HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. április 9., kedd 7:10
Szerintem a tanári társadalmat ezzel nem vette meg kilóra, mert az a béremelés még az utóbbi évek inflációit se követte le.
De én azt veszem/vettem észre, hogy alapvetően három csoport volt az én tanári környezetemben.
Vannak akik csőfideszesek, bőszen sorosoztak amikor a MAgyar Péter megjelent, meg szegény Novák, szegény VargaJudit sápítozások a kegyelmi ügynél.
Vannak azok, akik még mindig elégedetlenek, és/vagy átlátnak a szitán, és nem fogják be a szájukat a béremelés miatt, eleve kormányellenesek, nem értenek egyet a legtöbb dologgal amit csinálnak.
És akkor vannak azok (nálam a legveszélyesebbnek gondolt), akik nem szólnak semmit,csendben meghúzzák magukat, néha panaszkodnak, de valószínűleg amikor be kell menni a fülkébe akkor a fideszre húznak. Vagy nem mennek el.
Arányok kb 20-20-60% sorrendben.
Jah meg vagyok én, akinek nem tudnának akkor fizetésemelést adni, hogy én bármikor is rájuk szavazzak.
Btw, a tanári kar úgy egészében kb így épül fel szerintem, legalábbis amiket hallok, vagy ahogy a ped tüntetések kinéztek. Félelmetes, hogy a kegyelmi ügy kirobbanásánál diplomás emberek azon morfondíroztak, hogy ez a Soros műve, mert így akarja eltávolítani a Viktort.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."