jol van, szombat reggel van, ne huzd fel magad.untouchable írta:Ugyanolyan propagandista vagy, mint Bohár, csak te valószínűleg még pénzt sem kapsz érte.gutihaz14 írta:
Nagyon fárasztó a vergődésed és a térítésed, pontosan ugyanolyan agymosott vagy, mint egy falusi fideszes.
Politika
Re: Politika
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
-
Ugyanolyan propagandista vagy, mint Bohár, csak te valószínűleg még pénzt sem kapsz érte.gutihaz14 írta:untouchable írta:
Elképesztően primitív vagy, pontosan ugyanolyan, mint a Fidesz szavazók, csak egy másik aspektusból.
Nagyon fárasztó a vergődésed és a térítésed, pontosan ugyanolyan agymosott vagy, mint egy falusi fideszes.
Hala Madrid y nada más
untouchable írta:Elképesztően primitív vagy, pontosan ugyanolyan, mint a Fidesz szavazók, csak egy másik aspektusból.gutihaz14 írta:
nokomment. nem vartam tobbet, hiaba van net falun is...
nem csoda hogy ilyen helyeken a fidesz tarol
templom legyen felujitva ez a lenyeg
valamelyik univerzumban:
origo ugy hoz le cikket hogy bizonyitekai vannak hogy magyar peter novero. bizonyitek: valami zart fb csoportban egy komment valakitol.'shutterisland írta: kedvencem a no, aki szerint ha mar felmerult a csaladon beluli eroszak akkor azt az embert nem nezi, nem hallgatja tobbet.
nem kell bizonyitek, lehet vakon lovoldozni barmilyen vaddal, ha a propaganda huzza ra, akkor az teny.
es ez meg nem is valami fogatlan idiota volt a sarkany sorrel a kezben, akkor mi lehet mordorban.
tény.
bizonyíték.
valamelyik univerzumban:
-
Elképesztően primitív vagy, pontosan ugyanolyan, mint a Fidesz szavazók, csak egy másik aspektusból.gutihaz14 írta:nokomment. nem vartam tobbet, hiaba van net falun is...'shutterisland írta: a forum kedvence, mikor videkre lemennek kerdezoskodni.
Hala Madrid y nada más
Erről beszélek faszikáim. Lehet itt 30%-ról fecsegni szép külföldi nagyvárosokból, de itt 2 koccintós mellett a helyzet változatlan
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
kedvencem a no, aki szerint ha mar felmerult a csaladon beluli eroszak akkor azt az embert nem nezi, nem hallgatja tobbet.
nem kell bizonyitek, lehet vakon lovoldozni barmilyen vaddal, ha a propaganda huzza ra, akkor az teny.
es ez meg nem is valami fogatlan idiota volt a sarkany sorrel a kezben, akkor mi lehet mordorban.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
még a gyerek a kocsmában volt a legértelmesebb, de gecibazmeg.
atomot rá, sóval behinteni.
menthetetlen.
tragédia.
mindenki meneküljön ki merre lát.
atomot rá, sóval behinteni.
menthetetlen.
tragédia.
mindenki meneküljön ki merre lát.
thereisonly1ronaldo
nokomment. nem vartam tobbet, hiaba van net falun is...'shutterisland írta: a forum kedvence, mikor videkre lemennek kerdezoskodni.
valamelyik univerzumban:
- 'shutterisland
- 'shutterisland
24 perctol jolvanezigyek is ezen tanakodnak.Caraway írta:Ez most mp vagy a kormany fenyegetese lenne?
link
Nem kell mindig Toroczkaizni, mert unalmas. Kb Fidesz szint, ők oldanak meg mindent Gyurcsányozással.csababarca írta: Egyáltalán nem festette le őket úgy, mint jóságosak, csak leírta hogy működik egy ilyen cég.
Ezt vagy megérted, vagy nem.
Nyilván könnyebb annak hinni, hogy ők irányítanak mindent, de ha valóban így lenne, már nem Orbán kormányunk lenne valószínűleg, legalábbis ha annak hiszünk amit Toroczkaiék mondanak róluk.
Szerintem.
De megadom azt, hogy lehet én látom rosszul, abszolút nem egy objektív véleményt mondtam most.
Gyakorlatilag Halfie azt a benyomást keltette bennem, hogy ezek a giga cégek, semmi mást nem csinálnak, csak a befektetőknek vesznek mindenféle alapokat meg ETF-eket, meg ilyesmiket és a profitot odaadják az embereknek. Na ezért írtam a szeretetszolgálatot.
Egyébként érdemes kicsit utána olvasgatni. Nem Toroczkai videóit nézni, hanem olyat, amit hitelesnek tartasz. Brutális, hogy miket vesznek meg kp-ért és miket csinálnak. Úgyhogy papíron jól hangzik, hogy így működik egy ilyen cég, csak a valóság mást mutat (például a szerepük Ukrajna újáépítésében...).
Magyar Péter szerint is Orbán a legnagyobb Atlanti-szövetség párti volt, csak 2010-ben megszívatták, így "megtört benne valami" (valahogy így fejezte ki magát, most nincs erőm pontosan kikeresni). 2022-ben már érkeztek a ""mikroadományok"", szakemberek és nem sokon múlt (még ha a 2/3-ad mást is mutat a választási rendszer korcssága miatt).
Ugye már beszéltünk a nagyhatalmakról, egyik se jobb, mint a másik. Az egyik oldalon diktatúrák állnak a másik oldalon gigacégek.
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
Csak nem azt akarod ezzel azt mondani, hogy a laposfoldesek idiotak? Vagy akik a tenyekkel szemben inkabb hpoteziseket vesznek lapul?magnus666 írta:
Ennek ellenére szépen leidiótáztál sokakat kedves zsuninnyo.
De, ez kesz teny eleg sokak szamara.A népirtást sem veszi senki tutira
- dzsi91
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
Azért diktatúrákat pl a közel keleten sem 2 nap alatt döntöttek meg + szerintem stratégiailag sem vagyunk túl fontosak. Csendben pénzelik a baloldalt aztán előbb utóbb majd bejön vagy viktorunk hízik akkorára,hogy már nem fér be a parlamentbecsababarca írta: de ha valóban így lenne, már nem Orbán kormányunk lenne valószínűleg, legalábbis ha annak hiszünk amit Toroczkaiék mondanak róluk.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams
Ez a billio amit Toroczkai szokott mondani az amúgy angolul milliárdot jelent. O meg a magyar értelmezés szerint 1000 milliárdnak fordítja (ami billió de az nem ugyan az mint az angol billion). Nem tudom hogy nem ért hozzá vagy direkt vezeti félre a nézőket. Én inkább a másodikra gondolok.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Egyáltalán nem festette le őket úgy, mint jóságosak, csak leírta hogy működik egy ilyen cég.
Nyilván könnyebb annak hinni, hogy ők irányítanak mindent, de ha valóban így lenne, már nem Orbán kormányunk lenne valószínűleg, legalábbis ha annak hiszünk amit Toroczkaiék mondanak róluk.
Szerintem.
De megadom azt, hogy lehet én látom rosszul, abszolút nem egy objektív véleményt mondtam most.
Szerintem.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Most elmorzsoltam egy könnycseppet a vagyonkezelő cégekért. Bazki, most gyakorlatilag úgy festetted le őket, mint akik jóságosabbak, mint a Máltai szeretszolgálat Van egy régi mondás: akié a pénz, azé a hatalom.Halfkey írta:No offense ha ezeket amiket írni fogok tudod, csak ennyi komment alapján nekem kicsit úgy tűnt hogy neked lehet be kéne mutatni ezt a két céget jobban. Ez a két cég a világ két legnagyobb vagyonkezelője. Nem a saját pénzükkel tulajdonolnak hú de sok mindent, hanem a befektetők - más cégek és ilyen kis magánemberek mint te vagy én - pénzén vesznek ugyanezen befektetők számára tulajdont ETF-eken, befektetési alapokon, vagy millió más megoldáson keresztül.A blackrock-ot nem kell bemutatni senkinek, nekem az a véleményem, hogy túl nagy a hatalmuk, az S&P500-on jelen lévő cégek 88%-nak ők a legnagyobb részvényesei a Vanguarddal együtt és ez a két óriás a másik legnagyobb részvényese, mondhatni fúzióban működnek.
Ennek megvan a makrogazdasági veszélye egyébként, de pont nem az a kontrolláló gyíkemberezés amiről az utolsó 2 oldal szólt, hanem hogy ezek a cégek a legtöbb befektetési formájukban nem szoktak a részvényhez járó szavazati joggal élni, vagyis sok cégben a tulajdonosok kisebb köre is tud nagyobb döntést hozni a sok tartózkodó szavazat miatt.
És emelett persze ők is tőzsdei cégek, szóval ami profitot ezzel megtermelnek az sem a felsőbb hatalomhoz jut, hanem ahhoz aki vesz a részvényeikből. Ami lehetsz akár te is, ha ennyire biztosnak látod hogy hasítani fognak.
Én elhiszem, hogy szakmailag helytálló, amit írsz, de azért amikor a fő befektetők között ilyen neveket olvasunk, mint Rothschild (állítólag laza 2,8 billió dollárral), Rockefeller, Bush, Orsini, DuPont és hasonlók, akkor picit elmerengek, mennyire irányítják az ilyen céget a kisbefektetők, mint Te vagy én és mennyire igaz, hogy nem a saját pénzükből vesznek ezt azt
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- BLevi96
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Azt hinné az ember hogy ilyet csak AI-al fog látni: görkoris fegyveres tálibokgutihaz14 írta: https://twitter.com/narrative_hole/stat ... BT7zQ&s=19
probalnanak igy korizni a rakoczi uton
Van ennek valami gyakorlati haszna?
valamelyik univerzumban:
No offense ha ezeket amiket írni fogok tudod, csak ennyi komment alapján nekem kicsit úgy tűnt hogy neked lehet be kéne mutatni ezt a két céget jobban. Ez a két cég a világ két legnagyobb vagyonkezelője. Nem a saját pénzükkel tulajdonolnak hú de sok mindent, hanem a befektetők - más cégek és ilyen kis magánemberek mint te vagy én - pénzén vesznek ugyanezen befektetők számára tulajdont ETF-eken, befektetési alapokon, vagy millió más megoldáson keresztül.A blackrock-ot nem kell bemutatni senkinek, nekem az a véleményem, hogy túl nagy a hatalmuk, az S&P500-on jelen lévő cégek 88%-nak ők a legnagyobb részvényesei a Vanguarddal együtt és ez a két óriás a másik legnagyobb részvényese, mondhatni fúzióban működnek.
Ennek megvan a makrogazdasági veszélye egyébként, de pont nem az a kontrolláló gyíkemberezés amiről az utolsó 2 oldal szólt, hanem hogy ezek a cégek a legtöbb befektetési formájukban nem szoktak a részvényhez járó szavazati joggal élni, vagyis sok cégben a tulajdonosok kisebb köre is tud nagyobb döntést hozni a sok tartózkodó szavazat miatt.
És emelett persze ők is tőzsdei cégek, szóval ami profitot ezzel megtermelnek az sem a felsőbb hatalomhoz jut, hanem ahhoz aki vesz a részvényeikből. Ami lehetsz akár te is, ha ennyire biztosnak látod hogy hasítani fognak.