Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
cart

Re: Politika

HozzászólásSzerző: cart » 2024. április 9., kedd 12:13

Téged a matek nem érdekelt, mást meg az évszamok meg a versek bemagolasa. Más is mondhatná azt hogy nem lehet a középiskolás matekot érteni.

Akit a szülei keményebben fognak ott nincs olyan hogy ezt vagy azt nem tanulom meg mert nem érdekel.

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: lestat » 2024. április 9., kedd 10:16

cart írta:
Nika91127 írta:
Tőled is kérdezem, hogy szerinted ki az értelmes?
Az alapvető intelligencia-szorgalom páros meghatározza a jegyeit. A jelenlegi rendszerben pedig a jegyeit meghatározzák, hova mehet.
Középiskolában nem sok intelligencia kell hozzá hogy valaki 5-os tanuló legyen. Inkább azon múlik kinek a szülei tudják jobban rákényszeríteni a gyereket hogy magolja be az anyagot telefonozas helyett.
En nemtudom de ha agyon vernek sem lettem volna 5-s matekbol. :lol:
De minden masbol penge voltam.
Akkor most hulye vagyok vagy intelligens?

Vannak tantargyak amik nem magolas kerdese.
Aztan ott a tori meg az irodalom. Sosem ertettem hogy lehet valaki abbol kettes tanulo. Vagy mit nem lehet megjegyezni datumokon.
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2024. április 9., kedd 9:33

Nika91127 írta:
Az alapvető intelligencia-szorgalom páros meghatározza a jegyeit. A jelenlegi rendszerben pedig a jegyeit meghatározzák, hova mehet.
Középiskolában nem sok intelligencia kell hozzá hogy valaki 5-os tanuló legyen. Inkább azon múlik kinek a szülei tudják jobban rákényszeríteni a gyereket hogy magolja be az anyagot telefonozas helyett.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. április 9., kedd 8:47

Nika91127 írta:

Ha megmondod, mi a fokmérő számodra, az alapján én is tudok írni. Ez szubjektív, nem objektív. Mindenki màst tart értelmesnek. Van aki azt aki az Adyösszest tudja kívülről. Számomra az nem az értelmiség mérőszáma.
De továbbra is tartom, hogy a 2es tanulónak nem egyetemre kellene menni
Ne haragudj, de Te kezdted el, hogy 240 pont, én egy szóval sem írtam ilyet, szóval nem tudom miért rajtam kéred ezt számon?

Számomra se mérőszám az Ady összes, de a középsulis jegyek se az értelmi szintre.

Ismerek full értelmes, tájékozott asztalost, meg full hülye diplomást is.
Nem ettől függ, vagy nem csak ettől.

Az utolsó mondatoddal egyetértek, de nem is a kettes tanulók mennek tanári szakra sem :) Persze biztos van rá példa, de nem általános.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. április 9., kedd 8:43

hehetheoriginal írta: Az hogy vki diplomas, még nem jelenti, hogy ertelmes is :kalapos:
Én beszéltem fideszes diplomással (elég sok van belőlük). Kérdeztem, hogy miért nem tájékozódik széleskörűen. Azt mondta, hogy annyira nem politizál, de olvassa a fideszes mandinert, a független origot és az ellenzéki indexet :lol: (mellette meg hétvégente megy az m4 sport meg félfüllel esténként a tv2, mert az asszony nézi valamelyik marhaságot esetleg e tényeket)

Vasárnap egy étteremben előttem veszett össze a mosogatólány meg a pincér, mert feljött Magyar, az ""erőszakoló"".

Én úgy látom, hogy NERnia továbbra is virágzik.

funfact (és ne tessék ebbe belelátni olyat, ami nincs): miről beszélgettünk manapság? Magyarnak egyelőre nagyobb esélye van leváltani az ellenzéket, mint a kormányt és feljöhet akár második erőnek. Mit mondott OV nyáron? „Ha a Jóisten is megsegít, akkor a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választáskor már újra azon a kijelölt pályán leszünk, azon a kijelölt útvonalon haladunk, ami elvisz bennünket 2030-ig, és akkor a 2024-es tusványosi táborban már beszélhetek nyugodtan a 2030 és 2040 közötti tervekről” :hmmm: :mrgreen:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. április 9., kedd 8:41

Nika91127 írta:
zsuninnyo írta: Az ember 14-18 eves kora kozott szerzett jegyeibol dol el, ki mennyire ertelmes?
Szamomra az az ertelmes, aki az alapveto osszefuggeseket atlatja. Az iskolaban siman lehet vki 4-5-os tanulo csak azzal, hogy bemagol mindent. MIg egy masik, aki peldaul lustabb, siman 2-3-as lesz. Arrol nem is beszelve, hogy rengeteg gyereknek meg kene tanulnia tanulni, amivel nem foglalkozik senki. Attol szamomra nem lesz vki kevesbe ertelmes, mert gyerekkent nem tanitottak meg neki, mit hogyan erjen el a tanulmanyai soran. Es arrol meg nem is beszeltem, hogy vkit nem motivalnak, es emiatt nem erdekli. A buntetesen alapulo tanitas nem motival sok embert semmire.
Es te irtad a jegyek hatarozzak meg ki hova mehet. Tehat ha vki 230 ponttal mehet egyetemre, akkor a jelenlegi rendszerben o ertelmes az elmondasod szerint, de te megis azt irod, hogy neki semmi keresnivaloja egyetemen (amivel nem ertek egyet, mert egy gyerek honnan az istenbol hozzon jo dontest a jovojerol, ha senki sem segit neki). Es mindenkinek joga van azt tanulni amit akar.

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2024. április 9., kedd 8:27

gutihaz14 írta:templomot felujitjak az nem eleg?
és stadiont is építettek

asszony 2+ évet húzott le a Péterfy kórházban. mindig arra panaszkodott, hogy télen huzat, nyáron 40 fok. (egy belgyógyászatról beszélünk :| )
'75 körül volt renoválva a kórház, akkor cseréltek nyílászárókat. azóta is a régi ablakok "védik" a betegeket az időjárástól
mindig azzal nyugtattam, ha otthon voltunk Erdélyben, és elgurultunk a Sepsi OSK stadionja előtt, hogy látod, ide fektették be a Péterfy ablakok árát..

(mondom ezt úgy, hogy szeretem azt a csapatot...)
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. április 9., kedd 8:22

zsuninnyo írta: Az ember 14-18 eves kora kozott szerzett jegyeibol dol el, ki mennyire ertelmes?

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. április 9., kedd 8:21

csababarca írta:
Nika91127 írta:
Hát, a 240 pont az a 2-es, Max 3-as tanuló... Màs időkben egy jó szakmunkás lett belőlük. Most meg "ciki"...
De nem ezek az emberek mondják ezeket alapvetően:D
Nem is értem miről beszélsz egyébként, kérdésre nem válaszoltál.

És ez az utóbbi időben van így, bár a tanárira továbbra sem érvényes ez, a 3 év pláne nem.
A tanítóképző meg már 15-20 éve is ilyen volt, de kb annyi köze van a tanári képzéshez, mint az orvosi-ápolói viszony.
Ha megmondod, mi a fokmérő számodra, az alapján én is tudok írni. Ez szubjektív, nem objektív. Mindenki màst tart értelmesnek. Van aki azt aki az Adyösszest tudja kívülről. Számomra az nem az értelmiség mérőszáma.
De továbbra is tartom, hogy a 2es tanulónak nem egyetemre kellene menni

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. április 9., kedd 8:13

hehetheoriginal írta:
rikko írta: MP helyében , meglovagolnám orbán és a sleppje mondókáját. Avagy : " a mi oldalunkon a hibáknak vannak következményei"

Egyetlen kérdést tennék csak fel és indulhatna is a sör+popcorn.
Hogy lehet , hogy a szem kilövetéssel, hazaárulással vádolt Gyurcsány még mindig szabad lábon van ?
Hol az elszámolás, hol a keménykezű fityesz ?

Ezzel két legyet ütne egy csapásra.

1. Valóban még az ős fityeszesek is feltennek a kérdést önmaguknak is , ezzel megkerdōjelezve vitya alkotását.
2. Kirúgná a széket flétó alól.

Ez csak win-win lehet , ebbe csak akkor bukhat bele, illetve csak akkor nem teszi fel ezt a kérdést, ha valamelyik a kettő közül pénzeli.
Annyi de annyi magas labdaja van/lehetne mpnek a fidesz ellen, hogy nemigaz.
Ügyek tömkelege, hosszu lista.
Csak le kell vinni basic kommunikaciora, levelibeka szintre, hogy a fidesz szavazobazis elvetemult resze is lassan felfogja, hatha feleszmel 1-2 közülük, hogy oke, hogy négyévente jon a krumpli egyszer, de bazmeg, se iskola, se korhaz, se infrastruktúra, se semmi nincs itt a faluban es patkanyt eszunk szaraz kenyerrel egesz evben...
templomot felujitjak az nem eleg?
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. április 9., kedd 8:12

Az ember 14-18 eves kora kozott szerzett jegyeibol dol el, ki mennyire ertelmes?

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. április 9., kedd 7:52

Nika91127 írta:
Hát, a 240 pont az a 2-es, Max 3-as tanuló... Màs időkben egy jó szakmunkás lett belőlük. Most meg "ciki"...
De nem ezek az emberek mondják ezeket alapvetően:D
Nem is értem miről beszélsz egyébként, kérdésre nem válaszoltál.

És ez az utóbbi időben van így, bár a tanárira továbbra sem érvényes ez, a 3 év pláne nem.
A tanítóképző meg már 15-20 éve is ilyen volt, de kb annyi köze van a tanári képzéshez, mint az orvosi-ápolói viszony.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. április 9., kedd 7:49

csababarca írta:
Nika91127 írta:
Jó, hát ahol az 500 pontos rendszerben 240 ponttal be lehet kerülni, és a 3 év legnehezebb vizsgájára 10 oldal az anyag...
Hány ponttól értelmesek az emberek? van egy mérce erre?

Egyébként most tényleg ez van, de régen azért máshogy volt, nem véletlen csücsmősödött le a színvonal.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. április 9., kedd 7:45

Nika91127 írta:
Jó, hát ahol az 500 pontos rendszerben 240 ponttal be lehet kerülni, és a 3 év legnehezebb vizsgájára 10 oldal az anyag...
Hány ponttól értelmesek az emberek? van egy mérce erre?

Egyébként most tényleg ez van, de régen azért máshogy volt, nem véletlen csücsmősödött le a színvonal.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. április 9., kedd 7:21

csababarca írta:
hehetheoriginal írta: Az hogy vki diplomas, még nem jelenti, hogy ertelmes is :kalapos:
Alapvető.
De számomra mégis félelmetes.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. április 9., kedd 7:15

Alapvető.
De számomra mégis félelmetes.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. április 9., kedd 7:14

rikko írta:
hehetheoriginal írta:
Annyi de annyi magas labdaja van/lehetne mpnek a fidesz ellen, hogy nemigaz.
Ügyek tömkelege, hosszu lista.
Csak le kell vinni basic kommunikaciora, levelibeka szintre, hogy a fidesz szavazobazis elvetemult resze is lassan felfogja, hatha feleszmel 1-2 közülük, hogy oke, hogy négyévente jon a krumpli egyszer, de bazmeg, se iskola, se korhaz, se infrastruktúra, se semmi nincs itt a faluban es patkanyt eszunk szaraz kenyerrel egesz evben...
A tanárok úgy most kaptak alamizsnát. Őket máris megvette kilóra. Agrár szektor évek óta zsebben. Az orvos kb leszarja, mert ha úgy van , márpedig sokaknál úgy van, akkor irány nyugat és kevesebb munkáért több pénzt kap.
A faluban nagyon sok helyen ez van. Nézz körbe olasz, spanyol, portugál, francia falvakba. De van olyan kelet német falu ahol nem szívesen kapnék még ingyen lakást sem.
Lengyelország, Szlovákia , Csehország falvai sem kecsegtetnek nagy jövővel, van ahol még csatornahálózat sincs.
Balkánról meg már írni sem érdemes.

Egy biztos, ahogy te is írod, MP-nek annyi magas labdája van, hogy le fog szakadni a karja, a nagy csapkodás közepette.
Azért az orvosnak se mindegy ám. Nem mindenki tud "robbantani", főleg nem azonnal. Én megtehetném, de (még) nem tettem. Pedig ide 45 percen belül 3 nagyobb kórház is van.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. április 9., kedd 7:13

Az hogy vki diplomas, még nem jelenti, hogy ertelmes is :kalapos:
thereisonly1ronaldo

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. április 9., kedd 7:13

rikko írta: A tanárok úgy most kaptak alamizsnát. Őket máris megvette kilóra. Agrár szektor évek óta zsebben. Az orvos kb leszarja, mert ha úgy van , márpedig sokaknál úgy van, akkor irány nyugat és kevesebb munkáért több pénzt kap.
A faluban nagyon sok helyen ez van. Nézz körbe olasz, spanyol, portugál, francia falvakba. De van olyan kelet német falu ahol nem szívesen kapnék még ingyen lakást sem.
Lengyelország, Szlovákia , Csehország falvai sem kecsegtetnek nagy jövővel, van ahol még csatornahálózat sincs.
Balkánról meg már írni sem érdemes.

Egy biztos, ahogy te is írod, MP-nek annyi magas labdája van, hogy le fog szakadni a karja, a nagy csapkodás közepette.
Nem hinném hogy ennyivel meglettek véve és elfelejtették hogyan bántak velük, hogy őket is ellenségé kreálták, " az elégedetlen, pénzéhes libsi tanárok". Ahogy a fiatalok se szavaznak a rájuk, pedig kaptak SZJA menteséget. Szerencsére nem minden embert lehet lekenyerezni.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. április 9., kedd 7:10

Szerintem a tanári társadalmat ezzel nem vette meg kilóra, mert az a béremelés még az utóbbi évek inflációit se követte le.

De én azt veszem/vettem észre, hogy alapvetően három csoport volt az én tanári környezetemben.
Vannak akik csőfideszesek, bőszen sorosoztak amikor a MAgyar Péter megjelent, meg szegény Novák, szegény VargaJudit sápítozások a kegyelmi ügynél.
Vannak azok, akik még mindig elégedetlenek, és/vagy átlátnak a szitán, és nem fogják be a szájukat a béremelés miatt, eleve kormányellenesek, nem értenek egyet a legtöbb dologgal amit csinálnak.
És akkor vannak azok (nálam a legveszélyesebbnek gondolt), akik nem szólnak semmit,csendben meghúzzák magukat, néha panaszkodnak, de valószínűleg amikor be kell menni a fülkébe akkor a fideszre húznak. Vagy nem mennek el.

Arányok kb 20-20-60% sorrendben.

Jah meg vagyok én, akinek nem tudnának akkor fizetésemelést adni, hogy én bármikor is rájuk szavazzak.

Btw, a tanári kar úgy egészében kb így épül fel szerintem, legalábbis amiket hallok, vagy ahogy a ped tüntetések kinéztek. Félelmetes, hogy a kegyelmi ügy kirobbanásánál diplomás emberek azon morfondíroztak, hogy ez a Soros műve, mert így akarja eltávolítani a Viktort.

Vissza: