Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. április 15., hétfő 10:40

RealVazquez írta:
kiserik írta:
Persze, hogy nem skatulyázza be, de ettől még nem lesz liberalista :) (igen, tudom mit jelent :kacsint: ) És ez nem feltétlenül jelent problémát. Nekem. De szakpolitikában előbb utóbb fog. Itt van pl az Orosz-Ukrán háború. Nem azért értett egyet az orbáni állásponttal, mert így nem lehet ""háborúpártizni"", hanem mert így gondolja. Ahogy Viktor, vagy Toroczkai mondjuk. És aki így gondolta, az eddig mindig ""oroszügynök"" volt, meg ""oroszpárti"". (És ez sokkal fontosabb jelen helyzetben, mint bármilyen belpolitikai ügy, mert EP választás lesz és ezek alapján fogják a Tisza párt emberei képviselni Magyarországot.) Aztán majd jön sok olyan kérdés (bevándorlás, adózás, nagytőke elosztása, külföldi gazdasági befolyás, stb, stb), amiről neki személy szerint nagyon más lesz a véleménye, mint a szavazói nagy részének. És itt lesz a döccenője ennek az ideológiáktól mentes csoportosulásnak. Mert az nem elég ideológia hosszú távon, hogy vesszen a kormány és építsünk egy új Magyarországot. Szerintem.

Kb olyan ez, mint hogy itt egy közösséget alkotunk Csabával meg Rolival mondjuk, remekül elbeszélgetünk politikáról, filmekről, stb. Viszont egy Klasszikusra nem fogunk mindannyian ugyan olyan fehérbe öltözni és leülni szurkolni ugyan annak a csapatnak.

Én csak annyit mondok, hogy mindig ésszel. Jó dolog hinni Magyar Péterben, jó dolog tenni valamit a hazáért (ugye ez is inkább jobb oldali eszme :kacsint: ), de azt mindig szem előtt kell tartani, hogy nem mindig minden arany, ami fénylik.
Hivatalos álláspont:

1. Oroszország az agresszor
2. Ukrajna területvédelme jogos
3. A magyar kisebbség helyzete számunkra kulcsfontosságú
4. A háborút Putyin indította, ő tudja befejezni.
5. A háború lezárására szinte semmilyen érdemi hatással nincs Magyarország pozíciója.
6. Amikor Magyarország eddig bármilyen világméretű konfliktusban oldalt választott, mindig óriási veszteségeket szenvedett el.
7. Ukrajna függetlenségét 5 különböző biztonsági garancia védte (többek közt a nálunk aláírt 1994-es Budapesti memorandum), amelyeket Oroszország a támadással megszegett. Amennyiben elfogadjuk az ukrán területveszteséget, azzal újra legitimáljuk Európában a hódító háborúkat, az államközi biztonsági garanciákat pedig érvénytelenítjük.
8. Tűzszünet és béke nem Facebook posztoktól és propagandától lesz, hanem a nagyhatalmak és Ukrajna tárgyalásának eredményeképpen.
9. Hazánknak minden humanitárius segítséget meg kell adnia Ukrajna számára.
Na nekem mondjuk itt kezd kilógni az a bizonyos lóláb. Ez egy mentés a szavazók miatt. Már a klubrádiós műsorban is próbálta menteni az egészet a szünet után (gondolom a stáb szólt) egy tereléssel.

Hallgasd meg mégegyszer: https://www.youtube.com/watch?v=0rVbmruFeII&t=2645s Miről beszél Magyar? 2 nagyhatalom küzd az ukrajnai nyersanyagokért. Fizikailag Oroszország kezdte, de az USA provokálta ki. A megoldást csak ez a 2 fél tudja elhozni tárgyalás útján (Trump narratíva), nem az odaküldött fegyver és nem Ukrajna. Na ez van kozmetikázva a 9 pontos Facebook bejegyzésben.

Az számomra nem fér bele, hogy egy párt vezetője olyat mond, amit utólag kozmetikázni kell a választók miatt. Mondja azt, amit gondol, amit képvisel és azok szavazzanak rá, akik ezzel egyet tudnak érteni. Én egyet tudok érteni azzal, amit mondott. Az utána történtekkel viszont nem.
Kera írta:
'shutterisland írta:

nyilvan nem reprezentativ, de jo lenne tobb ilyen szavazast latni tobb (nepszerubb) helyen is, ami ugy mar picit tobbet sejtetne.
Az interneten nem fogsz olyan szavazást találni ami egy fikarcnyit is reprezentatív lenne, sajnos...
A 2/3-ad ereje bőven máshol van. Ami viszont így is aggasztó, hogy a fidesz is 28 %, de a Mi Hazánk 20%-a is elkeserítő, senkit nem megbántva, de mégiscsak két szélsőséges pártról van szó.
Szélsőséges... A Fidesz sélsőségesen lop és viszi egyre lejjebb az országot, a Mi Hazánk meg szélsőségesen nemzeti, ""haza"" párti (ez a haza most amúgy is olyan trendi lett). Az, hogy valaki nacionalista, nemzeti, magyar, csak egy bizonyos csoport szerint rossz szélsőség...
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Berti

HozzászólásSzerző: Berti » 2024. április 15., hétfő 10:31

Érdemes a közeget is megnézni, akik egymást agyonnyomva kapálóznak pár ezresért. Nem az értelmiségi, maradjunk annyiban.

Amúgy undorító a mobilfoxos hülyegyerektől is, téglával kellett volna visszadobni.

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2024. április 15., hétfő 10:24

De milyen alja mar. Meno szemuveg,fasza cucc,vonulsz a testorokkel,es dobalod az ezreseket. :lol: :lol: :lol:
Hat ha mar ennyire vagany,dobalja legalabb a huszasokat. :lol:
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg

SERIENMEISTER 2013-2023

Donát
Kedvenc csapatod: Los Blancos

HozzászólásSzerző: Donát » 2024. április 15., hétfő 10:10

Értem én, hogy gusztustalan ez a story, de amúgy milyen következtetéseket lehet levonni belőle?

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2024. április 15., hétfő 9:56

Szidjuk az öregeket, de a jövő se valami fényes :kivagyhe:
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2024. április 15., hétfő 9:53

https://444.hu/2024/04/14/amit-magyar-p ... si-tevedes

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2024. április 15., hétfő 9:26

kiserik írta:
RealVazquez írta:

Középen álló, ideológiáktól mentes politikai erő
Magyar Péter szerint azért van szükség egy új pártra, mert jelenleg nincs alternatívája a Fidesznek, és ez tartja hatalomban Orbánékat. A jelenlegi választási rendszer és a fennálló hatalmi struktúra mellett ez a másik ok, amiért nem lehet változást elérni. „Nincs B meg C verzió, amire egy jóérzésű jobboldali ember, vagy egy mérsékelt liberális, vagy baloldali, vagy apolitikus ember szavazni tud, addig itt nincs változás” – mondta a Telexnek.

De hogyan képzeli el ezt az új erőt, ami a Fidesz lehetséges alternatívája lehet? Egyrészt ezt úgy írta le, mint ami „nem beszél ideológiákról, aki képes egy nemzeti minimumra törekedni, akit nem lehet lejáratni, aki ismeri őket”. A Magyar Hangnak úgy nyilatkozott erről az elképzelése szerint középen álló, ideológiáktól mentes politikai erőről, hogy „komolyan veszi a választópolgárokat, és az ország előtt álló valódi problémákra koncentrál, tisztességesen kommunikál a másképp gondolkodókkal, és fő feladatának a mindenkori hatalom ellenőrzését, korlátozását tartja”. Magyar tehát egy középen álló, ideológiáktól mentes, nemzeti minimumra törekvő pártot képzel el.

Többször is elmondta korábban, megismételte már párszor: középen álló pártot alapít. Attól még tarthatja magát jobb oldalinak, és persze, hogy ott szocializálódott, de ez nem skatulyázza be sem őt, sem a pártját.
Persze, hogy nem skatulyázza be, de ettől még nem lesz liberalista :) (igen, tudom mit jelent :kacsint: ) És ez nem feltétlenül jelent problémát. Nekem. De szakpolitikában előbb utóbb fog. Itt van pl az Orosz-Ukrán háború. Nem azért értett egyet az orbáni állásponttal, mert így nem lehet ""háborúpártizni"", hanem mert így gondolja. Ahogy Viktor, vagy Toroczkai mondjuk. És aki így gondolta, az eddig mindig ""oroszügynök"" volt, meg ""oroszpárti"". (És ez sokkal fontosabb jelen helyzetben, mint bármilyen belpolitikai ügy, mert EP választás lesz és ezek alapján fogják a Tisza párt emberei képviselni Magyarországot.) Aztán majd jön sok olyan kérdés (bevándorlás, adózás, nagytőke elosztása, külföldi gazdasági befolyás, stb, stb), amiről neki személy szerint nagyon más lesz a véleménye, mint a szavazói nagy részének. És itt lesz a döccenője ennek az ideológiáktól mentes csoportosulásnak. Mert az nem elég ideológia hosszú távon, hogy vesszen a kormány és építsünk egy új Magyarországot. Szerintem.

Kb olyan ez, mint hogy itt egy közösséget alkotunk Csabával meg Rolival mondjuk, remekül elbeszélgetünk politikáról, filmekről, stb. Viszont egy Klasszikusra nem fogunk mindannyian ugyan olyan fehérbe öltözni és leülni szurkolni ugyan annak a csapatnak.

Én csak annyit mondok, hogy mindig ésszel. Jó dolog hinni Magyar Péterben, jó dolog tenni valamit a hazáért (ugye ez is inkább jobb oldali eszme :kacsint: ), de azt mindig szem előtt kell tartani, hogy nem mindig minden arany, ami fénylik.
Hivatalos álláspont:

1. Oroszország az agresszor
2. Ukrajna területvédelme jogos
3. A magyar kisebbség helyzete számunkra kulcsfontosságú
4. A háborút Putyin indította, ő tudja befejezni.
5. A háború lezárására szinte semmilyen érdemi hatással nincs Magyarország pozíciója.
6. Amikor Magyarország eddig bármilyen világméretű konfliktusban oldalt választott, mindig óriási veszteségeket szenvedett el.
7. Ukrajna függetlenségét 5 különböző biztonsági garancia védte (többek közt a nálunk aláírt 1994-es Budapesti memorandum), amelyeket Oroszország a támadással megszegett. Amennyiben elfogadjuk az ukrán területveszteséget, azzal újra legitimáljuk Európában a hódító háborúkat, az államközi biztonsági garanciákat pedig érvénytelenítjük.
8. Tűzszünet és béke nem Facebook posztoktól és propagandától lesz, hanem a nagyhatalmak és Ukrajna tárgyalásának eredményeképpen.
9. Hazánknak minden humanitárius segítséget meg kell adnia Ukrajna számára.
:goat:

Kercsó
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2024. április 15., hétfő 8:45

'shutterisland írta:
Kercsó írta:

Sajópálfalván a 2/3-ad nem youtubozik :mrgreen:
nyilvan nem reprezentativ, de jo lenne tobb ilyen szavazast latni tobb (nepszerubb) helyen is, ami ugy mar picit tobbet sejtetne.
rákerestem a yt-on erre a csatornára, és leragadtam az irán - izrael viaskodásnál
"more, ebbű baj lesz..."
#whatisyourexcuse

Zinedine Zidane - When I retire I'll say, I managed Kroos.
"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Kera
Kedvenc játékosaid: CR7, SR4, M12, Xabi Alonso, Kroos, Modric, R9, ZZ, Roberto Carlos, Raúl, Hierro, Lampard, Terry, Maldini, Cubasza kapitány

HozzászólásSzerző: Kera » 2024. április 15., hétfő 8:41

'shutterisland írta:
Kercsó írta:

Az interneten nem fogsz olyan szavazást találni ami egy fikarcnyit is reprezentatív lenne, sajnos...
A 2/3-ad ereje bőven máshol van. Ami viszont így is aggasztó, hogy a fidesz is 28 %, de a Mi Hazánk 20%-a is elkeserítő, senkit nem megbántva, de mégiscsak két szélsőséges pártról van szó.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. április 15., hétfő 8:33

Kercsó írta:
'shutterisland írta: egy kis erdekesseg, az ultrahang plusz yt csatorna szavazas arrol, hogy kire huznad az x-et ?

mp 45
fidesz 28
mi hazank 20
dk mszp parbeszed 1
egyeb 5

igaz meg csak 7500 szavazat eddig.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. április 15., hétfő 8:17

RealVazquez írta:
Kercsó írta: MP nem helyezi magát középre, a Partizán interjúban is elmondta, hogy ő a jobb oldalinak tartja magát, jobbos családban szocializálódott.

ha valaki már unja az ellenzék vaktöltényeit attól még lehet balos, és ha egy másiknak már elege lett a kormány ganajtúrásából, attól még lehet jobbos.
ezeket célozza meg MP. ezért pozicionálják sokan őt középre.
én inkább érzem azt, hogy át akar csábítani a liberálisok közül szavazókat a "másik oldalra"
Magyar Péter szerint azért van szükség egy új pártra, mert jelenleg nincs alternatívája a Fidesznek, és ez tartja hatalomban Orbánékat. A jelenlegi választási rendszer és a fennálló hatalmi struktúra mellett ez a másik ok, amiért nem lehet változást elérni. „Nincs B meg C verzió, amire egy jóérzésű jobboldali ember, vagy egy mérsékelt liberális, vagy baloldali, vagy apolitikus ember szavazni tud, addig itt nincs változás” – mondta a Telexnek.

De hogyan képzeli el ezt az új erőt, ami a Fidesz lehetséges alternatívája lehet? Egyrészt ezt úgy írta le, mint ami „nem beszél ideológiákról, aki képes egy nemzeti minimumra törekedni, akit nem lehet lejáratni, aki ismeri őket”. A Magyar Hangnak úgy nyilatkozott erről az elképzelése szerint középen álló, ideológiáktól mentes politikai erőről, hogy „komolyan veszi a választópolgárokat, és az ország előtt álló valódi problémákra koncentrál, tisztességesen kommunikál a másképp gondolkodókkal, és fő feladatának a mindenkori hatalom ellenőrzését, korlátozását tartja”. Magyar tehát egy középen álló, ideológiáktól mentes, nemzeti minimumra törekvő pártot képzel el.

Többször is elmondta korábban, megismételte már párszor: középen álló pártot alapít. Attól még tarthatja magát jobb oldalinak, és persze, hogy ott szocializálódott, de ez nem skatulyázza be sem őt, sem a pártját.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Kercsó

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2024. április 15., hétfő 8:11

'shutterisland írta: egy kis erdekesseg, az ultrahang plusz yt csatorna szavazas arrol, hogy kire huznad az x-et ?

mp 45
fidesz 28
mi hazank 20
dk mszp parbeszed 1
egyeb 5

#whatisyourexcuse

"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. április 15., hétfő 8:08

egy kis erdekesseg, az ultrahang plusz yt csatorna szavazas arrol, hogy kire huznad az x-et ?

mp 45
fidesz 28
mi hazank 20
dk mszp parbeszed 1
egyeb 5

Kercsó

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2024. április 15., hétfő 7:52

középen mindenki rövidéletű a politikában.
MO-n többségben vannak a konzervatív szemléletű szavazók, így ha bármi nagyot akar Magyar elérni akkor nekik kell főleg "megfelelni"

az igaz, hogy mindkét oldal rámozdult, így van logika ebben a közép álló szövegnek, de nálam egy középre poziciónált párt, egy jobbos vezetővel mindig jobbos lesz.

szerencsére nem csak a szélsőjobb létezik.
#whatisyourexcuse

RealVazquez

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2024. április 15., hétfő 7:14

Kercsó írta: MP nem helyezi magát középre, a Partizán interjúban is elmondta, hogy ő a jobb oldalinak tartja magát, jobbos családban szocializálódott.

ha valaki már unja az ellenzék vaktöltényeit attól még lehet balos, és ha egy másiknak már elege lett a kormány ganajtúrásából, attól még lehet jobbos.
én inkább érzem azt, hogy át akar csábítani a liberálisok közül szavazókat a "másik oldalra"

Kercsó

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2024. április 15., hétfő 6:53

MP nem helyezi magát középre, a Partizán interjúban is elmondta, hogy ő a jobb oldalinak tartja magát, jobbos családban szocializálódott.

#whatisyourexcuse

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2024. április 14., vasárnap 22:55

MarioCirolo írta:
Azert ez az eleve kozepen jelent meget kicsit eros allitasnak erzem, amikor 10+ evig volt a nerben,
De csak egy icikepicikét igaz? :lol: :lol: azt ha valaki visszakérdez, hogy mifaszvan az 16 éves :mrgreen:
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

RealVazquez

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2024. április 14., vasárnap 22:54

kiserik írta:
RealVazquez írta:

Remelem nem multal el meg 16-18 eves, mert kb. egy ilyen idos embernek van ilyen eretlen velemenye. Mar elnezest, de ennel jobbat nem tudott kivaltani belolem ez a hozzaszolas. Van esetleg valami megoldasod is az egyenletre, vagy javaslatod? Hatha akkor tobbet latok a nagy kepbol, mert igy nem igazan ertelek. Peldaul: abban mi a manipulativ, hogy kozepen allonak kepzeli el magat? Egy liberalis, az orszaganak jot akaro ember hova helyezze magat? Amugy nem behuzta magat oda, hanem eleve ott jelent meg. Nagyon nem mindegy, ez nem egy Vona fele szelsoseges jobbrol a neppartosodas fele tolodas…
Ui: raadasul nem egybol kormanyt akar valtani, hanem ugyek menten szepen aprankent sikereket elerni, kezdve azzal, hogy ezt a szemetdombot, amit ellenzeknek hivunk, eltakaritunk, mert 14 ev utan a negyedik 2/3 fog kisulni beloluk. Vagy 4/5-od, tokmindegy. Ennek szarabb mar nem lehet, kire vagy mire varjunk meg?
Egy kérdés: hogyan lesz egy konzervatív, keresztény, polgári, jobb oldali ember 1-2 hét alatt liberális? Magyar kb annyira liberális, mint én vagy Vona. Racionális attól még lehet.

Kicsit óvatosságra int, hogy elég sok minden változik vele kapcsolatban. Hogy miből indult, azt nem tudom, de egy tökéletes politikai gépezetté (és annak minden jó és rossz oldalává) vált.
soadroli írta:
jött a válasz is :D
Mondjuk ebbe annyira nem lehet belekötni (bár valakinek úgy is fog sikerülni :lol: )
'shutterisland írta: jo ez a vitara valo kihivogatas.

mp kihivta gyurcsanyt es orbant, elobbi nem ul le vele, dobrevet kuldene de gondolom abbol semmi sem lesz, orban gondolom reagalni se reagalt.
toroczkai, mzp es vona is leulne mp-vel, o meg oket ghostolja. :lol:

lassan korbe erunk es senki sem ul le senkivel.
Ez is csak politika. MP, ha Gyurcsánnyal és Orbánnal vitázna, akkor felemeltetné magát az ő (megválasztott miniszterelnök) szintjükre. Ezzel szinte csak MP nyerne. MZP és Vona esetében Magyar fölöttük áll támogatottsági szinten, így azzal ők nyerhetnének többet. Toroczkainál meg csak elfogadta az ATV meghívását és kiáll az EP listavezetőkkel, ha létrejön a vita.
Tudod egyáltalán, hogy mit jelent az, hogy liberalizmus?
Szerinted Péter pártja nem képviseli az összes ideológiát, amiket felsoroltál, beleérve a liberálisokat is?

Egy a lényeg: tenni a hazáért és rendszert váltani, mert ez az út, amin Magyarország jár, szakadékba vezet. Nem tudom milyen bizonyíték kell még, hogy az emberek észbe kapjanak.

Amúgy Péter maga is elismerte, hogy ez az egész őrület, ez a hatalmas megmozdulás “csak egy tünet”. És valóban, az emberek kiborultak, a kegyelmi üggyel sokaknál betelt a pohár, Péter pedig összefog mindenkit, akinek elege van. Ennyi a lényeg.

MarioCirolo
Kedvenc játékosaid: Raul, Guti, Ramos

HozzászólásSzerző: MarioCirolo » 2024. április 14., vasárnap 22:13

RealVazquez írta:
kierkegaard írta: Szerintem az egy nagyon fontos lepes lesz amikor az emberiseg rajon arra, hogy az ilyen emberek mint magyar peter, orban, gyurcsany, toroczkai, trump, biden meg a tobbi semmilyen valtozast nem akar. Hatalmat akar es hatalmat megtartani akar.

Lofaszt akar jot a kornyezetenek. Magyar Pèter manipulatov kozepre huzasa valoban jelenleg az egyetlen valos opcio a valtozas eloidezesere aztan utana lehet megint egy jobbat valasztani ha mar megtanulta a tarsadalom az erre valo igenyt.
Kerdes, hogy van e ennyi ideje a civilizacionknak.
Remelem nem multal el meg 16-18 eves, mert kb. egy ilyen idos embernek van ilyen eretlen velemenye. Mar elnezest, de ennel jobbat nem tudott kivaltani belolem ez a hozzaszolas. Van esetleg valami megoldasod is az egyenletre, vagy javaslatod? Hatha akkor tobbet latok a nagy kepbol, mert igy nem igazan ertelek. Peldaul: abban mi a manipulativ, hogy kozepen allonak kepzeli el magat? Egy liberalis, az orszaganak jot akaro ember hova helyezze magat? Amugy nem behuzta magat oda, hanem eleve ott jelent meg. Nagyon nem mindegy, ez nem egy Vona fele szelsoseges jobbrol a neppartosodas fele tolodas…
Ui: raadasul nem egybol kormanyt akar valtani, hanem ugyek menten szepen aprankent sikereket elerni, kezdve azzal, hogy ezt a szemetdombot, amit ellenzeknek hivunk, eltakaritunk, mert 14 ev utan a negyedik 2/3 fog kisulni beloluk. Vagy 4/5-od, tokmindegy. Ennek szarabb mar nem lehet, kire vagy mire varjunk meg?
Azert ez az eleve kozepen jelent meget kicsit eros allitasnak erzem, amikor 10+ evig volt a nerben, halmozva a felesegen keresztul neki juttatott poziciokat. Abban a NERben, amitol olyan messze azert nem allnak a szelsojobboldali ideologiak, persze ez most kevesbe szembetuno mert konteos laciek meg toluk is eggyel jobbra vannak. En teljesen megertem azokat, akik a teljes kilatastalansag utan most MP-ben latja a megvaltot, de szerintem erdemes minimalis tavolsagtartassal figyelni az esemenyekt es megvarni kozeptavon hova fut ez az egesz ki, mert az ilyenek utan jon a nagy csalodas es a tovabbi apatia. En nem hiszek benne, tovabbra is csak egy tunetnek tartom, de ha neki koszonhetoen nehany eloskodo part eltunik, a fidesz es a DK is gyengul az nalam mar pozitivum, de sok ido van hatra 26-ig.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. április 14., vasárnap 21:32

RealVazquez írta:
kierkegaard írta: Szerintem az egy nagyon fontos lepes lesz amikor az emberiseg rajon arra, hogy az ilyen emberek mint magyar peter, orban, gyurcsany, toroczkai, trump, biden meg a tobbi semmilyen valtozast nem akar. Hatalmat akar es hatalmat megtartani akar.

Lofaszt akar jot a kornyezetenek. Magyar Pèter manipulatov kozepre huzasa valoban jelenleg az egyetlen valos opcio a valtozas eloidezesere aztan utana lehet megint egy jobbat valasztani ha mar megtanulta a tarsadalom az erre valo igenyt.
Kerdes, hogy van e ennyi ideje a civilizacionknak.
Egy kérdés: hogyan lesz egy konzervatív, keresztény, polgári, jobb oldali ember 1-2 hét alatt liberális? Magyar kb annyira liberális, mint én vagy Vona. Racionális attól még lehet.

Kicsit óvatosságra int, hogy elég sok minden változik vele kapcsolatban. Hogy miből indult, azt nem tudom, de egy tökéletes politikai gépezetté (és annak minden jó és rossz oldalává) vált.
soadroli írta:
BlancoMark írta: Reagálás Toroczkai Lászlónak, Fidesz jobboldali szatelitpártjának, a Mi Hazánk elnökének hazugságoktól hemzsegő konteójára.
jött a válasz is :D
Mondjuk ebbe annyira nem lehet belekötni (bár valakinek úgy is fog sikerülni :lol: )
'shutterisland írta: jo ez a vitara valo kihivogatas.

mp kihivta gyurcsanyt es orbant, elobbi nem ul le vele, dobrevet kuldene de gondolom abbol semmi sem lesz, orban gondolom reagalni se reagalt.
toroczkai, mzp es vona is leulne mp-vel, o meg oket ghostolja. :lol:

lassan korbe erunk es senki sem ul le senkivel.
Ez is csak politika. MP, ha Gyurcsánnyal és Orbánnal vitázna, akkor felemeltetné magát az ő (megválasztott miniszterelnök) szintjükre. Ezzel szinte csak MP nyerne. MZP és Vona esetében Magyar fölöttük áll támogatottsági szinten, így azzal ők nyerhetnének többet. Toroczkainál meg csak elfogadta az ATV meghívását és kiáll az EP listavezetőkkel, ha létrejön a vita.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Vissza: