Nyilvan nem kell minden meccsen 90percet jatszani,mert benne van,hogy nem tudja fevenni a ritmust es elmegy az onbizalma,de szerintem az ilyen jatekosokat felkell vinni,edzetni,bedobalni oket neha a melyvizbe,kisebb meccseken kezdetni,hogy 1-2 ev mulva akar kezdokent is lehessen szamitani ra.realfan írta:
nem tudom, ez hogy jött ki, hogy ennyi idősen sehol se játszon azért van különbség, hogy profi felnőtt játékok ellen játszik az első osztályban, bl-ben ennyi idősen vagy még a fiatalokkal oder a 3-ad osztályban kapjon pár meccset nagyoknál, hívjuk föl, de hogy a keret állandó tagja legyen ennyi idősen az túlzás, legalább mi tanuljunk a Barca hibáiból, ha má ők nem teszik
viszont az igazság realistánál van, ez csak elméleti vita max
Az egesz modern futball ebbe az iranyba megy,hogy mar utanpotlas szinten is toljak a gyerekeket egyre gyorsabban fel. Legjobb a fejlodes szempontjabol,ha minel magasabb,donteshozatal szempontjabol gyorsabb szinten jatszani tudsz.
Annak sok ertelme nincs,hogy egy tehetseges fiatal eljatszadozik harmadosztalyban,vagy az utanpotlasban. Beleszokik,szurkul abba a mezonybe,plusz a motivacioja is esni fog.
Aztan ha 19-20 evesen odakerul egy elso kerethez,nem fogja tudni felvenni a ritmust,meg a gyorsasagot meg meglepodik,hogy ott nem lehet 90%-al futballozni,hanem 110% kell mindig.
Olyan van,hogy valakinek nem birja a teste,es kidol. Ez is egy ok,amiert a rengeteg tehetseges,jo adottsagu,fiatal kozul,akik gyerekkoruk ota akademiakon nottek fel megis nagyon keves er el egy top csapatot. A 99% soha,viszont pont ez miatt az ajtoba meg ott var rengeteg.
Ha megnezed a real volt/jelenlegi jatekosait,szerintem mindegyik 17 legkesobb 18 eves korara elso osztalyban jatszott valahol.( varane,rodrygo,vini jr,camavinga,ramos stb)
Ehhez a szinthez kell.