Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

Re: Politika

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. március 30., szombat 18:04

zsuninnyo írta:
ferni írta:
Én nem az én álláspontomat írtam le, hanem az oroszokét.

Nem hagyhatják az oroszok a saját szempontjaik miatt ezt.

Less rá a térképre és minden világos lesz.

https://i.ibb.co/SmrdvmL/Screenshot-202 ... 2703-2.png

Északról nem támadhatóak az oroszok a finnektől, délről megint nem támadhatóak, ott a Fekete-tenger meg a Kárpátok is.

Csere a finnek NATO tagok lettek, ami ugyanolyan kellemetlennek (ha nem kellemetlenebb mert kozelebb vannak a letfontossagu infrastrukturahoz) tunik ebben a gondolkodasmodban.
Ruszkikat eddig nem zavarta a NATO közelsége.
Kaliningrad elég közel van Lengyelországhoz.
Illetve a törökök is a szomszédban...

Itt csupán annyiról van szó, hogy az orosz ajkú Ukrajnát nem akarják elbukni.
Főleg a hadiipar miatt.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. március 30., szombat 18:00

csababarca írta: Oroszország is aláírt egy rahedli nemzetközi szerződést, amiket nem tartott be.
Tyúk vagy a tojás esete szerintem ez.

Egyébként valószínűleg ukrajna keleti fele megy az oroszokhoz, nyugati része nato-hoz, és így ugyanúgy lesz egy orosz-ukrán közös nato határ.

Béketárgyalásnak is nevezhetjük, amiről Putin meg Viktor papol, de ők azt értik rajta, hogy Ukrajna kapituláljon. Az nem béketárgyalás.
Mi magyarok ezt éppen tudhatjuk is.

Ukrán béketárgyalás pedig vice versa. Ok meg orosz kapitulaciot és 91es határokat akanak

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. március 30., szombat 17:36

ferni írta:
M1Ö írta:

Tehát ha az ukrán emberek nagy része nyugathoz akar tartozni, akkor se tehetik meg, mert az Putyinnak rossz? Ferni baszki, hogy lehet így hozzá állni? :/

Északról nem támadhatóak az oroszok a finnektől, délről megint nem támadhatóak, ott a Fekete-tenger meg a Kárpátok is.

Csere a finnek NATO tagok lettek, ami ugyanolyan kellemetlennek (ha nem kellemetlenebb mert kozelebb vannak a letfontossagu infrastrukturahoz) tunik ebben a gondolkodasmodban.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. március 30., szombat 17:34

kozben aprilis 6-ra mar buszokat, kisbuszokat szerveznek a resztvevok videkrol, meg allitolag telekocsis csoportokban is megy a biznisz nagyban.

nyilvan bekes tuntetes lesz, de azert ha megindulna az a tomeg, lehet megizzadnanak a kinai rendorok es meg szemkilovetes is lenne.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. március 30., szombat 17:14

Oroszország is aláírt egy rahedli nemzetközi szerződést, amiket nem tartott be.
Tyúk vagy a tojás esete szerintem ez.

Egyébként valószínűleg ukrajna keleti fele megy az oroszokhoz, nyugati része nato-hoz, és így ugyanúgy lesz egy orosz-ukrán közös nato határ.

Béketárgyalásnak is nevezhetjük, amiről Putin meg Viktor papol, de ők azt értik rajta, hogy Ukrajna kapituláljon. Az nem béketárgyalás.
Mi magyarok ezt éppen tudhatjuk is.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. március 30., szombat 17:11

___Samy___ írta: Pedig ferninek igaza van. Elvileg volt valami megallapodas az oroszok meg a nato kozott, hogy x km-re maradnak a hataroktol. Ezt mind a ket fel alairta, elfogadta. Ehhez kepest a nato eleg szepen elkezdett terjeszkedni, egyre kozelebb az orosz hatarhoz. Ezt Putyin meg mar nem nezte jo szemmel, es o lepett elobb.

Ettol fuggetlenul egy rohadt fereg Putyin is, nem kell ot vedeni es nem is szabad, de ne csodalkozzunk mar azon, hogy ide jutott az egesz helyzet. Talan ha az unio vezeteseben is leesne mar valakinek a tantusz, hogy az usa uszitja oket bele az egeszbe, akkor mar lehet a beketargyalasok zajlanak. De nem, majd Macron meg odavezenyli a francia hadsereget.

Sose tanul az emberiseg.
Soha nem volt ilyen megallapodas, ne nyeljuk mar be az orosz propagandat fact check nelkul, konyorgom.

https://www.nato.int/cps/en/natohq/1152 ... %20Ukraine.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2024. március 30., szombat 16:43

Pedig ferninek igaza van. Elvileg volt valami megallapodas az oroszok meg a nato kozott, hogy x km-re maradnak a hataroktol. Ezt mind a ket fel alairta, elfogadta. Ehhez kepest a nato eleg szepen elkezdett terjeszkedni, egyre kozelebb az orosz hatarhoz. Ezt Putyin meg mar nem nezte jo szemmel, es o lepett elobb.

Ettol fuggetlenul egy rohadt fereg Putyin is, nem kell ot vedeni es nem is szabad, de ne csodalkozzunk mar azon, hogy ide jutott az egesz helyzet. Talan ha az unio vezeteseben is leesne mar valakinek a tantusz, hogy az usa uszitja oket bele az egeszbe, akkor mar lehet a beketargyalasok zajlanak. De nem, majd Macron meg odavezenyli a francia hadsereget.

Sose tanul az emberiseg.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. március 30., szombat 14:30

Semmi oka nem lett volna a NATO-nak megtámadnia Oroszországot, ha nyersanyag kell az kifizetik, de attól is próbálnak függetlenedni. Ilyen szempontból visszont felesleges az Ukránokat felvenni a NATO-ba, elég lett volna az EU-ba ,ha "segíteni" akartak rajtuk.

Ez meg hogy ki kihez tartozott és hol voltak a határok 50-100-200 éve...semmi értelme. Szar dolog a vesztes oldalon lenni mikor huzogatják a vonalakat, de ez ellen nem lehet már tenni, vagy igen, csak akkor több millió ember élete és pár generáció megy tönkre.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. március 30., szombat 13:53

ferni írta:
M1Ö írta:

Tehát ha az ukrán emberek nagy része nyugathoz akar tartozni, akkor se tehetik meg, mert az Putyinnak rossz? Ferni baszki, hogy lehet így hozzá állni? :/

Észt, Lett, Litván trió körbe van kerítve fehéroroszok miatt meg ott van Kalinyingrád is.

Jelenleg az egyetlen út az oroszokhoz az Ukrajna nyugati határa, amit meg közrefognak a fehéroroszok és a Kárpatok, emiatt ez egy elég kis szakasz.

Most képzeld el, hogy az ukránok NATO tagok lesznek és mostantól az ukrán keleti határ miatt kéne aggódnia az oroszoknak... Sokszorosa hosszra is a védeni való terület, beljebb lennének vagy 600-1000 km-rel illetve az oroszok 1-2 nagyobb városaihoz olyan közel lennének, hogy nevetséges.

Aki azt hitte ezt hagyni fogják az oroszok az egy idióta. Mivel kétlem ennyire hülyék lennének direkt kezdték el baszogatni az oroszokat, akiket kényszerhelyzetbe hoztak egyszerűen. Innentől nem nehéz kitalálni a dolgokat és összerakni a kirakóst ki is keresi ezzel szarrá magát és ki van mindentől kurva messze :lol:

Nem kell sajnálni az oroszokat, ők a főköcsögök, de nagyon nem fekete-fehér ez az egész.

Szépek ezek a gondolatok amiket írtok is, ez lenne a normális természetesen, egyetértek velük, csak sajnos nem mostanában fognak így működni a dolgok, ha tetszik ha nem.
Na de varjal. Ez most azt feltetelezi, hogy az oroszoknak legitim okai voltak azt feltetelezni, hogy egy jovobeli NATO offenziva varhato Oroszorszag ellen. Mi okuk volt ezt feltetelezni? Haderoben es GDP aranyos katonai kiadasokban is leszereles zajlott Europaban a Krim megtamadasaig.

Ez egy teljesen paranoid allaspont amit prezentalsz. Birodalmi ambicioi vannak Putyinnak, a tobbi csak urugy.

De a nagy stratega ezzel elhozta a Sved es Finn Nato csatlakozast. :lol:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. március 30., szombat 13:45

M1Ö írta:
ferni írta: Teljesen irreális, hogy ők csatlakozhassanak, oroszok nem engedhetik ezt meg.

Észt, Lett, Litván trió körbe van kerítve fehéroroszok miatt meg ott van Kalinyingrád is.

Jelenleg az egyetlen út az oroszokhoz az Ukrajna nyugati határa, amit meg közrefognak a fehéroroszok és a Kárpatok, emiatt ez egy elég kis szakasz.

Most képzeld el, hogy az ukránok NATO tagok lesznek és mostantól az ukrán keleti határ miatt kéne aggódnia az oroszoknak... Sokszorosa hosszra is a védeni való terület, beljebb lennének vagy 600-1000 km-rel illetve az oroszok 1-2 nagyobb városaihoz olyan közel lennének, hogy nevetséges.

Aki azt hitte ezt hagyni fogják az oroszok az egy idióta. Mivel kétlem ennyire hülyék lennének direkt kezdték el baszogatni az oroszokat, akiket kényszerhelyzetbe hoztak egyszerűen. Innentől nem nehéz kitalálni a dolgokat és összerakni a kirakóst ki is keresi ezzel szarrá magát és ki van mindentől kurva messze :lol:

Nem kell sajnálni az oroszokat, ők a főköcsögök, de nagyon nem fekete-fehér ez az egész.

Szépek ezek a gondolatok amiket írtok is, ez lenne a normális természetesen, egyetértek velük, csak sajnos nem mostanában fognak így működni a dolgok, ha tetszik ha nem.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. március 30., szombat 13:42

ferni írta: Nyugat kezdett el buzizni ezzel az Ukrajna NATO faszsággal.

Teljesen irreális, hogy ők csatlakozhassanak, oroszok nem engedhetik ezt meg.

Krím-félsziget ugyanez, már jött volna mindenki is kitermelni mindent is amit ott találtak, hogy aztán ne az oroszokkal kelljen bizniszelni, hanem le tudjanak valamelyest válni róluk, persze hogy ez nem tetszett nekik.

Egyik se jogosította fel az oroszokat arra amit tettek, de a fasznak kellett húzogatni az oroszlán bajszát.

Utóbbi volt inkább neccesebb az oroszoktól, ukrán NATO miatt várható volt mit fognak lépni az oroszok, az ott nagyon el lett baszva.
Tehat akkor az igazsagos volt hogy 45 es 89 kozott Magyarorszagnak nem volt lehetosege onrendelkezesre es a fejunk folott a nagyhatalmak megallapodtak arrol hogy hova tartozhatunk es hova nem?

Milyen erdekszfera az amiben eroszakkal kell benttartani orszagokat?

Szerintem adjuk meg az autonomiat minden nepnek arra, hogy donthessen a sajat sorsarol.

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2024. március 30., szombat 13:20

ferni írta: Teljesen irreális, hogy ők csatlakozhassanak, oroszok nem engedhetik ezt meg.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. március 30., szombat 13:13

Nyugat kezdett el buzizni ezzel az Ukrajna NATO faszsággal.

Teljesen irreális, hogy ők csatlakozhassanak, oroszok nem engedhetik ezt meg.

Krím-félsziget ugyanez, már jött volna mindenki is kitermelni mindent is amit ott találtak, hogy aztán ne az oroszokkal kelljen bizniszelni, hanem le tudjanak valamelyest válni róluk, persze hogy ez nem tetszett nekik.

Egyik se jogosította fel az oroszokat arra amit tettek, de a fasznak kellett húzogatni az oroszlán bajszát.

Utóbbi volt inkább neccesebb az oroszoktól, ukrán NATO miatt várható volt mit fognak lépni az oroszok, az ott nagyon el lett baszva.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. március 30., szombat 13:05

amennyit kell, majd visszaszedik 26 es 30 kozotto ketharmad idejen. :shifty:

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2024. március 30., szombat 12:58

BlancoMark írta:Megdobbento
Az, rendesen szarul lettem :lol:

Kicsit visszatérve a VJ-MP esetre. Ki mit tippel, hány milliárdnál fog megállni az erre épült propaganda? Facebook már rég az övék, de már Instán is jönnek elő, a youtube reklámokról meg ne is beszéljünk. Már pár napja szó szerint minden videó előtt ezek a reklámok jönnek elő.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. március 30., szombat 12:48

M1Ö írta:
BlancoMark írta: Birom, hogy az Orbanistak mindig megracionalizaljak maguknak, hogy miert jo egy haborus bunos diktator erdekeben bomlasztani es akadalyozni a nyugati szovetsegi rendszereket amiknek a tagjai vagyunk, ha mar moralisan nem megy az alatamasztas.
Mikor Macron is lenyilatkozza, hogy mindennel támogatni fogja Ukrajnát, anyósoméknál vacsoráztunk. Nagyba nyomja a Tények, hogy jön a 3. Világháború. Erre anyósom benyögi, hogy hagyják már békén szegény Putyint. Apósom meg, hogy Zelenskijt kéne lelőni. Majdnem kiköptem a levest. Ennyit a morális alátámasztásról... Szegény Putyin bácsit bántják... :ozil:
Megdobbento. Ezzel osszefuggesben:

https://24.hu/kulfold/2024/03/28/oroszo ... medvecsuk/

Remeljuk a neveket nyilvanossagra hozzak.

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2024. március 30., szombat 12:43

BlancoMark írta: Birom, hogy az Orbanistak mindig megracionalizaljak maguknak, hogy miert jo egy haborus bunos diktator erdekeben bomlasztani es akadalyozni a nyugati szovetsegi rendszereket amiknek a tagjai vagyunk, ha mar moralisan nem megy az alatamasztas.
Mikor Macron is lenyilatkozza, hogy mindennel támogatni fogja Ukrajnát, anyósoméknál vacsoráztunk. Nagyba nyomja a Tények, hogy jön a 3. Világháború. Erre anyósom benyögi, hogy hagyják már békén szegény Putyint. Apósom meg, hogy Zelenskijt kéne lelőni. Majdnem kiköptem a levest. Ennyit a morális alátámasztásról... Szegény Putyin bácsit bántják... :ozil:

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. március 30., szombat 12:39

Füst, ezekkel nagyjából egyetértek.

Viszont az rajzolódik ki ebből, hogy innentől kezdve aki támad az nyer is, mert akit megtámadtak szükségtelen harcolnia, fogadja el, kész.
Azzal elintézni, hogy Oroszország nem fogja elhúzni a kormányt, ez egy feltételezés. Van alapja, én is így gondolom, de feltételezés.

Tegyük fel megtörténik amit felvázolsz, a nyugat kivonul, ott marad Ukrajna, leszakítva jelentős rész belőle. Ezzel Ukrajna szűnik meg kvázi.

Mi fogja garantálni, hogy az oroszok és Putin befogja a pofáját végre, és elfogadja a határokat? Mi a garancia arra, hogy ha most engednek neki, és átadnak területeket, 2-4-8-15 év múlva nem akarnak többet és többet?
Nekem ez a félelmem és aggályom egyébként, persze lehet hogy egy valótlan félelem, és Putin jótét lélek, és tényleg csak ennyit akart.

A balti kicsiknek és a lengyeleknek azért izzad a tenyerük (és izzadt már a PiS alatt is, csak hogy ne azzal támadjunk, hogy csak a "balos" háborúpárti kormány miatt van), mert hozzájuk igen közel vannak az oroszok, és még nem felejtették el, hogy mikre képes az orosz ember, mindegy, hogy cárság, kommunizmus, vagy putinizmus van.
Én most is kint vagyok Lengyelországban, itt az az általános vélekedés, hogy az ukránok után ők következnek. Lehet hogy hülyék, és túlaggódják, de abszolút megértem a félelmeiket.
Tudom, jönne a "de a lengyelek NATO tagország, őket nem támadnák meg" mondás. Hát én ezt egyre inkább kétlem egyébként.

Na mindegy, a véleményem nekem is az, hogy itt Putin nem fog engedni, nagy arcvesztés lenne neki, és a szétbotoxolt arca ezt nem engedheti meg magának. Nyugat pedig szintén küzd belső problémákkal, és látszólag már teher ez a háború nekik, úgyhogy valószínűleg ez lesz a végkifejlet amit Te is írtál.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. március 30., szombat 12:35

@füst

A II.VH is nagyon bejott, hogy a nyugat semitteve nezte egy birodalmi ambiciokkal rendelkezo pszichopata amokfutasat.

Ehhez kapcsolo hir, hogy bortonbe dobtak egy orosz ujsagirot, aki viragot vitt Navalnij emlektablajahoz. :lol:

Birom, hogy az Orbanistak mindig megracionalizaljak maguknak, hogy miert jo egy haborus bunos diktator erdekeben bomlasztani es akadalyozni a nyugati szovetsegi rendszereket amiknek a tagjai vagyunk, ha mar moralisan nem megy az alatamasztas. :)

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2024. március 30., szombat 12:22

Azért nem eszik olyan forrón.

Bár sajnos nem jó irányba haladunk, nekem is eszembe jutott egy ideje a Pólya-féle urna modell valószínűségszámítása, miszerint a világháborúk eszkalációs mintázatát követjük (főleg az elsővel analóg, ami a kövi balkáni háborúnak indult és az "úgy sem merik" vezetett oda, ahová).
Végig az urna modell szélső ágán haladunk (legmagasabb valószínűség a két lehetséges esemény egyikére.)
Ugyanakkor azt is látom, hogy amikor Macron szondáztatta a közvéleményt az ukrajnai bevonulásról tett nyilatkozatával, akkor egyértelműen kifaroltak a nagyok. USA, Németo. hárított, Anglia csendben maradt. A balti kicsiknek és a lengyeleknek valóban nagyon viszket a tenyerük, de azért egyelőre próbálok optimista maradni, mert úgy látom, vagy csak úgy szeretném látni, a nyugat összességében már inkább szabadulna a konfliktustól. És ha ez így van, akkor sikerülhet letérni az eszkalációs pályáról. Ezzel egyidőben Kína is folyamatosan jelzi, hogy Oo. nincs egyedül.

Ez egy olyan chicken game, ahol az autók még száguldanak egymással szembe, de már most tudni, hogy ki rántja el a kormányt előbb.
Az oroszok nem fogják, különben nem kezdték volna el. Nem is tehetik meg, mert ha veszítenek Ukrajnában, akkor Oroszország megszűnik.
Az USÁnak van választása, vagy győz a racionalitás, vagy VV3.

Orbánnak ezt vagy direktbe megmondta Putyin, vagy Orbán is lejátszotta fejben ezt a partyt sokszor, és mindig az jött ki, hogy ez nem érhet véget másként, mint egy nyugati visszavonulással, ami által a jelenlegi volatilis világrend szükségszerűen elmozdul egy stabilabb állapotba.
Mert ha nem így lenne, akkor Isten irgalmazzon a világnak. Egy nyílt USA/Nyugat - Oroszo./Kelet összeütközés esetén pedig szintén az adja a legjobb oddsot, ha most ülünk és lapítunk. Elmondjuk minden nap, hogy mi a nyugat része vagyunk, EU és NATO tag, de nem fogunk részt venni ebben a szarságban.

Vissza: