De nem ez volt az alapfelvetesem, hiaba masolod be. Probalod megmagyarazni, hogy az alapfelvetesemre erkezett egy olyan valasz, ami elteriti rola a temat (mert a panel vs ujepitesi kivitelezesre tereli at),Realista24 írta: De.Egy mai tegla koszono viszonyban sincs egy panellal. Egy standard 10 centis valaszfal tegla tobbet szigetel mint barmennyi panel (regen is megvolt ra a megfelelo technologia). Es igen, egy mai tarsashazban is hallod a masikat, hiszen ez a tarsashaz egyik negativ hozadeka. De nem ugy hallod, mintha egy masik szobaban lenne mindegyik. A tipuslakasok is kulonbozobbek. A terek sincsenek minden negyzetcentimeteren megfogva (az igenyesebbeknel), hogy legyen funkcioja. A kinezete is eg es fold. Persze van pelda arra is, amik ezeknek nem felelnek meg. Ezek mind hozzajarulnak egy normalisabb eletterhez, amit az ember szeret, nem ok nelkul.
Nem veletlenul van / volt benne a magyar szabvanyban (nem tudom, hogy ma az a mervado, vagy az eu-s, vagy meg mind2 fut egymas mellett) egy ember merete, mennyi helyet foglal.
Tudod miket tartunk ilyen korulmenyek kozott? Allatokat.
majd erre reagaltam, es ugy adod elo, hogy ez volt a kiindulasa az egesznek. A tervezesrol volt szo, es az annak belekalapalasarol a mi eletunkbe (ahogyan a mezogazdasag vs ipar peldaul).Én laktam sok helyen életemben, a 2010-ben épített XIII. kerületi lakásban hallotam a felettem lakót szexelni, a XV. kerületi panelben semmit sem hallottam. Nyilván függ építési minőségtől meg mindentől, de egyáltalán nem tennék szinonímát a közé hogy a panelben ott mindig hallasz mindent az újabb helyeken meg nem.
Nyilvanvaloan veletlenul alakult az ingatlanpiac is ugy, hogy a panellakas a legkisebb erteku altalaban. Hiszen az jo, vagy jobb mint ami uj / tegla.