Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: Politika

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. április 15., hétfő 22:23

Két gondolat, a többi majd holnap:
1) Szidják a metát, youtube-t , globális cégeket, nélkülük meg kutya se tudná, hogy léteznek pár mikrokörnyezeten kívül.

2) Addig jó a Mi Hazánknak, ameddig Toroczkaival azonosítják a pártot.
Ha elkezdenék Novák Előddel meg Duró Dórával azonosítani, az már régen rossz lenne nekik.
Nem minősítem inkább őket, hozzájuk képest Toroczkai Gandhi.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2024. április 15., hétfő 22:18

Hát zsebnáci így vagy úgy ebben a vitában csak ő érvelt.

De itt a fórumon is inkább csak agresszív reakciók jönnek ha szóba kerül toróczkai bezzeg ha magyar péter mond valami jó kis szélsőjobbos véleményt megy a körbehugyozás, hogy nem úgy gondolta meg tanul a hibáiból :lol: a mai baloldal kb annyira woke meg elfogadó már, hogy megválasztanak akár egy olyan embert is akit rendesen le kellett tépni a fidesz csecséről annyira rajtavolt :kalapos: roncstársadalom
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

MarioCirolo
Kedvenc játékosaid: Raul, Guti, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: MarioCirolo » 2024. április 15., hétfő 22:03

kiserik írta: Bocsi a dupláért. Hozok egy videót. Az első 10 perc lenne a lényeg. Megy itt a nagy le-fel nyilazás. Azt kérném, hogy függetlenül tőlem és attól, aki a videón szerepel, csak a tartalom lenne a lényeg. Aki egyetért, az dobjon egy fel, aki nem ért egyet a videó első 10 percének tartalmával, az meg egy le nyilat. Kis közvélemény kutatás :)

https://www.youtube.com/watch?v=HA83ieSoCOA
Nem teljesen ertem mivel kell egyeterteni, de legalabb elismeri, hogy szandekosan csak olyan reszletet vagtak ki a MP interjubol, ami beleillik a narrativajukba (az mas kerdes, hogy o a video hosszusagaval indokolja, persze nem fert volna bele meg 30 masodperc). Az aki akar jogi, akar politikai elszamoltatassal hazal, az hazudik, persze Orban Viktor es csaladja elszamoltatasarol egy szo sem esik, meg igy sem. A ket kedvencem, hogy o, a kis zsebnaci partja kepviseleteben mekkorat fog harcolni Strasbourgban es a szokasos globalistazas es a meta szidasa mikozben 19 es 22 kozott gond nelkul elhirdettek 116 millio forintot ott.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. április 15., hétfő 21:10

kiserik írta: Egy kérdés: a cigány származású bűnelkövetőre lehet azt mondani, hogy cigány volt, vagy nem lehet?

Felmerült a szegregáció az oktatásban. Elmondom, hogy politikai hovatartozás nélkül is létező dolog. Saját szememmel láttam, tapasztaltam, hogy a szülők elviszik a gyerekeket a helyi iskolából a közeli város iskolájába, mert a sok gyengébb képességű, viselkedészavaros gyerek teljesen lehúzza a többit. Az én időmben volt olyan, hogy kisegítő osztály. A gyengébbekkel, problémásakkal ott, speciálisan képzett pedagógus foglalkozott. Nálunk speciel egy olyan tanítónő, aki azért is választotta a speciális képzést, mert a kisfia down szindrómával született. Ő is abba az osztályba járt. Érdekesség, hogy 12-13 évet jósoltak neki. Azt hiszem már a 45-ön is túl van.

És hogy erre is kitérjek: itt arról van szó, hogy azonosítható e egy párt, a vezetőjének a múltjával vagy az indentitásával? Konkrétan kimondható e, hogy a Mi Hazánk párt náci? Kimondható e, hogy a Tisza párt fideszes? Eszmék, ideológiák, múlt?

Egyébként felmerült itt vádként az "oroszpropagandat tolni, mikozben karpataljan magyar emberek halnak meg" állítás (vagy inkább hazugság?). Találtam egy videót, érdemes megnézni és összehasonlítani Magyar klubrádiós vélekedésével https://www.youtube.com/watch?v=_Sy51AbZomk :) Ja és ez jelenti azt, hogy kiléptetnék az országot a NATO-ból?

Ferni: nem tudom mi bajod a bérrabtartással. Kifejthetnéd. Az etnikai alapon szerveződő bűnbandák vezetőinek bérrabtartása pedig nem etnikai alapú tisztogatás. Arról szól, hogy az ilyen jellegű bűncselekmények vezetőinél nem elrettentő erejű a magyar igazságszolgáltatás, mert a börtönökből ugyan úgy folytatják ezeknek a bűnszervezeteknek a vezetését. Talán nagyob visszatartó erő lenne abban, ha azt kellene kockáztatni az uraknak, hogy szibériába mennek e nyaralni (mert ők így nevezik a börtön éveket), hűsölni.

Lehet őket szidni, meg menő is egyes körökben, de én értelmes emberek esetén úgy képzelem el a kritikát, mint ahogy Csaba teszi. Például segítettek rengeteg kilakoltatás előtt álló embernek, a tanyasiaknak, nélkülük nincs végrehajtó ügy és kiállnak rengeteg magyar ember mellett, akiket a rendszer nem akar, vagy nem tud megvédeni szerte az országban. Ezeket nem csak úgy felkarolták hogy szavazatokat szerezzenek, hanem kemény munkát tettek/tesznek bele.
Megint maszatolod a konkrét kérdéseket.

Mi a véleményed, hogy a Mi Hazánk kiléptetné Magyarországot a NATOból és az EUból is?

Mi a véleményed, hogy a Mi Hazánk vezetője náci karlendítéseket gyakorolt és spanyol náci gyűlésekre járt?

Mi a véleményed, hogy a Mi Hazánk tele van náci emberekkel, amit csak nem is titkolnak, sőt nyíltan és büszkén vállalják ezt?

Mi a Véleményed, hogy Toroczkai kalasnyikovval ölne meg kiskorú egyént, még ha az Gyurcsány is, ami szerinte egy természetes és normális gondolat?

Mi a véleményed arról, hogy Toroczkai szerint a cigánybűnözés megoldására van olyan lehetőség, hogy az emberek akasztófán vagy dögkutakban végezzék?

Válaszolj ezekre egyesével kérlek kifejtve, köszönöm.

Berakhatod itt a Toroczkai videóidat, tudja mindenki, hogy tud jó dolgokat is mondani, erre írtam le, hogy teljesen Andrew Tate effekt az ember, a jó gondolatokkal vonzza be az embereket, mint téged is azt aki semennyire nem tudatos ebben a spirál végén majd ahhoz tapsikol, amiket felsoroltam feljebb.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. április 15., hétfő 21:02

Bocsi a dupláért. Hozok egy videót. Az első 10 perc lenne a lényeg. Megy itt a nagy le-fel nyilazás. Azt kérném, hogy függetlenül tőlem és attól, aki a videón szerepel, csak a tartalom lenne a lényeg. Aki egyetért, az dobjon egy fel, aki nem ért egyet a videó első 10 percének tartalmával, az meg egy le nyilat. Kis közvélemény kutatás :)

https://www.youtube.com/watch?v=HA83ieSoCOA
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Asencio-???

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. április 15., hétfő 20:46

Egy kérdés: a cigány származású bűnelkövetőre lehet azt mondani, hogy cigány volt, vagy nem lehet?

Felmerült a szegregáció az oktatásban. Elmondom, hogy politikai hovatartozás nélkül is létező dolog. Saját szememmel láttam, tapasztaltam, hogy a szülők elviszik a gyerekeket a helyi iskolából a közeli város iskolájába, mert a sok gyengébb képességű, viselkedészavaros gyerek teljesen lehúzza a többit. Az én időmben volt olyan, hogy kisegítő osztály. A gyengébbekkel, problémásakkal ott, speciálisan képzett pedagógus foglalkozott. Nálunk speciel egy olyan tanítónő, aki azért is választotta a speciális képzést, mert a kisfia down szindrómával született. Ő is abba az osztályba járt. Érdekesség, hogy 12-13 évet jósoltak neki. Azt hiszem már a 45-ön is túl van.

