Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

Re: Politika

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. március 20., szerda 1:02

en arra leszek kivancsi, hogy szentkiralyi visszalepteteset meg merik e huzni.
ha igen, akkor azzal egy eleg nagy retegnek le kell essen, hogy vitezy az o emberuk, ha meg nem, akkor viszont barmi lehet szerintem.
mondjuk vitezy megiteleset, nepszeruseget nem tudom, mertek e megbizhatoan.

egyebkent azt beszeltuk haverokkal, hogy most mar tenylet olyan szeles a politikai paletta, hogy kis tulzassal senkinek sem kellene majd otthon maradnia.

ez inkabb 26-ra vonatkozik, de :
aki jol elvan, annak ott a fidesz.
egy bizonyos reteget kiszolgalnak fletoek a dk-val.
konteohivok es nagymagyarok huzhatjak toroczkaiekra.
jakab parizer urnak is megvan a maga kicsi szektaja. (5000 lelekszamu videki szulofalumban a helyi abc elotti beszedere tobbszazan kimentek pl)
ez a mp-vona-mzp vonal is felolel egy "kozepre huzo" reteget.
aztan ott van meg a jobbik, lmp, momentum, godenyek ha lesznek az is kiszolgal egy szuk reteget es gondolom a ciganysagnak is lesz valamilyen erdekkepviselete.
ha meg valaki megsem talal maganak valot de csak elne a jogaval akkor nyugodt szivvel mehet a kutyakra az x.

batran fole lehetne annak a 70 szazalekos reszveteli aranynak is menni.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. március 19., kedd 17:35

A körúti biciklisáv szerintem kifejezetten ostobaság és életveszélyes, utálok ott tekerni, tele van idiótákkal, nincs olyan 300 méteres sáv, ahol ne parkolna autó a bicikliúton

szerintem pont onnantol valik rossza ahonnan parkolni is lehet. en a koruton egyaltalan nem engednek parkolast. onnan lesz 1 sav 1 bicikli es 1 parkolo. a parkolo helyen lehetne biciklisav es mellette a szokasos 2 sav az autos forgalomnak
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Pad'em
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2024. március 19., kedd 17:34

miro. írta:
reeed_ati írta: Na akkor mégis lesz bomba? :hmmm:
Ha nem blöfföl, akkor azért ablakok közelébe ne nagyon menjen.. :x
Szerintetek csak blöff?
Lehet hogy en nem figyeltem oda,de nem azt mondja,hogy akkor tudja a bombat holnap eldobni,ha egy bizonyos tema miatt hivtak be tanuskodni?
Meg szoszerint azt is mondja,hogy lehet nem tud errol a dologrol semmit mondani,(azaz a bombat dobni) hanem majd kulon o fogja ezt elkezdeni maskor.
Így van, nem tudja mi miatt idézték be, csak hogy egy korrupciós ügy miatt. Ha nem amiatt, akkor majd ő külön előterjeszti a bizonyítékait abban 'az' ügyben.

Szép, hogy valaki ekkora energiát feccöl a NER bedöntésébe, de el nem tudom képzelni, hogy sikerrel jár. Persze a remény hal meg utoljára. Nekem nagyon szimpatikus ahogy kommunikál a faszi, ami már önmagában meglepő egy politikához közel álló embertől. Érdeklődve várom hova fut ki a sztorija.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. március 19., kedd 17:30

Alakul azért a dolog. Remélem végig is tudja vinni és szépen elkezd dőlni a fityesz dominó.
Rettentően értelmesnek tűnő arc amúgy. Ha beállnak mögé az emberek, akkor ebből lehet első körben egy 2/3-ad nélküli kormány.
Viszont, ha van bizonyíték és ezt így ki merte jelenteni, akkor csak van valami adu ász a kezében , nem gondolom, hogy egy makk alsóra snapszert mond.

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2024. március 19., kedd 17:16

reeed_ati írta: Na akkor mégis lesz bomba? :hmmm:
Szerintetek csak blöff?
Lehet hogy en nem figyeltem oda,de nem azt mondja,hogy akkor tudja a bombat holnap eldobni,ha egy bizonyos tema miatt hivtak be tanuskodni?
Meg szoszerint azt is mondja,hogy lehet nem tud errol a dologrol semmit mondani,(azaz a bombat dobni) hanem majd kulon o fogja ezt elkezdeni maskor.
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg

SERIENMEISTER 2013-2023

tcskhun
Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,

HozzászólásSzerző: tcskhun » 2024. március 19., kedd 17:05

Akkor összegezve az eddigieket:
Holnap délelőtt ügyészség MP
Majd fel robbantja az atombombát
Este legkésőbb vagy csütörtökön lemond a kormány
Péntektől meg alakul a demokratikus új kormány
Es mindenki happy lesz! :coffee: hajrá! Én ezt kivánom es lesz nyugodrság

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2024. március 19., kedd 16:22

Na akkor mégis lesz bomba? :hmmm:
Szerintetek csak blöff?

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2024. március 19., kedd 15:34

Az egy dolog, hogy milyen fopolgarmester Karigeri, de az egy masik fontos szempont, hogy milyenek a vele szovetsegben allo keruleti polgarmesterek. Peldaul a II. keruletben Orsi Gergely, a VI. keruletben pedig Soproni Tamas kivalo munkat vegez (szerintem), akiket en ugy gondolom, hogy csont nelkul ujravalasztanak. Akik pedig ezekre a polgarmesterekre szavaznak, azok ugyanugy a fopolgarmesteri valasztason Karacsonyra fogjak leadni a voksukat, meg ha nem is a teljesitmenye miatt. Szoval fontos szempont lesz az is, hogy az utobbi 5 evben a nem fideszes helyeken hogyan sikerult bizonyitani, forrashiany ide vagy oda. Es bar nem ismerem az osszes polgit, de azert online social media alapjan jonehannyal elegedettek.

Kozben pedig meg is erkezett az elso nagy Vitezy interju:

https://telex.hu/belfold/2024/03/19/vit ... as-kampany

Az biztos, hogy most porgosebb politikai napokat elunk, de nekem tetszik, kar hogy az evek nagy resze inkabb a teljes apatia, mintsem ez.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. március 19., kedd 15:15

Az a baj hogy mindenki látja hogy a körúti biciklisáv szar, Kari meg fogja és adja a könnyű céltáblát mindenkinek a témával. Amit leírtál két sör között ötlet hogy legyen egy külön biciklis út, rögtön 2x értelmesebb mint amit összehoztak.

Más: Halkan mondom egyébként, ha már városszervezési kérdésekről van szó meg arról hogy takarodjanak az autósok hogy élhető legyen a belváros. Miért kell hogy egy belváros annyira élhető legyen? Legtöbb helyen múzeumok, turista látványosságok, irodák, stb, foglalják el ezeket a prémium helyeket. Nem biztos hogy arra kellene szerintem optimalizálni az ország legdrágább lokációit, hogy Mariska néninek kényelmes legyen ott az élet. Arra pont jó a külváros is, ne adj isten agglomeráció. Támogassuk Mariska nénit a folyamatban hogy ott kiváló ingatlan lehetőségei legyenek, a valószínűleg már lepukkant belvárosi lakását meg használjuk valami értékteremtő dologra. Alapvetően ezzel mindenki jobban járna szerintem, de persze nyilván nem realitás - illetve azt is értem hogy a magyar politikai környezetben annyi lopással járna hogy csak bukna rajta mindenki.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. március 19., kedd 15:06

A körúti biciklisáv szerintem kifejezetten ostobaság és életveszélyes
jóreggelt....... :coffee: :lol:
thereisonly1ronaldo

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. március 19., kedd 15:04

Kercsó írta:
'shutterisland írta: latszik mp-n hogy kivan, ugyanazt a feher inget hordja egy honapja.
:mrgreen:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!nem kellett volna elverni az asszonyt a háztól, akkor lenne aki mosson rá :lol: :lol: :lol:

KariGeri szavazói a biciklisávon kívül nem sok mindent tudnak felhozni, hogy miért is kellene újraválasztani őt.
Senkit nem akarok meggyőzni, szavazzon mindenki arra, akit a legjobbnak vél. Én éppen ezen logika mentén fogok rá szavazni.

Blaha
Lánchíd
Rakpart

Kis megjegyzés, ha már Kari szavazói csak a biciklisáv miatt léteznek: A körúti biciklisáv szerintem kifejezetten ostobaság és életveszélyes, utálok ott tekerni, tele van idiótákkal, nincs olyan 300 méteres sáv, ahol ne parkolna autó a bicikliúton; sokkal jobb lenne a párhuzamos utcákat lezárni az autók elől és átadni a bicikliseknek, de ez már az én személyes problémám. :mrgreen:

Az autós közlekedés kitiltását megindította, de okosan csinálja: Nem azonnal ezerrel, hanem fokozatosan, és ez teljesen rendjén van így. Például szerintem 5 év múlva már nem csak hétvégéken lesz az embereké a rakpart, hanem vissza fogjuk kapni teljes egészében. Nagyon helyesen.

Javaslom a körút megújításáról szóló tervezeteket is, az most fog megkezdődni, gondolom a választások előtti hetekre meglesz. :mrgreen: Azzal is egy kellemesebb és élhetőbb környék lesz a belváros, miután megvalósul.

Vitézy indulása meglepett, gerinces alaknak tartottam, kiedrült, hogy nem az. Ettől függetlenül Budapest csak nyerhet vele, mert jó szakember és a BKK-nál sem megbukott, hanem kirugatta magát, amiért felszólalt Tarlós és barátai alkalmatlansága ellen. Ha ezt tudja tartani megválasztása esetén is, akkor Budapest és a budapestiek csak nyerhetnek.

Az ásványvízért kár hogy vissza fog lépni, tetszene a fideszes harmadik hely. :mrgreen:

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2024. március 19., kedd 14:33

'shutterisland írta: latszik mp-n hogy kivan, ugyanazt a feher inget hordja egy honapja.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!nem kellett volna elverni az asszonyt a háztól, akkor lenne aki mosson rá :lol: :lol: :lol:

mocskos kampányt várok a főpolgármester választásokon, de KariGeri szavazói a biciklisávon kívül nem sok mindent tudnak felhozni, hogy miért is kellene újraválasztani őt.
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. március 19., kedd 14:07

fogynak az alapemberek? :lol:
rogan, pinter pl eleg jol elvannak....
ezek a kirakatba kitolt arcok nem alapemberek, csak babok, mindenki tudja, ok is, csak szeretik a penzt.

btw usa-ban is pedofil kegyelmi ugy, r. kelly kerte a felmenteset a 30 evi böri alol :D
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. március 19., kedd 14:03

Tjacks írta: Gulyás Gerivel mivan, pár hete egészségügyi okokra hivatkozva eltűnt, a mostani MP interjú után látjuk még valaha az első sorban vagy eldugják Őt is?

Én naiv faszként pozitívan állok az ügyhöz, így adok 5% esélyt arra hogy valóban fel tud mutatni vmit rogánról és annak lesz komoly következménye.
Sajna itt csak annak lenne következménye, ha rájuk gyújtanák a fővárost, ahogyan ők tették annó.

Bármit tud, Polt elsimítja az egysejtű szavazógépek meg vállat vonnak.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. március 19., kedd 13:59

latszik mp-n hogy kivan, ugyanazt a feher inget hordja egy honapja.

amugy viccet felreteve, lehet gg-t is bealdozzak, de lassan fogynak az alapemberek.

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2024. március 19., kedd 13:56

Vitézy Dávid és Magyar Péter is 2 üde színfolt a mai politikai ganédombon

az más kérdés, hogy én Vitézyt sehogy se tudom függetlennek tekinteni, és remélem KariGerinek igaza lesz és Szentkirályi visszalép majd...

MP meg teljesen kész van, hehének igaza van, hogy túl agresszív a stílusa, idegileg már most kész van.
de mégis ő a fény az alagút végén. szóval remélem felkavarja szépen az állóvizet. és idővel jobban viseli a stressz+szar lavinát

belenéznék Tóniék fejébe azért :lol:
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. március 19., kedd 13:54

Pont, hogy politikai megfontolasbol valtozott a vleemenye, le is irtam. Eloszor a bkv-s sertettseg miatt, majd mert veletlen pont ellenzeki fopolgarmester lett, aztan pedig Lazar kapta meg az o teruletet.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2024. március 19., kedd 13:48

zsuninnyo írta:
Dupla D írta:
Tudnál példát mondani?
5-6-7 eve telekomos konferencian eloadta (a bkv-s menesztes utan par evvel) a nagy szakertelmet, hogy a kozossegi autozas, az automata vezetes a jovo, azt kell behozni Budapestre. Lisszabon volt a pelda ha jol emlekszek. A belvarosban csak ilyenek menjenek, igy nem kell fejleszteni a toemgkozlekedest, eleg az ami most van, amugyis nehezkes, mert az utcak adottak, nem lehet oket boviteni. Azoknak meg akkor lenne eleg parkolohely (bent laksz a varosban? hat megszoptad, mert Vitezy ert hozza).
Aztan hirtelen, amikor ellenzeki polgarmester lett, mar a tomegkozlekedes lett na de kibaszott fontos. Azt kell tolni, az a jovo, az a minden, az autokat ki kell baszni a varosbol.
Lazar atvette a kis teruletet, mi tortent? Na a vasut, az az isten. Vasut kell, es meg tobb vasut. Utak mar nem is kellenek, az autos az bassza mar meg magat, kell a vasut. Nem kell autopalya (ami leteleme a kiindulopontjanak, hiszen valahogy be kell jutni az autosnak a varosba), csak a vasut. De a mostani vasut rossz. Jaj, meg be is zartak nehanyat (itt sikerult Gyurcsanyozni egy kicsit, hogy azert tudjuk hol a haza).
Erdekes fordulatok, mindegyiknel ott a merfoldko amikor jott neki az isteni szikra, a "szakertelem". O is csak egy alja politikus, semmi mas.
Tenyleg nagyon vag mindent, pofazas lvl 100, tettek lvl 0.Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! Es mindezt kicsit sem kendozetlenul, hiszen mindenki tudja, hogy fideszes, es mire megy ki az egesz jatek.
Attól függetlenül, hogy Fideszes vagy nem, politikai megfontolásból változott az álláspontja vagy nem, a Fidesz indítja vagy nem de a fent említett témák mind olyanok amikkel a közlekedést lehet javítani és ezeket a koncepciókat a világ több pontján tesztelik és vonják le a következtetést és az alapján változnak.

- közösségi autózás felfutóban van a világ összes nagyvárosában, sok szakértő szerint ez a jövő. Rendkívül nagy itt a generációs szakadék.
- autonóm autózásra egy ideig hitték azt, hogy elterjedhet, de ez még gyerekcipőben jár, és csak a fentivel kombinálva oldaná meg a problémát, de sok városban megoldást nyújthat lokális problémákra.
- a vasút és a tömegközlekedéstől is tudjuk, hogy elengedheetlen szerepe van, és igen egyre inkább az a trend, hogy a belvárosba semmilyen autó nem kell, sem közös, sem autonóm semmilyen.

Az elmúlt években jól látható fejlődés indult a világon ilyen tekintetben és változnak a lehetséges megoldások, ahogy a koncepcíókat tesztelik és finomítják - természetes evolúció. A fent említett pontok mind a megoldás részei, egyik sem egy varázspálca.

De jujj, új ismeret birtokában változik valakinek a véleménye - akkor nem is érthet hozzá. Ezt kellene az egész nyamvadt országnak végre kinőnie. 10 éve A-t mondott, elképzelhetetlen, hogy változzon a véleménye új infó birtokában. Az élet minden területén megfigyelhető ez ebben az országa. Gyereknevelésnél ugyanez. Bezzeg a mi időkben mi így és így csináltuk és felnőttetek.. Igen csak azóta 20 tanulmány bebizonyította, hogy nem egészséges. De nem mert nekem 20 éve Kovácsdoktor azt mondta.. Fú de fel tudja ez cseszni az agyam
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. március 19., kedd 13:44

Szerintem itt Szentkirályit fogják visszaléptetni, mert így semmi esélye nem lesz.
Vitézyt akarták szerintem beugrasztani erre, ha ő hívja ki Karácsonyt, nagyobb eséllyel váltja le, mint Vitézy.

Plusz mehet a demózás, hogy Vitézy nem az ő emberük...közben de, csak így eladhatják függetlennek. Okos.
Szandika indulásakor már mondtam, hogy ez lesz.

Gulyással mi lehet jókérdés, kicsit parkolópályára tették, kormányinfó is már rég volt, talán ott mondták, hogy eü okok miatt nem lesz egy darabig.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. március 19., kedd 13:16

Gulyás Gerivel mivan, pár hete egészségügyi okokra hivatkozva eltűnt, a mostani MP interjú után látjuk még valaha az első sorban vagy eldugják Őt is?

Én naiv faszként pozitívan állok az ügyhöz, így adok 5% esélyt arra hogy valóban fel tud mutatni vmit rogánról és annak lesz komoly következménye.

Vissza: