Politika
Re: Politika
Érdekes ez a Magyar Péter story eddig. Nem akarok semmilyen következtetést levonni, ítélkezni, megmondani a tutit, csak gondolatokat megosztani.
Egyrészt túl tankönyvszerű eddig ez az egész. 3-6 hónappal egy választás előtt kell új pártot alapítani. Az egészet folyamatában kell felépíteni, hogy felkeltse az emberek érdeklődését. És itt most nem arra akarok utalni, hogy küldték (mondjuk egyelőre ez sem kizárható), hanem az fura, hogy az egészet úgy kezdte, hogy nem akar politizálni. Ahhoz képest túl jól felépített eddig az egész.
Másik. Jobbról jövő 3.utas mozgalmat/pártot kíván létrehozni. Ez remek, de ilyen már kettő is van, az egyik ráadásul 6 éve létezik, működik a másik pár hónapja indult. Érdekes számomra, hogy ha jól tudom a Mi hazánkról még egy szót sem szólt soha, említés szintjén volt már Jobbik, Vona, MZP meg a full baloldal. Aztán ott van Szabó Árpád, akinek az Ultrahang által készített riportját (én is linkeltem) Péterünk is megosztotta és megosztásra bíztatta a követőit. Szabó Árpád Mi hazánkos újságíró lett, miután otthagyta a Fidesz médiát. Sokszor utal Magyar egy összefogásra, koalícióra, talán folynak a tárgyalások a háttértben ugyanis nagyon sok hasonló dolgot mondanak, csak míg az egyik náci, addig a másik egy jószínben feltüntetett megtért fideszes, mert mindenki változhat (kivéve aki náci ). Azt mondja, hogy kell egy harmadik erő, aki nélkül nem lehet majd 2/3-ad. Az ellenzéknek kb van 30-35%, a Fidesz 45-55% a Mi hazánk 10. Ha sikerül a bizonytalanokból meg innen onnan összehoznia 10-15%-ot, akkor is szüksége van még kb 10%-ra, hogy bele tudjon szólni a nagyok dolgába.
Van olyan elemző, aki szerint az egész ""onemanshow"" arról szól, hogy MP kijusson az EP választáson. Erre elég hamar választ fogunk kapni, mert szerintem ha valamit akar, akkor el kell induljon a szervezete (pártja) az EP választáson. Egyébként 2 év alatt kifullad a lendulet és ezt ő is nagyon jól tudja. Ha raja lesz a listán is végül kimegy, akkor ennyi volt, ha nem megy ki, akkor van remény a későbbiekre.
Az is érdekes számomra, hogy mindenki az mondja, a kiábrándult jobboldaliaknak lehet opció. Elnézegetve a tegnapi videókat, nekem úgy tűnik, hogy biza sok volt ott a baloldali ember, akinek nincs alternatívája a viccellenzék (és itt nem feltétlen az MKKP-ra gondolok) miatt.
Ez jó hosszú lett és biztosan van aki nem ért ezekkel egyet, de azért írtam le, hogy akit érdekel, azzal tudjunk erről a témáról beszélgetni. Kíváncsi vagyok, hogy hová fug kifutni ez az egész.
Egyrészt túl tankönyvszerű eddig ez az egész. 3-6 hónappal egy választás előtt kell új pártot alapítani. Az egészet folyamatában kell felépíteni, hogy felkeltse az emberek érdeklődését. És itt most nem arra akarok utalni, hogy küldték (mondjuk egyelőre ez sem kizárható), hanem az fura, hogy az egészet úgy kezdte, hogy nem akar politizálni. Ahhoz képest túl jól felépített eddig az egész.
Másik. Jobbról jövő 3.utas mozgalmat/pártot kíván létrehozni. Ez remek, de ilyen már kettő is van, az egyik ráadásul 6 éve létezik, működik a másik pár hónapja indult. Érdekes számomra, hogy ha jól tudom a Mi hazánkról még egy szót sem szólt soha, említés szintjén volt már Jobbik, Vona, MZP meg a full baloldal. Aztán ott van Szabó Árpád, akinek az Ultrahang által készített riportját (én is linkeltem) Péterünk is megosztotta és megosztásra bíztatta a követőit. Szabó Árpád Mi hazánkos újságíró lett, miután otthagyta a Fidesz médiát. Sokszor utal Magyar egy összefogásra, koalícióra, talán folynak a tárgyalások a háttértben ugyanis nagyon sok hasonló dolgot mondanak, csak míg az egyik náci, addig a másik egy jószínben feltüntetett megtért fideszes, mert mindenki változhat (kivéve aki náci ). Azt mondja, hogy kell egy harmadik erő, aki nélkül nem lehet majd 2/3-ad. Az ellenzéknek kb van 30-35%, a Fidesz 45-55% a Mi hazánk 10. Ha sikerül a bizonytalanokból meg innen onnan összehoznia 10-15%-ot, akkor is szüksége van még kb 10%-ra, hogy bele tudjon szólni a nagyok dolgába.
Van olyan elemző, aki szerint az egész ""onemanshow"" arról szól, hogy MP kijusson az EP választáson. Erre elég hamar választ fogunk kapni, mert szerintem ha valamit akar, akkor el kell induljon a szervezete (pártja) az EP választáson. Egyébként 2 év alatt kifullad a lendulet és ezt ő is nagyon jól tudja. Ha raja lesz a listán is végül kimegy, akkor ennyi volt, ha nem megy ki, akkor van remény a későbbiekre.
Az is érdekes számomra, hogy mindenki az mondja, a kiábrándult jobboldaliaknak lehet opció. Elnézegetve a tegnapi videókat, nekem úgy tűnik, hogy biza sok volt ott a baloldali ember, akinek nincs alternatívája a viccellenzék (és itt nem feltétlen az MKKP-ra gondolok) miatt.
Ez jó hosszú lett és biztosan van aki nem ért ezekkel egyet, de azért írtam le, hogy akit érdekel, azzal tudjunk erről a témáról beszélgetni. Kíváncsi vagyok, hogy hová fug kifutni ez az egész.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- reeed_ati
- Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane
Én arra leszek kíváncsi, hogy oké, hogy most a botrány és a felháborodás kapcsán megmozdult egy elég nagy tömeg és ennek hatására tegnap is sokan kimentek.
Na de mennyi marad ebből a lendületből 26-ra?, sikerül-e esetleg még tovább erősödni, vagy addigra totál ellaposul majd az egész?
Na de mennyi marad ebből a lendületből 26-ra?, sikerül-e esetleg még tovább erősödni, vagy addigra totál ellaposul majd az egész?
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
en elhiszem, hogy igazat mond (bar fenntartasokkal kezelem) viszont abszolut megertem a reteget,
akinek ez is egy kis red flagnek tunik.
festhet olyan kepet, mintha meglepodott volna, mekkorat ment a partizanos vidi es hirtelen magat meggondolva gyorsan meg akarna lovagolni a hajpot, azonnal beprobalkozni mar ep valasztassal is, hogy bekeruljon a korforgasba amig le nem csitul a buli.
akinek ez is egy kis red flagnek tunik.
festhet olyan kepet, mintha meglepodott volna, mekkorat ment a partizanos vidi es hirtelen magat meggondolva gyorsan meg akarna lovagolni a hajpot, azonnal beprobalkozni mar ep valasztassal is, hogy bekeruljon a korforgasba amig le nem csitul a buli.
Tagabb ertelemben arra ott van a DK. Gyakorlatilag az MSZP utod partja.Dupla D írta: Mikor jön végre egy ténylegesen bal oldali párt, aki megszólítja azt a csoportot, ami az MSZP széthullásával magára maradt?
De mi?'shutterisland írta: nekem az nem tetszik, hogy par hete meg a politikai palyat kizarta azzal, hogy az meg viccnek is rossz, most meg partot alapit, mert kapott elvileg tobb tizezer uzenetet.
ezt a reszlet nem is ketlem, de azert ez igy nyilvan rengeteg emberben azonnal ketelyt szul.
Őszintén kiállt az ember és elmondta amit akkor gondolt és érzett.
Most is megnézed a beszéd után mentek oda hozzá sorban az emberek, nem is értem mi ezzel a baj hogy meggondolta magát.
Pont ez tűnik a jobb opciónak, hogy ő nem tervezett politizálni és az emberek miatt állt bele a dolgokba, mert ez minden csak nem tündérmese. Mindenkit is kicsinálnak.
Ennek az embernek tele lett a fasza nem kicsit. Gyerekei anyjával amit leműveltek sok volt neki, főleg hogy tudta, hogy kb be lett áldozva és korábban is olyan dolgokért lett felelőssé téve amihez kb köze se volt.
Onnantól meg sodródott az árral. Én nem látok itt semmi csodatervet emögött.
Tegyük hozzá, hogy ha nincs a százezernél is több fős tüntetés tegnap se jöttek volna ki ennyien, ott sikerült megmozgatni a tömeget és most már könnyebben emelte fel mindenki a popóját.
Kíváncsi vagyok mi lesz ebből.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
nekem az nem tetszik, hogy par hete meg a politikai palyat kizarta azzal, hogy az meg viccnek is rossz, most meg partot alapit, mert kapott elvileg tobb tizezer uzenetet.
ezt a reszlet nem is ketlem, de azert ez igy nyilvan rengeteg emberben azonnal ketelyt szul.
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Még annyi, ami eszembe jutott, hogy egyértelműen egy jobbközép irányvonal rajzolódik ki nála, ami a kiábrándultakra és a párt nélküliekre lő. Mikor jön végre egy ténylegesen bal oldali párt, aki megszólítja azt a csoportot, ami az MSZP széthullásával magára maradt?
Általában a népesség legalább egy harmada inkább bal oldali beállítottságú. Ezeknek az embereknek meg nincs normális, nem összegyurcsányozott lehetősége szavazni. Ugyanúgy be lehetne robbantani egy pártot egy nyílt, büszkén vállalt baloldali ideológiák mentén. Rá kéne ülni a Fidesz baloldalt lehúzó dumájára, meg kéne lovagolni, és nem beleülni a Fidesz koordinátarendszerébe, hogy a baloldali kifejezés szitokszó lett, és az eredetileg baloldali pártok se merik hirdetni, hogy ők baloldaliak. Ki lehetne fogni a szelet a Fidesz vitorlájából ezzel.
Ha tényleg a Fidesz katonája lenne, akkor meg se említette volna, hogy a Fidesszel bármikor koalícíóra lépne. Megtiltották volna neki, hogy ilyet mondjon Tóniék. Másrészt, ha már lenne mögötte egy csapat, akkor nem hagyták volna, hogy ilyet kijelentsen. Látszik rajta, hogy most teljesen őszintén, saját meggyőzödésből beszél, nem igazán figyelve arra, hogy mi tetszik a potenciális szavazóinak.
Általában a népesség legalább egy harmada inkább bal oldali beállítottságú. Ezeknek az embereknek meg nincs normális, nem összegyurcsányozott lehetősége szavazni. Ugyanúgy be lehetne robbantani egy pártot egy nyílt, büszkén vállalt baloldali ideológiák mentén. Rá kéne ülni a Fidesz baloldalt lehúzó dumájára, meg kéne lovagolni, és nem beleülni a Fidesz koordinátarendszerébe, hogy a baloldali kifejezés szitokszó lett, és az eredetileg baloldali pártok se merik hirdetni, hogy ők baloldaliak. Ki lehetne fogni a szelet a Fidesz vitorlájából ezzel.
Ha tényleg a Fidesz katonája lenne, akkor meg se említette volna, hogy a Fidesszel bármikor koalícíóra lépne. Megtiltották volna neki, hogy ilyet mondjon Tóniék. Másrészt, ha már lenne mögötte egy csapat, akkor nem hagyták volna, hogy ilyet kijelentsen. Látszik rajta, hogy most teljesen őszintén, saját meggyőzödésből beszél, nem igazán figyelve arra, hogy mi tetszik a potenciális szavazóinak.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
- M1Ö
- Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
De itt jön szóba csababarca teóriája (ami nem ördögtől való, én is simán el tudom képzelni), hogy ha parlamenbe jut, akkor ugyanazt fogja fújni amit a Fidesz. Vagyis a több 100.000 ember akit elveszt a Fidesz, gyakorlatban nem veszti el, csak átcsoportosul és minden megy tovább mint eddig. 1 hetet hallgattak, simán lehet, hogy ezt ötletelék ki. Ez pl nekem már egy gyanús lépés, hogy pártot alapít és azt mondja, jogy demokratikusan, ezekkel a szabályokkal, rendszerekkel, törvényekkel le lehet váltani a Fideszt.reeed_ati írta: De a sokszor említett kiábrándult fideszesek, akik azért léteznek szép számmal.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Kifejtette, hogy Gyurcsánnyal kizárt, és a Fidesszel meg csak akkor, ha Orbán nincs benne a buliban, mint miniszterelnök.ikelemen5 írta: Új Partizán interjú Magyar Péterrel.
GM: Orbán Viktort leváltani szeretnéd vagy koalíciós partnerévé szeretnél válni?
MP: Hú ez egy nehéz kérdés, nem gondolkodtam ezen így konkrétan..
Akkó’ jóvan’ akkó’.
Érezhető azért a szavain nagyon, hogy ő leginkább egy olyan Fidesszel lenne / lett volna elégedett, ami kiveti magából az élősködőket, és a jövőben is lát erre esélyt. Azt gondolom, hogy jobban ki kell jelölnie a határvonalat az új pártja és a Fidesz között minden tekintetben, de szerintem ez egy reális gondolat volt összességében.
Arra még kíváncsi leszek, hogy mi lesz a pártalapítással, mert könnyen lehet, hogy nem fognak tudni indulni az EP választáson, ha most kezdenék kitalálni az alapokat. Megpendítette, hogy kvázi átvennének egy már működő pártot, hogy az indulással ne legyen gond, de ez is felvethet aggodalmakat, támadási felületet.
Szóval meg kell pörgetniük, és lehet még az se lesz elég, hogy induljanak az EP választáson, amivel viszint szerintem elveszne a momentum.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
azsiai huszar a koleszterinbomba szabadsagharcos beszeden az valid?
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- reeed_ati
- Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane
Ki lehet ragadni egy mondatot, de utána azért elég jól kifejtette.ikelemen5 írta: Új Partizán interjú Magyar Péterrel.
GM: Orbán Viktort leváltani szeretnéd vagy koalíciós partnerévé szeretnél válni?
Akkó’ jóvan’ akkó’.
Ígérte itt már mindenki orbán leváltását, aztán folyamatos lebőgések, meg 2/3-ad lett belőlük.
Reálisabb cél lehet az, hogy először ne legyen kétharmad.
Lehet fél év múlva már nem is beszélünk a paliról és amilyen gyorsan berobbant, olyan gyorsan el is fog tűnni.
De a sokszor említett kiábrándult fideszesek, akik azért léteznek szép számmal.
Na ők az életben nem fognak a baloldalra voksolni, azokra, akik össze-gyurcsányozták magukat, mint mzp, inkább leszavaznak a fideszre, mondván az a kisebbik rossz.
Nekik ez egy alternatíva lehet és azért elég szép kis tömeg jött össze ott tegnap..
Ellenzék hány embert tudna megmozgatni egy hasonló rendezvényre, 1-2, esetleg 5 ezer??
Én pl. bírom Vonát, de őt már annyira bemocskolták, hogy nem fog tudni ilyen tömegeket megmozgatni, hiába nyerte a pereket, az már senkit nem érdekel. Plusz a jobbikos múltja sem segít a helyzetén, én max 1-2%-ot látok bennük.
A többiek meg számomra szóra sem érdemesek az ellenzéki palettán.
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Új Partizán interjú Magyar Péterrel.
Akkó’ jóvan’ akkó’.
Akkó’ jóvan’ akkó’.
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
-
- Kedvenc csapatod: Los Blancos
És ez mit jelent a gyakorlatban? Mert amikor jól megy egy országnak, akkor is ezt csinálja mindenki.hehetheoriginal írta: Nezve a tegnapi napi videokat, csak megerősíteni tudom az allaspontom: menthetetlen lofasz orszag menthetetlen balfasz ostoba gyenge emberekkel.
Mindenki magaert es a csaladjaert, ezt javaslom.
valamelyik univerzumban:
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Nezve a tegnapi napi videokat, csak megerősíteni tudom az allaspontom: menthetetlen lofasz orszag menthetetlen balfasz ostoba gyenge emberekkel.
thereisonly1ronaldo
nekem ami mem tetszett hogy nem zarta ki hogy koalicioba lepne a fidesszel, igaz csak ha nincs dobrogi de hat pont ezt nem akarom latni hogy barki a fidesszel haverkodjon, hat tolvaj az osszes... megha a vegul emlitette azt is hogy felole aztan a fidesz kormanyozhat kisebbsegben is es nem lep veluk koaliciora.Caraway írta: Nekem MP nagyon hasonlit MZP-re. O is nagyon jol indult, hirtelen nagy tomeget tudott megmozgatni, elovalasztast nyert, oriasi online eleresek. Mindenki optimista lett ( foleg a fiatalok es a reddit), aztan vegul kiderult, hogy csak szimplan tul sok volt a hopium. Minel jobban haladtunk elore az idoben, es minel tobbet hagytak MZP-t nyilatkozni, annal rosszabb lett a kezdeti pozitiv statusza. Ez siman elofordulhat MP-nel is, attol fuggetlenul, hogy most jol inditott o is.
Szoval en mar nem remenykedek ilyen one man showkban, nem varok messsiast, eleg volt 22-ben egy par honapra ezt elhinnem, ami vegul hatalmas pofara eses lett. Ugyanugy mint Vona 18-ban.
Amigy vannak emellett komoly red flagek is MP mondandoiban, de egyelore nyilvan tobb jot mond, mint rosszat. Meglatjuk, mi sul ki belole, en is csak a hatterbol figyelem, hogy hova fog vezetni ez a hirtelen nepszeruseg, egyaltalan tudja-e normalisan kezelni.
a masik hogy be van fosva polt petyatol es emiatt nem mer bemondani semmi inside storyt a nerrol merthogy a vegen o fogja megszivni, de hat bakker ezzel lehetne meg lebontani par fideszest...
valamelyik univerzumban:
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Azt mondta kapott felajánlásokat, plusz saját forrás.hehetheoriginal írta: 1 kérdés, a magyarpetyas rendezveny: honnan volt a pénz az egeszre? Kamerak, hangositas, szinpad, rendezes, stb.
Zsebpenz?
Szerintem mondjuk ez tök mindegy, mert ha tényleg küldték, előbb utóbb úgyis kiderül.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!LISAN AL GAIB!!!Morta írta: Én nem értem ezt a nagy MP szerelmet. Mindenhol mint a messiás várják,
Öreg papper a fideszes rendezvényen megmondta: őt nem érdeklik a botrányok, ő Orbán Viktort követi.M1Ö írta: Itt mindent le lehet nyomni az emberek torkán és mindig lesz valaki akitől meg kell védjen minket a vezérünk.
Szerintem a fideszesek 99%-a nem a pártot követi (mivel se pártideológia, se program, így ez teljesen jogos), hanem Viktort, ennek hangot is adnak.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
par milliot beletett, parat kapott felajanlasokbol es volt 100 onkentese. allitasa szerint 20 millioba sem kerult az egeszhehetheoriginal írta: 1 kérdés, a magyarpetyas rendezveny: honnan volt a pénz az egeszre? Kamerak, hangositas, szinpad, rendezes, stb.
Zsebpenz?
ha az igazat akarod hallani akkor 200 millioba kerult es a dollarbaloldal fizette
valamelyik univerzumban:
SorosssssSssSsSsssssss
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
Nekem MP nagyon hasonlit MZP-re. O is nagyon jol indult, hirtelen nagy tomeget tudott megmozgatni, elovalasztast nyert, oriasi online eleresek. Mindenki optimista lett ( foleg a fiatalok es a reddit), aztan vegul kiderult, hogy csak szimplan tul sok volt a hopium. Minel jobban haladtunk elore az idoben, es minel tobbet hagytak MZP-t nyilatkozni, annal rosszabb lett a kezdeti pozitiv statusza. Ez siman elofordulhat MP-nel is, attol fuggetlenul, hogy most jol inditott o is.
Szoval en mar nem remenykedek ilyen one man showkban, nem varok messsiast, eleg volt 22-ben egy par honapra ezt elhinnem, ami vegul hatalmas pofara eses lett. Ugyanugy mint Vona 18-ban.
Amigy vannak emellett komoly red flagek is MP mondandoiban, de egyelore nyilvan tobb jot mond, mint rosszat. Meglatjuk, mi sul ki belole, en is csak a hatterbol figyelem, hogy hova fog vezetni ez a hirtelen nepszeruseg, egyaltalan tudja-e normalisan kezelni.