Ez egy nagyon erdekes hozzaallas, ami mindig is jelen volt, de az internettel igazan gyorsan terjed.kiserik írta: Konteók, nem konteók. Én rendszerint felteszem a kérdést: mi van, ha nekik van igazuk?
A legproblemasabb dolog szerintem, hogy mindenki a kritikus gondolkodasra biztat, hogy ne higgyen el senki semmit feltetel nelkul, mindenre kell bizonyitek. Az internet viszont mindenre ad bizonyitekot, az ellenkezojere is.
Ebbol fakad, hogy az emberek a "mivan ha nekik van igazuk" gondolat moge bujva, teljesen nonszensz dolgokat hisznek el, vesznek alapnak, mert az o "jozan paraszti eszukben" ugy all ossze. Es innentol ez lesz az igazsag, es mindenki, aki mast mond, mast allit, mast tamaszt ala az hazudik.
En ide vezetnem vissza, hogy 2024-ben a laposfold meg mindig egy letezo dolog, hogy a vedooltasok ellen "diktatura, nepirtas" es ezekhez hasonlo elmeletek keringenek. Az atlagember az emberiseg tobb ezer eves tortenelmerol es leginkabb tudasarol egy par perces yt video, vagy par ketes eredetu cikk alapjan (Dr. irta, szoval biztos igaz, ha azt mondja, hogy a gabonapehely egy urlenyfika).
Mindegyiket egy masodperc megcafolni, de az ember azt hiszi el, amit a sajat szemevel lat. Es bizarr modon, akik ezeket a konteokat elhiszik es terjesztik, okosabbnak hiszik magukat a masiknak, hogy atlatnak azokon az osszefuggeseken, amiken a nagy tomegek nem.
Mikozben az okos ember mas karan / mastol tanul. Ha a szomszed meghal pestisben, akkor nekem nem kell elkapnom ahhoz, hogy tudjam, az egy letezo dolog es halalos betegseg. Ahogyan a foldet sem kell kivulrol latnom, hogy meg tudjam mondani rola, hogy nem lapos. Es a tobbi. Nem azert elt tobb millio ember eddig es jott ra rengeteg dologra amivel haladt elore az emberiseg, hogy aztan minden generacionak ujra fel kelljen talalnia a tuzet es a kereket.