Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2013. november 29., péntek 16:42

A halálos iramban 6 csak nekem ment oltárian mellé?
Én az 5-ig nagyrészt bírtam, de ezt a legújabbat 30 perc után kinyomtam a fenébe.

2/10 jó indulattal.

Rájzen, te már amúgy megtanulhattad volna, hogy a klasszikusokat ne pontozd, ha nem tetszik, mert még több rajongó fog rádszállni. :lol:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. november 29., péntek 16:41

nekem 25-30 között mozog a winchesterem alapján, plusz a szökésből az első 3 évadot újra ledaráltam, mellette pedig 2 évad cleveland show-t.

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. november 29., péntek 16:38

Realista24 írta:Kemények vagytok
:lol: :lol:

300+ film amúgy elég durva, én szerintem egész életemben összesen nem láttam ennyit. :lol:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. november 29., péntek 16:35

Kemények vagytok
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2013. november 29., péntek 16:31

Anyaka írta:
Nekem megvan a 12 sorozat, és a 300+ film. De én, azért vezetem, hogy tudjam mit láttam már. Ettől függetlenül a 365 szép szám lenne év végére. :lol:
340 megvan nekem is :D Sorozatokat nem írom.
Kép

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. november 29., péntek 16:29

soadroli írta:Amúgy valaki számolja, hogy hány filmet nézett idén? Anis te ha jól látom igen :mrgreen: Remyt is tudom, más valaki? Mennyinél jártok?
Nekem megvan a 12 sorozat, és a 300+ film. De én, azért vezetem, hogy tudjam mit láttam már. Ettől függetlenül a 365 szép szám lenne év végére. :lol:

TéOeM
Kedvenc játékosaid: Zidane, Roberto Carlos, Modric, Varane, Essien, Ibrahimovic, Yaya Toure, Kroos

HozzászólásSzerző: TéOeM » 2013. november 29., péntek 16:21

Amúgy valaki számolja, hogy hány filmet nézett idén?
Moziban 3-at, itthon meg számomra 2 újat. Az 5. Kezdem magam kényelmetlenül érezni. Oh wait... :roll:

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2013. november 29., péntek 16:02

Anis írta:Tűzgyűrű - Pacific rim = 7,5/10

Halálos iramban 6. = 7/10

Indiana Jones 1-2-3 = 6,5/10 az egészre, mindre
ez komoly ,hogy ilyen pacific rimre meg halálos iramra többet adsz mint az indiana jonesra ? :vivo:
ja és az összes transformers film szar ..
Kép

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. november 29., péntek 16:00

Én azért nézek filmet, hogy élvezzem. Ez a számolós dolog a számomra olyan, mintha kénszertevékenység lenne.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2013. november 29., péntek 15:45

Amúgy valaki számolja, hogy hány filmet nézett idén? Anis te ha jól látom igen :mrgreen: Remyt is tudom, más valaki? Mennyinél jártok?
Kép

Anis
Kedvenc játékosaid: Drogba, Essien, CR, Di Maria
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Chelsea, Inter

HozzászólásSzerző: Anis » 2013. november 29., péntek 15:37

Az elmúlt egy hónap termése, pótoltam pár film-klasszikust amik eddig kimaradtak, csak hogy R24 ne mondhassa azt hogy csak sz*r filmeket nézek! B-)

Wall-E = 9/10
Az egyik legjobb animációs film amit eddig láttam. Már többször meg akartam nézni, de mindeddig ellenálltam neki, főleg azért is mert alig beszélnek benne (legalábbis kevesebbet mint egy átlagos [animációs]filmben). De kellemes csalódás volt, abszolút jó és mondanivalóval ellátott alkotást sikerült összehozniuk a készítőknek. Plusz idén áprilisban "találkoztam is velük" a Disneylandben! :D

A csodacsapat (Les seigneurs) = 5,5/10
Focis film + az Életrevalókból a feka srác is szerepelt benne, gondoltam ezt látnám kell. De messze alulmúlta az elvárásaimat, egy elég gagyi, full egyszer nézős alkotás lett belőle. Volt benne pár jól összerakott jelenet, pár jobb poén, de abszolút felejthető alkotás.

A szörnyegyetem = 7/10
A Szörny Rt előzményfilmje. Ezzel is úgy vagyok, hogy egynek elment, de nemvolt ez olyan jó mint amilyenre számítottam. A Szörny rt sokkal jobb volt korábban, élvezhetőbb, viccesebb és jobban felépített. Persze jó volt látni ahogy a két főszereplő ifjúkori történetét elmesélik....

Gru 2 = 7/10
Hasonlóan mint az előző, itt is sokkal jobb volt az első rész. A minyonok miatt megérte megnézni, és ha jól hallottam nemhiába kaphatnak külön filmet, ők viszik a hátukon az egészet. Elképesztően viccesek a szerencsétlenkedéseik.

RIPD - Szellemzsaruk = 5/10
Hatalmas Sötét zsaruk koppintás az egész. max egyszer nézős alkotás, de akár ki is lehet hagyni. Semmi eredetiség nem volt benne: nulla story, nulla eredetiség, semmi. egyedül a vizuális effektek adtak valami pluszt.

Tűzgyűrű - Pacific rim = 7,5/10
Transformers vs Godzilla. Korábban eléggé megosztó kommenteket olvastam a filmről itt is és több más fórumon is. Én valahol a kettő között helyezkednék el: jobb volt mint amire számítottam, de nem olyan jó mint a nálam kedvenc T1-2 filmek. A szörnyek egyike-másika eléggé hasonlított a korábbi Godzilla alkotásra (illetve annak a rajzfilmes változatában előforduló élőlényekre). Moziban biztos adott egy kis pluszt a 3D vagy a szélesvászon, de otthon HD-ban is élvezhető alkotás volt.

L'cso = Rararouille = 7,5/10
Gondolom senkinek sem kell bemutatni a főzni tudó patkány történetét. Elég hosszú ideig vártam ennek a mesének is a megnézésével, de eljött az idő ennek a pótlására is. Ez is inkább a kisebb korosztálynak való. Amikor a főzésekre és a kritikusnak való bizonyításra került a sor, ott volt pár vicces jelenet amik kiemelkedtek a többi közül. De összességében ez is "csak" egy jó animációs film lett.

A Karib-tenger kalózai 1-2-3-4 = Első trilógia: 8-7,5-8/10
Ez már egy nagyobb projekt volt. Korábban sosem érdekeltek ezek a filmek, moziba nem mentem el megnézni őket, amikor a TV-ben ment akkor sem fogott meg annyira hogy végig ott maradjak előtte. De most rávettem magam és végignéztem mind a 4 alkotást. Zeneileg zseniális volt mind a négy része, viszont tartalmilag már kevésbé. Az utolsó része már inkább a felejthető kategóriába tartozott, mintsem a jó filmek közé, azt le is zárnám egy 6/10-el.
Viszont az első három alkotás elnyerte a tetszésemet. Könnyed, vicces fatansyt kaptam amire számítottam is előzőleg: Jack Sparrow a hátán viszi az egészet, sok-sok komikus jelenetet kreálva a közel 10 órában.
Viszont nem tudom ki vette észre:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az egyik filmben Jack arcának a jobb oldalán, az állánál végig meg volt vágva, nem tudom az oda hogy került, még a csaták előtt is olyan volt már.

Balhé Bronxban = 6,5/10
Menet közben láttam a Remy-féle Jackie Chan top5 irományt és mivel ezt a filmet még nem láttam, így belevágtam, mondván Jackie a kedvencebb színészeim között van és próbálom a kedvencek filmjeit mind megtekinteni. Pár kivételtől eltekintve (Csúcsformában és a két Owen Wilsonnal közös filmek) az egyik legjobb Jackie-film lett. Jóval keményebbre és jobbra sikeredett mint sok másik.

Halálos iramban 6. = 7/10
Már az előző része is jó volt, most hogy The Rock is beszállt a buliba, ez is elég "zúzósra" sikeredett. Az az utolsó jelenet pedig epic volt. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!már csak Statham hiányzott a buliból, nagyon kíváncsi vagyok milyen szerepet kap. Stathamtől a Szállítók a kedvenceim, illetve sok üldözős filmje is van, szóval pont beleillik a koncepcióba.

A költő (2007) = 5/10
Egy laza szerelmi - háborús történet Nina Dobrev főszereplésével a II. világháború idejéből. Egy rabbi lányát alakítja, aki beleszeret egy német katonába aki viszont bár apja hatására katona lett nem füllik a foga ahhoz az élethez, ő inkább más utat választana magának.

Indiana Jones 1-2-3 = 6,5/10 az egészre, mindre
Ezek is kimaradtak eleddig a megtekintett filmjeim közül, így pótoltam őket. A legújabb filmet valamikor már láttam amikor megjelent, így azt most nem nézem meg újra. Sok mindent nem tudok és nem is akarok írni róluk, egyszer megnéztem, de nem nyűgözött le úgy hogy epekedve beszéljek róluk. Lehet hogy sokaknak a top10 vagy kedvenc filmjei között van, de... Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Elég érdekes volt mondjuk, hogy az egyikben, amikor valami asztalnál ülnek és tárgyalnak a "gonoszokkkal, odalép Indi haverja, de elkapják őt is és a kezében lévő pisztolyt pont az ellenség elég csúsztatja. És volt még benne pár ehhez hasonló jelenet. Régi filmek, régi "jelenetek".

Rambo 1-2-3 = 6,5..6..5/10
Hasonlóan ahogy az előbbinél, ezeket is látni kell minimum egyszer. Az első része még kiemelkedő volt
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!főleg ahogy ott az erdőben szisztematikusan levadássza az összes embert, de nem öli meg őket
viszont a másik két film már inkább a felejthető kategóriába tartozott, nemhiába kaptak kicsi pontokat imdb-n sem. Számomra mondjuk Willis jobb akciófilm-karakter mint a fill-kigyúrt Sly (főleg a 3.filmben, ahol már a szinkronhangja sem a megszokott).

Top10 kitalált nyelv (Gru féle Minions, SW-féle Ewokok, stb)

Remy írta:Biztos, hogy tudja, hogy a filmje nem a legjobb, sőt... Ha már Bay, akkor példaként a Transformers. Az első még oké, a folytatások nagyon gyengék,
A második is még bőven jó volt, a harmadik viszont már szót sem érdemelt. Azt még én is lehúzom! :mrgreen:
FERRARI - MSchumi - Alonso - Kimi - Federer - Kobe - LeBron

London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. november 29., péntek 15:33

soadroli írta:
Remy írta:39 lépcsőfok (1935]
Mi vesz rá az ilyenekre? :hmmm: Engem nagyon irritálnak az ilyen régi filmek, Bud Spencernél régebbi filmeket soha :mrgreen: Persze attól lehetnek jók is, de akkor se :D
Megnéztem színházban, és nagyon tetszett. Gondoltam megnézem a filmet is, és az is tetszett. Én sosem az évszámot nézem. Ha jó a film, akkor jó a film, függetlenül attól, hogy 2010-es vagy éppen 1935-ös. :)
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

soadroli

HozzászólásSzerző: soadroli » 2013. november 29., péntek 15:24

Remy írta:39 lépcsőfok (1935]
Mi vesz rá az ilyenekre? :hmmm: Engem nagyon irritálnak az ilyen régi filmek, Bud Spencernél régebbi filmeket soha :mrgreen: Persze attól lehetnek jók is, de akkor se :D
Kép

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. november 29., péntek 15:08

sentry írta: De azt nem értem, hogy mikor egy rendező készít egy filmet, ami előre láthatólag egy okádék. Kövezzetek meg de legyen Májkel Béj.

Alátolják a 100millió dollárokat, CGI mesterek hada effektezi szét a filmet, és amit reggelente produkálok különb mint bármelyik filmje. DE van nála rosszabb is.

Kérdés: milyen értékrendje van egy ilyen rendezőnek? egyáltalán érzi, hogy egy sz_rt csinál? egy semmit?
Vagy nincss szépségérzete, nincs hozzá érzéke? Aki egy cseppet is ért a filmekhez vagy művészethez, ilyen filmet meg sem néz kb. Akkora pénzszórásnak, pazarlásnak érzem, hogy hihetetlen. Nem tudom elképzelni, hogy ezt a renedző nem látja... nem sorvad el a lelke?
Biztos, hogy tudja, hogy a filmje nem a legjobb, sőt... Ha már Bay, akkor példaként a Transformers. Az első még oké, a folytatások nagyon gyengék, DE brutális pénzeket hozott a konyhára, ezáltal ő meggazdagodott és :cens: leszarja, hogy mit gondolnak róla.

Nyilván téged sem érdekelne, hogy szart adsz ki a kezed közül, ha utána millió dollárokat raksz zsebre. Ez a mai világ, ez van, sajnos. Pénz pénz.. sokszor minőség nem társul melléjük.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2013. november 29., péntek 15:03

Ez egy filmes topik. Ezért úgy gondolom nem csak filmeket kell kibeszélni 532x hanem társalogni a filmkészítésről. Ami szerintem nem nagyon van. :) De ez már az én problémám. De hozok egy témát. Érdekel más véleménye is.

Én megértem, hogy minden ebben a világban pénzorientált, és kilóra meg lehet venni bárkit.
De azt nem értem, hogy mikor egy rendező készít egy filmet, ami előre láthatólag egy okádék. Kövezzetek meg de legyen Májkel Béj.

Alátolják a 100millió dollárokat, CGI mesterek hada effektezi szét a filmet, és amit reggelente produkálok különb mint bármelyik filmje. DE van nála rosszabb is.

Kérdés: milyen értékrendje van egy ilyen rendezőnek? egyáltalán érzi, hogy egy sz_rt csinál? egy semmit?
Vagy nincss szépségérzete, nincs hozzá érzéke? Aki egy cseppet is ért a filmekhez vagy művészethez, ilyen filmet meg sem néz kb. Akkora pénzszórásnak, pazarlásnak érzem, hogy hihetetlen. Nem tudom elképzelni, hogy ezt a renedző nem látja... nem sorvad el a lelke?

Lehet én vagyok fura gondolkodású, de nekem ég a pofám, ha valamit nem a maximális tudásomnak megfelelően készítek.

Vagy nincs önkritikája? Ennyit tud csak?
Hogy a bánatba van ilyen filmeknek bevétele ? (ez óriási fika a társadalomnak.... mert ők/mi mondjuk meg mire költök, ergó mit támogatunk)

És nekem valaki ne intézze ezt el annyival, ha kérhetem, hogy : kell ilyen film is. :)

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. november 29., péntek 14:37

39 lépcsőfok (1935)

A héten volt alkalmam megtekinteni a Pécsi Nemzeti Színházban a 39 lépcsőfok című színdarabot, mely Charles Bennett novellája alapján készült, és melyet Alfred Hitchcock is megfilmesített az 1935-ös évben. A színpadi előadás ugyan megtartotta a thriller elemeket is, de összességében felülkerekedett rajta a humor, és egy rendkívül pofás komédia lett belőle.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Richard Hannay a Londonban tartózkodó kanadai férfi egy előadáson ismerkedik össze egy bizonyos Annabella Smith nevezetű nővel. Mint később kiderült a nő, titkos ügynökök elől menekül, ezért megkéri Hannay-t, hogy had aludjon nála az éjjel. Richard belemegy, de reggelre a nőt megölik, és a gyilkosság gyanúja rá száll, s ezért menekülnie kell…

Alfred Hitchcock első olyan thrillerje, amiben az ártatlan embernek, mind a törvény, mind a bűnözők elől menekülnie kell, és a kaland közepette tisztáznia kell magát. A 39 lépcsőfok a rendező karrierjének korai szakaszában jelent meg, de már ekkora felütötte a fejét jó néhány motívum, ami később naggyá tette őt.

A remek story mellé a feszültséget fokozatosan adagolja, aminek a segítségével a tálalás nagyszerűvé válik, és nem is gondolná az ember, hogy majd’ 80 év után is remek szórakozást tud nyújtani ez a film. Néhol bár kezdetlegesnek, és gagyinak tűnik, de összességében teljesen rendben van a film, és hála az itt-ott belecsempészett poénoknak, illetve a csipetnyi romantikának, tényleg egy rossz szavunk se lehet.

A színházi előadással összehasonlítva, ki lehet jelenti, hogy mind a kettő (film és színpadi előadás) külön-külön is megállják a helyüket. Ugyanakkor, ha valaki látta a TV-ben, illetve színházban is a 39 lépcsőfokot, az szerencsés, hiszen – véleményem szerint – kiegészítik egymást az előadások, és jó hatással vannak egymásra.

A filmben főszerepet játszó Robert Donat – aki amúgy Oscar-díjat is nyert néhány évvel később – nagyszerűen formálja meg az ártatlan Richard Hannay-t, és bizony sok pluszt ad az alkotáshoz.

Végezetül még annyit írnék, hogy Alfred Hitchcock nagyságát a 39 lépcsőfok után sem lehet megkérdőjelezni, és a ’35-ös évben megalkotott egy olyan nagyszerű filmet, ami fellendítette a brit filmgyártást, és jó példaként szolgált a később krimi/thriller filmeknek. Aki teheti az üljön neki, mert megéri, és amúgy sem hosszú a film. 7,5/10

Percy Jackson – Szörnyek tengere

Rick Riordan gyerekregénye, a Percky Jackson könyv-sorozat a 2010-es évben megkapta első filmes adaptációját, ám sem a kritikusok körében, sem pedig a pénztáraknál nem alkotott maradandót. Ugyanakkor nem lehetett azt mondani rá, hogy rossz, HA azt vesszük figyelembe, hogy melyik korosztálynak készültek. 12-14 éves kor alatt nagyon is jó szórakozást nyújthatott a film, de az említett kor felett már nem nagyon, a folytatás meg pláne nem…

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Percy Jacksonék táborában sosincs nyugalom. Egy nap azonban a vártnál nagyobb galiba üti fel a fejét, hiszen Hermész fia csatlósokat gyűjt, hogy megszerezzék az Aranygyapjút, aminek a segítségével leigázzák az Olümposzt…

Az első rész rendezője, Chris Colombus otthagyta a stábot, és sajnos magával vitte mindazon elemeket, amivel egy kicsit is mesebeli, és bájos lesz egy alkotás. Thor Freudenthal nagyon kevésnek bizonyult, mert bár nem ismerem a könyveket, és nem tudom, hogy abban, hogyan bővítik az univerzumot, és hogyan írják meg a karaktereket, de itt a filmben szinte semmi értékelhetőt nem kapunk a Percy Jackson világból. Nulla fantázia, nulla mélység, nulla varázs jellemzi az egész Szörnyek tengerét. És ezzel az a baj, hogy hiába készült gyerekeknek a film, véleményem szerint még nekik sem lesz felhőtlen szórakozás.

Erre ráadásul még egy lapáttal rátesz a kifejezetten gagyi látvány is, ami bizony 2013-ban nem elfogadott, főleg ha közel 100 milliós büdzséje van egy filmnek. Ám ez még mindig elnézhető lett volna (talán…), ha a végjátékot ütősre készítik. Ez sajnos nem történt meg, mert kaptunk egy erőltetett semmitérő harcot. Ugyebár Kronosz fedte fel a fejét, de szerencsétlennek nagyobb volt a füstje, mint a lángja, és igazából az egész karaktere egy oltári nagy poén. Beállították, mint valami nagy és erős főgonosz, aztán annyi ellenállást tanúsított, mint egy marék lepke.

A film tehát érthető módon bukott meg ismét a pénztáraknál, és bizony ez a folytatás nagyon, de nagyon gyenge lett. Mind karakter szinten, mind történetileg, mind a mondanivaló tekintetében. Olcsó poénokat és igénytelen fantasy világot kaptunk, és ennek tudatában bátran jelentem ki, hogy nem érdemes megtekinteni a Szörnyek tengerét, még a kicsiknek sem. 3,5/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2013. november 29., péntek 5:04

Hát a This is the end egy fs... Kinyomtam 15 perc után...

Nem baj, ma újranézem a Taxisofőrt :) Meg a Dogmát. :coffee: B-)
"And my heart will leave you never."

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2013. november 29., péntek 3:49

nmate írta:Meg véletlen sikerült megnéznem ezt a Turbo c. animációs ipari szennyet is, hát az nem érdemel 4/10-nél többet.
Mult heten lakotarsam is megnezte, pont akkor ertem haza es a vegebol hallottam 2-3 percet, de egyaltalan nem hozta meg a kedvem hogy megnezzem..

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. november 29., péntek 2:39

h3x0r írta:This is the end (2013)
Ja, én is mostanában láttam, de szerintem szokásos Seth Rogan-féle baromság, helyenként voltak jó poénok, de szerintem tucat. 5/10
Meg véletlen sikerült megnéznem ezt a Turbo c. animációs ipari szennyet is, hát az nem érdemel 4/10-nél többet.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2013. november 29., péntek 2:10

This is the end (2013)
Beteg. Nagyon nagyon nagyon beteg.
Ez tipikusan az a film, ami vagy nagyon tetszik es sirva vegig rohogod az egeszet vagy csak fapofaval fogsz ulni es nezed hogy WTF. En az elobbiek koze tartozom.

8/10

Vissza: