Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Faust
El director de fotografía

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. május 3., péntek 15:25

Az a bulvar, bar itthon mar az sem.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. május 3., péntek 15:18

Faust írta: Alapbol ez a “fuggetlen media” egy oximoron.
= piaci alapon mukodik onfinanszirozassal.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. május 3., péntek 15:16

Alapbol ez a “fuggetlen media” egy oximoron.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. május 3., péntek 15:14

kiserik írta: Hehe, úgy látszik bakot lőttem. Mindig elfelejtem, hogy én már őskövület vagyok. Én nem követek influenszereket, így azt sem tudom, kik azok, akiket felsoroltál. Nem használok Twittert, Instát, Tiktokot. Facebookom van, de max akkor megyek oda, ha itt linkeltek valamit. Nálam a Megafos a fidesz médiát jelenti: Origo-M1-Index Bermuda háromszögnek is szoktam nevezni. Én hibám, elnézést ha félre érthető voltam.

Az viszont, hogy egyeseknek ennyi jött le az egészből az elszomorító.
https://youtu.be/ego4aQLZKlQ?si=EYsX8EyHEH-6ZoKb

Talan ezt a dokut erdemes lehet megtekintened. Ilyet
nehez lenne osszeallitani a fuggetlen mediarol.

Azzal viszont igazad van, hogy nemzetkozi hireket a fuggetlen media is elhallgat. De ez szerintem nem azert van mert agendat kepviselnek, hanem mert a magyar olvasot Orban es Magyar Peter bulvarhirei jobban foglalkoztatjak. Nagyon keves embert erdekel a kulfoldi politika/hirek, eleg megnezni hogy az ilyeneknel mennyi komment van facebookon es mennyi egy Magyarorszaggal
kapcsolatos hirnel. Milliokat a magyar politika is csak addig erdekel amig - hogy Puzsert idezzem - nincs kevesebb krumplileves az asztalon.

Ehhez az is hozzajon hogy a fuggetlen media itthon piaci alapu, mig a kormanykozeli media a korlatlan forrasoknak koszonhetoen azt is megengedheti maganak, hogy agendat kepviseljen, meg ha az emberek szarnak is a napi 30 migransos/sorosos hirre.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. május 3., péntek 15:09

Komoly az utánpótlás a fidesznél :lol:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. május 3., péntek 15:03

Hehe, úgy látszik bakot lőttem. Mindig elfelejtem, hogy én már őskövület vagyok. Én nem követek influenszereket, így azt sem tudom, kik azok, akiket felsoroltál. Nem használok Twittert, Instát, Tiktokot. Facebookom van, de max akkor megyek oda, ha itt linkeltek valamit. Nálam a Megafos a fidesz médiát jelenti: Origo-M1-Index Bermuda háromszögnek is szoktam nevezni. Én hibám, elnézést ha félre érthető voltam.

Az viszont, hogy egyeseknek ennyi jött le az egészből az elszomorító.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. május 3., péntek 14:32

Kiserik, a megafonosok a társadalom legalja, egy pöcegödör az egész pereputty.
Vagy szerinted az normális, hogy napi 10-15 posztban nyomják az aljadék propagandát?

És itt most nem arról a propagandáról beszélek, hogy nyomják az oroszmániát, meg usa gyalázó kontenteket, vagy magasztalják OV személyét és a Fideszt.
Hanem amikor beleállnak emberekre, és óránként írják ki ugyanazt, hogy Magyar Péter övvel veri a Jucust, aztán a saját maguk posztjára saját maguknak kommentelik be ugyanazt a posztot.

Ilyet hol látsz még? Mert én kb sehol, egy telexes újságíró nevét sem tudom, vagy 444-est, max Ács Dániel nevét ismerem ezek közül. De meg nem tudom mondani, mikor láttam tőle olyanokat, mint amiket Bohár, Deák, Trombitás vagy Apáti művelnek.
Ez a legalja mindennek, ne védd már őket, vagy állítsd be úgy őket, hogy ugyanaz mint a telex.

A Magyar Nemzettől hoztál írást, na azzal párhuzamba állíthatod a telexet, 444-et.

De a megafon az egy egészen mély verme a mai internetnek és közbeszédnek.
Érdemes megnézni az elérésüket, marginális a kommentelők száma, a lájkok száma, rájuk már a "birkáik" se kíváncsiak. Én már csak Apáti és Trombi oldalait látom, a Daniduó már kitiltott:D

És akkor még az, hogy mennyire központilag vezéreltek, ki se térek. Persze ezt is kikérik maguknak, mert ők mindig akkor és azt mondják, amikor és amit akarnak. Érdekes módon Magyar Péterről pont egy hétig kuss volt, majd egy időpontban az összes oldalán megjelentek ugyanazok a tartalmú posztok.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. május 3., péntek 13:37

gutihaz14 írta:
És igen, pont ugyan olyanok ezek a médiumok, mint a másik oldal médiumai: ha csak az egyik oldalt követed vakul, akkor pont olyan agymosott leszel, mint a többi, oldaltól függetlenül. Tudod, ahogy mondani szoktuk, nem minden fehér vagy fekete.
egyaltalan nem ertek ezzel egyet. attol hogy szerinted az egyik fel elhallgat hireket nem egyenlo azzal hogy a masik oldal meg folyamatosan hazudik. ha en nem tudok a nemet 1000 fos hoborgesrol nem leszek agymosott de ha a masik meg csak azt hallja hogy brusszel mindenert a hibas attol agymosott lesz

helyreigazitasi perek szamai meg elmondanak mindent
Pedig pont benne vagy. Meg vagy győződve, hogy a másik fél "folyamatosan hazudik". Egy kis teszt: Nézd végig a videót (M1 hiradó) és olvasd el a két cikket (Magyar Nemzet és 444) ebben a sorrendben és csak utána olvass tovább:

https://www.youtube.com/watch?v=v7yGMj6z9H8
https://magyarnemzet.hu/kulfold/2024/04 ... gban-video
https://444.hu/2024/05/02/gyuloletbesze ... -eloadojat

Az egyik oldal mit mond: el lett cseszve a migráns/bevándorlás kérdés (Brüsszel), szarban a haza (Európa). A másik mit mond: nincs it semmi látnivaló, csak egy viktorbarát influenszer kisasszony gyűlölködik ami amúgy sem érdekel senkit.
Halfkey írta: Az a baj kiserik hogy te is hangoztatod hogy a világ nem fekete-fehér, közben meg fekete-fehéren gondolkodsz. Az hogy a telex 100% független a politikától (te azt feltételezed nem, részemről legyen így, elfogadom a feltételezésedet akár!), és az hogy ugyanaz mint a kormánymédia az két véglet, ami között számtalan árnyalat van.
Nem kell kiemelni a Telexet vagy bármelyiket (egyébként a Telexről pont egymástól gondolom elég függetlenül MZP és Szakács Árpád is elég érdekes dolgokat mondott). A lényeg, hogy ne higgyünk feltétel nélkül senkinek sem. Egyik oldal sem csak elhallgat mindent vagy folyamatosan hazudik.

Természetesen egy ellenzéki és egy kormány médiának a lehetőségei nem ugyan azok és a módszerei sem. Magyarországon (mert ez nem csak magyar jelenség, hanem világméretű) például a megszólítani kívánt csoport sem ugyan az. Az egyik csoportnak könnyebb eladni a hazugságokat cicis nők között, a másik oldalnak meg tudományosabban elhallgatni, kiszínezni, irányítani a dolgokat. Erre írtam: a dezinformáció az dezinformáció.

Ugye most EP választásra készülünk, ezért a kezdő posztom is külföldi hírekről és azok befolyásolásáról szólt. Külpolitika!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. május 3., péntek 13:24

Az a baj kiserik hogy te is hangoztatod hogy a világ nem fekete-fehér, közben meg fekete-fehéren gondolkodsz. Az hogy a telex 100% független a politikától (te azt feltételezed nem, részemről legyen így, elfogadom a feltételezésedet akár!), és az hogy ugyanaz mint a kormánymédia az két véglet, ami között számtalan árnyalat van.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. május 3., péntek 13:11

kiserik írta:
ferni írta:

Oké

Ugyanaz

:lol:

Az egyik bármilyen szempontból is vizsgálva egyértelmű hazugságokat állít :lol: És a többi is ugyanaz :lol:

Értem én hogy minden mögött pénz van és ott is vannak érdekek és biztos tudnak csúsztatni meg máshogy fogalmazni picit, hogy mást érzést keltsen az emberben egy cikk, mint amit kéne alapból, de ez azért pöppet messze van az egyértelműen és kétséget kizárólag hazugságokhoz képest amelyet például bíróság is kimond hogy az X év után...
Én mindig meggyőzhető vagyok. Hogy maradjunk az eredeti témánál, szerinted mi a nagyobb horderejű, érdekesebb, fontosabb hír: https://telex.hu/kulfold/2024/05/03/bor ... igazolvany vagy https://hu.euronews.com/my-europe/2024/ ... al-szemben egy független, igaz média külpolitikai rovatában? Vagy az egyik picit csúsztat a másik meg egyértelmű hazugság?

A dezinformáció minden szinten dezinformáció. Azzal kezdtem, hogy brutális ""háború"" zajlik a szemünk előtt. Ha valaki vak akar lenni, ám legyen, de ne gondolja, hogy okosabb, mint a másik vak, aki a másik oldalnak hisz szentül. És igen, itt pl olyanra gondolok, mint amit Magyar is említett Puzsérnak: a mi szempontunkból semmivel sem jobb az USA, mint az oroszok, vagy a kínaiak mint Brüsszel, csak azért, mert az egyik oldal médiája, propagandája azt mondja.

És igen, pont ugyan olyanok ezek a médiumok, mint a másik oldal médiumai: ha csak az egyik oldalt követed vakul, akkor pont olyan agymosott leszel, mint a többi, oldaltól függetlenül. Tudod, ahogy mondani szoktuk, nem minden fehér vagy fekete.
Az emlitett hamburgi eset kapcsan igazad van, hogy nem hoztak le, de ahogy latom a kormanymediabol is csak a Mandinerrol jelent meg errol cikk. Ezert erdemes Twitterrol tajekozodni, ott aztan mindennel talalkozik az ember. Twitteren elegge trending volt a hamburgi megmozdulas.

Maga az esement tenyleg aggodalomra adhatna okot, viszont csak 1250 ember vett reszt rajta, majd jobban aggodok ha tobb tizezer muszlim fogja kovetelni a kalifatus megalapitasat.

Egyebkent a magyar media vilagpolitikai kerdeskben nagyon hianyos, gondolom mert nem sok olvasoja van ezeknek a cikkeknek. Rengetegszer trending hirek a vilagban egyaltalan nem jelennek meg magyar feluleteken.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. május 3., péntek 13:00

zsuninnyo írta:
gutihaz14 írta:

miert gondolod hogy apro toredeke, nyilvan nem mindenki nyomta vegig de nalam pl ugy eltelt az elso 2 ora hogy eszre sem vettem
Kb 30 masodperc egy view-nak szamit. Szoval valoszinuleg az emebrek toredeke. De nyilvan a video feltoltoje latja a statokat, ki hol teker bele, ki mennyit nezi, korcsoportokra nem-re es egyeb adatokra lebontva. De a nezettseg mint szam, semmit nem er ilyen tekintetben.
nem is mondtam hogy az szamit. eleve yt megnezett mp utan fizet es nem katt utan. csak arra akartam utalni hogy sztem szep szammal neztek meg tobb mint a felet
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. május 3., péntek 12:58

gutihaz14 írta:
'shutterisland írta: kozben a puzser-mp video kevesebb, mint 48 ora alatt 840k nezzettsegnel. :ozil:

nem tudom, hogyan szamolja ezt a yt egeszen pontosan egy 3 oras videonal, gondolom ennek apro toredeke hallgatta meg akar csak a felet is, de mindenkeppen brutalis szam, a hires partizanos elso interju ment talan ekkorat.
miert gondolod hogy apro toredeke, nyilvan nem mindenki nyomta vegig de nalam pl ugy eltelt az elso 2 ora hogy eszre sem vettem
Kb 30 masodperc egy view-nak szamit. Szoval valoszinuleg az emebrek toredeke. De nyilvan a video feltoltoje latja a statokat, ki hol teker bele, ki mennyit nezi, korcsoportokra nem-re es egyeb adatokra lebontva. De a nezettseg mint szam, semmit nem er ilyen tekintetben.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. május 3., péntek 12:57

egyaltalan nem ertek ezzel egyet. attol hogy szerinted az egyik fel elhallgat hireket nem egyenlo azzal hogy a masik oldal meg folyamatosan hazudik. ha en nem tudok a nemet 1000 fos hoborgesrol nem leszek agymosott de ha a masik meg csak azt hallja hogy brusszel mindenert a hibas attol agymosott lesz

helyreigazitasi perek szamai meg elmondanak mindent

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. május 3., péntek 12:52

ferni írta: Erre már nem is lehet írni semmit...
És ami a legszomorúbb azt tökéletesen leírja az egyik komment:

"Ez is egy szavazat lesz"
az meg jobb, ha azt mondod ugyanannyit er az o szavazata mint a tied

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. május 3., péntek 12:48

ferni írta: Erre már nem is lehet írni semmit...

ezek a bözskék kibaszott vad luvnyák :lol:
thereisonly1ronaldo

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. május 3., péntek 12:38

Erre már nem is lehet írni semmit...

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. május 3., péntek 12:15

ferni írta:
kiserik írta:
Egy 444 egy Telex semmivel nem különb, mint a Megafosos szennyek, csak más urat szolgálnak.
Oké

Ugyanaz

:lol:

Az egyik bármilyen szempontból is vizsgálva egyértelmű hazugságokat állít :lol: És a többi is ugyanaz :lol:

Értem én hogy minden mögött pénz van és ott is vannak érdekek és biztos tudnak csúsztatni meg máshogy fogalmazni picit, hogy mást érzést keltsen az emberben egy cikk, mint amit kéne alapból, de ez azért pöppet messze van az egyértelműen és kétséget kizárólag hazugságokhoz képest amelyet például bíróság is kimond hogy az X év után...
Én mindig meggyőzhető vagyok. Hogy maradjunk az eredeti témánál, szerinted mi a nagyobb horderejű, érdekesebb, fontosabb hír: https://telex.hu/kulfold/2024/05/03/bor ... igazolvany vagy https://hu.euronews.com/my-europe/2024/ ... al-szemben egy független, igaz média külpolitikai rovatában? Vagy az egyik picit csúsztat a másik meg egyértelmű hazugság?

A dezinformáció minden szinten dezinformáció. Azzal kezdtem, hogy brutális ""háború"" zajlik a szemünk előtt. Ha valaki vak akar lenni, ám legyen, de ne gondolja, hogy okosabb, mint a másik vak, aki a másik oldalnak hisz szentül. És igen, itt pl olyanra gondolok, mint amit Magyar is említett Puzsérnak: a mi szempontunkból semmivel sem jobb az USA, mint az oroszok, vagy a kínaiak mint Brüsszel, csak azért, mert az egyik oldal médiája, propagandája azt mondja.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. május 3., péntek 12:09

kiserik írta:
hehetheoriginal írta: Senki nem meri es akarja kimondani a nyilvanvalo tenyeket, hogy a migranskerdes el lett baszva, egyenesen aranyos a bunozes novekedesevel is.
Facebook tiltotta is a csaj mondokajat, twitteren nezheto.
Mint ahogy a ciganybunozes szot se meri kimondani senki.
Meg is erdemeljuk, meg is erdemli europa, ezt a sok semmirekello puhaszar politikust, de legalabb az o gyerekeiken, unokaikon is at fog taposni es gazolni a muszlim slepp.
Kedvencem, hogy becsben voltam most szombaton - de gondolom minden europai fovarosban van ilyesmi -, es ment a palesztin tünti, természetesen fullba zaszlokkal. Lgbtq zaszlokkal is :lol:
Nem erre akartam utalni, mert igen is vannak, akik ki merik mondani és jól meg is vannak érte bélyegezve, hanem arra, hogy a ""független, igaz média"" ugyan olyan mocskos, hátsó szándékú, manipulatív, torzító, hazug, mint a másik. Egy 444 egy Telex semmivel nem különb, mint a Megafosos szennyek, csak más urat szolgálnak.

Rohadtul észnél kell lenni ma, ha tájékozódni akarunk valamiről. Mindent több oldalról kell megvizsgálni, informálódni és úgy véleményt alkotni.
Nezz utana, hogy mennyi helyreigazitasi pert vesztett a kormanymedia es a fuggetlen az utobbi 10 evben. Ez objektiv kepet adhat arrol neked is, hogy melyik szandekosan 'manipulativ, torzito, hazug'.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. május 3., péntek 12:04

nem ertek a yt rendszerehez de biztosan vannak ilyen reszletes statok, hogy mennyit neztek meg belole az emberek.
en 2 reszletben porgettem le a 3 orat a hatterben, nekem is eleg gyorsan szaladt az ido alatta, de szerintem baromi sokan csak beletekergettek azt annyi.

ettol fuggetlenul elkepeszto, hogy meglesz a milla katt ra kb 72 ora utan.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. május 3., péntek 12:00

'shutterisland írta: kozben a puzser-mp video kevesebb, mint 48 ora alatt 840k nezzettsegnel. :ozil:

nem tudom, hogyan szamolja ezt a yt egeszen pontosan egy 3 oras videonal, gondolom ennek apro toredeke hallgatta meg akar csak a felet is, de mindenkeppen brutalis szam, a hires partizanos elso interju ment talan ekkorat.

Vissza: