Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. április 4., csütörtök 15:37

Újabb downvote-okért jeligére: https://www.youtube.com/watch?v=RAyNrvG3fBk
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. április 4., csütörtök 15:34

node írta:
zsuninnyo írta:

Ez szerintem is igy van, mindig elnyomottak voltunk, mindig ez volt az alap, utalni a masikat vmiert. Raadasul rengeteg teren olyan fejlodest mutattunk be, ami csak latszolag az, valojaban egy ezer eves barminek az "ujragondolasa" es a szarra porcukor. Feudalizmus amit mond peldaul ilyen, de egyebkent az epiteszetunkben is jelen van, a panelok - paneltombok beigazitasa a sajat kulturankba (rettentoen szegyenletes). Egy rahedli evolucios zsakutcaba setaltunk bele, es ahelyett, hogy felismernenk es kifordulnank belole, ott allunk a vegen, es kaparjuk a kormunkkel a falat.
Ja. Ezért van az, hogy van egy több mint 1000 éve létező államunk egy unikális nyelvvel a szláv gyűrűben. Pont, mint ahogy a Real Madrid és az összes topliga kerete nagyrészt tucatszar játékosokból áll, és két nem 5-0-ra, szemet gyönyörködtető játékkal megnyert BL-meccs után itt a világvége.
Tanuljuk már meg értékelni, ami van, és nem minden jót szerencsének, minden szart pedig adottságnak elkönyvelni.

Szerintem is van olyan, hogy magyar karakter, és ezek egy része pozitív, már része negatív, jelentős része pedig semleges, de az, hogy egyáltalán létezünk, egy váratlan fejlemény az általános történelmi törvényszerűségek tükrében.
Sosem voltunk a vilag urai, de meg csak szabadok is ritkan. Es nalunk a megosztottsag, a belso harcok folyamatosak voltak, szunet nelkul, ez nekunk egy oroksegunk.
Es igen, van magyar karakter (bar mi kulonbozo bevandorlok keverekei vagyunk, de az kit erdekel), egyik nem zarja ki a masikat. Rengeteg dologban van fantasztikus oroksegunk, csak le se szarjuk vagy eppen tudatosan tepazzuk szet azt, amire epiteni lehetne. De szerintem a karakterunk inkabb a szelszosegek menten mozog, minthogy jo resze semleges legyen. Van sok nagyon jo, van sok nagyon rossz es nagyon keves semleges.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. április 4., csütörtök 15:18

node írta:
zsuninnyo írta:

Ez szerintem is igy van, mindig elnyomottak voltunk, mindig ez volt az alap, utalni a masikat vmiert. Raadasul rengeteg teren olyan fejlodest mutattunk be, ami csak latszolag az, valojaban egy ezer eves barminek az "ujragondolasa" es a szarra porcukor. Feudalizmus amit mond peldaul ilyen, de egyebkent az epiteszetunkben is jelen van, a panelok - paneltombok beigazitasa a sajat kulturankba (rettentoen szegyenletes). Egy rahedli evolucios zsakutcaba setaltunk bele, es ahelyett, hogy felismernenk es kifordulnank belole, ott allunk a vegen, es kaparjuk a kormunkkel a falat.
Ja. Ezért van az, hogy van egy több mint 1000 éve létező államunk egy unikális nyelvvel a szláv gyűrűben. Pont, mint ahogy a Real Madrid és az összes topliga kerete nagyrészt tucatszar játékosokból áll, és két nem 5-0-ra, szemet gyönyörködtető játékkal megnyert BL-meccs után itt a világvége.
Tanuljuk már meg értékelni, ami van, és nem minden jót szerencsének, minden szart pedig adottságnak elkönyvelni.

Szerintem is van olyan, hogy magyar karakter, és ezek egy része pozitív, már része negatív, jelentős része pedig semleges, de az, hogy egyáltalán létezünk, egy váratlan fejlemény az általános történelmi törvényszerűségek tükrében.
szerinted ha tortenne valami, ha szukseg lenne igazan osszetartasra, hazafiassagra, akkor ossze tudna allni a tarsadalom? nem csak mindenki a maga es a csaladja irhajat mentene?
egy kJ energia befektetes nelkul gyalogolna at rajtunk barki.
nekem evek ota ez az erzesem van, es naprol napra biztosabb, erosebb ez az erzes, tapasztalat. a teljes tarsadalom, minden aspektusban.
thereisonly1ronaldo

node
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: node » 2024. április 4., csütörtök 15:16

zsuninnyo írta:
hehetheoriginal írta: puzsér mondott minap egy meglehetosen kemeny ervelest, hogy mi sosem voltunk egy nemzet, egy nép, mélyen dns szinten van belénkkódolva az egymás iránti gyűlölet.
ezt lehet látni, tapasztalni nap mint nap, a közéletben, a fórumokon, az utcákon, mindenütt:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. április 4., csütörtök 14:59

ferni írta:
kiserik írta: Csak a programra reagálnék: azért annak nézz utána, hogy kinek volt, és kinek van programja.
pontosan, a Mi Hazánk pl leírta a programjában ...

...Ezek után jobb ha nincs is MPnek programja :lol:
Miért kell fullba nyomni a kretént? Szerinted ez vicces? Vagy liberális? Esetleg elfogadó? Lónak a pöpösét!

Én mondjuk erre a programra gondoltam: https://markizaypeter.hu/program/ 2022-ből. Vagy 2018-ból a Jobbik programjára: https://blob.jobbik.hu/programs/magyar_ ... kezzel.pdf . Bizonyára ezekből is ki lehetne emelni olyat, ami valakinek nem tetszik, de igen is vannak programok. Persze, aki fanatikus, annak nem kell. Annak elég annyit mondani, hogy Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc vagy annyi, hogy Orbán takarodj esetleg ingyensör...

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. április 4., csütörtök 14:44

hehetheoriginal írta: megint vihar a biliben, evekig huzodo pereskedes, kozben mindenki a penzenel van, politikusok, ugyvedek.
atlagember leszarja ezeket, még a foslistára se kerülnek fel ezek a dolgok.
marad a kóma, melankólia és apátia.
puzsér mondott minap egy meglehetosen kemeny ervelest, hogy mi sosem voltunk egy nemzet, egy nép, mélyen dns szinten van belénkkódolva az egymás iránti gyűlölet.
ezt lehet látni, tapasztalni nap mint nap, a közéletben, a fórumokon, az utcákon, mindenütt:
https://youtu.be/yzrien99cVQ?t=692
https://youtu.be/yzrien99cVQ?t=780

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2024. április 4., csütörtök 14:43

kiserik írta:
'shutterisland írta:

szvsz a mkkp, mmm, 2rk (lol eddig mint valami hardware shop hirdetes) dk, mi hazank mehetne az egyebbe, azon kivul fidesz es mp. :mrgreen:
habar szerintem itt max 3 fidesz szavazo bujkal. :D
Azért aki most ráhúzná Magyar Péterre úgy, hogy se pártja, se társai, se programja nincs, az úgy elég meredek. Sokakat érdekel, sokan kíváncsiak rá (ahogy én is), de hogy ezen tudás nélkül nem húznám rá, az fix. Ezért lenne hasznos most egy felmérés, meg mondjuk EP választás előtt, hogy van e változás ebben a kis közösségben. Egyébként kihagytam a Momentum, LMP meg nem tudom kiket és az MMM, az helyesen MMN.
Igazából nyugodt szívvel rá lehetne voksolni, mert a politikusok úgyse tartják be a szavukat. :mrgreen:

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. április 4., csütörtök 14:42

ferni írta:
kiserik írta: Csak a programra reagálnék: azért annak nézz utána, hogy kinek volt, és kinek van programja.
pontosan, a Mi Hazánk pl leírta a programjában, hogy ki kell lépni a NATOból és majd városi gerilla módszerekkel megvédjük a városainkat meg a hazánkat 2 hónapos sorkatonai kiképzés után.
Pont az ilyen dolgaik miatt komolytalanok számomra, mintha egy teljesen más világba/korba élnének, lehetetlen programjaikkal. Régi Jobbikot idézik aktualizálva a mai dolgokra. Elég megnézni a főbb arcait: Toroczkai, Novák Előd, Duró Dóra.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. április 4., csütörtök 14:07

pontosan, a Mi Hazánk pl leírta a programjában, hogy ki kell lépni a NATOból és majd városi gerilla módszerekkel megvédjük a városainkat meg a hazánkat 2 hónapos sorkatonai kiképzés után.

és ez így benne van.... :lol: :lol: :lol:

• Kötelező honvédelmi alapkiképzés

Az Alaptörvény szerint „minden magyar állampolgár köteles a haza védelmére”. Az
    állam azonban nem biztosítja az ehhez szükséges alapkiképzést, pedig háborús
    helyzetben most is besoroznák a hatályos szabályok szerint azokat is, akik soha nem
    voltak katonák, így nekik a túlélési esélyeik kisebbek lennének.

A Honvédség jelenlegi állapotában Magyarország védelme nem biztosított. A korábban kétségkívül több sebből vérző sorkatonai szolgálat megszüntetése komoly
    csapás volt hazánk önvédelmi erejére, mivel feladatrendszerének ellátói nem kerültek teljes mértékben pótlásra. A NATO-tagságunk függetlenségünk feladásával járt, leginkább amerikai érdekeket szolgált.

Más NATO-tagállammal szemben nem nyújt
    nekünk védelmet a szövetség. Szerződéses kötelezettségünk csak arra volna, hogy
    egy tagállam megtámadása esetén segítsünk annak védelmében, de eddigi kormányaink túlbuzgósága miatt több külföldi megszállásban (például Afganisztánban) vettünk részt, hadiipari fejlesztéseink is ezt a szempontot tartották szem előtt a haza védelme helyett, míg például a szükséges magyarországi hadgyakorlatokra nem jutott elég pénz.

A Mi Hazánk bevezetné a sorkatonai alapkiképzést. A férfiak számára kötelező szolgálat időtartama két hónap lenne, amelyet megyei kiképzőtáborokban töltenének
    el, jellemzően nyári szünetben. A honvédelmi alapkiképzésen átesett állomány
    lényegében egy professzionálisan képzett „irreguláris” haderőt alkotna, amely a
    totális védelmet biztosító koncepciónk egyik pillére lenne. A haderőnk ezen része
    kifejezetten az irreguláris háborúra lenne berendezkedve, aszimmetrikus környezetben, a túlerővel rendelkező ellenséges országok hadseregei ellen való hatékony
    fellépésére kiképezve és felszerelve. A főként városi harcra felkészített erők nagy
    mennyiségű, vállról indítható páncéltörő és légvédelmi fegyverzettel, high-tech
    robbanóeszközökkel felszerelve, távirányítású és önvezérlésű platformokkal kiegészítve alkotnának nehezen legyűrhető védelmi rendszert.

Virradat program 80-81. oldal

De ez is szép rész egy programban:

• Északi civilizáció nyugaton és keleten is

A Mi Hazánk Mozgalom új fogalmat vezetett be, hiszen a mozgalom megfogalmazása szerint mi, magyarok a kelta kultúrkörtől, tehát az Ír-szigettől Kamcsatkáig és
    Japánig terjedő északi civilizációhoz tartozunk.

Ez az a civilizáció, amely az egész
    világnak fényt adott, amely a legmagasabb szintű klasszikus zenével, olyan géniuszokkal ajándékozta meg az egyetemes kultúrát, mint Mozart, Haydn, Beethoven,
    Chopin, Liszt, Csajkovszkij, Puccini, Dvořák vagy éppen Sosztakovics. Olyan zseniket
    adott, mint a toszkánai Leonardo da Vinci, Michelangelo, a francia Blaise Pascal, a
    magyar Szent-Györgyi Albert vagy a japán Muraszaki Sikibu, a világirodalom első regényének írója-költője. Ez a civilizáció épített olyan lenyűgöző építményeket, mint a
    magyar Parlament, az Országház épülete, a németországi Neuschwanstein-kastély,
    a francia Notre-Dame székesegyház, a római Colosseum vagy éppen a párizsi Eiffeltorony.

Nem véletlen, hogy ez az északi civilizáció, amely egykor Észak-Afrikában és
    a Közel-Keleten kezdődött, hódította meg a déli félteke népeit, és nem fordítva. Mi,
    magyarok ehhez az északi civilizációhoz tartozunk, magunkban hordozzuk annak
    keleti és nyugati örökségét is.

Szükségesnek tartjuk, hogy a nyugati kapcsolataink megtartása mellett elősegítsük
    és szorgalmazzuk a keleti nyitás további folytatását, kapcsolatok építését bármely
    baráti országgal. Kétoldalú kapcsolatainkban a partneri viszony kialakítást tartjuk kívánatosnak, ahol a felek a kölcsönös előnyök alapján a korrekt együttműködésben érdekeltek.

52. oldal

Ezek után jobb ha nincs is MPnek programja :lol:

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. április 4., csütörtök 14:02

https://telex.hu/belfold/2024/04/04/sch ... 7qtzfV_QE8

ebbol sem lesz semmi ha ezek nevetgelve beszelgetnek egymassal

dobrogi mindenkit kiment, szep mafia. grat
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2024. április 4., csütörtök 13:21

kiserik írta:
tibi18 írta:

Most ezt úgy mondod, mintha az utóbb x évben, bárkinek, bármikor lett volna programja. Én vállalom, hogy ráhúznám, még akkor is, hogy alapvetően azt elhiszem, hogy Varga Judit mondott igazat is abban a bizonyos Hajdú interjúban. Viszont az ilyen hullámok kellenek ma szerintem, hogy ezt a kormányt meg lehessen dönteni. Ezért például, azokkal sem értek egyet, akik azt mondják, hogy majd akkor jönnek tüntetni, ha már gyújtogatni kell. Én a rendszer ellen megyek tüntetni és nem Magyar Péter mellett, de ha Magyar kell a váltáshoz, akkor én most odateszem mellé. Számomra a Fidesz a legalja, az ellenzék meg nulla, külön külön is, együtt meg főleg.
Csak a programra reagálnék: azért annak nézz utána, hogy kinek volt, és kinek van programja.
Igen, ebben van igazság, túl sarkos voltam. Az kimaradt, hogy akinek volt programja, az meg nem talál meg az eszmeisége, a szélsőségessége sorolhatnám.. miatt.

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2024. április 4., csütörtök 13:19

Összehazudozni programot bárki tud amit aztán úgyse tart be. Majd útközben kreálnak programot, a lényeg hogy legyen kinn minél több ember aki végre változást akar. Hosszú az út úgyis míg bármi lesz ebből, ha lesz egyáltalán.

Ha holnap lenne a választás még hehére is odahúznám csak legyen már valaki más aki nem Orbán vagy Gyurcsány.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. április 4., csütörtök 13:00

tibi18 írta:
kiserik írta:
Azért aki most ráhúzná Magyar Péterre úgy, hogy se pártja, se társai, se programja nincs, az úgy elég meredek. Sokakat érdekel, sokan kíváncsiak rá (ahogy én is), de hogy ezen tudás nélkül nem húznám rá, az fix. Ezért lenne hasznos most egy felmérés, meg mondjuk EP választás előtt, hogy van e változás ebben a kis közösségben. Egyébként kihagytam a Momentum, LMP meg nem tudom kiket és az MMM, az helyesen MMN.
Most ezt úgy mondod, mintha az utóbb x évben, bárkinek, bármikor lett volna programja. Én vállalom, hogy ráhúznám, még akkor is, hogy alapvetően azt elhiszem, hogy Varga Judit mondott igazat is abban a bizonyos Hajdú interjúban. Viszont az ilyen hullámok kellenek ma szerintem, hogy ezt a kormányt meg lehessen dönteni. Ezért például, azokkal sem értek egyet, akik azt mondják, hogy majd akkor jönnek tüntetni, ha már gyújtogatni kell. Én a rendszer ellen megyek tüntetni és nem Magyar Péter mellett, de ha Magyar kell a váltáshoz, akkor én most odateszem mellé. Számomra a Fidesz a legalja, az ellenzék meg nulla, külön külön is, együtt meg főleg.
Csak a programra reagálnék: azért annak nézz utána, hogy kinek volt, és kinek van programja.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2024. április 4., csütörtök 13:00

Roncstarsadalom.

:mrgreen:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. április 4., csütörtök 12:53

nem szoktam olvasni, elálmosodom tőle, uncsi :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. április 4., csütörtök 12:53

hehetheoriginal írta: megint vihar a biliben, evekig huzodo pereskedes, kozben mindenki a penzenel van, politikusok, ugyvedek.
puzsér mondott minap egy meglehetosen kemeny ervelest, hogy mi sosem voltunk egy nemzet, egy nép, mélyen dns szinten van belénkkódolva az egymás iránti gyűlölet.
Jajaja, témában érdemes elolvasni Farkas Attila Márton esszéjét.
http://www.replika.hu/system/files/arch ... Farkas.pdf

Mondjuk Te valószínűleg olvastad, de másnak is hasznos lehet.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. április 4., csütörtök 12:40

megint vihar a biliben, evekig huzodo pereskedes, kozben mindenki a penzenel van, politikusok, ugyvedek.
thereisonly1ronaldo

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2024. április 4., csütörtök 12:39

kiserik írta:
'shutterisland írta:

szvsz a mkkp, mmm, 2rk (lol eddig mint valami hardware shop hirdetes) dk, mi hazank mehetne az egyebbe, azon kivul fidesz es mp. :mrgreen:
habar szerintem itt max 3 fidesz szavazo bujkal. :D

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. április 4., csütörtök 12:30

Régi sztori, volt már korábban. Annyit tudni azóta, hogy 2 magyar kötődésű érintett lehet, az egyik francia, a másik francia-magyar állampolgár.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. április 4., csütörtök 12:22

Hadhazy kozben megnevezte, hogy szerinte kik terjeszthettek orosz propagandat fizetesre, az egyikuk szerinte Toroczkai volt. Toroczkai perel. :lol:

Hadhazy irasa:

⁉️KI ÁRULJA A HAZÁT AZ OROSZOKNAK? Magyarországon kevés figyelmet kapott, de nagyon komoly dolgok történtek a napokban: a cseh elhárítás leleplezett egy olyan, prágai központú propagandahálózatot, amelyet Oroszországból finanszíroztak, célja pedig az európia politikai egység bomlasztása, hogy megszűnjön Ukrajna támogatása. A hálózat a Voice of Europe nevű híroldal körül szerveződött, de tagjai közt olyan politikusok is voltak, akik Moszkvából kaptak támogatást, például az EP-választási kampányhoz.
Egybehangzó értesülések szerint a hálózatnak VOLT MAGYAR TAGJA IS, akit egyelőre nem neveztek meg. Nem tart azonban sokáig megnézni a web.archive segítségével, hogy kivel készített interjút a ma már nem elérhető híroldal: TOROCZKAI LÁSZLÓVAL, a zsebnáci párt elnökével, illetve Szánthó Miklóssal, az állami pénzzel kitömött Alapjogokért Központ igazgatójával.
❗️Ha ez nem lenne elég, a Deník N című cseh lap szerint a prágai szolgálatok egy cseh származású német AfD-politikus, Petr Bystron nevét küldték Berlinbe, a gyanú szerint ő is az orosz hálózat tagja. Na és ki volt az egyik vendége a Mi Hazánk január végi rendezvényének? Persze, hogy Petr Bystron (ez volt az az esemény, ahol Toroczkai arról szónokolt, hogy pártja „igényt tart Kárpátaljára”).
Az Orbán-kormány régóta szégyent hoz a fejünkre a Világ előtt az oroszbarátsággal, de a jelek szerint Moszkvának ez is kevés, szükségük van a zsebnácikra is, hogy terjesszék a propagandát és gyengítsék az európai egységet. Senki ne dőljön be nekik, mondjuk ki újra és újra: Oroszország agresszor, Putyin háborús bűnös és mindenki, aki támogatja, bűnrészes ártatlan emberek legyilkolásában!

#Magyarország #Európa

Vissza: