Na nekem mondjuk itt kezd kilógni az a bizonyos lóláb. Ez egy mentés a szavazók miatt. Már a klubrádiós műsorban is próbálta menteni az egészet a szünet után (gondolom a stáb szólt) egy tereléssel.RealVazquez írta:Hivatalos álláspont:kiserik írta:
Persze, hogy nem skatulyázza be, de ettől még nem lesz liberalista (igen, tudom mit jelent ) És ez nem feltétlenül jelent problémát. Nekem. De szakpolitikában előbb utóbb fog. Itt van pl az Orosz-Ukrán háború. Nem azért értett egyet az orbáni állásponttal, mert így nem lehet ""háborúpártizni"", hanem mert így gondolja. Ahogy Viktor, vagy Toroczkai mondjuk. És aki így gondolta, az eddig mindig ""oroszügynök"" volt, meg ""oroszpárti"". (És ez sokkal fontosabb jelen helyzetben, mint bármilyen belpolitikai ügy, mert EP választás lesz és ezek alapján fogják a Tisza párt emberei képviselni Magyarországot.) Aztán majd jön sok olyan kérdés (bevándorlás, adózás, nagytőke elosztása, külföldi gazdasági befolyás, stb, stb), amiről neki személy szerint nagyon más lesz a véleménye, mint a szavazói nagy részének. És itt lesz a döccenője ennek az ideológiáktól mentes csoportosulásnak. Mert az nem elég ideológia hosszú távon, hogy vesszen a kormány és építsünk egy új Magyarországot. Szerintem.
Kb olyan ez, mint hogy itt egy közösséget alkotunk Csabával meg Rolival mondjuk, remekül elbeszélgetünk politikáról, filmekről, stb. Viszont egy Klasszikusra nem fogunk mindannyian ugyan olyan fehérbe öltözni és leülni szurkolni ugyan annak a csapatnak.
Én csak annyit mondok, hogy mindig ésszel. Jó dolog hinni Magyar Péterben, jó dolog tenni valamit a hazáért (ugye ez is inkább jobb oldali eszme ), de azt mindig szem előtt kell tartani, hogy nem mindig minden arany, ami fénylik.
1. Oroszország az agresszor
2. Ukrajna területvédelme jogos
3. A magyar kisebbség helyzete számunkra kulcsfontosságú
4. A háborút Putyin indította, ő tudja befejezni.
5. A háború lezárására szinte semmilyen érdemi hatással nincs Magyarország pozíciója.
6. Amikor Magyarország eddig bármilyen világméretű konfliktusban oldalt választott, mindig óriási veszteségeket szenvedett el.
7. Ukrajna függetlenségét 5 különböző biztonsági garancia védte (többek közt a nálunk aláírt 1994-es Budapesti memorandum), amelyeket Oroszország a támadással megszegett. Amennyiben elfogadjuk az ukrán területveszteséget, azzal újra legitimáljuk Európában a hódító háborúkat, az államközi biztonsági garanciákat pedig érvénytelenítjük.
8. Tűzszünet és béke nem Facebook posztoktól és propagandától lesz, hanem a nagyhatalmak és Ukrajna tárgyalásának eredményeképpen.
9. Hazánknak minden humanitárius segítséget meg kell adnia Ukrajna számára.
Hallgasd meg mégegyszer: https://www.youtube.com/watch?v=0rVbmruFeII&t=2645s Miről beszél Magyar? 2 nagyhatalom küzd az ukrajnai nyersanyagokért. Fizikailag Oroszország kezdte, de az USA provokálta ki. A megoldást csak ez a 2 fél tudja elhozni tárgyalás útján (Trump narratíva), nem az odaküldött fegyver és nem Ukrajna. Na ez van kozmetikázva a 9 pontos Facebook bejegyzésben.
Az számomra nem fér bele, hogy egy párt vezetője olyat mond, amit utólag kozmetikázni kell a választók miatt. Mondja azt, amit gondol, amit képvisel és azok szavazzanak rá, akik ezzel egyet tudnak érteni. Én egyet tudok érteni azzal, amit mondott. Az utána történtekkel viszont nem.
Szélsőséges... A Fidesz sélsőségesen lop és viszi egyre lejjebb az országot, a Mi Hazánk meg szélsőségesen nemzeti, ""haza"" párti (ez a haza most amúgy is olyan trendi lett). Az, hogy valaki nacionalista, nemzeti, magyar, csak egy bizonyos csoport szerint rossz szélsőség...Kera írta:Az interneten nem fogsz olyan szavazást találni ami egy fikarcnyit is reprezentatív lenne, sajnos...'shutterisland írta:
nyilvan nem reprezentativ, de jo lenne tobb ilyen szavazast latni tobb (nepszerubb) helyen is, ami ugy mar picit tobbet sejtetne.
A 2/3-ad ereje bőven máshol van. Ami viszont így is aggasztó, hogy a fidesz is 28 %, de a Mi Hazánk 20%-a is elkeserítő, senkit nem megbántva, de mégiscsak két szélsőséges pártról van szó.