Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. március 30., szombat 21:45

csababarca írta:
kiserik írta:

Továbbra is értem amit mondassz, csak az a fura, hogy ez a másik oldalnak nincs felróva. Megint az a kettősség, mint sok minden másban. Ha valaki azt mondja éljen Oroszország, akkor egy kecseg, ha azt mondja, hogy éljen USA, akkor azzal nincs semmi baj, (leszögezem, hogy én ilyet nem mondok, ez csak példa) vagy ha valakit az oroszok fizetnek az hazaáruló, ha valakit az amerikaiak, az hazafi.
De ki éljenezik az USA-nak?
Nekem személyesen ha választanom kéne mert pisztolyt tartanának a fejemhez hogy USA vagy Oroszo. akkor USA-t választanám.
De inkább egyik sem, köszi. Kína meg pláne nem.

Szóval én nem tudom mikor éljeneztem az USAt, nem szokásom. A másik, ez a hazaárulózás téma, hát Toroczkai hazaárulózik le minden útjába esőt:D
Én mikor hazaárulóztam bárkit is? Mikor mondtam itt a fórumon az oroszokat pártolókra, hogy kecsegek? Soha. Nem értek velük egyet, de ennyi.

De ez egyébként a kormánypárti narratíva tökéletesen, hogy aki nem rájuk szavaz, nem velük ért egyet az hazaáruló, de már ugye továbbmentek, az nem is magyar.
Nem kell mindent magadra venni. Hadházy például hazaárulózott. Onnan indult az egész. Arra reagáltál Te így:
"Na mindegy, mondjuk ez egy komoly ügy is lehetne, de nem nálunk.
Az viszont tény, hogy Torockai folyamatosan oroszokhoz dörgölőzik a beszédeiben, és rúg bele a "nyugatba" és Ukrajnába.
Persze néha hozzáteszi, hogy az oroszokat se kell félteni, és akkor el van intézve.

Szerintem ennek a Toroczkainak meg kellene maradnia annak, amiben tényleg jó: polgármesternek, és az olyan ügyek feltárójának, mint a Schadl ügy. Az egy becsületes, következetes, és jó munka volt. (most azt hagyjuk, hogy bár a Schadl is milliószálon volt bekötve a fideszbe, de ezekben a videókban is nem a kormányt rugdosta, csak úgy ímmel ámmal, hanem az ellenzéket, és a globalistákat:D)"

Ami a lényeg lenne, hogy ilyen okfejtésre nem emlékszem se tőled, se mástól MZP, Gulyás Marci, Telex és a többi, az USA-val komolyan hírbe hozott szereplőnél sem.

Mondom, mindegy, ilyen hülyeségeken ne vesszünk össze. Ahogyan írtam, a politika hit kérdés, mert a tudása egy átlag embernek túl kicsi hozzá. Beszélgetni, vitázni lehet róla, de veszekedni, sértegetni egymást (nem rád gondoltam mielőtt kiborulsz :-* ) nincs értelme. :cheers:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: rashidm » 2024. március 30., szombat 21:30

rikko írta:
csababarca írta:

Te személyeskedsz, meg beszólsz, megsértődsz ha valaki azzal vádol, hogy nem tudsz szöveget értelmezni.

Amit tőlem most beidéztél, abban leírtam, hogy nekem minden nagyhatalom egykutya, mindegyikkel lehet kiépíteni kapcsolatot, de az nem járja, hogy mindig csak egy oldalt csesztetünk, és játszuk a keménygyereket velük szemben. Lásd a mai kormány nyugat/usa vs oroszok, kínaiak közötti kommunikációs különbsége.
Ha nagy szuverenitáspártiak vagyunk, akkor tartsuk meg és legyen fontos ez a szuverenitás akkor is, ha kínaiak szivárognak be, akkor is ha oroszok, akkor is ha amerikaiak akkor is.

De gondolom elolvastad, ha már idéztél és reagáltál rá :)

ui.: tehát én azt kifogásolom, hogy harcolunk és ekézzük az USA-t, miközben dörgölőzünk Moszkvához és Pekinghez. Mindeközben meg hajtogatjuk a szuverenitást. Ez így az én szememben hamis.

Közben élvezzük a NATO és EU által osztott javakat...
Utálom orbant, a fideszt , az egész pereputtyot. De az egy amit jól csinál a két tűz között való evickêlést.
Ezt olyannyira jól csinálja, hogy már lassan 2-3 éve nincs EU-s pénz, konkrétan a haveri cégeken kivul (lásd V-Hid, Bayer, Market és társai) senkinek sincs munkája. És ez csak az építőipar. De azert a kommunikáció az az hogy rohadjon meg az EU meg Brüsszel, de azert a gempat adjatok már mert jár…

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. március 30., szombat 21:28

kiserik írta:

Továbbra is értem amit mondassz, csak az a fura, hogy ez a másik oldalnak nincs felróva. Megint az a kettősség, mint sok minden másban. Ha valaki azt mondja éljen Oroszország, akkor egy kecseg, ha azt mondja, hogy éljen USA, akkor azzal nincs semmi baj, (leszögezem, hogy én ilyet nem mondok, ez csak példa) vagy ha valakit az oroszok fizetnek az hazaáruló, ha valakit az amerikaiak, az hazafi.
De ki éljenezik az USA-nak?
Nekem személyesen ha választanom kéne mert pisztolyt tartanának a fejemhez hogy USA vagy Oroszo. akkor USA-t választanám.
De inkább egyik sem, köszi. Kína meg pláne nem.

Szóval én nem tudom mikor éljeneztem az USAt, nem szokásom. A másik, ez a hazaárulózás téma, hát Toroczkai hazaárulózik le minden útjába esőt:D
Én mikor hazaárulóztam bárkit is? Mikor mondtam itt a fórumon az oroszokat pártolókra, hogy kecsegek? Soha. Nem értek velük egyet, de ennyi.

De ez egyébként a kormánypárti narratíva tökéletesen, hogy aki nem rájuk szavaz, nem velük ért egyet az hazaáruló, de már ugye továbbmentek, az nem is magyar.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. március 30., szombat 21:20

csababarca írta:
kiserik írta:
Értelek. Csak egy kérdésem van: és mi a helyzet a másik oldallal? Mert ott elismert pénzekről tudunk, képzésekről tudunk. Az a nagyhatalom jó? Mert az én olvasatomban Oroszország és az USA külpolitikailag úgy viszonyul egymáshoz, mint a patkány és a mókus. Kb ugyan az, csak a mókusnak jobb a marketinge.
Te személyeskedsz, meg beszólsz, megsértődsz ha valaki azzal vádol, hogy nem tudsz szöveget értelmezni.

Amit tőlem most beidéztél, abban leírtam, hogy nekem minden nagyhatalom egykutya, mindegyikkel lehet kiépíteni kapcsolatot, de az nem járja, hogy mindig csak egy oldalt csesztetünk, és játszuk a keménygyereket velük szemben. Lásd a mai kormány nyugat/usa vs oroszok, kínaiak közötti kommunikációs különbsége.
Ha nagy szuverenitáspártiak vagyunk, akkor tartsuk meg és legyen fontos ez a szuverenitás akkor is, ha kínaiak szivárognak be, akkor is ha oroszok, akkor is ha amerikaiak akkor is.

ui.: tehát én azt kifogásolom, hogy harcolunk és ekézzük az USA-t, miközben dörgölőzünk Moszkvához és Pekinghez. Mindeközben meg hajtogatjuk a szuverenitást. Ez így az én szememben hamis.
Még mindig azon pörögsz, hogy le töritanároztalak? Mint mondtam, csak azért volt, mert egy történelemben jártas, széles látókörű embernek tartalak. Bazdki, ha mindenki így személyeskedne, akkor boldog lenne a világ :D

Egyébként nem tudom, hogy hogy jött ide a kormányunk külpolitikája, mert én aztán biztosan nem vagyok kormánypárti, az már szent. Mondjuk azzal egyetértek, hogy középen lavírozni tudnak, csak a céljukkal nem értek egyet. Mert szerintem a kormányunkat semmi más nem vezérli, csak a pénz (amit le lehet nyúlni). És ezekben a játszmákban sem minden fehér és fekete. Itt vannak a kínaiak meg az akksigyárak. Vajon miért ide? Ide, ahol a nyugati autógyárak az elektromos autóikat tervezik gyártani és nincs saját akksigyáruk. Azok a nyugati autógyárak, akik brutális pénzeket kapnak azért, hogy itt legyenek.

Na peace! Most 1 hétig csak Puzsér, 444, Telex, MP, Hadházy videókat, cikkeket fogok linkelni, mert azt hajlandó elfogadni a közönség :mrgreen: :-*

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. március 30., szombat 20:41

csababarca írta:
kiserik írta:
Értelek. Csak egy kérdésem van: és mi a helyzet a másik oldallal? Mert ott elismert pénzekről tudunk, képzésekről tudunk. Az a nagyhatalom jó? Mert az én olvasatomban Oroszország és az USA külpolitikailag úgy viszonyul egymáshoz, mint a patkány és a mókus. Kb ugyan az, csak a mókusnak jobb a marketinge.

Közben élvezzük a NATO és EU által osztott javakat...
Utálom orbant, a fideszt , az egész pereputtyot. De az egy amit jól csinál a két tűz között való evickêlést.
Kapjuk az orosz olajat, kapjuk az EU-s pénzeket...
Amit a nyugat képvisel per pillanat az a háború több évre való eltolasa...
Tudod, ha tüzet akarsz oltani azt nem benzinnel teszed, hanem vízzel...

Ehhez képest a NATO fegyvert szállít egy nem NATO tagállamba...
De a történelem jó példa... Ahol az amerikaiak voltak az utóbbi 100 évben ott kő kövön nem maradt.

Laosz, Vietnám, Zaire, Kuwait, Irak , Irán, Szaúd Arábia, Szíria, Afganisztán, Jugoszlávia

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. március 30., szombat 20:18

kiserik írta:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. március 30., szombat 20:12

zsuninnyo írta:
kiserik írta: Zsuninnyo: gondolom erre valami féle bizonyíték, cikk, valami is van a tarsolyodban. Vagy tévedek? Mert nekem valahogy nem áll össze, hogy Rogán leadja a drótot Toroczkainak, aki 1 évvel ezelőtt eljutott Rogánig (meg Vargáig, meg a többiig), csak az ügyészség szemethunyt ""Tóni"" me g ""Ádám"" felett, majd most jött a Messiás, akire senki nem számított és kimondta VJ, hogy Rogán, innentől már happyend... nekem ez nagyon konteó gyanús. Lehet lacibohóc találta ki az egészet :lol:

Nem értek a gyíkemberekhez, de a mezőgazdaságra van egy kicsi rálátásom. Gazdaságilag megrogyott az Eu az ukrán gabonától. Saját tapasztalat, amit előtte 400 euro/t áron adtam el Németországba, az tavaly már 100 euro/t áron sem kellett. Illetve 22 hatóanyag van, ami az EU-ban már be van tiltva, de Ukrajnában használják. Ezek a hatóanyagok zömében azért vannak betiltva, mert rákkeltőek. A génmódosításról már ne is beszéljünk, Ukrajnában az is mehet szabadon.
Ez a mar a sokadik alkalom, hogy bizonyitod, bar beszeled a magyar nyelvet, de egyaltalan nem erted. Ezert felesleges neked barmit irni, vagy ezert felesleges reagalni barmire amit irsz.
Teljesen egyertelmuen ironia volt, amit az irasom masodik fele mutat, de ugye mivel sertesnek vetted es belegazolt az elkepzeleseidbe, ezert te abszolut nem erted amit irok.
Egyebkent pedig pontosan ugyanannyi alapja van annak amit leritam, amit laci osszehadoval nap mint nap a globalistakrol, hatterhatalomrol vagy penzrol meg midnenfele faszsagrol. Csak ezt en talaltam ki abban a percben amit ki is emeltem azzal, hogy tuloztam.
Tobbet nem magyarazok semmit, teljesen ertelmetlen. Menj, szavazz a mihazankra, es higgyetek azt, hogy ti vagytok akik atlattok a szitan, a tobbiek mind hulyek.
Ja es meg egy utolso adalek a csoda gondolkodasotokhoz. Mindenert a nyugatot hibaztatjatok es a hatterhatalmat, de minden tetves platform amit hasznaltok ennek az okossagnak a terjesztesehez az altalatok globalista nepirtoknak titulalt emberektol van. Ehhez mennyire okosnak kell lenni, twitteren facebookon youtobe-on osztani az eszt, hogy mekkora geci hatterhatalom ez mind :D
soadroli írta:
és ők a konteósok :lol:
Sajnalom, hogy te sem tudtam ertelmezni amit irtam.
Én ennyi személyeskedés után mennék a hűvösre hónapokra :lol: Mondjuk mindent elmond, mikor már csak ez a mentsvára a delikvensnek. Az irónia ily módon való puffogtatása meg másnak sem jött be. Hidd el, nem fog hiányozni, ha (végre :lol: ) nem reagálnál a mondandóimra.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. március 30., szombat 20:04

BlancoMark írta:
Balazs írta:

Szép gondolat, de a világpolitika nem így működik.

Hipotetikusan tegyük fel, hogy megfordulnak a szerepek és mondjuk a kínai titkosszolgálatok megpuccsolják a Trudeau kormányt Kanadában. Helyette pedig egy Kína barát vezetés jön létre, sőt bejelentik, hogy nem sokára csatlakoznak a kínai katonai szövetséghez. Mit tenne ilyenkor az USA?

A: - Biden kiállna, mondana egy beszédet, hogy habár nem ért vele egyet, de Kanada egy szuverén ország, megtapsolná őket, éltetné a demokráciát.

B: Megszállnák Kanadát mielőtt a szövetség létre jönne.

Az akkori Magyarország helyzetéhez pedig úgy gondolom, hogy nem viszonyítható a mostani Ukrajna. Mi valóban nem voltunk szabad ország, míg Ukrajna az volt a 2014 előtt. Oroszbarát kormányuk volt, de az nem volt bábkormány. Semleges pufferországnak kellett volna maradniuk, egy hídnak a NATO és az oroszok között, az szolgálta volna leginkább az érdeküket.
Ne haragudj de ez egy vegtelen bizarr pelda. :lol:

Mind Magyarorszag nepe (nem vezetes!) anno, mind az ukran nep egy szabad, demokratikus vilaghoz szeretne/szeretett volna csatlakozni.

Nem fogsz tudni olyan peldaval jonni a tortenelembol (legalabbis meglepodnek), ahol egy nep azert kelt fel vagy vivott honvedo haborut hogy egy elnyomo rendszerhez csatlakozzon.
1953-59, Kuba, de ott vannak a BRICS államok is csak így elsőre. Szívesen. Annyit azért látni kell ebben a világban, hogy nagyhatalom és nagyhatalom között annyira sok különbség nincs.

Érdekesség, hogy az Ukrán-Orosz háború 2014 óta folyamatos, csak 22-ig az oroszok hivatalosan nem vettek részt benne.
csababarca írta:
kiserik írta:
Csaba: nem személyeskedésnek szántam, hogy egy történelem oktató tudatában lehet a történelemmel és azzal, hogy nem minden fehér és fekete még a múltban sem. Azt látom amit Dupla D ír: ha valaki elmopndja a véleményét már politikai állásfoglalást tesz. Ezen a fórumon és szoktam felhozni a Mi hazánk ügyeit, így alapból meg vagyok bélyegezve, mint Mi hazánkos, konteóhívő hülyegyerek. Ez viszont nagyon nincs így. Van amivel egyetértek, van amivel nem. De én követem őket és úgy mondok véleményt. És azt látom, hogy ezzel szinte egyedül vagyok. Ha pl megnézed a videóikat, parlamenti felszólalásaikat, akkor látod, hogy sokkal többet szidják a kormányt, mint az ellenzéket.

Rengeteg szenny van a világban és egy dolgot megtanultam az életben: a politikában nincs olyan aki nem hazudik. Legyen az politikus, párt, ország, nagyhatalom. Annyit tehetünk, hogy tájékozódunk, meghallgatunk mindenkit ítélkezés nélkül, beszélgetünk, vitázunk és utána eldönti mindenki magának, hogy kinek hisz. Mert ezek bizony hit kérdések.
Igen, ezzel tisztában vagyok, mint hogy azzal is, hogy az oroszokba soha de soha ne bízzak. Ezt a történelem mondatja velem.
Meg azt is, ami a "hitvallásom" a nagyhatalmak kérdésében: nem árt velük jóban lenni, de kellő távolságtartással, mert nem egészséges kiszolgáltatottá válni.

Emiatt, ha egy ember azzal haknizik, hogy rohadék globalisták, meg nagyhatalmak, de közben igazából csak az USA és nyugati csatlósait szidja, akkor élek a gyanúperrel, hogy őt nem általánosan a nagyhatalmak zavarják, hanem a nyugat.
Én meg azt vallom, amit leírtam fentebb.

Óó én minden videójukat megnézem, még a lakossági fórumos órás videót is, tudom mit beszélek hidd el.
Egy kezemen meg tudom számolni az oroszok felé irányuló kritikájukat, de könyvbe se férne el a nyugati hatalmak kritikája, amit megfogalmazott. De nyilván, ennyivel jobbak, aranyosabbak az oroszok, és ők nem akarnak ránk erőltetni semmit. :)

A fidesz ugyanez, nagy mantrázás, hogy nem kérünk a nagyhatalmakból, blabla, de araboknak, kínaiaknak, oroszoknak árusítják ki az országot. Nekik is csak a nyugattal van bajuk, ami nem gond, legyen vele bajuk, mert tényleg néha nem normálisak. De akkor ne szuverenitásozzanak, mert ha nagyhatalom ellenes kritikát fogalmazok meg, az nem válogat, hogy ez jó nagyhatalom, ez rossz nagyhatalom.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. március 30., szombat 19:34

rikko írta: Az ukránoknak maguktól eszükbe sem jutott volna egy EU - NATO csatlakozás. Mindez azért került hirtelen előtérbe, mert az USA -nak, pontosabban Bidennek ez az érdeke.
El akarják venni az orosz hadiipar olcsó munkaerejet, a nyersanyagot. Harkov, Donyeck röhögve megvolt a nyugat nélkül.
Nem véletlen, hogy az a rész nem is ágaskodott az EU felé.
Tele orosszal, ukrajnahoz képest jobb fizetéssel és nem mellesleg szabadon járhattak át a túloldalra.
Tehát ami valamilyen szinten életben tartotta az ukrán államháztartást az mind az oroszokhoz , azaz oroszok által pénzelt területhez tartozott.
Kijev egy rohadt fillért nem keresett, csak elszipkázta a Donyeck, Harkov , Krim által termelt bevételt.
Aki járt már Ukrajnában Kárpátaljától - Harkovig az csak annyit látott, hogy az ország nyugati része teljesen szegény a keletihez képest. Infrastruktúra, keresetek , stb ...
Úgy emlékszem 2013-ba Viktor Janukovics függesztette fel az EU társulási megállapodását. Emiatt kezdődtek a tűntetések,Euromaidan. Biden akkoriba csak alelnök volt, de ha már akkor ő irányított a háttérből akkor egy zseni.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. március 30., szombat 19:21

Balazs írta:
BlancoMark írta:
Tehat akkor az igazsagos volt hogy 45 es 89 kozott Magyarorszagnak nem volt lehetosege onrendelkezesre es a fejunk folott a nagyhatalmak megallapodtak arrol hogy hova tartozhatunk es hova nem?

Milyen erdekszfera az amiben eroszakkal kell benttartani orszagokat?

Szerintem adjuk meg az autonomiat minden nepnek arra, hogy donthessen a sajat sorsarol.

Hipotetikusan tegyük fel, hogy megfordulnak a szerepek és mondjuk a kínai titkosszolgálatok megpuccsolják a Trudeau kormányt Kanadában. Helyette pedig egy Kína barát vezetés jön létre, sőt bejelentik, hogy nem sokára csatlakoznak a kínai katonai szövetséghez. Mit tenne ilyenkor az USA?

A: - Biden kiállna, mondana egy beszédet, hogy habár nem ért vele egyet, de Kanada egy szuverén ország, megtapsolná őket, éltetné a demokráciát.

Az akkori Magyarország helyzetéhez pedig úgy gondolom, hogy nem viszonyítható a mostani Ukrajna. Mi valóban nem voltunk szabad ország, míg Ukrajna az volt a 2014 előtt. Oroszbarát kormányuk volt, de az nem volt bábkormány. Semleges pufferországnak kellett volna maradniuk, egy hídnak a NATO és az oroszok között, az szolgálta volna leginkább az érdeküket.
Ne haragudj de ez egy vegtelen bizarr pelda. :lol:

Mind Magyarorszag nepe (nem vezetes!) anno, mind az ukran nep egy szabad, demokratikus vilaghoz szeretne/szeretett volna csatlakozni.

Nem fogsz tudni olyan peldaval jonni a tortenelembol (legalabbis meglepodnek), ahol egy nep azert kelt fel vagy vivott honvedo haborut hogy egy elnyomo rendszerhez csatlakozzon.

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2024. március 30., szombat 19:15

BlancoMark írta:
Professore írta:

Papíron valószínűleg nem de hogy volt egy ésszerű status quo az több mint valószínű. Nyilván a NATO sose fogja ezt elismerni. Értelmes vezetők belátják meddig mehetnek el lásd Kubai rakéta krízis és annak rendezése. Maradjunk annyiban hogy egy nagyhatalom se tűrné el hogy a fő riválisa a határáig nyomuljon előre úgy hogy kvázi lőtávolba kerülne a fővárosa. Szerintem itt mindkét fél elszámította csúnyán magát és senki se akar visszakozni az eredmény hogy robogunk teljes gázzal a harmadik világháború felé.

A szomorú az hogy a nagyhatalmi játszmák miatt egy nemzet szenved. Teljes szívemből sajnálom az ukránokat mert ők most élik meg a saját Mohácsukat és valószínűleg a történet végén a Trianonjukat egyszerre. Igazság nincs én nem is lesz a geopolitikában csak érdekek és azok érvényesítése. Az hogy egy kisebb, gyengébb nemzet/ország mit akart az sose számított igazán csak ha összhangba van a nagyhatalmi törekvésekkel.
Gorbacsov maga nyilatkozta, hogy semmilyen ilyen jellegu targyalas nem volt a napirenden anno a jovobeli expanziorol.
Ja mert Gorbacsov után megállt az idő. Egyébként a vasfüggöny leomlása után egy darabig nem is volt expanzió. Másfelől meg senki se fogja nyíltan beismerni hogy elviekben szuverén államok sorsáról döntenek mert az vállalhatatlan. Nyugodt lehetsz hogy diplomáciai úton általában le voltak/vannak zongorázva a dolgok ezért tartható fenn egy relatív egyensúly. Egészen addig amíg az egyik fél másképp kezd gondolkodni utánna borul a bili.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. március 30., szombat 19:06

Professore írta:
BlancoMark írta:
Soha nem volt ilyen megallapodas, ne nyeljuk mar be az orosz propagandat fact check nelkul, konyorgom.

https://www.nato.int/cps/en/natohq/1152 ... %20Ukraine.
Papíron valószínűleg nem de hogy volt egy ésszerű status quo az több mint valószínű. Nyilván a NATO sose fogja ezt elismerni. Értelmes vezetők belátják meddig mehetnek el lásd Kubai rakéta krízis és annak rendezése. Maradjunk annyiban hogy egy nagyhatalom se tűrné el hogy a fő riválisa a határáig nyomuljon előre úgy hogy kvázi lőtávolba kerülne a fővárosa. Szerintem itt mindkét fél elszámította csúnyán magát és senki se akar visszakozni az eredmény hogy robogunk teljes gázzal a harmadik világháború felé.

A szomorú az hogy a nagyhatalmi játszmák miatt egy nemzet szenved. Teljes szívemből sajnálom az ukránokat mert ők most élik meg a saját Mohácsukat és valószínűleg a történet végén a Trianonjukat egyszerre. Igazság nincs én nem is lesz a geopolitikában csak érdekek és azok érvényesítése. Az hogy egy kisebb, gyengébb nemzet/ország mit akart az sose számított igazán csak ha összhangba van a nagyhatalmi törekvésekkel.
Gorbacsov maga nyilatkozta, hogy semmilyen ilyen jellegu targyalas nem volt a napirenden anno a jovobeli expanziorol.

Balazs
Kedvenc játékosaid: Modric

HozzászólásSzerző: Balazs » 2024. március 30., szombat 18:58

BlancoMark írta:
Tehat akkor az igazsagos volt hogy 45 es 89 kozott Magyarorszagnak nem volt lehetosege onrendelkezesre es a fejunk folott a nagyhatalmak megallapodtak arrol hogy hova tartozhatunk es hova nem?

Milyen erdekszfera az amiben eroszakkal kell benttartani orszagokat?

Szerintem adjuk meg az autonomiat minden nepnek arra, hogy donthessen a sajat sorsarol.

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2024. március 30., szombat 18:40

BlancoMark írta:
___Samy___ írta: Pedig ferninek igaza van. Elvileg volt valami megallapodas az oroszok meg a nato kozott, hogy x km-re maradnak a hataroktol. Ezt mind a ket fel alairta, elfogadta. Ehhez kepest a nato eleg szepen elkezdett terjeszkedni, egyre kozelebb az orosz hatarhoz. Ezt Putyin meg mar nem nezte jo szemmel, es o lepett elobb.

Ettol fuggetlenul egy rohadt fereg Putyin is, nem kell ot vedeni es nem is szabad, de ne csodalkozzunk mar azon, hogy ide jutott az egesz helyzet. Talan ha az unio vezeteseben is leesne mar valakinek a tantusz, hogy az usa uszitja oket bele az egeszbe, akkor mar lehet a beketargyalasok zajlanak. De nem, majd Macron meg odavezenyli a francia hadsereget.

Sose tanul az emberiseg.
Soha nem volt ilyen megallapodas, ne nyeljuk mar be az orosz propagandat fact check nelkul, konyorgom.

https://www.nato.int/cps/en/natohq/1152 ... %20Ukraine.

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2024. március 30., szombat 18:38

Nem lenne, mert Trump nem tamogatna a natot es ukrajna ma mar oroszorszag resze lenne. De legalabb Karpatalja ujra magyarorszag lenne… :roll: az a trump, aki millioszor mondta, hogy Obamat verte meg a valasztasokkor, de ja, o teljesen tiszta :D

Csaba, igen, marha nagy, hogy Biden egy szenilis bab aki azt csinal amit mondanak, maskor meg gyakorlatilag az egesz vilagot o mozgatja a szinfalak mogott. Eppen ami passzol az adott progapagndagoz. Obama elso kampanya elott kezdtem komolyabban figyelni az amerikai politikat. Biden messze a legjobb elnok azota
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bencze 2024. március 30., szombat 18:41-kor.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. március 30., szombat 18:36

rikko írta:

Természetesen az ő érdeke, mert mily érdekes, hogy pont a fiának vannak milliárdos üzleti érdekeltségei Ukrajnában. De inkább mondom úgy , hogy ha nem Biden ülne a székben, akkor ez a háború nem lenne. El sem kezdődött volna.
Ezért is remélem, hogy Trump átveszi az irányítást és hazaküldi a ruszkikat, meg kivonja a NATO -t ebből az akcióból.
Macron és a többi agyhalott arca is addig nagy amíg USA tartja a faszát a csalán alá...
Tehát akkor mégsem szenilis vén marha, hanem egy számító politikus.

Jah Trump az amerikai OV, egyedül kimegy majd a frontra, és hazazavarja a ruszkikat:D
Ez egyébként valószínűleg így is fog történni, hogy véget ér a háború ha jön Trump, de a ruszkikat hazazavarni már csak az új határokon túlra fogja :)

Ez már le van kottázva, jön Trump a megmentő, Putinnak is ez az érdeke, szerintem már rég megállapodtak.

Szépen eljutottunk oda, hogy igazából nem is Putin és Oroszország a háború kezdeményezője, hanem az USA és Biden. De legyen igazad:)

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. március 30., szombat 18:30

csababarca írta:
rikko írta:

Az ukránoknak maguktól eszükbe sem jutott volna egy EU - NATO csatlakozás. Mindez azért került hirtelen előtérbe, mert az USA -nak, pontosabban Bidennek ez az érdeke.
El akarják venni az orosz hadiipar olcsó munkaerejet, a nyersanyagot. Harkov, Donyeck röhögve megvolt a nyugat nélkül.
Tele orosszal, ukrajnahoz képest jobb fizetéssel és nem mellesleg szabadon járhattak át a túloldalra.
Tehát ami valamilyen szinten életben tartotta az ukrán államháztartást az mind az oroszokhoz , azaz oroszok által pénzelt területhez tartozott.
Kijev egy rohadt fillért nem keresett, csak elszipkázta a Donyeck, Harkov , Krim által termelt bevételt.
Aki járt már Ukrajnában Kárpátaljától - Harkovig az csak annyit látott, hogy az ország nyugati része teljesen szegény a keletihez képest. Infrastruktúra, keresetek , stb ...
Biztosan így van, én ezzel nem kívánok vitatkozni.
De ettől függetlenül az a terület Ukrajna része volt, ahova Putin bevonult. Feleslegesen futjuk újra ezeket a köröket.

Bidennek ehhez vajmi kevés köze van, érdekes, hogy egyszer szenilis vén marhának van beállítva, akit dróton rángatnak a szó szoros értelmében, utána meg már az ő érdeke.

Maradjunk abban, hogy az USA hadiiparának érdeke, nem az éppen elnöki széket birtokló emberé.
Természetesen az ő érdeke, mert mily érdekes, hogy pont a fiának vannak milliárdos üzleti érdekeltségei Ukrajnában. De inkább mondom úgy , hogy ha nem Biden ülne a székben, akkor ez a háború nem lenne. El sem kezdődött volna.
Ezért is remélem, hogy Trump átveszi az irányítást és hazaküldi a ruszkikat, meg kivonja a NATO -t ebből az akcióból.
Macron és a többi agyhalott arca is addig nagy amíg USA tartja a faszát a csalán alá...

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. március 30., szombat 18:23

rikko írta:

Az ukránoknak maguktól eszükbe sem jutott volna egy EU - NATO csatlakozás. Mindez azért került hirtelen előtérbe, mert az USA -nak, pontosabban Bidennek ez az érdeke.
Biztosan így van, én ezzel nem kívánok vitatkozni.
De ettől függetlenül az a terület Ukrajna része volt, ahova Putin bevonult. Feleslegesen futjuk újra ezeket a köröket.

Bidennek ehhez vajmi kevés köze van, érdekes, hogy egyszer szenilis vén marhának van beállítva, akit dróton rángatnak a szó szoros értelmében, utána meg már az ő érdeke.

Maradjunk abban, hogy az USA hadiiparának érdeke, nem az éppen elnöki széket birtokló emberé.

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2024. március 30., szombat 18:19

csababarca írta:
rikko írta:

Ukrán béketárgyalás pedig vice versa. Ok meg orosz kapitulaciot és 91es határokat akanak
Igen, de ennek nem is mondtam az ellenkezőjét.
A Krímet már nem fogja visszaadni Oroszország, tiszta sor.

A 91-es határokhoz viszont közelebb van a háború előtti állapot, mint a mostani állapot.

Szóval reálisabb lenne mondjuk egy 2022 jan. 1-i állapotot kitűzni kompromisszumnak. De ahogy látom, egyik fél sem ismeri ezt a kifejezést.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. március 30., szombat 18:09

rikko írta:

Ukrán béketárgyalás pedig vice versa. Ok meg orosz kapitulaciot és 91es határokat akanak
Igen, de ennek nem is mondtam az ellenkezőjét.
A Krímet már nem fogja visszaadni Oroszország, tiszta sor.

A 91-es határokhoz viszont közelebb van a háború előtti állapot, mint a mostani állapot.

Szóval reálisabb lenne mondjuk egy 2022 jan. 1-i állapotot kitűzni kompromisszumnak. De ahogy látom, egyik fél sem ismeri ezt a kifejezést.

Vissza: