miro. írta:
'shutterisland írta:
elnezegetve amugy a telepulesek lelekszamahoz kepest mennyien voltak kinn a bekes megyei helyszineken, igy ranezesre, kisse keveslem azt, lakossag szamahoz kepest nagyjabol 2-3 szazalekra tippelnem videok alapjan.
persze sokan dolgoznak, sokan nem tehettek meg, hogy megjelennek (mentek a kor emailek) de akkor is.
videken karcsunak tunik ez.
Mondjuk penteken munkaidoben nem sokan ernek ra.
Nezi valaki a beszedet most?
Csak en erzem azt,hogy ha kerdeznek tole valamit,nem arra valaszol,hanem elkezd hosszan egy talan mondhatom kicsit betanultabb monologot,es total elbeszel a kerdes mellett?
En nagyon mellette vagyok,es eletemben eloszor erzem azt,hogy szavaznek szivesen,de ez most ugy megutotte a fulemet,hogy mar a negyedik kerdest teszik fel,de talan egyszer ha egyaltalan kicsit korvonalasan erte a valasza a kerdes temajat.
Amugy szerintem rengeteg kerdesre egyszeruen nem tud valaszolni, ezert kodosit. Pont ugy, ahogy az osszes tobbi politikus. Szakmai kerdesekbe eleve szerintem folosleges belemennie, mert ugy se ert hozzajuk, max az iranyvonalat megadhatja.
A haboru, migracio, lmbtq temakkal kapcsolatban meg rohadt ovatosnak kell lennie, mert egy rossz mondat es vege. Erre a harom dologra harap legjobban a propaganda es a nep is. Lathattuk, a klubradional is belemelyult magatol egy temaba, aztan majdnem ra is fazott.
Olyan kerdesre pedig, hogy peldaul hogyan szerzi vissza az ellopott penzeket mit mondhatna? Mindenki tudja, hogy kb senkit nem lehet elszamoltatni es ezeket a penzeket se lehet visszahozni, mert tokeletesen le van papirozva minden. De azt meg se mondhatja az ottlevoknek, hogy sorry bebuktuk.
Ezert is tartom nagyon viccesnek, mikor a politikusok ezzel kampanyolnak, hogy majd visszaszereznek ezer milliardokat, es abbol fejlesztenek. Ahogy pl most Vitezynek is ez az egyik allaspontja, ha jol tudom. De lehet mar keverem valakivel, nagyon suru politikai idoszak van most.
De amugy szerintem a videk tenyleg bevehetetlen bastya, tegnap en is beleneztem az egyik videoba, es ott az egyik uriember azt kerdezte, hogy mi a garancia, hogy ha levaltjak a fideszt, ugyanugy tudnak munkat kapni es hasonlok, mert konkretan az osszes foldbirtok es kvazi munkahely a fideszesek koreben van. Remenytelen. A felelemrol es a kirugassal valo fenyegetesekrol mar ne is beszeljunk. Egyszeruen nem is tudom, mi lenne erre a megoldas ezeken a helyeken, ahogy egyszeruen semmi munkalehetoseg nincs. Nem olyan mint pest, hogy az egyik multibol atugrom a masikba, ha kibasznak velem.
Ezektol a videki munkahelyes sztoriktol meg foldesur-jobbagy viszonyoktol tenyleg sokszor elkap az orwelli 1984 feeling, kibaszott nyomaszto.