Komolyra fordítva a szót, rengeteg dolog változott Tata érkeztével. Sokkal rugalmasabbá vált a csapat, visszajött a presszing és elég hatékony, ha kell, átengedjük a területet az ellenfélnek, nem akarjuk minden esetben feltétlenül 65+ %-ban birtokolni a labdát, kicsit talán még direktebbé vált a játékunk, nem totojázunk a támadásépítések során annyit, mind Titónál (de főleg, mint a Pep-korszak vége felé), a presszing miatt a védekezésünk is sokban javult, jóval kevesebb gólt kapunk, mint tavaly (érdekes stat az is, hogy 890 perce nem kaptunk gólt pontrúgásból - ilyen nem tudom, mikor volt utoljára
). Nyilván ez köszönhető annak is, hogy Valdés megtáltosodott (ezért is jött igen rosszkor ez a sérülés), de azért ettől eltekintve is láthatóak a fejlődés jelei a védekezés és az egész játék terén.
És ami még fontos, a hozzáállásunk is sokat javult (az Ajax elleni meccset kivéve, ott katasztrófa volt az első félidő, a motiváció gyakorlatilag nulla volt, Neymar volt az egyetlen talán, akin látszott, hogy akarja a győzelmet), motiváltak a játékosok, hajtanak, ahogy azt kell, lehet látni rajtuk, hogy megszakadnak azért a három pontért. Oké, valamilyen szinten ennek alapvető dolognak kellene lennie, de a tavalyi szezon után azért jó látni ezt a fajta mentalitást.
A Sport TV-vel meg a hasonló hiteles, megbízható és szakértők által irányított médiumokkal továbbra sem érdemes foglalkozni, Neymar nyilván nem a világ harmadik legjobb játékosa, még a tizenharmadik sem, de azért eddig nagyon jól tolja, pláne annak fényében, hogy a biszem-b@szom fókaligából igazolt a világ egyik legerősebb bajnokságába, ami azért nem kis ugrás. Az ő teljesítményét nem dicsérném, már megtettem többször is, szerintem aki viszonylag sok Barça-meccset néz, az tudja, miről beszélek, amikor azt mondom, hogy új szintre helyezte a csapat támadójátékát a bal szélen.
Messiről egyelőre nem nyilatkoznék, majd ha ismét 100%-os (és tényleg 100%-os) lesz, túl lesz már pár meccsen, akkor lehet róla szó, addig nincs értelme róla beszélni szerintem.
Szóval azt erős túlzásnak tartom, hogy semmit sem oldottunk meg a tavalyi problémákból. Ezzel nem azt mondom, hogy megint mi leszünk a királyok és romhalmazzá alázzuk egész Európát, mert ez nem kifejezetten valószínű, sok tekintetben kell még fejlődnünk nekünk is, ha nem akarjuk, hogy megint csúnyán elverjen minket a Bayern. (Bár ha most összetalálkoznánk velük, meggyőződésem, hogy közel sem lenne két meccsen hét gól a két csapat között... Mondjuk talán ez a normális...
)
Summa summarum, fejlődtünk, fejlődünk és még fejlődni is fogunk reményeim szerint. Ugyanígy ti is, egyelőre nem szívesen gondolok bele abba, hogy mi lesz, ha Bale formába lendül és képes lesz megközelíteni tavalyi formáját, ha Iscónak megtaláljátok a helyét, CR tartja ezt a formáját és a védekezés is összeérik stb., a Bayern még erősebb lett, a City-vel, a Chelsea-vel, a PSG-vel, a Dortmunddal is számolni kell majd a BL-ben, szóval nem lesz könnyű dolgunk nekünk sem, ha jó eredményt akarunk elérni Európában. De szerintem jó úton járunk.