És hogy erre is kitérjek: itt arról van szó, hogy azonosítható e egy párt, a vezetőjének a múltjával vagy az indentitásával? Konkrétan kimondható e, hogy a Mi Hazánk párt náci? Kimondható e, hogy a Tisza párt fideszes? Eszmék, ideológiák, múlt?

Egyébként felmerült itt vádként az "oroszpropagandat tolni, mikozben karpataljan magyar emberek halnak meg" állítás (vagy inkább hazugság?). Találtam egy videót, érdemes megnézni és összehasonlítani Magyar klubrádiós vélekedésével https://www.youtube.com/watch?v=_Sy51AbZomk :) Ja és ez jelenti azt, hogy kiléptetnék az országot a NATO-ból?

Ferni: nem tudom mi bajod a bérrabtartással. Kifejthetnéd. Az etnikai alapon szerveződő bűnbandák vezetőinek bérrabtartása pedig nem etnikai alapú tisztogatás. Arról szól, hogy az ilyen jellegű bűncselekmények vezetőinél nem elrettentő erejű a magyar igazságszolgáltatás, mert a börtönökből ugyan úgy folytatják ezeknek a bűnszervezeteknek a vezetését. Talán nagyob visszatartó erő lenne abban, ha azt kellene kockáztatni az uraknak, hogy szibériába mennek e nyaralni (mert ők így nevezik a börtön éveket), hűsölni.

Lehet őket szidni, meg menő is egyes körökben, de én értelmes emberek esetén úgy képzelem el a kritikát, mint ahogy Csaba teszi. Például segítettek rengeteg kilakoltatás előtt álló embernek, a tanyasiaknak, nélkülük nincs végrehajtó ügy és kiállnak rengeteg magyar ember mellett, akiket a rendszer nem akar, vagy nem tud megvédeni szerte az országban. Ezeket nem csak úgy felkarolták hogy szavazatokat szerezzenek, hanem kemény munkát tettek/tesznek bele.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vini-Jude-Kylian
--Fede---Arda
------Edu
Fran-Rudi-Asencio-???

negan
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Modric, Ramos, Benzema, Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: negan » 2024. április 15., hétfő 19:24

Realista24 írta:
negan írta:

Amire viszont van befolyása mindenkinek, az az, hogy milyen ember lesz, és ez származástól, vallástól, ideológiától, etnikumtól, mindentől független. Minden csoportban vannak jó és kevésbé jó emberek, néhol rosszak is, hol ebből van több, hol abból, ez nálam egyértelműen döntés kérdése.
De itt szerintem most masrol van szo.

Ha jol ertem, az alapfelvetes az, hogy MH = Toroczkai, leven o van porondon mindig mindenhol.
Jogosan merul fel a kerdes, hogy akkor milyen lehet a tobbi?
Persze, értelek, ez már nézőpont kérdése szerintem.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. április 15., hétfő 19:18

negan írta:
Realista24 írta:

Ne haragudj, de ez a felvetes nagyon sok sebbol verzik amiert belekevertel olyan dolgokat, amire nincs befolyasa az embernek.
Amire viszont van befolyása mindenkinek, az az, hogy milyen ember lesz, és ez származástól, vallástól, ideológiától, etnikumtól, mindentől független. Minden csoportban vannak jó és kevésbé jó emberek, néhol rosszak is, hol ebből van több, hol abból, ez nálam egyértelműen döntés kérdése.
De itt szerintem most masrol van szo.

Ha jol ertem, az alapfelvetes az, hogy MH = Toroczkai, leven o van porondon mindig mindenhol.
Jogosan merul fel a kerdes, hogy akkor milyen lehet a tobbi?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

negan

HozzászólásSzerző: negan » 2024. április 15., hétfő 18:59

Realista24 írta:
negan írta:

De akkor hogy az előző példához visszakanyarodjak, a cigányság megbélyegzésével mi a gond?
Félreértések elkerülése végett: nem, nem gondolom, hogy normális ember, aki egy kalap alá veszi a cigányság összes tagját, ergo az MHM összes tagját sem kéne, sem a DK-sokat, FIDESZ-eseket, muszlimokat, zöldeket, transzokat, egy csoportot sem. Akkor a Mi Hazánknál ez miért oké?
Ne haragudj, de ez a felvetes nagyon sok sebbol verzik amiert belekevertel olyan dolgokat, amire nincs befolyasa az embernek.

negan

HozzászólásSzerző: negan » 2024. április 15., hétfő 18:55

géza írta: Mert a Mi Hazank politikai kozossegkent kepvisel valamit, Toroczkai meg mint elsoszamu ember leginkabb. A parttagok azert lepnek be, mert vagy egyetertenek ezzel a szemlelettel, vagy nem zavarja oket annyira, hogy felszolaljanak ellene, vagy kilepjenek. Ezzel szemben, ha valaki roma szarmazasu, az maximum a kozos hagyomanyok, nyelv, kulturahoz ad megertest, attol meg nem predesztinalja, hogy olyanok legyenek, amivel sztereotipizaljak oket.
A predesztináció részével nem értek egyet, bizonyos cigány származású emberek pont ezen szokások miatt nem tudnak “kitörni”, bármennyire is szeretnének, és sajnos azzá válnak, aminek sokan kívülről predesztinálták őket.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. április 15., hétfő 18:54

negan írta:
Realista24 írta:

Az igazsag néha fájdalmas.
De akkor hogy az előző példához visszakanyarodjak, a cigányság megbélyegzésével mi a gond?
Félreértések elkerülése végett: nem, nem gondolom, hogy normális ember, aki egy kalap alá veszi a cigányság összes tagját, ergo az MHM összes tagját sem kéne, sem a DK-sokat, FIDESZ-eseket, muszlimokat, zöldeket, transzokat, egy csoportot sem. Akkor a Mi Hazánknál ez miért oké?
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

negan

HozzászólásSzerző: negan » 2024. április 15., hétfő 18:53

Gonzi írta:
negan írta:
:fpalm:

Az, hogy ciganynak szuletsz nem dontes kerdese. Az, hogy mihazankos leszel, az igen.
De ne csapkodd a homlokod baszki, én érdemi választ várok a kérdéseimre, géza például tök kultúráltan el is magyarázta.

negan

HozzászólásSzerző: negan » 2024. április 15., hétfő 18:50

ferni írta: Hozok még egy gondolatmentet, amit korábban felhoztam már.
Csak meg kell nézni pár mélyebb Toroczkai interjút, megy a mézes-mázos felszín, ahogy mélyül a téma meg előjönnek belülről a nagyon cink dolgok... Ilyen Andrew Tate feeling, az csinálja ezt, hogy rengeteg mindenben van igaza és ahogy egyre többet foglalkozol vele kerülnek elő a neccesebb témák, amikről még neccesebb a véleményük.

Aki nem tudatos fogyasztója ezeknek simán belekerül a spirálba és észre se veszi, hogy olyan dolgokhoz is bólogat a sok jó dolog mellé, amihez rohadtul nem kéne és ő se bólogatna hozzá alapból.

Nekem az a véleményem, hogy mindenkinek meg kell magában húznia egy határt, amitől kezdve elzárkozik dolgoktól. Nálam kérdés nélkül túl van ezen a határon ez a kirakat párt a vezetőjével együtt.

Szép meg jó, amiket a Mi Hazánk mond néha, de ez csak egy eszköz amivel bevonzzák a tömegeket, hogy onnantól etethessék őket a szeméttel, amik legbelül vannak.

-Tele vannak nácival, a vezetőjük is az, de legalább is az volt.
-Kiléptetné Magyarországot a NATOból illetve az Európai Unióból is.
-Halálbüntetés
-Etnikai alapon tisztogatnának.
Ezt vígan le is írják a programjukban.
  • A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely bevezetné a szibériai
    bérrabtartást:

Van a felsorolásban, hogy kiket küldenének oda egy ilyen sor:

"például az etnikai alapon szerveződő bűnbandák vezetői"
És még lehetne sorolni a dolgokat, de mindent elmond Toroczkairól az, hogy ő a tizenéves Gyurcsányt fejbelőtte volna kiskorában Kalasnyikovval, ahogy szerinte mindenki más is és ez tök természetes gondolat szerinte.... :lol: Biztos épelméjű.
Ezt is linkeltem az előző kommentben.
Értem, amit mondasz, elfogadom a véleményedet, sőt, nagyrészt egyet is értek vele, a határok meghúzásával pedig abszolút, és pont ezért írtam ezelőtt egy kommenttel, hogy ugyanúgy gáz nálam az “ostoba mihazánkos”, mint az “ostoba cigány”, még ha mindkét, sőt, bármilyen csoport esetében vannak is EGYES személyek, akikre igaz.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2024. április 15., hétfő 18:49

Mert a Mi Hazank politikai kozossegkent kepvisel valamit, Toroczkai meg mint elsoszamu ember leginkabb. A parttagok azert lepnek be, mert vagy egyetertenek ezzel a szemlelettel, vagy nem zavarja oket annyira, hogy felszolaljanak ellene, vagy kilepjenek. Ezzel szemben, ha valaki roma szarmazasu, az maximum a kozos hagyomanyok, nyelv, kulturahoz ad megertest, attol meg nem predesztinalja, hogy olyanok legyenek, amivel sztereotipizaljak oket.

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2024. április 15., hétfő 18:47

negan írta:
:fpalm:

Az, hogy ciganynak szuletsz nem dontes kerdese. Az, hogy mihazankos leszel, az igen.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. április 15., hétfő 18:44

Hozok még egy gondolatmentet, amit korábban felhoztam már.
Csak meg kell nézni pár mélyebb Toroczkai interjút, megy a mézes-mázos felszín, ahogy mélyül a téma meg előjönnek belülről a nagyon cink dolgok... Ilyen Andrew Tate feeling, az csinálja ezt, hogy rengeteg mindenben van igaza és ahogy egyre többet foglalkozol vele kerülnek elő a neccesebb témák, amikről még neccesebb a véleményük.

Aki nem tudatos fogyasztója ezeknek simán belekerül a spirálba és észre se veszi, hogy olyan dolgokhoz is bólogat a sok jó dolog mellé, amihez rohadtul nem kéne és ő se bólogatna hozzá alapból.

Nekem az a véleményem, hogy mindenkinek meg kell magában húznia egy határt, amitől kezdve elzárkozik dolgoktól. Nálam kérdés nélkül túl van ezen a határon ez a kirakat párt a vezetőjével együtt.

Szép meg jó, amiket a Mi Hazánk mond néha, de ez csak egy eszköz amivel bevonzzák a tömegeket, hogy onnantól etethessék őket a szeméttel, amik legbelül vannak.

-Tele vannak nácival, a vezetőjük is az, de legalább is az volt.
-Kiléptetné Magyarországot a NATOból illetve az Európai Unióból is.
-Halálbüntetés
-Etnikai alapon tisztogatnának.
Ezt vígan le is írják a programjukban.
  • A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely bevezetné a szibériai
    bérrabtartást:

Van a felsorolásban, hogy kiket küldenének oda egy ilyen sor:

"például az etnikai alapon szerveződő bűnbandák vezetői"
És még lehetne sorolni a dolgokat, de mindent elmond Toroczkairól az, hogy ő a tizenéves Gyurcsányt fejbelőtte volna kiskorában Kalasnyikovval, ahogy szerinte mindenki más is és ez tök természetes gondolat szerinte.... :lol: Biztos épelméjű.
Ezt is linkeltem az előző kommentben.

negan

HozzászólásSzerző: negan » 2024. április 15., hétfő 18:39

Realista24 írta:
negan írta:

Ez nem megbélyegzése az összes Mi Hazánkosnak?

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. április 15., hétfő 18:32

negan írta:
cart írta: A többi agyhalott meg Toroczkainal is nagyobb bohóc, nem hiába nem engedik őket kamera elé.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

negan

HozzászólásSzerző: negan » 2024. április 15., hétfő 18:26

cart írta: A többi agyhalott meg Toroczkainal is nagyobb bohóc, nem hiába nem engedik őket kamera elé.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2024. április 15., hétfő 18:20

A többi agyhalott meg Toroczkainal is nagyobb bohóc, nem hiába nem engedik őket kamera elé.

Vissza: