HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. március 30., szombat 12:39
Füst, ezekkel nagyjából egyetértek.
Viszont az rajzolódik ki ebből, hogy innentől kezdve aki támad az nyer is, mert akit megtámadtak szükségtelen harcolnia, fogadja el, kész.
Azzal elintézni, hogy Oroszország nem fogja elhúzni a kormányt, ez egy feltételezés. Van alapja, én is így gondolom, de feltételezés.
Tegyük fel megtörténik amit felvázolsz, a nyugat kivonul, ott marad Ukrajna, leszakítva jelentős rész belőle. Ezzel Ukrajna szűnik meg kvázi.
Mi fogja garantálni, hogy az oroszok és Putin befogja a pofáját végre, és elfogadja a határokat? Mi a garancia arra, hogy ha most engednek neki, és átadnak területeket, 2-4-8-15 év múlva nem akarnak többet és többet?
Nekem ez a félelmem és aggályom egyébként, persze lehet hogy egy valótlan félelem, és Putin jótét lélek, és tényleg csak ennyit akart.
A balti kicsiknek és a lengyeleknek azért izzad a tenyerük (és izzadt már a PiS alatt is, csak hogy ne azzal támadjunk, hogy csak a "balos" háborúpárti kormány miatt van), mert hozzájuk igen közel vannak az oroszok, és még nem felejtették el, hogy mikre képes az orosz ember, mindegy, hogy cárság, kommunizmus, vagy putinizmus van.
Én most is kint vagyok Lengyelországban, itt az az általános vélekedés, hogy az ukránok után ők következnek. Lehet hogy hülyék, és túlaggódják, de abszolút megértem a félelmeiket.
Tudom, jönne a "de a lengyelek NATO tagország, őket nem támadnák meg" mondás. Hát én ezt egyre inkább kétlem egyébként.
Na mindegy, a véleményem nekem is az, hogy itt Putin nem fog engedni, nagy arcvesztés lenne neki, és a szétbotoxolt arca ezt nem engedheti meg magának. Nyugat pedig szintén küzd belső problémákkal, és látszólag már teher ez a háború nekik, úgyhogy valószínűleg ez lesz a végkifejlet amit Te is írtál.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."